Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
11.10.2013 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Arménie - Bulharsko 2:1

Arménie živí naděje na barážově utopické druhé místo. V první půli se po lepším výkonu zaslouženě ujala vedení, favorizované Bulharsko se sice i v deseti lidech dokázalo vzepřít, nicméně po vyrovnávacím gólu muselo oželet dalšího hráče, za což bylo znovu potrestáno, a bude netrpělivě čekat na večerní zápas Dánska.

Důležitost utkání svazovala hráčům nohy od prvních minut, balón se tak na kopačkách útočícího týmu zdržoval většinou pouze pár metrů za polovinou hřiště. Prim hrála bojovnost a ostrých zákroků nebylo málo, první karta tak přišla už po devíti minutách, pro zranění se střídalo ve 13. minutě.

Na pěkný fotbalový moment si diváci museli počkat ještě o pět minut déle, to z hranice vápna pálil obránci obklíčený Özbiliz a brankář hostů výborným zákrokem jednou rukou vyrazil střelu na roh. Od této chvíle začali být Arménci viditelně aktivnější, k přímému ohrožení branky je však nepustila bezchybně organizovaná bulharská defenzíva.

To málem přineslo ovoce deset minut před koncem první půle, když dostal přesnou kolmici za obránce Popov a ve vápně čelil pouze brankáři domácích, který reflexivním zákrokem rozvášnil celý stadion.

Zlom tak přišel až ve 45. minutě, kdy Özbilizův průnik do vápna zastavil na jeho hranici Bodurov. Ke své smůle byl tím posledním, kdo mohl akci zmařit před brankářem, a rozhodčí ho tak okamžitě poslal do sprch. Sám poškozený se pak postavil k přímemu kopu a nad zdí k bližší tyči zaslouženě poslal svůj tým do vedení.

Ke sražení soupeře do kolen neměl daleko Mkrtchyan, který tři minuty po změně stran střílel zpoza vápna přes stínující obránce pár decimetrů nad břevno. Na druhé straně pak po centru Zaneva schovával tvář do dlaní Manolev, když v dobré pozici těsně minul. Naděje tak musel držet Stojanov výborným zákrokem proti střele Sarkisova, který uháněl samostatně z pravé strany.

Zábavnou desetiminutovku druhé půle mohl vyrovnávací trefou uzavřít opět Manolev, když k zadní tyči propadl přízemní centr a nepříjemně tísněný donutil Berezovského k povedenému refelxivnímu zákroku. Veledůležitá trefa pro zatím druhé mužstvo skupiny tak přišla až po hodině hry.

Mkrtchyan fauloval zhruba čtyři metry od vápna Milanova, k přímému kopu se postavil Popov a proti jeho nekompromisní ráně byl domácí brankář krátký. Jenže radost z návratu do bojů o všechny body rychle vystřídala další rána do sestavy. Dyakov zřejmě zapomněl, že hraje pod žlutým napomenutím a neohrabaně strčil nohu před rozeběhnutého Mkrtchyana. Rozhodčí stojící blízko celému incidentu pak neměl sebemenší důvod neposlat hosty do devíti.

Trestajícím se mohl v 71. minutě stát Pizzelli, který dostal ve vápně přihrávku proti noze, ale zbrklou ranou z první přestřelil. Chvíli poté obdržel podobný balón aktivní Mkrtchyan před šestnáctku a přízemním pokusem minul o decimetry.

Devět statečných nakonec padlo v 87. minutě, kdy zjevně unavení obránci hostů nestačili zachytit kolmici na Movsisjana, který uběhl dvěma protihráčům a lehkým obloučkem přehodil vyběhnuvšího brankáře. Pizzelliho přízemní pokus zpoza vápna mířící těsně vedle a Stojanovův perfektní zákrok proti střele Ghazaryana pak na výsledku 2:1 pro Arménii nic nezměnily.

Autor: Josef Gvoždiak / uefa.com

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
veikko

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
vanGomm

Arménie je vlastně ze hry o postup vyřazená.Takže bych to viděl,že z Bulharskem víc jak remízu neuhraje.Bulharsko bude mít přece jen tu motivaci větší.Tip X2.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

posledni dva zapasy Bulharska tipuji vyhry

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Armencum to jde lepe venku nez doma...tip X...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

S těmi bulharskými ciganí máme nevyřízené účty, tak že počkej až jim rozpáráme prdel, potom si řekneš 1:2 !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Hakob:" Jsi pěknej kkt" Další z řad nevzdělaných, který jen tak něco plácne. Češi od začátku kvalifikace nehrajou vůbec nic a ty máš pořád nos nahoře.

Reagovat
smazaný uživatel

Menforce91 ty seš teda vzdělaný homouš jo? A jestli ti vaši srači od začátku nehraju, tak si to běž vybečet u homo partnera, já si za to nemůžu

Reagovat
smazaný uživatel

Asi vypadáš jako mrdka a máš mindráčky vid? Tak jo zase jdu ty socko . Pusu :-*

Reagovat
smazaný uživatel

Napiš kde tě najdu, a já ti ukážu jaký mam vid...

Reagovat
smazaný uživatel

cigan si ty debile 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

cigan je tvůj národ ty mrdko!!! 2:1 už to asi víš ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano Armeni jsou modrooci blondaci, hotovi evropani:-))

Reagovat
smazaný uživatel

Když Arméni měli civilizaci a kulturu, to Češi ještě ani na strome nebyli, tak si zase zalez a nekoktej tu nesmysli

Reagovat
smazaný uživatel

noo to nevim ale tvuji otec a matka jsou urcite zmrde

Reagovat
smazaný uživatel

CIGAN SI TI A CELA TVOJA RODINA ZMRDE

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze v CR je vice cikanu nez v Bulharsko , staci zajit do Teplic , ale aspon nedelaji tady takovy bordel jako u vas v CR , jinak tipuji velmi zajimavy zapas a snad to dame 1:2 , pokud vyhrajem CR nema o co hrat , takze v Sofii tipuji vyhru 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

zase neprehanej, jo?

mozna bodrel nedelaji ale je jich tam vic nez dost a nejvesti ironie pro me je ze maji Slovanska prijmeni... ale to do fotbalu nepatri....

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
hradec

Arménie 1:2 Bulharsko

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
rickroll

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2 cervene karty neni co dodat

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak, bulhaři hráli jako prasata a provokovali už doma, což se jim vyplatilo (myslím, že tam padly tři červené aménům), ale v Jerevanu arméni udrželi nervy a jen smůlou nedali další 2 tutovky, škoda té trapné domácí prohry s Maltou, teď by Arménie byla druhá ve skupině s dvoubodovým náskokem

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím mozte mi niekto povedat ci je este nejaka sanca ze by Bulharsko postupilo alebo už ani teoreticka? Díki

Reagovat
smazaný uživatel

Bulhaři musí porazit čechy minimálně o 3 goly a turecko musí prohrát poslední zápas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele