Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
11.10.2013 18:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Moldavsko - San Marino 3:0

Fotbalisté Moldavska potvrdili úlohu favorita v souboji s trpaslíkem ze San Marina a získali své druhé vítězství ve skupině, navíc nedovolili trpaslíkovi mezinárodní scény, aby vstřelil svůj druhý gól v kvalifikaci. San Marino zůstává poslední s nulou na kontě a se skóre 1:46, na závěr kvalifikace přivítá Ukrajinu. Moldavsko zatím s osmi body jistě už skončí na předposlední páté příčce a na závěr se popere o body na půdě třetí Černé Hory.

V úvodní dvacetiminutovce se hrálo velmi opatrně a favorit tohoto duelu nedokázal najít recept na trpaslíka skupiny. V polovině úvodního dějství sice vsítil úvodní branku, jenže po předchozím faulu Artura Ioniţy nebyla uznána. Ihned na to se před brankářem Aldem Simoncinim objevil zcela osamocený Alexandru Dedov, ale zblízka mířil na vzdálenější tyčku těsně vedle.

Po půl hodině hry měl gólovou na kopačce Eugeniu Sidorenco, Simoncini se stačil včas přesunout a naprosto famózně jeho pokus zlikvidoval. San Marino až do konce poločasu uhájilo bezbrankový stav a do druhého dějství mohlo jít s čistou hlavou. Nicméně domácí potvrzovali svou herní převahu a opět měli velké šance, které už tentokráte končily gólem. Nejprve sice po přihrávce Ioniţy pálil těsně nad branku aktivní Dedov, avšak v 55. minutě šli domácí přeci jen do vedení.

Po centru Sidorenca a střele střídajícího Alexandra Antoniuce se míč odrazil k Viorelu Frunzăovi a ten snadno skóroval. O čtyři minuty později Moldavsko svůj náskok pojistilo a definitivně rozhodlo o svém vítězství. Po dalším odraženém balónu sál ve správnou chvíli na správném místě Sidorenco a bez větších problémů poslal balón za záda bezmocného Simonciniho.

Sidorenco se stal hrdinou utkání v předposlední minutě, když si naběhl na pas Antoniuce a nekompromisně přidal svou druhou trefu v utkání, domácí tak mohli slavit výhru o tři góly a bez větších komplikací se vyhnuli ostudě.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
veikko

4:0

Reagovat
vanGomm

Dosavadní bilance San Marina v kvalifikacích 110 - 0 - 2 - 108 15:501!!Úspěšnost je 0,006%.Za těch cca 24 let dost dobře nechápu co má tohle za smysl a hlavně co se tímto sleduje.Týmy jako San Marino,Andorra atp.by měli hrát předkola,tak jak to celkem dobře funguje u LM a EL.Skupiny by pak byly o čtyřech max. pěti týmech.Kromě jiného by se ušetřilo na termínech.No a pokud by se přece jen někomu zastesklo po zápasech s těmito "giganty",tak jsou tu pořád ještě ty přáteláky.I když i ty já osobně už dlouhou dobu nemusím.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim zes to uz tady jednou zminoval.....kazdopadne souhlasim..ty predkola by nebyly spatne pro ty "giganty"...v LM a EL jsou taky predkola pro tymy ze SM,FO,Andorry atd...

Reagovat
vanGomm

Tohle já tvrdím už několik let.A to si dovolím tvrdit,že to skore mohlo být daleko větší.Že je to pouze 15:501je pouze díky tomu,že se na to ti favorité většinou za stavu 0:3 vyfláknou. Jak říkám dobře to funguje v LM i EL.Nemáš výsledky musíš do předkol.Na tom přece není nic špatného.Podobně jako třeba Slavia vyřadila Ajax.Tak by i zde mohl zrovna tak papírově slabší vyřadit v předkole toho silnějšího a zahrát si tu skupinu.V čem je problém?

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1....3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0........no a s těma předkolama nevím, je to stát jako stát a pro hráče to zas je větší zážitek, když se můžou šestkrát do roka pokusit o zázrak.......i když to není nic pro okko diváka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele