Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
11.10.2013 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Švédsko - Rakousko 2:1

Švédsko muselo otáčet nepříznivě se vyvíjející klíčový duel s Rakouskem, ovšem hlavně díky skvělému Zlatanu Ibrahimovićovi si po výhře 2:1 zajistilo druhé místo ve skupině C a tím účast v baráži o mistrovství světa.

Ještě v poločase Rakousko vedlo po brance Martina Harnika 1:0 a průběžně se bodově dotáhlo na druhé Švédy se 17 body. Brzy po změně stran se však prosadil Martin Olsson a v samotném závěru strhnul vše na stranu domácích Ibrahimović. Rakouskou mizérii v druhém poločase podtrhla červená karta pro Marka Arnautoviće.

Přitom ještě hodinu předtím to pro hosty vypadalo tak nadějně. Útočník Trabzonsporu Harnik na zadní tyči doklepl míč do brány a Rakušané ve švédské metropoli překvapivě vedli. Domácí se poté mohli cítit, že štěstí hraje proti nim, neboť ještě před Harnikovým gólem měli více ze hry a jen kvůli skvělým zákrokům brankáře Almera se prostřednictvím Kacaniklice či Elmandera neujali vedení oni. Poté však nechybělo mnoho, aby Rakousko ještě do poločasu vsítilo druhý gól, dvakrát však dobře zasáhl gólman Isaksson při střelách Alaby i Dragoviće. To se nakonec ukázalo být navýsost důležitým.

Hned deset minut po změně stran Ibrahimović přesně našel Olssona, jenž s klidem vyrovnal a povzbudil domácí k ještě lepšímu výkonu. Jak "Ibra", tak Svensson však pouze ztroskotali na skvělém brankáři Almerovi. Už se zdálo, že všechno spěje k remíze 1:1, jenže to by nesměl být kapitán a největší hvězda švédského výběru na hřišti. Ibrahimović v 86. minutě skvěle zpracoval Olssonův dlouh nákop a levou nohou jej přesně napálil za tentokrát bezmocného Almera.

Švédové si tak mohou oddychnout, jistotu druhého místa si zajistili již nyní a závěrečný zápas v Německu si mohou užít bez nervového vypětí. Rakousko totiž čeká o poznání lehčí soupeř v podobě Faerských ostrovů, a tak nebýt dnešní porážky, mohly být jejich šance na účast v baráži stále dost vysoké.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
veikko

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1....2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli nebude hrát Ibra, tak nevím no... nikde nemůžu najít soupisku kdo bude hrát, tak jako skoro u všech teamu na ms

Reagovat
smazaný uživatel

vobec by som neprotestoval keby rakusaci do tej brazilie postupili. dnes to vidim na X

Reagovat
didosh

to já teda jo,já je nemám rád..

Reagovat
smazaný uživatel

no povedzme si popravde kto ich tu ma v nasich krajinach rad)))) ale zasa futbal hraju pekny, da sa na to pozerat. tak preco nie.

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
placa

https://www.youtube.com/watch?v=f0IWJ36Ujso¨

Elmander fakt ultra sráč , rozhodčí mu to sežral i s navyjákem, za tohle je mi líto, že Švédové vyhráli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele