Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina C
02.09.2011 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Slovinsko - Estonsko 1:2

Estonsko zvládlo utkání ve Slovinsku a na svého soupeře a třetí Srbsko, jenž má však utkání k dobru tak ztrácí pouhý bod. Situace ve skupině C začíná být před posledními zápasy hodně napínavá, o druhé místo zaručující účast v baráži mohou bojovat hned čtyři celky.

Už úvod utkání napověděl, že domácí nečeká snadná práce. Po přímém volném kopu Vassileva se ke střele dostal Vunk, jeho ránu ale stihl na poslední chvíli zablokovat Cesar. Na druhé straně zkoušel své štěstí po rohovém kopu Korena pohotový Birsa, tomu ovšem stál pro změnu v cestě Klavan.

Hosté pak ohrožovali Handanovičovu svatyni především střelami z dálky, ale jak Vassilev, tak ani Kruglov nedokázali své pokusy umístit mezi tři tyče. Ve 29. minutě pak Handanović srazil pronikajícího Zenjova a sudí Šimunović nařídil okamžitě pokutový kop. K němu se postavil Vassilev a bezpečně proměnil - 0:1. A když neodpověděli Matavz s Birsou a na opačné straně neuspěl Rähn, jehož ránu srazil Brečko, tak do kabin odcházeli s nejtěsnějším vedením hosté.

Ihned po změně stran měl další velkou příležitost na vyrovnání domácí kanonýr Matavz, tentokrát ale pro změnu nevyzrál na Parejka, který svůj tým výrazně podržel. V dalších možnostech neuspěli Radosavljević s Korenem, kteří nedokázali trefit prostor branky, to se sice střídajícímu Vršičovi povedlo, stopku mu ovšem vystavil pozorný Parejko.

Následně se musel činit na druhé straně rovněž Handanović, jenž nejprve zachránil svůj tým při standardce Kruglova a následně i při střele Vunka. V 78. minutě ale bylo přece jen vyrovnáno. Střídající Ljubijankić našel přesným pasem Matavze, který se tentokrát nemohl mýlit - 1:1.

Estonci ovšem vzápětí odpověděli, po spolupráci s Vassilevem znovu poslal pobaltský celek do vedení střídající Purje - 1:2. Alespoň vyrovnat mohli postupně Matavz, Cesar a dvakrát i Birsa, ani jednomu z nich se to ovšem nepodařilo a skupina C se nám tak v závěru kvalifikace pěkně zamotala.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 10 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
diastan

3:0

Reagovat
Veselac

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Rodi se mi tu prekvapiva remizka 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

taky tipuju 10..nevim proc ale nemam z toho zapasu dobry pocit i kdyz by to mela byt 1...as je to tim ze Estonci dokazali vyhrat v Srbsku a mam to porad v pameti

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Slovinsko je přeci jen v tomto utkání favoritem. Estonsko je celkově níže. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní překvapení!!!

Slovinsko nečekaně ztrácí potřebné body a komplikuje si notně postavení ve skupině C. Opak však platí pro srdnaté Estonsko, které v souboji malých států potvrdilo svůj výkonnostní vzestup.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele