Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
11.10.2013 20:15 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Dánsko - Itálie 2:2

Nicklas Bendtner byl blízko potrestání Itálie za to, že mu Juventus nedal příliš šancí na vyniknutí. Nakonec ale ani jeho dva zásahy na tři body nestačily; góly Pabla Osvalda a Alberta Aquilaniho znamenají smírnou remízu.

Nezaujatý fanoušek se možná obával, zda Italové nenaplní předzvěst týmu, který hraje atraktivní fotbal pouze v případě, že má o co hrát. Navíc se trenér Cesare Prandelli při skládání základní sestavy musel obejít bez své největší ofenzivní hvězdy v podání milánského střelce Maria Balotelliho. Jeho místo zaujal neméně proslulý ex-římský střelec Daniel Pablo Osvaldo. Dánům chyběl na druhé Bulhary jediný bod, takže se hned od úvodu vrhli do útoku. Ránu Krohn-Dehliho ale brankář Gianluigi Buffon mohl pouze kontrolovat.

Nechybělo mnoho, aby se Italové ujali vedení. Spolupráci zmíněného Osvalda se zkušeným Alessandrem Diamantim na poslední chvíli zastavil zkušený stoper Daniel Agger. Tahoun Bologně je znám svou přesnou levačkou, takže naštěstí pro brankáře Andersena načasoval obránce Liverpoolu svůj zásah přesně. Dlouholetá zkušenost mezi třemi tyčemi Azzurri zosobněná Buffonem vedla zkušeného brankáře k zákroku proti ráně mladíka Eriksena. Po jeho vybídce mohl o pár minut později postupovat na hostující bránu Krohn-Dehli, ale těsně minul.

Prandelli dnes ze základu vynechal Andreu Pirla, vedle něj čekal na šanci také mladík Verratti. Jejich místo dnes vyplnil záložník Thiago Motta, který se trenérovi odvděčil asistencí. Po jeho pasu si totiž Pablo Osvaldo pohlídal míč, pár kroky s ním u kopaček se zbavil obránce a střelou k tyči nedal Andersenovi šanci - 1:0 pro lídra ‚naší‘ skupiny!

Až do závěru poločasu se domácí tým snažil nalézt odpověď na italský úder, postaral se o něj kreativní záložník Christian Eriksen. Jeho míčová technika je pozoruhodná, což se ofenzivní středopolař vydal dokázat také do Londýna. Hráč Tottenhamu Hotspur vystřelil směrem k Buffonovi a otřel ránu o tyč! Zbylý čas do konce první půle strávili hostující hráči pečlivým bránění jednobrankového náskoku. Tedy, alespoň do nastaveného času.

Nicklas Bendtner nemá na italské calcio příliš dobré vzpomínky, takže dnešní zápas možná bral jako malou osobní vendetu. Pokud ano, musel na ni čekat jen necelých 46 minut. Právě tehdy se totiž bývalý hrot turínského Juventusu pověsil do vzduchu a přesnou hlavičkou nedal někdejšímu spoluhráči v brance Italů šanci - před odchodem do šaten bylo srovnáno.

S tím se sice favorit rozhodně nechtěl smířit, takže po střele Diamantiho pět minut po změně stran nastalo na stadionu ticho. Střela Prandelliho žolíka ale rozvlnila pouze boční síť Andersenovy brány. V souboji hráčů s parádní střelou se nenechal zahanbit ani Eriksen, jehož přímý volný kop po faulu Ranocchiy zastavila tyč! její zvonění jako by probralo hráče Squadry Azzurri, což skvělou diagonálou demonstroval Diamanti. Jeho vybídnutí ale Claudio Marchisio nevyužil podle představ a nastřelil jen bránícího Andersena.

Dvacet minut před koncem si na šanci počkali také domácí, Bjelland ale znovu rozezvučel pouze brankovou konstrukci. Následnou dorážku Nicklase Bendtnera zlikvidoval mrštným zákrokem Gianluigi Buffon. Když se blížil závěr utkání a Italové začali být s bodem spokojeni, připravil je o něj opět starý známý. Krohn-Dehli se na straně uvolnil a přesnou nahrávkou vybídl ke skórování Bendtnera. Vysoký forvard se nemýlil a jeho odplata pokračovala.

Nakonec se však úplně radovat nemohl, protože střídající Alberto Aquilani byl včas na správném místě, aby pozměnil směr střely Pabla Osvalda. Hráč s mezinárodními zkušenostmi momentálně rozvíjí svůj talent v domácí Fiorentině, gólem z nastavení ale potěšil celou Itálii.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
veikko

1:0

Reagovat
vanGomm

Sázkové kanceláře favorizují v tomto utkání Dánsko a si vědí proč.Itálie je totiž většinou pověstná tím,že hraje jen to co v té které situaci nezbytně potřebuje.Postup na MS má už v kapse,takže bych to viděl podobně jako bookmakeři tedy za 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Bookmakeři vědí hovno... a ty také! 0:1 Forza Italia!

Reagovat
smazaný uživatel

koukám že ty jsi věděl ještě větší... To tvé Forza ti nějak nepomohlo odborníku

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1....2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 3:3

Reagovat
M1ck0

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Neprohra Itálie. Pro čechy by ovšem byla ideální jejich výhra

Reagovat
smazaný uživatel

1:1, 2:2, 3:2, 0:3... tento zapas moze skoncit uplne akokolvek

Reagovat
smazaný uživatel

Tip : 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Buffon bude zase zařit 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bendtner paráda..Mohl by dostat v Arsenalu víc minut..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele