Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
11.10.2013 22:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Španělé po výhře nad Běloruskem potřebují k jistotě ještě bod

Naplnit úlohu favorita dokázalo mimo jiné také Španělsko, které na Mallorce těsně udolalo houževnatě bránící Bělorusy, a díky třem bodům se obhájce světového titulu opět přiblížil do Brazílie.

Úvodních čtyřicet pět minut se hrálo podle očekávání pod taktovkou Španělů, ovšem mnoho zajímavých možností na programu nebylo. Hostující defenziva odváděla dobrou práci a držela si velkého favorita od těla. Na tom se nic nepodařilo změnit ani Michuovi, který si odbyl ostrý debut. Jednu jedinou příležitost tak měl nepřesně hlavičkující David Silva.

Druhou půli Španelsko "stáhlo" hru pouze na tři obránce a rázem to bylo znát. Kýžená branka přišla zanedlouho, když se do odraženého míče po standardní situaci opřel Xaxi a nekompromisní ranou poslal kulatý nesmysl do prostoru ohraničeného třemi tyčemi - 1:0!

Krátce poté nepříliš výrazného Michu na hrací ploše vystřídal Negredo a tato změna se Vicente del Bosquemu skutečně vyplatila. Definitivní konec běloruských nadějí přišel dvanáct minut před koncem: Ramos podařeným centrem oslovil ve vápně nabíhajícího Negreda, jenž nezaváhal ani na vteřinu a hlavou zvýšil na 2:0. Za hosty už dokázal pouze snížit čerstvý Karnilenka.

Autor: Jiří Vojík / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
veikko

2:1

Reagovat
forma

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele