Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina A
02.09.2011 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Ázerbájdžán - Belgie 1:1

Vysněná baráž o nadcházející mistrovství Evropy se Belgii opět o něco vzdálila. Svěřenci trenéra Leekense totiž nezvládli zápas na půdě Ázerbájdžánu a domů si odvezli pouze remízu 1:1. Nyní jim tak nezbývá nic jiného, než vyhrát všechny zbývající duely, a zároveň věřit v zaváhání Turecka.

Do dnešního zápasu každopádně vstoupili Belgičané skutečně velmi aktivně a už v první minutě dali o sobě vědět. Ke střele z větší vzdálenosti se dostal útočník Dries Mertens, ovšem recept na překonání brankáře Ağayeva nenašel.

Domácí gólman se ale určitě ani v nadcházejících minutách nenudil. Už zanedlouho musel likvidovat hodně nebezpečnou hlavičku Witsela. K zakončení se vzápětí dostal také talentovaný Eden Hazard, jenže neměl správně seřízená mířidla a míč poslal vedle branky.

Belgičané byli po většinu zápasu o poznání nebezpečnější, ovšem jejich akce gólem nekončily. Jasná tutovka hostů přišla také v 32. minutě, kdy si na centr Hazarda naskočil Witsel, avšak na Ağayeva nevyzrál. Ten totiž předvedl výborný zákrok a jeho hlavičku vyrazil.

Vytoužené branky se Belgičané dočkali až po změně stran. V 55. minutě Sadigov fauloval v šestnáctce aktivního Hazarda, za což pochopitelně následovala penalta. Tu s jistotou proměnil zkušený záložník Timmy Simons. Aktivita hostů sice po vedoucím gólu mírně ochabla, i nadále ale měli zápas jasně pod svou kontrolou.

Brankář Mignolet musel řešit první vážnější problém až dvacet minut před koncem, kdy byl přinucen zasahovat proti střele Şükürova z přímého kopu. V samotném závěru se z ničeho nic povedlo Ázerbájdžánu vyrovnat. Şükürov poslal míč na špatně hlídaného Äliyeva, který jej bez větších potíží usměrnil do belgické branky. Hosté se na žádnou odpověď už nezmohli a domů se tak vracejí pouze s remízou.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...1:2,1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Veselac

no aby se náhodou nezrodila remíza.....přesto tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

nemaluj certa na zed

Reagovat
Stiksxx

0:2 když bude hrát Mertens 0:1 když ne

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí asi moc šancí mít nebudou, Belgie jde v poslední době opět nahoru. Tip 0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (55.Simons pen.)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 (86.Aliyev)

Reagovat
partaS

fíha, takovej dobrej tým a takhle si to dojebou

Reagovat
smazaný uživatel

lol tohle je zase výsledek

Reagovat
smazaný uživatel

Ou ... Belgie klopýtla a to jí může hodně mrzet!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele