Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
11.10.2013 21:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Portugalci díky pozdnímu gólu jenom remizovali s Izraelem

Dlouho to vypadalo, že si favorizované A Selecção proti Estonsku zapíše povinné tři body, domácí strana však nedokázala po brzkém vedení přidat pojistku a následně se musela spokojit pouze s bodem za remízu 1:1.

Paulo Bento udělal oproti očekávané sestavě hned několik změn a na pravou stranu defenzivní linie třeba postavil debutujícího Andrého Almeidu z lisabonské Benfiky. Mužstvo z Pyrenejského poloostrova podle očekávání hned od první minuty drželo otěže utkání ve svých rukou. Hned ve třetí minutě Hugo Almeida po rychlé kombinaci našel Rúbena Micaela, ten však branku ohrozit nedokázal.

Na opačném konci hřiště mohl poté z ničeho nic udeřit hostující střelec Ben Basat, ten však roli kanonýra nepotvrdil a nadějnou možnost promarnil! Portugalci odpověděli dalším tlakem, Micael sice na Aouateho ještě recept nenašel, ovšem po následném rohovém kopu Moutinha dopravil z bezprostřední blízkosti mičudu na určené místo Ricardo Costa - 1:0!

Stejný obraz hry byl servírován i po obrátce. Centrovaný míč si našel Hugo Almeida, ovšem hlavou zamířil jen nad břevno izraelské svatyně. Další šance měli postupně opět Ricardo Costa, jenž zaznamenal svůj vůbec premiérový reprezentační zásah, střídající Nélson Oliveira a Antunes, avšak mičudu do sítě ani jeden z nich neprocpal. To se však pět minut před koncem řádné hrací doby podařilo Izraeli: Rui Patrício pod tlakem chyboval a jeho fatální hrubky s díky využil ve vyrovnávací trefu Ben Basat a jen tím Portugalcům zkomplikoval postupové plány - 1:1.

Autor: Jiří Vojík / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
veikko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1....4:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

nenavidim portugalce....

Reagovat
smazaný uživatel

ja taky pet minut mne delilo od 6 tisic :(

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele