Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina H
02.09.2011 20:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Reportáž

Norsko - Island 1:0

Norsko se s Islandem dlouho trápilo, vysvobodit ho dokázal až pokutový kop, který s klidem sobě vlastním proměnil Abdellaoue a zajistil svému týmu důležité tři body. Nedávný přemožitel České republiky se tak dostal do čela zamotané skupiny H a před závěrem kvalifikace má situaci ve svých rukou.

Island ovšem ani do dnešního utkání nevstoupil jako otloukánek, tradičně houževnatý celek nedal svému soupeři rozhodně nic zadarmo. Již ve druhé minutě napřáhl z 20 metrů mladíček Gíslason a Jarstein měl s jeho projektilem plné ruce práce. Ještě větší příležitost měl o pár minut později Jónsson, z bezprostřední blízkosti ovšem hlavičkoval těsně vedle levé tyče domácí branky.

Norové si první velkou možnost vypracovali v osmnácté minutě. Po rohovém kopu se k hlavičce dostal Parr, branku se mu ale trefit nepodařilo. To jakoby domácí polilo živou vodou, v následujících minutách mohli postupně otevřít skóre Hauger, Hogli a Tettey, ani jeden z nich však nedokázal zacílit mezi tři tyče. Další Hogliho ránu si pak s přehledem pohlídal Magnússon.

Norský tlak pokračoval i po přestávce. Z dálky napřáhl aktivní Parr, Magnússon si ale i tentokrát věděl rady a jeho střelu vyrazil. Svěřenci Egila Olsena začínali být pomalu frustrováni, protože vstřelit branku jim evidentně nebylo přáno. Zvláště, když v 68. minutě napálil Tettey tvrdou ranou pouze tyč hostující svatyně.

Jako klíčové se ukázalo střídání z osmdesáté minuty, kdy se na trávníku místo Grindheima objevil uzdravený kanonýr Carew. Změna přinesla své ovoce dvě minuty před závěrečným hvizdem, Carewa ve vzájemném souboji srazil Magnússon a sudí Hategan nařídil pokutový kop. Míč si na značku postavil tradiční exekutor Abdellaoue a umístěnou střelou do pravého horního rohu konečně protrhl střeleckou smůlu, která se na domácí v tomto duelu nabalila - 1:0.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Norove jsou v pohode a potvrdili to v priprave proti nam...tip 1 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

jasna 1

Reagovat
cokl.d

2:0

Reagovat
Veselac

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ve skandinávském derby domácí nezaváhají. Tip 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Norsko vydřelo důležitou výhru a jde trpělivě za svým cílem dále. Island ale tradičně soupeře potrápil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele