Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
11.10.2013 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Wales - Makedonie 1:0

Fotbalisté Walesu dokázali vybojovat své třetí vítězství ve skupině a po vyrovnaném souboji s Makedonií nakonec vyválčili tři body po výsledku 2:1. Díky tomu oplatili soupeři zářijovou porážku 1:2 na balkánské půdě a v tabulce se posunuli na čtvrté místo o bod před Skotsko a právě o dva před Makedonii, která se propadla na poslední šestou pozici.

Úvodní půlhodina nepřinesla nic zajímavého. Hrálo se velmi opatrně a v ležérním tempu, k vidění byla pouze slabá střela Pandeva či rána Ivanovskiho dva metry nad domácí svatyni. Ovšem poté mohli jít domácí do vedení. Po centru z pravé strany sice Noveski ještě nedoskočil na míč, po následném odvráceném rohovém kopu a dlouhém pasu za obranu však stanul sám před brankářem Hennesseyem, obešel ho, jenže nepochopitelně mířil vysoko nad.

Od této chvíle se zvýšilo tempo hry a také se viditelně přiostřilo, rozhodčí ve velmi napjaté atmosféře zůstával klidný. Do první vážnější možnosti Walesu se dostal pozdější střelec jediné branky Simon Church, avšak po centru na bližší tyč hlavičkoval asi o půl metru vedle. Ihned na to vypálil velmi tvrdě Craig Bellamy, jeho dělovku z dvaadvaceti metrů dokázal skvělý brankář Pačovski vyrazit a následně před dvěma dotírajícími protihráči schovat v rukavicích.

Wales si do konce úvodního dějství vypracoval ještě jednu obrovskou příležitost. Po dalším pasu za obranu unikl Church po levé straně a mohl střílet, jenže na poslední chvíli byla jeho rána zablokována a míč skončil pouze v horní síťce. Po změně stran pokračovali domácí v mírném tlaku a mohli jít do vedení po krásné individuální akci Vaughana. Ten se po levé straně dostal až do pokutového území a vystřelil z velmi ostrého úhlu, míč se nakonec odrazil od břevna před čáru a do bezpečí.

Hosté měli své náznaky šancí, a i když nebyly tak velké, tak hráli s protivníkem naprosto vyrovnanou partii. Domácí se dočkali vedoucí trefy v polovině druhého poločasu. Po kombinaci ve středu hřiště dostal míč za obranu Bellamy a předložil ho do středu pokutového území přihrávku pro Churche, který míč z první napálil přímo pod břevno. Makedonie mohla srovnat dvacet minut před koncem, jenže Pandev v jasné šanci selhal a jeho ránu z pěti metrů z otočky perfektně vyrazil gólman Hennessey.

Wales mohl náskok definitivně pojistit pět minut před koncem utkání. Noveski totiž podrazil v pokutovém území Aarona Ramseyho a sudí na celou situaci velmi dobře viděl, bez rozmyšlení pak nařídil pokutový kop. K němu se postavil faulovaný Ramsey, jenže Pačovski vystihl směr střely a vyrazil balón před sebe, kde ho Noveski odkopl do bezpečí. Hosté se na žádný závěrečný tlak již nezmohli a z Ostrovů tak odjíždějí s prázdnou. Wales v posledním kole zavítá na půdu jistého účastníka MS 2014 z Belgie, Makedonie naopak do konkurenčního Skotska.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
veikko

1:2

Reagovat
vanGomm

Wales už dlouho v kvalifikaci neremizoval.Je to už 26 soutěžních zápasů.Naposled se tak stalo v kvalif. na EURO 2008.Takže už je to jen otázkou času,kdy to příjde.Tipnu proto X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

To je v prdeli, Velšanum chybí skoro všechny opory z PL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele