Souhrn evropské kvalifikace - 2.9.

02.09.2011, 23:01, aktualizováno 02.09.2011, 23:01
Komentáře a souhrny
Německo deklasovalo Rakousko a jako první postupuje z kvalifikace na závěrečný turnaj. Slovensko si veze remízu z Irska, branka nepadla ani v duelu Litvy s Lichtenštejnskem. Anglie snadno vyhrála v Bulharsku, roli favorita potvrdily i Francie, Itálie, Portugalsko a těsně také Turecko...
Skupina A

Německo - Rakousko 6:2

02.09.2011 20:45

Góly: 8. Miroslav Klose, 23. Mesut Özil, 28. Lukas Podolski, 47. Mesut Özil, 83. André Schürrle, 88. Mario Götze - 42. Marko Arnautović, 51. Martin Harnik

Favorizované Německo si v domácím zápase naprosto bez problémů poradilo s Rakouskem, kterému nadělilo šest branek. V týmu Joachima Löwa zářila především celá ofenzíva a němečtí mladíci opět potvrdili svou obrovskou kvalitu.

Už od prvních minut byli jasně aktivnější domácí Němci, kteří velmi rychlými kombinacemi snadno překonávali obranu hostí. Už v osmé minutě byli také za svou aktivitu odměněni. Schweinsteiger odcentroval, k odraženému míči se dostal Özil a umístěnou střelou otevřel skóre zápasu - 1:0. Branka byla nakonec připsána Klosemu, který nestačil před míčem uhnout a lehce jej tečoval.

O čtvrthodinu později už vedli Němci o dvě branky a opět zásluhou dvojice Özil - Klose, po narážečce zakončoval do prázdné branky první jmenovaný. Svěřenci Joachima Löwa měli zápas jasně pod kontrolou a na hřišti doslova dominovali.

Zejména rychlé kombinace před vápnem hostí byly největší zbraní německého výběru. Ve 28. minutě už to bylo 3:0, když si Badstuber s Podolskim dvakrát výborně vyměnili míč a útočník Kölnu zvýšil vedení německého výběru.

Poté se tempo hry hodně uklidnilo a to zejména kvůli domácím fotbalistům, kteří hodně drželi míč a s vědomím tříbrankového vedení se nikam moc nehnali. Souhra kvarteta Müller-Kroos-Schweinsteiger-Özil byla opravdu vynikající a nabízela vše z moderního fotbalu.

Tři minuty před koncem první půle se podařilo Rakušanům snížit. Fuchs dobře odcentroval z levé strany a nejlépe si na tento centr vyskočil Arnautovič, který nedal Neuerovi nejmenší šanci - 3:1. Ihned ve druhém poločase Němci ale přidali. Z rychlého brejku se dostal Özil do úniku a se štěstím překonal rakouského brankáře - 4:1.

Hostům se ale povedlo o pár minut později opět snížit. Harnik dostal dobrou přihrávku za vytažené stopery a bez větších potíží překonal Neuera. Němci však svoje vedení i nadále drželi naprosto v klidu a skvělými kombinacemi bavili diváky v ochozech Veltins Arény.

Navíc v 84. minutě přidal ještě pátou branku střídající Schürrle. Ten využil skvělé kombinace Müllera a Kloseho a bez problémů dal pátou branku Němců. Minutu před koncem ještě skóroval Mario Götze, který dostal skvělou nabídku od Thomase Müller a z prvního doteku krásně překonal rakouského brankáře.

Výběr Joachima Löwa tak jasně potvrdil svojí dominanci v kvalifikaci na ME a také potvrdil, že je jedním z hlavních adeptů na zisk jednoho z nejvyšších míst.

Více informací k zápasu

Turecko - Kazachstán 2:1

02.09.2011 19:00

Góly: 31. Burak Yilmaz, 90+6. Arda Turan - 55. Ulan Konysbajev

Fotbalisté Turecka výrazně oživili svou naději alespoň na baráž, díky vydřené výhře nad Kazachstánem se posunuli na druhé místo tabulky o bod před Belgii. Ta totiž trestuhodně remizovala v Ázerbajdžánu a nyní to bude mít hodně těžké. Má totiž o jeden odehraný duel více a před ní se proto naskytl těžký úkol. Pokud chce reálně myslet na postup, musí vyhrát ve dvou zbývajících duelech - tedy porazit i Německo.

Lídr skupiny doposud neztratil ani bod a se čtyřiadvaceti korálky na kontě má jedenáctibodový náskok na ostatní soupeře! A obrat takového giganta i o jeden bod je téměř neřešitelný úkol. Turecku naopak zřejmě stačí zvítězit v úterý v Rakousku a už se o druhou pozici prakticky nemusí strachovat. Kazachstán se s jednou výhrou nachází na poslední pozici, o kýžený bod ho totiž přeskočil Ázerbajdžán.

O páté pozici se tak zřejmě bude rozhodovat právě v úterý v Baku a hostujícímu Kazachstánu zřejmě nezbývá nic jiného než vyhrát. Přitom na půdě Turecka bojovali hosté jako lvi a o cenný bod přišli až v nastaveném čase. V úvodním dějství inkasovali po půl hodině hry, nicméně deset minut po pauze srovnali stav. Pak přežili penaltu a až do samého konce se proto hrálo nerozhodně, než se štěstím rozhodl domácí Arda Turan.

O úvodní branku se postaral ve 33. minutě Burak Yilmaz. A nutno podotknout, že to byla parádní trefa. Inan Selcuk totiž popošel od středové čáry o deset metrů kupředu a poslal dlouhý pas do vápna, kde ho v obležení beka dokázal Yilmaz padáčkem umístit za vyběhnuvšího gólmana Alexandra Mokina. Radost domácích ale trvala jen něco přes dvacet minut, poté totiž skóroval Ulan Konysbayev.

Svěřenci českého kouče Miroslava Beránka měli štěstí. Na pravé straně vápna se Konysbayev uvolnil a poslal spíše centr na zadní tyč, který podcenil gólman Volkan Demirel a balón se od tyče odrazil přímo do branky. V 63. minutě přišla další pohroma pro Turecko. Po centru Turana zahrál ve vápně rukou Mukhtar Mukhtarov a sudí Clement Turbin odpískal penaltu. Nicméně střelec předchozího gólu Yilmaz branku přestřelil.

Modlení domácího týmu přineslo ovoce až v šesté minutě nastavení. Volný kop z hranice šestnáctky zahrával Arda Turan, tvrdou ranou napálil zeď a míč díky teči skončil v síti. Gólman Mokin nemohl na změnu směru za žádnou cenu reagovat - 2:1. Kazachstán tak odjíždí s prázdnou kvůli velice smolné trefě.

Více informací k zápasu

Ázerbájdžán - Belgie 1:1

02.09.2011 18:00

Góly: 86. Rauf Äliyev - 55. Timmy Simons (pen.)

Vysněná baráž o nadcházející mistrovství Evropy se Belgii opět o něco vzdálila. Svěřenci trenéra Leekense totiž nezvládli zápas na půdě Ázerbájdžánu a domů si odvezli pouze remízu 1:1. Nyní jim tak nezbývá nic jiného, než vyhrát všechny zbývající duely, a zároveň věřit v zaváhání Turecka.

Do dnešního zápasu každopádně vstoupili Belgičané skutečně velmi aktivně a už v první minutě dali o sobě vědět. Ke střele z větší vzdálenosti se dostal útočník Dries Mertens, ovšem recept na překonání brankáře Ağayeva nenašel.

Domácí gólman se ale určitě ani v nadcházejících minutách nenudil. Už zanedlouho musel likvidovat hodně nebezpečnou hlavičku Witsela. K zakončení se vzápětí dostal také talentovaný Eden Hazard, jenže neměl správně seřízená mířidla a míč poslal vedle branky.

Belgičané byli po většinu zápasu o poznání nebezpečnější, ovšem jejich akce gólem nekončily. Jasná tutovka hostů přišla také v 32. minutě, kdy si na centr Hazarda naskočil Witsel, avšak na Ağayeva nevyzrál. Ten totiž předvedl výborný zákrok a jeho hlavičku vyrazil.

Vytoužené branky se Belgičané dočkali až po změně stran. V 55. minutě Sadigov fauloval v šestnáctce aktivního Hazarda, za což pochopitelně následovala penalta. Tu s jistotou proměnil zkušený záložník Timmy Simons. Aktivita hostů sice po vedoucím gólu mírně ochabla, i nadále ale měli zápas jasně pod svou kontrolou.

Brankář Mignolet musel řešit první vážnější problém až dvacet minut před koncem, kdy byl přinucen zasahovat proti střele Şükürova z přímého kopu. V samotném závěru se z ničeho nic povedlo Ázerbájdžánu vyrovnat. Şükürov poslal míč na špatně hlídaného Äliyeva, který jej bez větších potíží usměrnil do belgické branky. Hosté se na žádnou odpověď už nezmohli a domů se tak vracejí pouze s remízou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Německo880028:524
2.Turecko741211:813
3.Belgie833216:1112
4.Rakousko721412:167
5.Ázerbájdžán71156:194
6.Kazachstán71063:173
Skupina B

Irsko - Slovensko 0:0

02.09.2011 20:45

Góly: -

Důležitý souboj mezi Irskem a Slovenskem sliboval napínavou bitvu, což se nakonec také potvrdilo. Diváci se ale bohužel branek nedočkali.

Úvodní minuty zápasu byly na zajímavé momenty poměrně chudé. Mírně aktivněji sice působili domácí Irové, gólman Mucha ale moc práce neměl. Slováci to zkoušeli především z dálky, jenže Čech i Stoch byli značně nepřesní. Až v 19. minutě přišla první skutečná gólová šance. Po rychlém protiútoku se na hranici šestnáctky dostal k zakončení Vladimír Weiss, míč ale poslal přesně do středu brány, kde stál připravený gólman Given.

Otěže zápasu následně převzali jednoznačně hostující fotbalisté, kteří místy Irům způsobovali hodně nepříjemné problémy. Blízko brance se ocitl především útočník Hološko, jenž hlavičkoval po centru Stocha přesně k tyčce, po míči se ale včas natáhl Shay Given a vyrazil jej do zámezí. V 37. minutě přišla největší šance Irska za celý první poločas. Muchu vystrašil nepříjemnou dělovkou Duff, slovenský gólman ovšem míč vyrazil.

Po změně stran se dokázali domácí fotbalisté opět dostat do zápasu a diváci byli svědky vyrovnané podívané, které však chyběly gólové šance. Až v 56. minutě zahrozili Slováci. V rohu šestnáctky si udělal prostor ke střele Weiss, jenže jeho následná rána byla jemně tečována a letěla asi metr vedle domácí brány. Na druhé straně naopak vyzkoušel své štěstí zkušený Damien Duff, ale ani on nemířil přesně.

Přesně po hodině hry přišla obrovská šance Slovenska. Hološko využil chyby Duffa, potáhl míč po levé straně hřiště, následně poslal centr před bránu, kde našel ve výborné pozici Hamšíka. Ten sice dokázal vypálit, do střely se mu ale vrhl obránce St. Ledger a gólman Given nakonec nemusel vůbec zasahovat. V 68. minutě dostali Slováci po chybě Givena možnost zahrávat nepřímý kop zhruba z patnácti metrů, ale ani tuto příležitost nevyužili, jelikož Kuckovi se povedlo nastřelit pouze neprostupnou zeď.

Zanedlouho bylo naopak hodně horko na druhé straně hřiště. Výborného centru Duffa chtěl využít Keane, jenže svou hlavičku poslal těsně nad. Velkou dávku štěstí měli hosté také v 83. minutě, kdy Keane postrčil míč na střídajícího Coxe, ten si udělal prostor ke střele, avšak chyběla mu přesnost. V samotném závěru neuspěl ani hlavičkující Dunne a zápas tak vítěze nepoznal.

Více informací k zápasu

Rusko - Makedonie 1:0

02.09.2011 18:00

Góly: 41. Igor Semšov

Rusko v těžkém zápase vybojovalo cenné tři body a opět se o něco přiblížilo přímému postupu na evropský šampionát. Domácí prohra se Slovenskem a remíza v Arménii sice mírně zkomplikovaly postupové ambice, nicméně nyní se prozatím dostalo na čele do dvoubodového trháku. Slovensko i Irsko se totiž ve vzájemném klání rozešly smírně bez branek. Rusko dokázalo houževnatému soupeři vsítit jen jednu trefu už v úvodním dějství.

Makedonie tak stále zůstává na pátém místě v tabulce se čtyřmi body a další soupeři jsou vskutku v nedohlednu, za ní už je pouze poslední Andorra bez bodu a s jedním vstřeleným gólem na kontě. Rusko doposud získalo šestnáct bodů, ty nejdůležitější duely ale na něj ještě čekají. O jedinou branku zápasu se postaral čtyři minuty před pauzou třiatřicetiletý veterán - záložník ve službách národního týmu Igor Semšov.

Avšak výkon domácího výběru nebyl nikterak skvělý, o čemž svědčí úvodní tlak hostujícího celku. Do dobrých šancí se totiž třikrát dostal Ivan Trickovski, avšak ani jedna jeho rána se neuchytila. Poté se sice dostali na druhé straně do příležitostí Jurij Žirkov, Andrej Aršavin a Semšov, ovšem ani jeden výrazněji branku Makedonie neohrozil. Naopak na druhé straně hosté gólmanovi Vjačeslavu Malafejeovi pořádně zatopili.

Ten musel nejprve schovat do svých rukavic balón po střele Agima Ibraimiho. Následně jen přihlížel, jak Mirko Ivanovski trestuhodně osamocen jeho braku přestřelil. A hned na to se dostal Ivanovski až před ruského gólmana, který ale tváří v tvář makedonskému hráči zasáhl skvěle. Hned na to sice hosté reklamovali faul ve vápně, jenže píšťalka sudího zůstala němá. Domácí odvrátili nápor hostů ve 41. minutě.

Po neskutečném sólu přes téměř 70 metrů se dostal na levé straně vápna k balónu Aršavin, který našel ve druhé vlně nabíhajícího Semšova a ten z hranice vápna vsítil s trochu štěstí branku. Gólman Martin Bogatinov sice míč zbrzdil, ale ten se nakonec dokutálel do sítě. Do půle ještě zahrozil Goran Pandev, úspěšný však nebyl. V druhé půli spíše řádili domácí, jen v závěru zaútočili Pandev s Goranem Popovem, jenže stav zápasu se již nezměnil.

Více informací k zápasu

Andorra - Arménie 0:3

02.09.2011 18:00

Góly: 35. Marcos Pizzelli, 75. Gevorg Ghazarjan, 90+1. Henrich Mchitarjan (pen.)

Arménie i napodruhé dokázala přehrát Andorru, tentokrát na jejím hřišti a připisuje si na své konto třetí výhru v kvalifikaci. Svěřenci Vardana Minasjana si tak i nadále udržují naděje na baráž.

Hosté vědomi si důležitosti tohoto utkání byli od úvodu aktivnější, jejich snaha ale dlouho narážela na pozornou defenzivu Andorry. První vážnější příležitost tak byla k vidění až po dvaceti minutách hry. Ghazarjan našel přesným pasem od postranní čáry v ideální střelecké pozici Sarkisova, ten ovšem pouze prověřil připravenost strážce domácí svatyně Gómese.

Tlak Arménie se neustále stupňoval a bylo tak jen otázkou času, kdy ho dokáží hostující hráči zužitkovat i brankově. To se stalo ve 35. minutě, k míči se dostal kanonýr Metalurhu Doněck Pizzelli a přesnou ranou do pravé šibenice otevřel skóre - 0:1.

I po obrátce jsme byli svědky stejného obrazu hry. Navýšit skóre mohl Sarkisov, po něm se v další obrovské šanci ocitla i největší hvězda Arménů Manučarjan, ani on však nedokázal vyzrát na pozorného Gómese. Po hodině hry napřáhl kapitán Hovsepjan, jeho rána ale nemohla znamenat pro gólmana španělské Ibizy výraznější nebezpečí.

O pět minut později měl možnost Ghazarjan, ale tentokrát ještě na strážce domácí svatyně nevyzrál. To už ovšem neplatilo v sedmdesáté páté minutě, kdy ten samý hráč zblízka zvýšil na 0:2. V poslední minutě hry pak byl po faulu na Mchitarjana vyloučen Lima, k pokutovému kopu se postavil sám postižený a umístěnou střelou uzavřel na konečných 0:3.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rusko751110:416
2.Irsko742111:614
3.Slovensko74216:414
4.Arménie732213:711
5.Makedonie71155:94
6.Andorra70071:160
Skupina C

Severní Irsko - Srbsko 0:1

02.09.2011 20:45

Góly: 67. Marko Pantelić

Severní Irsko nezvládlo utkání se Srbskem a před závěrem kvalifikace se tak dostalo do zbytečných problémů. Domácí dlouho drželi nerozhodný stav, po hodině hry ale nepochopitelně chyboval Davis a Pantelić se štěstím jeho pobídku plně využil a zajistil tak pro svůj celek veledůležité tři body.

K prvnímu ohrožení branky se dostal v šesté minutě po Bairdově pasu Brunt, Jorgačević si ale věděl rady. Srbové odpověděli o šest minut později. Bývalý hráč Liverpoolu Jovanović napřáhl z hranice pokutového území a Camp měl s jeho projektilem plné ruce práce, aby ho vyrazil alespoň na břevno. Strážce domácí svatyně měl co dělat i nadále, vyznamenat se musel především při střele Kolarova.

Hodně práce měl domácí gólman i s dalekonosným pokusem Stankoviče. Ten samý hráč se ve 28. minutě dostal po rohovém kopu k odraženému míči, ale tentokrát mířil mino tři tyče. V další možnosti neuspěl rovněž Pantelić a podobně dopadl na druhé straně i hlavičkující McCauley. Těsně před odchodem do kabin pak Tošiče nepustil k výraznější akci pozorný Johny Evans a zajímavá první půle tak končila bez branek.

Po obrátce se na trávníku objevilo jiné Severní Irsko. Změna herního projevu domácích byla více než patrná. V 55. minutě pálil Johny Evans, Jorgačević jeho ránu vyrazil pouze k dobíhajícímu McCannovi, ten ale odkrytou branku netrefil. Vzápětí měl příležitost i mladší bratr Corry Evans, v tísni ovšem branku rovněž nenašel. Další velkou šanci spálil pro změnu Brunt, který ztroskotal na Jorgačevičovi.

V šedesáté páté minutě střílel Ninković, na poslední chvíli ale zachránil celou situaci obětavý Camp. Domácím ovšem varování nestačilo, a tak přišel zákonitý trest. O dvě minuty později předvedl nečekaný zkrat Davis a pohotový Pantelić jeho chybu i se štěstím využil a poslal svůj tým do vedení - 0:1. Severní Irsko už se ani přes velkou snahu nedokázalo vzchopit a po remíze se Slovinskem tak ztrácí další cenné body v domácím prostředí.

Více informací k zápasu

Slovinsko - Estonsko 1:2

02.09.2011 20:45

Góly: 78. Tim Matavž - 29. Konstantin Vassiljev (pen.), 81. Ats Purje

Estonsko zvládlo utkání ve Slovinsku a na svého soupeře a třetí Srbsko, jenž má však utkání k dobru tak ztrácí pouhý bod. Situace ve skupině C začíná být před posledními zápasy hodně napínavá, o druhé místo zaručující účast v baráži mohou bojovat hned čtyři celky.

Už úvod utkání napověděl, že domácí nečeká snadná práce. Po přímém volném kopu Vassileva se ke střele dostal Vunk, jeho ránu ale stihl na poslední chvíli zablokovat Cesar. Na druhé straně zkoušel své štěstí po rohovém kopu Korena pohotový Birsa, tomu ovšem stál pro změnu v cestě Klavan.

Hosté pak ohrožovali Handanovičovu svatyni především střelami z dálky, ale jak Vassilev, tak ani Kruglov nedokázali své pokusy umístit mezi tři tyče. Ve 29. minutě pak Handanović srazil pronikajícího Zenjova a sudí Šimunović nařídil okamžitě pokutový kop. K němu se postavil Vassilev a bezpečně proměnil - 0:1. A když neodpověděli Matavz s Birsou a na opačné straně neuspěl Rähn, jehož ránu srazil Brečko, tak do kabin odcházeli s nejtěsnějším vedením hosté.

Ihned po změně stran měl další velkou příležitost na vyrovnání domácí kanonýr Matavz, tentokrát ale pro změnu nevyzrál na Parejka, který svůj tým výrazně podržel. V dalších možnostech neuspěli Radosavljević s Korenem, kteří nedokázali trefit prostor branky, to se sice střídajícímu Vršičovi povedlo, stopku mu ovšem vystavil pozorný Parejko.

Následně se musel činit na druhé straně rovněž Handanović, jenž nejprve zachránil svůj tým při standardce Kruglova a následně i při střele Vunka. V 78. minutě ale bylo přece jen vyrovnáno. Střídající Ljubijankić našel přesným pasem Matavze, který se tentokrát nemohl mýlit - 1:1.

Estonci ovšem vzápětí odpověděli, po spolupráci s Vassilevem znovu poslal pobaltský celek do vedení střídající Purje - 1:2. Alespoň vyrovnat mohli postupně Matavz, Cesar a dvakrát i Birsa, ani jednomu z nich se to ovšem nepodařilo a skupina C se nám tak v závěru kvalifikace pěkně zamotala.

Více informací k zápasu

Faerské ostrovy - Itálie 0:1

02.09.2011 20:45

Góly: 11. Antonio Cassano

Italové splnili povinnost a z Faerských ostrovů si vezou vítězství 1:0. Herně však příliš nepřesvědčili, přeci jenom vstřelit jedinou branku fotbalovému trpaslíkovi není zrovna k vychloubání. Autorem rozhodující trefy je Antonio Cassano.

Favorizovaní hosté si vypracovali první velkou šanci po šesti minutách hry, ocitl se v ní Cassano a to poté, co mu namazal Montolivo. Útočník milánského AC jí ještě nepřetavil ve vedoucí trefu, na to si musel pár minut ještě počkat. V 11. minutě mu parádně přihrál ještě nedávno spoluhráč z Milána Andrea Pirlo a Cassano se tentokrát Reneho Torgarda překonal - 0:1 pro Itálii. V tu chvíli málokdo věřil, že to bude jediný zásah Squadry Azzurry. Také domácí dokázali ohrozit soupeřovu branku, ale s pokusem Joana Edmundssona si poradila italská obrana. Ve 24. minutě zkusil štěstí z třicetimetrové dálky Suni Olsen, ovšem ke kýženému a překvapivému vyrovnání to nevedlo. Za deset minut napodobil Olsena také Daniele De Rossi, Torgard byl pozorný.

Šance Italů pochopitelně přibývaly, Rossi mířil vedle a netradiční zakončovatel Criscito nechal vyniknout brankáře Targarda. Trenér Cesare Prandelli udělal první změnu po hodině hry, kdy nahradil Rossiho Pazzinim. Forvard Interu Milán se mohl ihned blýsknout, ale jeho hlavička po centru Maggia mezi třemi tyčemi neskončila.

Faerské ostrovy vycítily šanci italského favorita pořádně potrápit a možná i obrat o body. Holst ve spolupráci s Elltorem dokonce orazítkoval brankovou konstrukci! O chvíli později Justinussen donutil k zákroku Buffona. Italové si vedení vzít nenechali a mají tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie761015:119
2.Slovinsko832310:611
3.Srbsko73229:911
4.Estonsko83149:1210
5.Severní Irsko72327:49
6.Faerské ostrovy91175:234
Skupina D

Albánie - Francie 1:2

02.09.2011 21:00

Góly: 46. Erjon Bogdani - 11. Karim Benzema, 18. Yann M'Vila

Fotbalisté Francie potvrdili úlohu lídra skupiny D, když venku dokázali porazit těsně Albánii 2:1. Favorit utkání odstartoval tenhle zápas velice dobře, během prvních dvaceti minut se mu totiž podařilo skórovat hned dvakrát. Jedna malinká chyba v obraně sice znamenala snížení, to ale Albánii na bodový zisk již nestačilo.

Hosté se ujali vedení hned po 12 minutách hry. Benzema si totiž udělal dobrou pozici za hranicí vápna a dělovkou propálil gólmana Ujkaniho. A sedm minut na to Benzema přihrál míč k tomu samému místu, odkud střílel on sám, a spoluhráč M'Vila rovněž neměl problém přesně zakončit.

Tentýž fotbalista mohl následně zvýšit i na 3:0, jeho pokus tentokráte zablokoval bek Cana. V prvním poločase se do šance dostali domácí až po půlhodině hry, avšak Kaboul dobře zablokoval střelu Skely a Agolliho pokus v pohodě lapil brankář Lloris. Jinak to byla i nadále Francie, která držela taktovku utkání.

Albánie se však jen tak nevzdávala a ihned po obrátce dokázala alespoň snížit. Bogdani si naběhl na dlouhý pas, poradil si s dvěma obránci a se štěstím překonal Llorise. Domácí následně začali hodně tlačit, ale Bulku, Hyka ani Vangjeli tentokráte na Llorise nevyzráli. Ribéry na druhé straně střílel vedle.

V posledních deseti minutách se Francii podařilo dvakrát napálit tyčku, konkrétně po střele Nasriho a i po hlavičce Kaboula. Tohle dvojité váhání se mohlo hostům šeredně vymstít, naštěstí pro ně Bakaj po centru od Agolliho skvělého Llorise nepřekonal. Albánie nehrála ve zbytku zápasu špatně, na vyrovnání se však nezmohla.

Více informací k zápasu

Bělorusko - Bosna a Hercegovina 0:2

02.09.2011 19:30

Góly: 22. Sejad Salihović (pen.), 24. Haris Medunjanin

Ve skupině D se pomalu začínají krystalizovat postupové ambice a v tuto chvíli se zdá, že skvěle rozjetá jízda Běloruska tentokráte vyjde naprázdno. V důležitém střetnutí totiž prohrálo doma s Bosnou a Hercegovinou 0:2, která ho tak v tabulce předskočila o jeden bod. Má k tomu duel k dobru a navíc si zahraje ještě s fotbalovým trpaslíkem z Lucemburska. Bělorusku tak úvodní výhra s Francií asi nepomůže, zbytečné ztráty ho srazily dolů. ¨

Bosna nyní musí ze všeho nejvíc odrážet odpor Rumunska, které má před sebou též tři duely a pouze dvoubodovou ztrátu. Oba tyto celky ale mají ještě před sebou klání s Francií, takže Bělorusko ještě nebude úplně bez šance. Musí ale ovšem v úterním duelu vyhrát v odvetě na půdě Bosny. Pokud prohraje, jeho naděje na baráž definitivně zhasnou. Bosna navíc bojuje ještě o přímý postup, zvlášť pokud dokáže porazit Francii v přímém říjnovém souboji. A úplně mimo hru ještě není ani Albánie.

Bosna rozhodla o třech bodech ve svůj prospěch v polovině úvodního dějství, kde dala během tří minut dvě trefy. Nicméně k pohodovému průběhu jí výrazně pomohla penalta za nerozhodného stavu. Hosté měli v průběhu klání obecně navrch a už v 6. minutě se propracovali do první šance. Střela Edina Džeka ale šla těsně vedle pravé tyče.

Hosté dále dobývali šestnáctku Běloruska, ve 23. minutě zahrál Maksim Zhavnerchik rukou v pokutovém území a sudí odpískal pokutový kop. K němu se postavil tradiční šutér Sejad Salihovič a s přehledem proměnil. Za necelé tři minuty se uvolnil před hranicí vápna Haris Medunjanin a vypálil z dobrých dvaceti metrů. Jeho pokus zapadl přímo do dolního levého rohu a hosté mohli hrát vskutku v pohodě.

Domácí odpověděli ránou Sergeje Kornilenka z hranice penalty, nicméně dobrý zákrok předvedl gólman Kenan Hasagič. Těsně před přestávkou mohl domácí nadobro zlomit Medunjanin, jenž napálil břevno. Druhá půle patřila Bělorusům, kteří se snažili najít mezery v obraně Bosny, avšak ta je prakticky do žádné vážnější gólovky nepustila a se zkušeností věhlasného týmu dohrála duel v naprostém klidu.

Více informací k zápasu

Lucembursko - Rumunsko 0:2

02.09.2011 19:30

Góly: 34. Gabriel Torje, 45. Gabriel Torje

Rumunsko po výhře na půdě Lucemburska udrželo naděje na postup na EURO 2012. Důležitým článkem rumunského vítězství 2:0 byl Gabriel Torje, jenž vsítil obě branky a to hned v prvním poločase. Domácí jsou naopak s jedním bodem na kontě stále poslední.

Nejprve si zachytal hostující gólman Tatarusanu, který musel vychytat hlavičku Blaiseeho a střelu Lewecka. Na druhé straně se se svým pokusem neprosadil Piturca. Marica následně po rohovém kopu Rata pálil hlavou mimo, Bucur byl brance rovněž blízko, proti byl ovšem obránce Blaise a dorážku Marici v pohodě lapil brankář Joubert.

Skóre otevřel ve 34. minutě otevřel Torje. Ten totiž z blízkosti neměl problém dorazit do branky povedenou akci hostí. A ve 45. minutě si Torje krásně naběhl na hranici ofsajdu na kolmici od Lazara a znovu v klidu a v pohodě zakončil. I po přestávce bylo Rumunsko lepším týmem, gólu se však tentokráte nedočkalo.

Bucurovu střelu vychytal Joubert, za Lucembursko se pokoušel o gólové zakončení Schnell, jenže než se balón dostal k brankáři Tatarusanuovi, zablokoval ho Marica. Rumuni drželi bez větších problémů dvoubrankový náskok i bez zraněného Galamaze. V jediné vážnější šanci domácích se ocitl Bettmer, jehož ránu dokázal vychytat Tatarusanu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Francie751111:316
2.Bosna a Hercegovina741210:713
3.Bělorusko83326:412
4.Rumunsko732210:611
5.Albánie72235:88
6.Lucembursko80171:151
Skupina E

Nizozemsko - San Marino 11:0

02.09.2011 20:30

Góly: 7. Robin van Persie, 12. Wesley Sneijder, 17. John Heitinga, 49. Dirk Kuijt, 56. Klaas-Jan Huntelaar, 65. Robin van Persie, 67. Robin van Persie, 77. Klaas-Jan Huntelaar, 79. Robin van Persie, 87. Wesley Sneijder, 90. Georginio Wijnaldum

Stylově oslavilo Nizozemsko nedávný posun na první místo žebříčku FIFA. Oranjes doma nedali žádnou šanci San Marinu, trpaslíkovi nasázeli jedenáct branek a už jenom zázrak by je mohl připravit o účast na závěrečném turnaji.

V zápasech s outsidery je důležité dát rychle první branku a to se Nizozemsku povedlo už v sedmé minutě. Střely Sneijdera a Kuyta se až k bráně nedostaly, účinnějším receptem se ale ukázala přihrávka Van Bommela, kterou zužitkoval Van Persie - 1:0.

Útočník Arsenalu měl prsty i ve druhé brance, o pět minut se po jeho akci trefil Sneijder a v 17. minutě už to bylo 3:0, to centroval Kuyt a hlavou přesně mířil Heitinga.

Domácí fanoušci se těšili na další branky, počkat si ale museli až do druhé půle. O čtvrtou branku se ještě v první půli marně snažili autoři prvních třech gólů, Van Persie byl neúspěšný dokonce dvakrát. Na druhé straně hřiště zkoušel štěstí z velké dálky nepřesně mířící Selva.

Nizozemsko odstartovalo rychle i druhou půli, ve 49. minutě centroval Huntelaar a Kuyt zvýšil na 4:0.

Následovala střela nad v podání Sneijdera, branka Huntelaara na 5:0 a hattrick Robina Van Persieho. Ten v 65. minutě zužitkoval centr Kuyta, o dvě minuty později se pak do role nahrávače převtělil Huntelaar - 7:0.

Domácí bavili fanoušky a v 77. minutě se po centru Strootmana podruhé zapsal do listiny střelců Huntelaar. Za další dvě minuty už to bylo 9:0, svůj čtvrtý zásah si připsal Van Persie.

Van Persiemu jeho poslední zásah v utkání připravil Sneijder, který si pak pro sebe rezervoval jubilejní desátý gól. A na ten mu přihrál Van Persie. Konečnou podobu výsledku pak dal v nastavení Wijnaldum, který v branku přetavil spolupráci střídajících hráčů s Madurem.

Více informací k zápasu

Maďarsko - Švédsko 2:1

02.09.2011 19:45

Góly: 44. Imre Szabics, 90. Gergely Rudolf - 60. Christian Wilhelmsson

Maďarsko dokázalo v Budapešti ve veledůležitém utkání o konečné druhé místo ve skupině zásluhou Rudolfova gólu z poslední minuty porazit Švédsko a bodově se tak na svého soupeře dotáhlo. Svěřenci Erika Hamréna však mají na svého konkurenta ještě jeden zápas k dobru.

Od úvodního hvizdu se hrál oboustranně ofenzivní a otevřený fotbal. Na první vážnější šanci jsme si přesto museli počkat až do devatenácté minuty. Wendt se s míčem podél postranní čáry dostal až před pokutové území, kde následně našel křižným pasem Rudolfa, ten ale nedokázal zamířit do černého. Domácí pak z ničeho nic mohli udeřit. Wendt zahrál v pokutovém území rukou a sudí Skomina nařídil pokutový kop. Balón si na značku postavil Hajnal, ale napálil pouze břevno Isakssonovy branky.

Ve 27. minutě pak znovu odpověděli Švédové. Ibrahimović si poradil s Korcsmárem, následnou střelu ale Király za svá záda nepustil. Minutu před koncem prvního dějství pak prošel švédskou obranou Rudolf, jenž potom ještě posunul na lépe postaveného Szabicse, pro něhož už nebyl problém dostat balón do sítě - 1:0.

Po změně stran se hosté vědomi si důležitosti tohoto utkání chopili dirigentské taktovky a po hodině hry se také dočkali zaslouženého vyrovnání. Celou akci rozjel Elmander, který pohodlně prosěl středem pole, následně si střelec Galatasaraye narazil s útočným kolegou Ibrahimovičem a rázem se objevil sám před Királym. Ten sice jeho střelu dokázal vyrazit, ale pouze k volnému Wilhelmssonovi, jenž tak pohodlně srovnal na 1:1.

Hosté potom, co dokázali srovnat krok ze svého tlaku nepolevili, ba naopak, co nejdříve totiž chtěli vstřelit vítěznou branku a utkání zcela otočit. V 72. minutě se to dvojici Ibrahimović - Wilhelmsson nepovedlo, stejně pak dopadl při svém pokusu i Källström. Rozhodujícího okamžiku se tak chopili domácí. Střídající Priskin našel v pokutovém území Rudolfa, který se tentokrát nemýlil a zajistil tak svému týmu velmi cenné tři body - 2:1.

Více informací k zápasu

Finsko - Moldavsko 4:1

02.09.2011 17:30

Góly: 11. Kasper Hämäläinen, 43. Kasper Hämäläinen, 52. Mikael Forssell (pen.), 70. Igor Armaş (vl.) - 85. Serghei Alexeev

Fotbalisté Finska se konečně chytili a vypadá to, že na konci kvalifikace by přeci jen mohli potrápit favority a vedoucí trojici tak zkomplikovat postupové cíle. Finsko totiž po dvou výhrách nad trpaslíkem ze San Marina chytilo druhý dech také v duelu s Moldavskem a vrátilo tak soupeři úvodní prohru z kvalifikace. Tentokráte se severský celek příliš nenadřel a soupeři nadělil čtyři branky.

Domácí nakročili ke třem bodům již v úvodním dějství a vedli po poločase 2:0, po pauze se zvýšil jejich náskok díky penaltě a vlastní brance. Hosté snížili až pět minut před závěrečným hvizdem. V úvodním poločase měl největší šanci hostů Gheorghe Ovseannicov, jeho hlavičku ale zlikvidoval gólman Lukáš Hradecký. Původem rodák z Bratislavy, který poprvé dostal šanci v národním týmu v kvalifikačním duelu.

Finové se dostali do vedení už po dvanácti minutách hry, kdy po rohovém kopu Romana Eremenka prodlužoval hlavou Mikael Forssell na záložníka švédského Djurgardenu Kaspera Hamalainenan a ten se na zadní tyči trefil hlavou přímo k tyči. Následně Forssell pálil z dvaceti metrů mimo, poté stejný hráč po třicetimetrovém pasu Perparima Hetemaje mířil zleva těsně vedle levé tyče.

Nicméně dvě minuty před přestávkou po dlouhém pasu z půlky hřiště uvolnil elegantně patou Daniel Sjolund do sóla Hamalainena, který se jen podíval a osamocen chladnokrevně zamířil k levé tyči - 2:0. Sedm minut po přestávce bylo rozhodnuto, když Anatolie Doros fauloval ve vápně Kariho Arkivua a sudí odpískal pokutový kop. Ten s úplným přehledem proměnil Forssell, jenže tvrdou ranou bez emocí rozvlnil síť.

Dvacet minut před závěrečným hvizdem udělal na pravé straně efektivní kličku Roman Eremenko a poslal centr do vápna, kde ho podskočil hostující gólman Nicolae Calancea a nešťastník Igor Armas si sklepl balón hlavou do sítě. Cenu útěchy pro hosty vybojoval v 85. minutě Serghei Alexeev. Ve středu hřiště si udělal místo Anatolie Cheptine a poslal nádhernou kolmici Alexeevovi, který ranou do horní poloviny branky upravil na 1:4 v neprospěch Moldavska.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Nizozemsko770032:521
2.Švédsko750221:815
3.Maďarsko850320:1415
4.Finsko730415:129
5.Moldavsko72058:136
6.San Marino80080:440
Skupina F

Gruzie - Lotyšsko 0:1

02.09.2011 19:00

Góly: 64. Aleksandrs Cauņa

Fotbalisté Lotyšska dokázali poprvé v této kvalifikaci porazit relativně silnějšího protivníka a z půdy Gruzie si odvezli všechny tři body po výhře 1:0. Definitivně tak vzali Gruzíncům i teoretickou naději na baráž o ME 2012. Sami se přitom pátečnímu sokovi přiblížili na rozdíl dvou bodů, k tomu mají ještě zápas k dobru. Gruzie má totiž po osmi odehraných duelech na kontě dvě výhry a tři remízy, s tím se na nejlepší evropskou šestnáctku vskutku myslet nedá.

Lotyšsko doposud prohrálo dvakrát s Izraelem, jednou Řeckem i Chorvatskem, remizovat dokázalo právě jen s Gruziíí a porazilo trpaslíka z Malty. Nyní sice na půdě mírného favorita nebylo lepším celkem, avšak v polovině druhého dějství dalo rozdílovou trefu a o těsný náskok už nepřišlo. V prvním poločase domácí na stánku v Tbilisi naprosto dominovali, jenže početné šance v gólovou perličku neproměnili.

Hosté zahrozili pouze v úvodu, kdy to zkusil z přímého volného kopu pozdější střelec Aleksandrs Cauna, avšak z dobré pozice pálil jen do gruzínského obranného bloku. Na druhé straně nejprve těsně vedle hlavičkoval Guram Kashia, hned na to zkusili štěstí z větší vzdálenosti David Targamadze s Kakhou Kaladzem. Nicméně obě rány šly přeci jen o několik decimetrů vedle pravé tyče. Gruzínský tlak postupem času rozhodně neopadal.

Do konce prvního poločasu stříleli ještě nepřesně Alexander Iashvili s Guramem Kashiou, v samém závěru se gólman Andris Vanins vytáhl proti pokusům Targamadzeho s Otarem Martsvaladzem. Po obrátce domácí pokračovali ve spalování šancí. Na začátku vynikl Martsvaladze, který nejprve mířil příliš vysoko a hned na to jeho hlavičku perfektně zlikvidoval skvělý Vanins. Ukázal se také opět zkušený Kaladze, jeho rána byla zablokována.

Po necelé hodně hry se začalo též probouzet Lotyšsko, po přímém volném kopu Artise Lazdinse hlavičkoval mimo Oskars Klava. V 65. minutě se postavil k přímému volnému kopu z levé strany Cauna a povedenou ranou zavěsil ku překvapení všech pod břevno. Závěr patřil hostům, kteří měli další tři velice slibné příležitosti, stav zápasu se ale již nezměnil, a proto gruzínský plamínek naděje na evropský šampionát nadobro zhasl.

Více informací k zápasu

Malta - Chorvatsko 1:3

02.09.2011 19:00

Góly: 38. Michael Mifsud - 11. Ognjen Vukojević, 32. Milan Badelj, 68. Dejan Lovren

Fotbalisté Chorvatska zvládli povinný duel na půdě trpaslíka z Malty a proto před závěrečnou částí kvalifikace, kde na ně čekají tři velice důležité souboje včetně toho na půdě vedoucího Řecka, se opět dostali na rozdíl jednoho bodu od vedoucí pozice. Nyní totiž mají Chorvaté šestnáct bodů ze sedmi duelů a stále tak výrazně bojují o přímý postup na šampionát. Pokud v úterním klání zdolají Izrael, minimálně baráž jim už neunikne.

Špatná by nemusela být ani remíza, Chorvatsku by totiž k jistotě stačilo ve dvou utkáních vybojovat jeden bod, což by v domácím duelu s Lotyšskem neměl být až zase takový problém. Naopak Malta zůstává poslední bez bodu, po sedmi odehraných utkáních má skóre 3:16 a jen hodně bláznivá teoretická šance by jí ještě mohla vynést páté místo. To totiž drží ze sedmi body Lotyšsko.

Hosté se během půlhodiny dostali do dvoubrankového vedení, domácí trefou pět minut před pauzou duel ještě zdramatizovali. Avšak Chorvatsko přidalo třetí gólovou pojistku v polovině druhého dějství a o bodech tak bylo rozhodnuto. Na začátku zápasu se k první šanci dostal Darijo Srna, ovšem v tuto chvíli předvedl skvělý zákrok gólman Andrew Hogg. Následně stejný hráč nedokázal tečí umístit balón mezi tři tyče po střele Ivana Perišiče.

Poté se poprvé ozvali též domácí, když přímý volný kop Ryana Feneche s přehledem chytil Stipe Pletikosa. Ještě před úvodní brankou otestoval Srna gólmana Hogga, ve 12. minutě se stav zápasu měnil. Po centru Ivan Strinčiče bez problémů skóroval Vukojevič. V dalším průběhu zlikvidoval Hogg ránu hostujícího Perišiče, na druhé stráně mířil vedle Clayton Failla. Ve 33. minutě se měnilo skóre podruhé.

Z dvanácti metrů vystřelil Milan Badelj a balón zapadl přímo k tyči - 0:2. Ovšem v 39. minutě poslal Roderick Briffa přihrávku do vápna na Michaela Mifsuda a ten střelou pod gólmana Pletikosu snížil stav. Úvod druhého dějství patřil hostům a ti spalovali jednu šanci za druhou. Na opačné straně vystrčil růžky Failla, pálil ale nad břevno. Frustraci hostů překonal až v 68. minutě Dejan Lovren, jenž hlavou upravil na konečných 1:3 po centru Badleje.

Více informací k zápasu

Izrael - Řecko 0:1

02.09.2011 15:05

Góly: 60. Sotiris Ninis

Fotbalisté Řecka potvrdili úloha lídra skupiny F, když venku dokázali skolit Izrael těsně 1:0. O jediný gól utkání se postaral v 60. minutě hry Ninis. Přitom se hosté nemohli spolehnout na služby potrestaného trenéra Fernanda Santose, i tak mu soupeř herně příliš nestačil. Pro Izrael prohra znamená hodně velkou komplikaci, ne-li definitivní vyřazení z bojů o postup.

Řekové byli v první půli lepším týmem, hodně se snažili zastřelovat soupeřovu branku. Byť většina z nich skončila jen vedle, některé pokusy - třeba ten od Salpingidise - ovšem i velkým způsobem ohrozily doposud velmi pozorného brankáře Aouateho. Zřejmě největší šanci domácích zmařil ve 35. minutě Zahavi, jenž z přímého kopu těsně přestřelil.

O podobný gól se pokoušel na druhé straně také Karagounis, avšak ani on tu správnou mušku neměl. Domácí Shechter následně rovněž pálil jen nad a poté měl Izrael v nastaveném čase prvního dějství obrovské štěstí. Zaradoukasův pokus musel lapit Aouate, Karagounis zase jen o píď netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Ani po přestávce hosté nepolevili, Samarasovu hlavičku musel odvrátit pryč až bek Gershon. Po hodině hry se však řecké reprezentaci přece jenom podařilo vsítit zaslouženou branku, Ninis totiž z dobré pozice z hranice vápna v pohodě překonal Aouateho. Izrael pochopitelně tenhle stav nechtěl nechat jen tak a ve zbylém čase alespoň trochu zabral.

Natcho poslal dobrý centr z rohového kopu na hlavu Rafaelova, jenž však selhal v zakončení a mířil nad. Hostující muž v rukavicích Sifakis si dost zachytal v 72. minutě, když na něj poslal svojí střelu aktivní Rafaelov. Na víc se však domácí nezmohli, naopak ještě mohli inkasovat od Samarase, který bránu v období posledních deset minut netrefil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Řecko75209:317
2.Chorvatsko751113:416
3.Izrael841310:813
4.Gruzie82335:69
5.Lotyšsko72146:97
6.Malta70073:160
Skupina G

Wales - Černá Hora 2:1

02.09.2011 20:45

Góly: 29. Steve Morison, 50. Aaron Ramsey - 71. Stevan Jovetić

Černá Hora si řádně zkomplikovala boj o druhé barážové místo. Na třetí Švýcarsko sice má stále k dobru šest bodů, ovšem odehrála už o jeden zápas více a v posledních dvou duelech jí čeká Anglie a na závěr právě Švýcarsko. Wales si na své konto připsal vůbec první body v této kvalifikaci.

Domácí obranu hodně zlobil nebezpečný trojzubec ve složení Jovetič, Vukčevič, Vučinič, prvně jmenovaný při první snaze o zakončení mířil nepřesně. Další dva ofenzivní Černohorci pak předvedli akci, na jejímž konci byla střela Vučiniče.

Wales se do zápasu dostával pomaleji, s postupem času ale vyrovnal hru a ve 29. minutě šel dokonce do vedení. Do vápna se probil Vaughan, brankář Božovič jeho centr neudržel a Morison dal teprve druhou branku Walesu v kvalifikaci o ME 2012 - 1:0.

Úvodní branka měla velký vliv na zbytek první půle, domácí kontrolovali zápas a mohli přidat pojistku, to by si ovšem museli v zakončení počínat lépe Ledley a Bale. Po dalším nejistém zákroku Božoviče pak už zvedal ruce nad hlavu Williams, míč ale z brankové čáry odvrátil Zverotič.

Druhá branka se nakonec zrodila v 50. minutě. Skvělou práci odvedl Bale, toho svým pasem našel Williams, Bale pláchl svým strážcům a kapitán Ramsey už měl poměrně snadnou úlohu - 2:0.

Černou Horu probrala až druhá inkasovaná branka, hosté začali být agresivnější, rychlejší, přesnější v kombinacích a především - v 71. minutě se definitivně vrátili do zápasu, když se trefil Jovetič - 2:1.

Opření domácí mohli během několika desítek minut přijít o celý náskok, Damjanovič zblízka ovšem pálil hodně nepřesně. Definitivní rozhodnutí se marně snažil zařídit Bale, v závěru pak mohl srovnat Vukčevič, Hennessey se ovšem podruhé překonat nenechal a zachránil Walesu výhru.

Více informací k zápasu

Bulharsko - Anglie 0:3

02.09.2011 20:15

Góly: 13. Gary Cahill, 21. Wayne Rooney, 45+1. Wayne Rooney

Anglie dokázala přesvědčivě zvítězit v Sofii a z Bulharska si tak odváží další tři body. Svěřencům Fabia Capella pak hraje do karet i prohra Černé Hory ve Walesu, čímž se tak tradiční celek notně přiblížil účasti na závěrečném turnaji.

Od začátku bylo jasné, kdo bude na hřišti pánem. Výrazně obměněná a především pak omlazená Anglie chtěla zapomenout na poslední nepovedená utkání s Černou Horou a Švýcarskem a dnešní zápas si přála od úvodních minut jasně opanovat. To se povedlo, hned první příležitost hostujícího celku skončila vedoucím gólem. Psala se třináctá minuta, na přesný pas Barryho si naběhl stoper Cahill a svým premiérovým reprezentačním zásahem otevřel skóre - 0:1.

I další velká příležitost Angličanů skončila brankou. Ve 21. minutě centroval pro změnu Downing, na míč si naběhl v poslední době znovuzrozený Rooney a pohodlně zvýšil na 0:2. V poslední minutě prvního dějství pak potáhl míč aktivní Walcott, následně předal Youngovi, který osvědčil dobrou sehranost z klubu a přesnou přihrávkou našel Rooneyho, který pak mohl pohodlně zamířit - 0:3.

V úvodu druhé půle mohli Bulhaři utkání ještě zdramatizovat, Stiliyan Petrov ovšem po rohovém kopu svého bratra Martina trefil pouze připraveného Harta. Na opačné straně mohl po Downingově pobídce navýšit skóre Walcott, mezi tři tyče ale zamířit nedokázal. V závěru potom neuspěli ještě znovu Walcott a Rooney, ani to je však mrzet nemusí, jejich tým je i vzhledem k výsledku z Cardiffu na nejlepší cestě k přímému postupu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Anglie642014:314
2.Černá Hora63215:311
3.Švýcarsko51227:75
4.Bulharsko61232:95
5.Wales51043:93
Skupina H

Kypr - Portugalsko 0:4

02.09.2011 20:45

Góly: 35. Cristiano Ronaldo (pen.), 82. Cristiano Ronaldo, 84. Hugo Almeida, 90+2. Danny

Reprezentace Kypru nenavázala na klubovou kopanou a s Portugalskem prohrála jasně 0:4. Klíčový moment celého zápasu nastal ve 35. minutě, kdy byl vyloučen Dobrašinovič a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Cristiano Ronaldo. V poslední sedmiminutovce přidal záložník Realu Madrid druhý gól a trefili se i Hugo Almeida s Dannym.

Portugalci začali náporem a brankář Georgallides musel tahat jeden dobrý zákrok za druhým. Chytil střelu Ronalda i hlavičku stopera Pepeho. Georgallides obstál i na brankové čáře, kdy po rohovém kopu propadl míč a hned několik hráčů se jej snažilo procpat do sítě. Ve 35. minutě přišla první branka Portugalců, Joao Moutinho v pokutovém území vystřelil, načež si po jeho pokusu zahrál na brankáře Dobrašinovič a byl po druhé žluté kartě vyloučen. Penaltu proměnil Cristiano Ronaldo a hosté vedli na Kypru 0:1.

Tím šance hostů neustaly, ba naopak. Nepřesně střílel Moutinho a Postigovu nepříjemnou ránu vyškrábl výtečný Georgallides. Po změně stran si rovnal střeleckou mušku Ronaldo, ale Georgallides byl opět proti. Když už se kyperský brankář nechal překonat, pomohla mu tyčka jako v případě pokusu Fabia Coentraa!

Portugalsko sice bylo jasně lepším týmem, ale stále vedlo pouze o jediný gól. Až sedm minut před koncem si Ronaldo narazil se spoluhráči a neomylnou střelou do protipohybu brankáře zvýšil na uklidňujících 0:2. Kyperský soupeř se pak definitivně položil a za minutu Ronaldo servíroval na třetí branku Hugo Almeidovi - 0:3. Ani třetí branka nicméně neznamenala konec, Luis Nani nacentroval na rozeběhnutého Dannyho, který dal výsledku konečnou podobu - 0:4.

Více informací k zápasu

Norsko - Island 1:0

02.09.2011 20:00

Góly: 88. Mohammed Abdellaoue (pen.)

Norsko se s Islandem dlouho trápilo, vysvobodit ho dokázal až pokutový kop, který s klidem sobě vlastním proměnil Abdellaoue a zajistil svému týmu důležité tři body. Nedávný přemožitel České republiky se tak dostal do čela zamotané skupiny H a před závěrem kvalifikace má situaci ve svých rukou.

Island ovšem ani do dnešního utkání nevstoupil jako otloukánek, tradičně houževnatý celek nedal svému soupeři rozhodně nic zadarmo. Již ve druhé minutě napřáhl z 20 metrů mladíček Gíslason a Jarstein měl s jeho projektilem plné ruce práce. Ještě větší příležitost měl o pár minut později Jónsson, z bezprostřední blízkosti ovšem hlavičkoval těsně vedle levé tyče domácí branky.

Norové si první velkou možnost vypracovali v osmnácté minutě. Po rohovém kopu se k hlavičce dostal Parr, branku se mu ale trefit nepodařilo. To jakoby domácí polilo živou vodou, v následujících minutách mohli postupně otevřít skóre Hauger, Hogli a Tettey, ani jeden z nich však nedokázal zacílit mezi tři tyče. Další Hogliho ránu si pak s přehledem pohlídal Magnússon.

Norský tlak pokračoval i po přestávce. Z dálky napřáhl aktivní Parr, Magnússon si ale i tentokrát věděl rady a jeho střelu vyrazil. Svěřenci Egila Olsena začínali být pomalu frustrováni, protože vstřelit branku jim evidentně nebylo přáno. Zvláště, když v 68. minutě napálil Tettey tvrdou ranou pouze tyč hostující svatyně.

Jako klíčové se ukázalo střídání z osmdesáté minuty, kdy se na trávníku místo Grindheima objevil uzdravený kanonýr Carew. Změna přinesla své ovoce dvě minuty před závěrečným hvizdem, Carewa ve vzájemném souboji srazil Magnússon a sudí Hategan nařídil pokutový kop. Míč si na značku postavil tradiční exekutor Abdellaoue a umístěnou střelou do pravého horního rohu konečně protrhl střeleckou smůlu, která se na domácí v tomto duelu nabalila - 1:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Portugalsko641115:713
2.Norsko64117:413
3.Dánsko53117:410
4.Kypr50235:122
5.Island60152:91
Skupina I

Litva - Lichtenštejnsko 0:0

02.09.2011 17:00

Góly: -

Litevská reprezentace už nechce bojovat o evropský šampionát v Polsku a na Ukrajině. Tým, který v Olomouci porazil Českou republiku, doma remizoval s trpaslíkem 0:0 a ve dvojzápase s ním získal jediný bod. Zde se nabízí pouze jediné slovo: Ostuda!

Těžko říci, jestli šlo o podcenění soupeře, ale vzhledem k výsledku předchozího zápasu by tomu tak být nemělo. Litva měla Lichtenštejnsku co oplácet, možná si však myslela, že se výsledek zrodí sám.

Nicméně Lichtenštejnci věděli, že mají šanci na úspěch a rozhodně nehráli špatně. Místy dokonce domácí svěřence trenéra Žutautase přehrávali. Úvod ale patřil dle předpokladů domácím fotbalistům a především Česnauskis se činil, brankář Jehle musel být neustále v permanenci. Lichtenštejnci přežili prvních dvacet minut a začali nepříjemně vystrkovat růžky, zajímavý pokus si připsal Büchel. Celkově to ale bylo spíše o tom, že se Litva snažila něco vymyslet, ale hosté jí to nedovolovali. Už poločasový výsledek 0:0 byl víceméně překvapivý.

Po změně stran se děly ještě zajímavější věci. V 59. minutě netrefil branku hostující Frick a ve své šanci selhal i jeho spoluhráč Burgmeier, zde se vytáhl Karčemarskas. Poté se nehrál příliš líbivý fotbal, náznaky šancí na obou stranách zastavil praporek pomezního.

Čtvrthodiny před koncem zápasu se překvapivý výsledek přiblížil. Červenou kartu uviděl za faul na Büchela Edgaras Česnauskis a Litva dohrávala o deseti mužích. I přes početní nevýhodu však měla utkání zvládnout. Posledních deset minut se hrálo před jednou brankou, před tou lichtenštejnskou, hostující borci pak hrozili z brejkových situací a málem vstřelili branku! Naštěstí domácí obrana nebezpečí zablokovala a odvrátila.

Ve čtvrté minutě nastavení spálil obrovskou šanci Mantas Savenas! Sám před brankářem nenašel dostatek klidu a vytěžil jen rohový kup. Norský sudí Ken Henry Johnsen po uplynutí čtyřminutového nastaveného času foukl do píšťalky a litevská ostuda byla na světě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Španělsko550015:515
2.Česko53026:39
3.Litva61233:85
4.Skotsko41124:54
5.Lichtenštejnsko61143:104

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (257)

Přidat komentář
Aldeano

Německo očekávaně postoupilo,ale 6:2 Němci pro mne favoriti ME

Reagovat
smazaný uživatel

podle mně taky

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě hrají Němci a Nizozemci lepší fotbal než Španělé, momentálně.

Reagovat
Kenneth

To hráli vždycky,Španělé hrají hrozný fotbal, prostě Barcelonský styl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Woods

Reagovat
Kily

vždycky ne, to hrají především poslední roky (což ovšem spoustě lidí stačí k dlouhodobému verdiktu), kdy nejde jen tak přehlédnout výjimečnou barcelonskou generaci, která je klíčovým prvkem při úspěších. Dřív španělská hra bavila, ale na rozdíl od dneška neměla nějaký pevnější systém

Reagovat
domingo

Pamatuju si, ze jeste par let zpatky me ten jejich fotbal bavil fakt hodne. Za Raula.

Reagovat
Kenneth

Raúl měl tak nahovno generaci.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
vocasisko

upalcujte se u tohoto primitivního názoru, buzeranti

Reagovat
Kenneth

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

nervy pracuju..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona hraje hrozný štýl?Experti o tom štýle spievajú a pre teba je to hrozný štýl?Perfektné ovládanie lopty a la Brazília,kreatívnosť,prihrávky s očami na jeden dotyk do šanci...Nemci sa to snažia napodobniť a sú najlepší - áno sú najlepší v napodobovaní.

Reagovat
smazaný uživatel

prosim ta, laskavo neurazaj nemecky futbal, ten je iny a ani sa to nesnazia napodobnit, to je futbal, kde je aj nejaka rychlost, bojovnost, strely z dialky, prihravky na viac ako 2m, to je jednoducho ten pravy futbal, nie kazdy napodobne Barcu, sa spamataj...

Reagovat
widlak

Pravda pravdoucí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSMan

Reagovat
C-M@ster

Nojo, ale přál bych to konečně Anglii.

Reagovat
Radin

Což není žádné překvapení,když jsou většinou i jedním z favoritů na MS..Jinak na MS Evropy jsou favoriti každé ME,krom toho kdy jsme jim naložili ..ale zase dostali se slabýma Rakušanama dva góly..

Reagovat
smazaný uživatel

dostali so slabyma rakusanama 2 goly

To je ako by si vycital MU ze dostali 2 goly so slabym Arsenalom...

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Radin

druhá věta je jak kdybych byl ožralej :-) ME tam má být a jen jednou *

Reagovat
smazaný uživatel

Švédi si hodně zkomplikovali situaci. A to budou hrát ještě s Nizozemskem narozdíl od Madarů.

Reagovat
smazaný uživatel

Svedi vypadnu

Reagovat
smazaný uživatel

jesrli sis nevšim tak maj Švédi zápas k dobru

Reagovat
smazaný uživatel

lenze kto vie k jakemu dobru bude zapas s Holandskom.. a pri momentalnej forme ich urcite potrapia aj Fini

Reagovat
smazaný uživatel

Anzhi Makhachkala miss out on £76.2m deadline-day signing of Porto's Hulk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Litva Lichtenštejnsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemci o to som cakal ze ich Rakusaci v "derby" potrapia

Reagovat
C-M@ster

Němci mají derby akorát s Tureckem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Tak když v Berlíně prý na zápase bylo 40 tisíc Turků.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne prý, to je pravda, Němci tam bohužel nebyli doma. A za chvíli až jim v bundeslize budou hrát Galatasaray Berlin nebo Fenerbahce Hamburg tak se budou divit.

Reagovat
Kenneth

A Češi s Vietnamem nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

s indií

Reagovat
Kenneth

Rumunskem.

Reagovat
Kenneth

Nebo spíš Slovenskem,odtamtud ta verbež cikánská pochází.

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
raduinho

Ta pochází z Indie.

Reagovat
Ligter

Mít ve skupině Indii a Vietnam tak by aspoň s postupem nebyl problém.

Reagovat
smazaný uživatel

no ked nad tym premyslam Nemcko ma tych derby superov celkom dost (Holandsko,Anglicko,Rakusko,Turecko,Francuzsko,Polsko)

Reagovat
smazaný uživatel

zejtra cesko, se taky zasmejem

Reagovat
JIMMY-PO

celkom dobrý výkon, mali sme aj na 3 body, nevadí teraz doma vyhrať a žijeme stále.. SLOVENSKO

Reagovat
smazaný uživatel

Litva ze hry, zejtra rozpářem skotský sukně a bude hotovo

Reagovat
Manik...

Německo si jede pro výtězství

Reagovat
Minister

au

Reagovat
C-M@ster

V zápalu emocí z výhry mu to ujelo.

Reagovat
Manik...

nevim co by mi mělo ujet...

Reagovat
Radin

vlak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Slovinci mi zníčili tiket! Doufám, že nepostoupí šupáci

Reagovat
smazaný uživatel

Nechcem sa vas dotknut bratia cesi ale vy mate take stastie Taku sranda skupinu som uz dlho nevidel. Hrate momentalne priserne, ale v kvalde mate uplnych nazdárkov ktori sa vyradia sami. So skotmi vam staci remiza, lebo ti este potom dostanu s Lictenstainskom. Snad sa stretneme v barazi

Inak k dnesnemu zapasu... preco mam taky pocit ze vzdy ked je na lavicke Weiss st. tak superovi hraci hraju ako postihnuti? Iri si dnes nevedeli nahrat na 5 metrov skoda ze sme nevyhrali sanci bolo dost

A este si neodpustim:

1. Ozil 2. Rooney 3. Ronaldo 4. Messi

Reagovat
vladis271

čistcý šancí mali Íri viac. Keane nás skoro popravil.

Reagovat
smazaný uživatel

Keano nemal svoj den hlavicka s 5-tich metrov sam pred brankarom z takej pozicie sa dava. A zaver mali dobry, ale tie sance prisli z nicoho. Herne sme ich znicili, co bolo ale sposobene ich miestami az parodiou na futbal (asi nejake Weissove cary uz si to fakt inak neviem vysvetlit)

Reagovat
Kenneth

Jasně máme štěstí, Jágr náhoda klika. Koho ty trapný kecy ještě zajímají?

Reagovat
smazaný uživatel

O hokeji s ním radši ani nedebatuj. My jsme je z 60-ti zápasů minimálně 50x porazili a vždycky jsme měli štěstí a vždycky proti ním stáli rozhodčí.

Reagovat
smazaný uživatel

trapný kecy mě taky nezajímaj, ale jak ňákej čobol řekne "bratia cesi", tak se mi otvírá kudla v kapse

Reagovat
JIMMY-PO

ty si čobol debil jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Tak že lezeš na český stránky.. můžeš jít přece na eurofotbal.sk nikdo ti nebrání

Reagovat
smazaný uživatel

O štěstí bych moc nemluvil, zrovna ta vaše skupina je ještě mizernější než naše a Weiss je holt dítě štěstěny, kam vleze tam je úspěch, jako teď ve Slovanu, nikdo si už nevzpomene že si vybrali štěstí na kolik let dopředu, ale Weiss má další úspěch

Reagovat
smazaný uživatel

Nad tym Weissom sa musim smiat aj ja. Je to dobry trener ale narodil sa pod stastnou hviezdou

Ale s tym ze mame slabsiu skupinu si dufam robis srandu.... Vy s vasou momentalnou hrou by ste boli az za Armenskom a bojovali s Macedonskom o 4-te miesto. Sledujem vase zapasy je to hroza, co ma trochu aj mrzi lebo vam vzdy fandim... Ak by sme boli vo vasej skupine miesto vas rozbili by sme kazdeho okrem spanielska mate tam nehorazne slabe tymi co sa porazaju same. Skoti su na urovni nasho macedonska a to ma byt akoze vas najvacsi konkurent v boji o druhe miesto... baraz mate istu

Reagovat
smazaný uživatel

ale my aspon mame aku taku sancu na 1. miesto.. keby dostaneme Spanielov tak sanca neni ziadna.. mame lahsiu skupinu jednoznacne.. Skotsko je asi na rovnakej urovni ako Irsko, hra podobny styl

Reagovat
smazaný uživatel

videl si niekedy hrat Skotov? Iry maju 3 utocnikov o dve tiedy lepsich nez akykolvek nas, Skotsky alebo Cesky. Maju lepsiu obranu skoti by od nich fasli trojku. Uz nie su to co byvali su fakt zalostni. Cesi tam sice maju spanielov, ale v tej skupine by sme mali jednoznacne iste druhe miesto (co maju aj cesi napriek tomu ze hraju horsie nez armensko) a my mozeme skoncit prvy, ale aj 3-ti alebo 4-ti vsetko zavisi od nasich vykonov. Ak by sme hrali slabo ako cesi sme 4-ti a prave v tom je ten rozdiel uz to pochop

Reagovat
smazaný uživatel

komentare shevchenka a fab4 beru jako nepodarene vtipy

Reagovat
smazaný uživatel

ked uz nepocuvate mna tak aspon dominga ten je tu jeden z tych najrozumnejsich. Aj homo erectus by pochopil to preco maju cesi ovela lahsiu skupinu ti spaniely tam vobec nezavazia v sucasnej ceskej situacii

Reagovat
smazaný uživatel

strasne vyzdvihujes armenii ze vas porazili.... ale jak to ze to same nedelas u litvy kdyz porazila nas?? navic nedavny vzajemny zapas dopadlo jednoznacne pro litvu 3:0!!!! k tomu jste dneska zahrali prvni podarene utkani v cele kvalifikaci, videl jsem vsechny vase zapasy a byla to velka bida, obrovske stesti jak s makedonii, ruskem, irskem doma i s andorrou!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Pššššššššt.

Reagovat
smazaný uživatel

v tom zapase s armenskom sme hrali ako vy hrate svoj kazdy zapas posledny rok. bez myslienky, bez nasadenia, bez kvality v utoku. Preto sme prehrali. Ak by sme tak hrali kazdy zapas tak v tej nasej skupine by sme prehrali vsetko zatial co v tej vasej by sme boli stale na druhom mieste.

Ten zapas Litva Armensko som nevidel ale bol to priatelak takze nebudem hodnotit inak hraju Armenci dobre Litvu neviem posudit ale podla vysledkov sa zda marna. Uz ti to dalej nebudem vysvetlovat a k nasej hre sa nejdem vobec vyjadrovat to ze sme o parnik pred vami (nie hracmi ale hrou a vysledkami) vidi snad kazdy triezvo uvazujuci clovek. Moze sa to kludne o par zapasov otocit ale zatial je to holy fakt a tazko ma presvedcis o opaku ked mozes akurat tak varit z vody

maj sa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jak je videt tak narozdil od tebe jsem videl vsechny vase zapasy v kvalifikaci a az teprve tedka jste neco hrali a ty tvrdis ze jste o parnik pred nama, neda mi to ale musim se hooooooodne smat to jsem fakt zvedavy co se ti tak libilo na vasich vykonech v dosavadni kvalifikaci!!!!! snad jen to vase stesti, protoze napriklad spanelsko nas nebilo vice jak vas rusove a vysledek je diamentralne odlisny, takze asi tak, aspon je videt, kdo skutecne vari z vody dobrou

Reagovat
smazaný uživatel

ano videl som hrat Skotov.. aj ked sa im teraz nedari, tak kvalitativne su na urovni Irska.. a utocnikov o 2 triedy lepsich ? .. myslim ze McFadden ci Kenny Miller nie su daleko od nejakeho Doyla alebo Keana v tragickej forme.. ked si este pozrieme hracov ako Fletcher, Adam, McGregor, ci Hutton tak je jasne ze Skoti su na tom s kvalitou podobne

Reagovat
smazaný uživatel

Irsko má větší kvalitu než Skotsko. Ale vy máte daleko jednodušší cestu za přímým postupem. U nás to prakticky není možné.

Reagovat
smazaný uživatel

slovenská skupina je mizernejšia ako česká? akože sorry, vy by ste v aktualnej formy so supermi ako rusko, irsko, macedonsko a armensko vyhoreli (vysledkovo) ako fakla, momentalne su na tom armenci o dost lepsie a vasa skupina s lichtenstajnskom, litvou a nevyraznym skotskom je omnoho lahsia, my by sme si s nou poradili, tiez by sme ukopali druhe miesto. spanieli su sice lepsi ako rusi, ale druhe miesto musite mat v prstom v nose, zatial co my mozeme skoncit 1. - 4.

Reagovat
domingo

Tohle je strasne trapny, kazdy kdo je aspon trochu soudny vidi ze ta ceska skupina je vysmech fotbalu a to uz podruhy v rade, vzdyt Skoty a Litevce by porazela tretina ligovych tymu. Slovensko to ma mnohem tezsi.

Reagovat
smazaný uživatel

ale zase tam nemame ziadnu velmoc ako vy.. takze na body mozme pomyslat v kazdom zapase

Reagovat
domingo

To jo, a muzete taky hrat dobre, prakticky neselhat a stejne skoncit treti, zatimco CR muze pulku zapasu odehrat jak po obrne a stejne jim to druhy misto nema kdo vzit. Mate to proste tezsi, jednoznacne.

Reagovat
smazaný uživatel

nepovedal by som.. ale tak tazko teraz hadat akoby sme zahrali so Skotmi ci Litvou..

Reagovat
domingo

Vzdyt je to elementarni logika Slovensko ma bilanci 4-2-1 a je na nepostupovy pozici, Cesi si mohli dovolit prohrat dokonce doma s primym protivnikem a stejne jsou druzi a navic maji jeste pohodlny naskok, protoze ten protivnik ztraci body proti Lichtenstejnsku. Ty tymy jsou na tom kvalitativne prakticky stejne, v opacnych pozicich by to bylo totozne.

Reagovat
KnoxXx

domingo ma samozrejme pravdu, Cesko prakticky nemusi predviest nic, prehralo hanebne doma s Litvou, ubojovalo doma vyhru so Skotskom, ktore si prislo max. pre bod, zdolalo 2krat Lichtenstajnsko, teraz ukopu remizu v Skotsku a maju 2.miesto v kapse, prakticky za nic, na druhe strane, Rusko, Irsko, Slovensko, vyrovnany boj o 1.miesto, teda aj o to prip. druhe, Armensko doma viac nez neprijemny tim, Macedonsko stagnuje, ale dnes v Rusku mali urcite na viac ako na prehru o gol (aspon herne)

Reagovat
smazaný uživatel

za triezvi nazor. Inak to ze mame aj my vacsinou stastie na skupiny priznavam ale zrovna teraz ju mame ovela tazsiu. Dufam ze tu baraz nejako ukopeme a stretneme sa tam. Alebo az na ME

Reagovat
stas87

O štěstí bych moc nemluvil, zrovna ta vaše skupina je ještě mizernější než naše dalej to nemusim citat,vy mate asi najlahsiu skupinu v tejto kvalifikacii,hrate mizerne a dost vam pomahaju ostatne vysledky a prekvapenia,hrate hovno a aj tak vam to staci na druhe miesto,teraz idete posraty do skotska ak chcete aspon do baraze musite vsetko povyhravat,co nie je nerealne,my sice nemam spanelov ale ostatne vysledky nam vobec nepomahaju a musime sa spolahnut sami na seba,v tomto mate vyhodu

Reagovat
domingo

Ale prdlajs, muzem klidne ve Skotsku dostat bura a stejne postoupime do baraze

Reagovat
smazaný uživatel

ved prave, ta skupina je tak trapna ze vam staci porazit lichtensteinsko a asi postupite

Reagovat
smazaný uživatel

* nie Lichtsteinsko ale Litvu

Reagovat
Euphael

Jo naše skupina je trapná..mistři světa ve skupině, ale je trapná...hlavně, že ta vaše je skupina smrti..

Reagovat
smazaný uživatel

jsi chytry

Reagovat
Euphael

ale ty

Reagovat
stas87

aj ty si posrany so skotska? vam staci prezit 20 minut ked ich pozenu divaci,oni vedia ze musi,vyblazni ich to a vy mozete v pohode kombinovat daleko od svojej branky,prave ze aj keby ste prehrali tak stejne skoncite druhy,my kebyze dnes prehrame uz skoncime 3 a ani baraz by nebola

Reagovat
smazaný uživatel

Vy na tom turnaji nemáte co pohledávat, stejně jako my. Tak nás tady nepoučuj, jako byste byli nějaký top mančaft. To mě fakt baví.

Reagovat
stas87

nepoucuj?reagoval som na toho vola co taral o skupinach,ktora je lahsia a tazsia a je fakt ze vam dnes litva velmi pomohla,zatial co u nas ide vsetko tak ako ma a rozhodne sa s ruskom

Reagovat
smazaný uživatel

majú,sú to osemfinalisti MS,na rozdiel od nás,Čechov,ktorým sa to nikdy nepodarilo

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu, na EURO nikdy nebyli. My 5x a máme dvě medaile. Navíc máme historicky mnohem lepší výsledky než oni. Takže je to spekulativní.

Reagovat
smazaný uživatel

ME je o ničem,nechápu,proč to nezruší a nehrajou jen MS

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě má větší kvalitu než MS. Na MS máš spoustu týmů odpad, který tam nemá co dělat. Kdyby na EURO hrálo 14 týmů z Evropy + Brazílie s Argentinou jako hosté, tak by to byl mnohem lepší turnaj než MS. Na EURO jsou kvalitní zápasy už ve skupinách. Na MS málokdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zase na MS vidíš týmy, které jinak vidět jinak nemáš šanci. Navíc hrají jiným stylem, nejsou třeba tak svázáni taktikou, zkrátka jiný svět. A to nenudí .....

A kvalita se dnes nekoncentruje jen v Evropě a Jižní Americe, stačí jmenovat takové reprezentace jako Austrálie, Japonsko, Mexiko, USA, .....

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně řečeno Austrálie a USA šli teďka poměrně dost dolů. A k té svázanosti, mrzí mě, že už to tak není. Týmy jako Brazílie nebo týmy z Afriky už jsou dneska svázané taktikou taky. Ale jako máš pravdu, že to má větší náboj, když je tam celý svět.

Reagovat
smazaný uživatel

Austrálie ani USA nezaznamenávají nějaký extra velký propad (na rozdíl od nás), svoji kvalitu mají stále vysokou ....

Reagovat
smazaný uživatel

Ale už to není, co to bývalo. Že by bojovali v osmifinále nebo čtvrtfinále MS, to už se říci nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

Mno uvidíme ..... USA mají nového trenéra a nové koště dobře mete a Austrálie je v podstatě takový "evropský celek", většina hráčů má angažmá nebo vazby právě v Evropě, takže tam bude kvalita vždy, jen bude periodně kolísat, atd.

Reagovat
domingo

Kde jsem neco takovyho rekl? Ja to vidim jako pomerne jasne remizovej zapas.

Reagovat
KnoxXx

vsetko povyhravat, ale neblbni, ked remizuju v Skotsku, prakticky maju 2.miesto, ked prehraju v Skotsku a vyhraju v Litve, takisto

Reagovat
stas87

samozrejme myslene tak aby mali nahrate dost bodov v kvalde

Reagovat
smazaný uživatel

stesti?? vzdyt mate lehci skupinu nez my!!! skotsko je na urovni iru, ale spanelsko je mnohem lepsi nez irsko a nedavny pratelsky zapas mezi litvou a armenii (3:0) rovnez ukazal silu techto souperu!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ako sorry ale na tomto sa musim zasmiat aj ja.. my by sme mali o sranda skupinach radsej pomlcat.. ved si pozri posledne 4 dolezite zreby.. kvalifikacia MS, potom v Afrike skupina, teraz ME a na dalsie MS mame znovu smiesnu skupinu

Reagovat
smazaný uživatel

Tomuhle říkám normální Slovák se kterým se dá debatovat. Přečtěte si, jak je tento příspěvek soudný, a jak je ten druhý zaujatý a plný komplexů méněcennosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Asi preto, že je to asi Maďar

Reagovat
Euphael

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mohlo to byť lepšie, ale aj horšie. Škoda Hamšíkovej aj Weissovej šance. Bol to nudný zápas, takmer bez šancí, boli tam len atraktívne pasáže, inak nezáživný boj.

Výborne zahrali Mucha, Čech, Ďurica, Škrtel, Pekarík, Karhan, Hamšík a Hološko, k svojej strele a útočným chúťkam sa bohužiaľ nedostal Kucka, Weiss so Stochom dnes bohužiaľ najhorší na ihrisku, mali pár dobrých momentov ale dopredu by som od nich čakal viac, zvlášť od Miňa, ktorý začal nie z kraja alebo z pozície podhrota pod Hološkom, kde je jeho priestor, ale nedokázal niečo vymyslieť, malý Vlado hral trochu lepšie, ale tiež nič moc.

Hološko na hrote utopený ako v každom zápase, svoje si však odbehal, získal vpredu niekoľko lôpt, napodiv vyhral nejaké hlavičkové súboje s Seanom St. Ledgerom a Richardom Dunnom. Krajní obrancovia Peťo a Marek dopredu nuloví, no nemohli sme príliš otvárať hru, smerom dozadu im to išlo. Karhan s prehľadom, dnes hral (opäť) naozaj skvele, získaval lopty, čítal hru a málokedy pochybil v rozohrávke.

S výkonom spokojnosť, bod sa nám síce máli, ale nakoniec sme mohli aj prehrať, aj vyhrať, myslím si, že pre obe strany zaslúžená remíza.

Komentátor na Markíze komediant, najviac sa "zaskvel" keď namiesto Sean St. Ledger povedal Scott Dunn

Reagovat
Radin

Itálie

Reagovat
domingo

Se stoperskou dvojici Kaboul - Abidal je jakakoliv vyhra v Albanii uspech Estonsko taky super, odpoledne Jordansko, tedka jeste Nigerie a budu spokojeny

Reagovat
smazaný uživatel

Maďari

Reagovat
Counter

Cesc Xa-who?

Reagovat
Shevchenko

vi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Slovensko postúpi konečne som hrdý na náš futbal, kto by pred dvomi tromi rokmi povedal že si zväčša budeme u Írov diktovať tempo.. Ale to nič nemení na tom, že aj on mali šance a tak ako aj my mohli rozhodnúť... Rozhodne netreba vypúšťať nič, či Euro alebo MS, na jednu z týchto podujatí sa určite dostaneme, najlepších hráčov máme ešte veľmi mladých, majú to naj ešte predsebou, chýba nám však stály útočník, ktorý by dokázal rozhodovať. No aj tu to vidím optimisticky, každým rokom sa zlepšuje Lalkovič a verím, že už čoskoro zapadne do nášho mladého, ambiciózného no hlavne nádejného mužstva, ktoré pod Weissom môže dosiahúť ešte naozaj veľa.

Reagovat
smazaný uživatel

ja to vidim nadejnejsie na MS.. ale necham sa prekvapit..

Reagovat
smazaný uživatel

ja som tiez na nasu hru hrdy. je vidno ze Weiss ked chce vie hrat pekny kombinacny futbal hlavne proti silovym tymom proti ktorym sa to da hrat Ale treba uznat ze Iry boli dnes hrozne dreveni a je trestuhodne ze sme tu prevahu uz skor nezuzitkovali na nejaky ten gol... chcelo by to jedneho kvalitneho utocnika a boli by sme inde

Reagovat
Godwinson

Francie pěkný výsledek, jen čekám, kdy Blanc vnese trochu inovace a čerstvého větru. Přesněji, kdy už nezprasí nominaci a postaví sympatický tým ,)

Torje

Reagovat
domingo

Ty nominace by mu mel fakt delat nekdo jiny, jinak prakticky neni moc co vytykat..

Reagovat
Godwinson

Je to velká kaňka. Čekal jsem, že to tam nebude házet podle jmen, případně velikosti klubů ve kterých hráči hrají ... ale tak, co se dá dělat.

Reagovat
domingo

Blby je, ze se nedockame treba Remyho nebo Amalfitana, ale Kaboul s Maloudou tam budou smrdet furt, no. Ale tak co, dokud vyhrava, tak at po tom hristi beha treba Medvidek Pu..

Reagovat
Godwinson

Rémy alespoň sedí na lávce, ale s Amalfitanem souhlas, stejně jako s dalšími. Kaboul, Malouda, Koscielny, výsměch. Trémoulinas, Toulalan (u něj nevím, jak je to s tím zákazem nebo je to čistě ignorace, ale takovej Evra tam je ... s MS souvisí i Ribéry, toho bych vykopl taky). Je to ale jak píšeš, když s tím vyhrává ... třeba si to chce jen dělat těžší :)

Reagovat
domingo

To bude ono Ono kdyby tam poslal sestavu Lloris - Sagna, Rami, Abidal, Tremoulinas - Toulalan, Sissoko - Remy, Amalfitano, Ribery - Benzema, tak Albancum vybouchnou nohy a hlavy, tak z toho aspon takhle dela na pohled ferovou soutez. Nema rad sikanu, to je velky plus

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

nj, z Valencie se do francouzské sestavy hráči nedostávají, škoda, že už dávno skončil Angloma, třeba by se to povedlo jemu

Reagovat
domingo

Ja psal Remy, ne Rami, ale jo, ten tam chybi taky O Mathieuovi uz nejak nemam prehled.

Reagovat
Kily

ajo už toho dneska mám dost, tak se to projevuje. Jeremy to letos bude mít docela složité už u nás, rozhodně nebude tak stabilním prvkem sestavy, jako dřív (samozřejmě pokud nebyl zraněný)

Reagovat
smazaný uživatel

a mimochodom, nechcem tu moc vychvaľovať hráčov slovákov. Ale ako si niekto vlastne môže otvoriť papuľu na Hamšíka, že pravidelne hráva hovno v repre? To fakt tí zaslepení slováci nevidia, že ten hráč je absolútne špičkový záložník, ktorému nič nechýba? Ten chalan vie diktovať tempo, má výborny v medzihre, má rýchlu reakciu na loptu, vie ukľudniť hru a vo všetkom je rýchly. A má predovšetkým aj strelu. Fakt niekedy mi oči neberú, čo vidím v diskusiách na jeho adresu napísané od ľudí. Fantastický záložník

Reagovat
Erdovec

Slovensko 6golů v 7mi zápasech vidím že v útoku je to u nich větší tragédie než u nás

Reagovat
smazaný uživatel

ale že sme dostali 4 goly a z toho tri v jednom absolutne nepodarenom zapase , to nič? chlape , sudnost !

Reagovat
smazaný uživatel

A po tretí krát napíšem, sorry že to nebolo všetko v jednom komente, ale výborná hra dnes Hološka, ktorý až prekvapio sklepával množstvo lôpt pričom mu neustále dýchal na chrbát Dunne.

Reagovat
smazaný uživatel

jakooooo nechapem tych HRDYCH SLOVAKOV co vravia ze nas herny prejav bol slaby ???? ... ja byt weissom tak na tlacovke poviem ze su to BANDA KOKOTOV !!!

co ste cakali ze im dame debakel ???? ved to bolo IRSKO nie niake MOLDAVSKO !!!

R.keane,d.duff,a skoro same hviezdy !! nato ze ich najvetsia zbran bola nakopnut loptu do predu !!! hrali sme vynikajuce !! az na to zalostnu koncovku ale co uz ... v strede bola to bolo krasne ... aaz na hamsik ktory trosku sklamal .. urcite SKRTEL bol najlepsi hrac zapasu on vyhral skoro kazdy vzdusny suboj !! pochvalu si zasluzi aj weiss na tej klucke este musi zapracovat !!! stoch tak isto ale sami zdal ze skor si netrufa ... ale ta KONCOVKA OCI BILA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda irsko ten gol tam mohl spadnout snad přiště!

Reagovat
blaugrana

Cesc. Don.

Reagovat
Xavi8

Reagovat
Josifek

Slovinsko..

Reagovat
smazaný uživatel

ja prajem nech sa weissovi dari v barcelone tam to bude mat velmi tazke spanielsko liga je o kombinacii a technike svoje klucky bude musiet zlepsit ... stochovi aby dalsia jeho zastavka bolo Lille alebo PSG .. kuckovi nech sa dostane do toho interu ..

Reagovat
blaugrana

Kuckov dnešný výkon bol na facku. Najhorší na "pľaci" spoločne s Hološkom.

Reagovat
smazaný uživatel

holoska mal jeden pekny prienik ked potom tu tutovku zahodil hamsik a dobre drzal lopty ... noo stim kuckom to bolo horsie tie jeho strely panu bohu do okien

Reagovat
smazaný uživatel

kucka hral dobre mal take 2 nepresne prihravky co boli zbytocne straty ale tie strely no co aspon vystrelil vzdy to je dobre riesenie, ohrozenie brany a ak aj nevyde tak sa asponstihne defenziva zorganizovat,,, a bolo vidiet ako je kucka dolezity po vystriedany boli iry o triedu lepsi do vtedy nemali ani jednu sancu, po kuckovom odchode nam mohli supnut 3 kusky

Reagovat
smazaný uživatel

tiez som nepochopil tie striedania nasich defenzivnych zaloznikov a sli tam utocnici ked sa dalo cakal ze irsko bude v poslednych minutach najviac tlacit .. stim dost weiss riskoval myslim si ze chcel tim vyhral niakym brejkom

Reagovat
KnoxXx

rozhodne Stoch, ten bol dnes ako vymeneny

Reagovat
domingo

Jj, Lille i PSG trpi akutnim nedostatkem kridel

Reagovat
smazaný uživatel

pocitam stim ze hazarda uz neudrzia

Reagovat
domingo

Tak to uz zustane jenom Payet, Obraniak a Cole.

Reagovat
smazaný uživatel

cole je tam len na hostovani a priznam sa tych dalsich dvoch nepoznam

Reagovat
domingo

Jako nechci ti brat iluze, Stocha mam docela rad, ale oni jsou ted namlsani a jdou fakt po overenejsi kvalite

Reagovat
Kongo

ty dresy Frantíků vypadaly jak trička z tržnice od rákosníků

Reagovat
smazaný uživatel

Erjon

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na tohle musim reagovat. Jak si sem muze dovolit prijit nejakej cobol a vypoustet tu na nasi adresu takovy sracky? Chovate se jako kdyby jste byli svetovej top tym, pritom mate problemy porazit i Andorru. Prej ze jsme horsi jak Armenie, to uz je fakt moc. Podle meho natoru hrajeme v kvalifikaci fotbal solidni, takze doufam ze postoupime do baraze, tam vyfasujem Slovaky a konecne jim ukazeme kdo je tady panem. Ten krypl Weiss nemuze mit kliku porad...

Reagovat
domingo

Je zvlastni, ze zrovna v Liberci se techhle exotu vyskytuje docela dost, cim to asi je? To vam neco sypou do tech kebabu, ktery jsou v centru snad v kazdy ulici?

Reagovat
Didier Drogba

Německo

Reagovat
Kenneth

Doufám že Cesc si dnešními 2 fíky nezajistil místo v základu.

Reagovat
smazaný uživatel

karim guédé,typický slovák.

Reagovat
smazaný uživatel

pozri na nemcursku zakladnu zostavu tam tych typickych nemcov spocitas na jednej ruke

Reagovat
domingo

Jestli myslis dnesni sestavu, tak te lituju, protoze mit 8 prstu na jedny ruce, to musi byt tezkej zivot.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

náhodou

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych to treba bral

Reagovat
smazaný uživatel

oni se totiž všichni přistěhovali, když jim bylo 20 let, následně dostali německé občanství a teď dohromady tvoří nejstarší reprezentaci v kvalifikaci s věkovym průměrem 29,6 let

Reagovat
smazaný uživatel

no dufam ze tie jeho vykony budu lepsie ako dnes, mozno to bolo nervozitov ale bol tam uplne strateny, dalsi zapas je kucka out tak je velka sanca ze bude muset byt v zaklade kedze tych def. zaloznikov moc nemame takze dufam ze poda vykon akeho je schopny

Reagovat
smazaný uživatel

N ě m e c k o, to je neporazitelný mužstvo

Reagovat
smazaný uživatel

Only Iniesta and Xavi have completed more passes in the final 3rd than Rosicky in the Euro 2012 qualifiers so far.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Xavi8

Reagovat
madridcan

Benzema parada,Cristiano parada, Ozil parada

Reagovat
smazaný uživatel

real madrid

Reagovat
madridcan

chod si vyhonit...

Reagovat
smazaný uživatel

Deutschland über alles

Reagovat
REPLIKATOR

Slovinci děte doprdele

Reagovat
smazaný uživatel

šance Arménie pořád žijí !!

Reagovat
smazaný uživatel

v sedmé minutě nastavení padne rozhodující gól a domácí jsou Turci...

Reagovat
smazaný uživatel

no vcera suveren Skerts,ale realizovanie finalnych prihravok,prip.sanci katastrofa...a to sme mali obrovsku sancu vyhrat,lebo iri/neviem z coho/mali roztrasene nohy tieto 2 body nas budu stat urcite priamy postup,ked nie aj baraz,armenov mame v zivej pamäti,rusi ....no neviem ci mozeme mat este raz tolko stastia a v macedonsku nam tiez domaci nedaruju tri body len tak

Reagovat
onze

FRANCE

Reagovat
clinger

škoda že to Albánie nesrovnala

Reagovat
vocasisko

Jinak koukám, že tragikomici Arbeloa a Albiol hráli v základu a obět ukázali, že nemají v repre co dělat, ach bože to nemá Španělsko nějakýho schopnýho levýho beka? Stopéru má plnou řiť a proč tam sakra sere Albiola?!

Reagovat
Erdovec

José Enrique

Reagovat
blaugrana

Monrel, Enrique. Ramos mohol ísť na stopéra s neviem kým a Iralo na pravom bekovi.

Reagovat
vocasisko

Ona to byla spíš řečnická otázka, ale to je fuk . Spíš mě sere, že si Del Bosque pravděpodobně vystačí s Arbeloou a tak nemá v plánu povolávat jiné beky. Jo a co se týče stopera, podle mě je blbost tam cpát Rámose, ten je nejlepší na RB, na stoperu klidně mohl hrát Botía a myslím že by to s přehledem zvládl.

Reagovat
C0br

Reagovat
blaugrana

Chudáčisko. Sa okolo neho vytvára bublina ako kedysi u Victora.

Reagovat
fantomas

Však tohle mu nejde dávat za vinu, jen je to úsměvný.

Reagovat
blaugrana

Tak tu nie, ale v zápasoch Manchasteru si to pravidelne vyžiera.

Reagovat
fantomas

No tak ne jen tak pro nic za nic.

Reagovat
Kenneth

Právě že pro nic za nic, si myslíte že přijde do velkoklubu a začne hned čarovat jako Edwin.

Reagovat
fantomas

Ale hovno. Normálně se bez ohledu na cokoliv kritizuje, že neudrží sebelehčí ránu z dálky, neni schopnej si obratně počínat ve vzduchu apod. Za konkrétní věci, s kterýma náký očekávání většinou nemaj nic společnýho. Naopak se třeba chválil za skvělou hru nohou.

Reagovat
Kenneth

A těžko se to zlepší když jsou mu házeny klacky pod nohy, snad ho SAF uklidní a De Gea ukáže že je nejlepší v Anglii.

Reagovat
fantomas

Nikdo mu klacky pod nohy nehází, proboha. Jen se obyčejně kritizuje. Co se má jako dělat? Mlčet? Chválit prakticky za nic nebo za minimum? Pokud ani takovejhle tlak neustojí nebo se z něj sesype, nemá v PL, resp. v MU co dělat.

Reagovat
vocasisko

on se do toho ale dostane, na druhou stranu on si pochytá to co má a hodně i připadá, chytá gólovky a pak to vždycky zazdí nějakou tou gólovou chybou, jeho jediný štěstí je, že to zatím Manchester nestálo ani bod

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
C0br

Pěkně to Iniesta vyprovokoval a pak radši zdrhnul.

Reagovat
Kenneth

Realisti a Barcelonisti se umí bít i spolu.

Reagovat
smazaný uživatel

pak že za to může Marcelo

Reagovat
blaugrana

Omg.

Reagovat
smazaný uživatel

kdo chce holí bít, psa si najde...

Reagovat
blaugrana

Tu miešaš dve úplne rozdielne situácie...ale ako si napísal...kdo chce holí bít, psa si najde...

Reagovat
smazaný uživatel

...myslel jsem tím, že za to nemůže jenom Marcelo...

každopádně by se to mělo nějak trestat, neni možný, aby se to takhle mlelo v každym druhym zápase

Reagovat
blaugrana

Počiatočný impulz tomu všetkému dal Marcelo. Nebyť jeho, nedialo by sa potom to, čo sa dialo.

Reagovat
smazaný uživatel

dobře, ale jaký impuls byl tady?

Reagovat
blaugrana

Provokácia od Vidala.

Reagovat
Tomanatura

To oni, to oni, to oni!

Reagovat
blaugrana

Reagovat
Kenneth

Jaká provokácia?

Reagovat
blaugrana

Drbal tam do Dona, i keď nemusel, pri tom obrannom zákroku, už to je samo o sebe trestné.

Reagovat
herbage

Arbeloa

Reagovat
Shevchenko

Není to trochu jinak?

Reagovat
smazaný uživatel

jo, jenže tady se chtěj španělské primadony předvést v tom, kdo rozdá víc facek a kdo protivníka víc poškrábe, takže "hůl" mají, ale hledají "psa" (Vidal, Marcelo...)

Reagovat
vocasisko

Ten Sergio je fakt magor jak tam přiletěl a hned dělal ramena . Mimochodem, pak že jen Valdés běhá sprinty přes celý hřiště, aby řešil spory, dívejte se na Reinu, jak tam byl za 5 sekund

Reagovat
blaugrana

Na Dona si nikto nemá čo vyskakovať.

Reagovat
Side

Pěkně to tam Ramos zboural

Reagovat
Josifek

Iniesta alá Balaštík ( ). Ještě že tam nebyl Pinto na lávce...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Valdés ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Už zase se ti šašci strkali? Mohli by vypisovat sázky, i když v zápasech s dalšími 11 horkými hlavami by to byly kurzy asi nízké.

Reagovat
herbage

Cesc

Reagovat
smazaný uživatel

Nemci ako Nemci bez turkov a poliakov hmm neviem neviem...

Reagovat
smazaný uživatel

jaké TurkY a PolákY tam vidíš?

Reagovat
smazaný uživatel

no ty si asi potom mimo...dobre vieš ako bola pointa

Reagovat
Kenneth

Jaká byla pointa?

Reagovat
smazaný uživatel

žádná

Reagovat
smazaný uživatel

Má vůbec na takovéhle lidi ještě cenu reagovat? Jsou to buď provokatéři, nebo primitovové, co dělají chytré a přitom ví ho...

Reagovat
smazaný uživatel

taky si tu otázku pořád řikam, jenže to už mam reakci už skoro automaticky napsanou

Reagovat
Bayern +

200. fűr Nationalelf

Reagovat
smazaný uživatel

für die..

Reagovat
smazaný uživatel

ked si tak pozeram los tak tie sance na postup aspon do baraze vidim mensie ako 30% iry maju super los, hraju este s andorov a armenskom doma to je pre nich 6 bodov istych +skvele skore, my musime vyhrat s armenskom a vonsku s macedonskom co nebude vobec jednoduche a neprehrat doma s rusmi, no ked sa nato pozeram je to velmi velmi tazka uloha

Reagovat
madridcan

Ejha...Arbeloa sa zastal Iniestu a hned tam dostane trojity zasah Videl som tam aj zablesky Clasico-Ramos opat drgol jedneho tak,ze odletel a Valdes tam tiez nabehol(hoc ho predbehol Reina )Sergio jak chodil dookola az kym nenasiel skulinku v tej kope Naco si Chilania zacinaju,ked Barca s Realom maju za sebou zopar spolocnych treningov na taketo situacie?

Reagovat
madridcan

reakcia na Merenguesov odkaz o bitke

Reagovat
blaugrana

Len by ma zaujímalo, či sa ho Alváro zastal ako kamaráta, alebo si chcel len udrieť, teda lepšie povedané štuchnúť. Ale sranda, že sa ho zastal zrovna madridista. Z toho mi až padla sánka.

Reagovat
Kenneth

Ted jsem si toho Valdése taky všiml.

Reagovat
smazaný uživatel

to je šašek proste..

Reagovat
smazaný uživatel

Za co dostal Ronaldo žlutou?

Reagovat
Kily

za oslavu gólu, neprotestoval, takže asi věděl, za co to bylo

Reagovat
smazaný uživatel

Lichtenštejnsko

Reagovat
Losinho

CR

Reagovat
smazaný uživatel

Tak i toto kvalifikační kolo nám přineslo několik zajímavých výsledků a pár překvapení. Tím největším je bezesporu ostudná remíza Litvy s Lichtenštejsnskem v domácím prostředí!!! V celkovém součtu vzájemných zápasů ze skupiny je dokonce Lichtenštejnsko úspěšnější, panč doma nad Litvou vyhrálo a to je už opravdu historický moment!!!

Také se určitě nečekala porážka Slovinska či Gruzie, rovněž na domácím kolbišti. Naopak Anglie, Francie, Německo, Itálie, Nizozemsko, Chorvatsko a další favorité splnili daný cíl, i když např. Turecko jen těsně a nepřesvědčivě. Konečně se výhry dočkali i ve Walesu, notně tím však Černé Hoře zkomplikovali situaci. Bohužel jak Irsko (aspoň bod), tak Severní Irsko nebudou na toto kvalifikační kolo vzpomínat v nejlepším, což mne velmi mrzí. Gratulace však letí do Bosny a Hercegoviny a baráž již mají velmi blízko.

Reagovat
smazaný uživatel

Lotyši jsou lepší než Gruzínci,to žádné překvápko není

Reagovat
smazaný uživatel

Zase takový rozdíl mezi nimi není, navíc Gruzie hrála doma. Prohra se určitě nečekala, spíše tak remíza.

Reagovat
minoLFC

OT: už sa to prenislo zo španielskej ligy aj do repre

http://www.youtube.com/watch?v=SwFH955PkNU&feature=player_embedded#!

Reagovat
blaugrana

Ty voe, díky, že si nás o tom informoval. Nikto o tom doteraz ani len netušil.

Reagovat
minoLFC

není zač, neviem kot o tom tušil alebo netušil, len že španielský hráči už začínajú mať pekne v hlave nasraté

Reagovat
blaugrana

Samozrejme.

Reagovat
j_mrazik

Ramsey!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele