Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina B
02.09.2011 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Rusko - Makedonie 1:0

Rusko v těžkém zápase vybojovalo cenné tři body a opět se o něco přiblížilo přímému postupu na evropský šampionát. Domácí prohra se Slovenskem a remíza v Arménii sice mírně zkomplikovaly postupové ambice, nicméně nyní se prozatím dostalo na čele do dvoubodového trháku. Slovensko i Irsko se totiž ve vzájemném klání rozešly smírně bez branek. Rusko dokázalo houževnatému soupeři vsítit jen jednu trefu už v úvodním dějství.

Makedonie tak stále zůstává na pátém místě v tabulce se čtyřmi body a další soupeři jsou vskutku v nedohlednu, za ní už je pouze poslední Andorra bez bodu a s jedním vstřeleným gólem na kontě. Rusko doposud získalo šestnáct bodů, ty nejdůležitější duely ale na něj ještě čekají. O jedinou branku zápasu se postaral čtyři minuty před pauzou třiatřicetiletý veterán - záložník ve službách národního týmu Igor Semšov.

Avšak výkon domácího výběru nebyl nikterak skvělý, o čemž svědčí úvodní tlak hostujícího celku. Do dobrých šancí se totiž třikrát dostal Ivan Trickovski, avšak ani jedna jeho rána se neuchytila. Poté se sice dostali na druhé straně do příležitostí Jurij Žirkov, Andrej Aršavin a Semšov, ovšem ani jeden výrazněji branku Makedonie neohrozil. Naopak na druhé straně hosté gólmanovi Vjačeslavu Malafejeovi pořádně zatopili.

Ten musel nejprve schovat do svých rukavic balón po střele Agima Ibraimiho. Následně jen přihlížel, jak Mirko Ivanovski trestuhodně osamocen jeho braku přestřelil. A hned na to se dostal Ivanovski až před ruského gólmana, který ale tváří v tvář makedonskému hráči zasáhl skvěle. Hned na to sice hosté reklamovali faul ve vápně, jenže píšťalka sudího zůstala němá. Domácí odvrátili nápor hostů ve 41. minutě.

Po neskutečném sólu přes téměř 70 metrů se dostal na levé straně vápna k balónu Aršavin, který našel ve druhé vlně nabíhajícího Semšova a ten z hranice vápna vsítil s trochu štěstí branku. Gólman Martin Bogatinov sice míč zbrzdil, ale ten se nakonec dokutálel do sítě. Do půle ještě zahrozil Goran Pandev, úspěšný však nebyl. V druhé půli spíše řádili domácí, jen v závěru zaútočili Pandev s Goranem Popovem, jenže stav zápasu se již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam, že vyhrajem, hrozně důležité 3body! Olě-olě-olě-olě-Rasija-vperiód !!! FanKlub z Karl.Varů

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Veselac

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Povinné 3 body pro Rusko,3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1.....

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 3:2...Přání 2:2 či 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Rusko je doma favoritem, i když hostům přeji, aby v Lužnikách vybojovali aspoň bod. Mno uvidíme .... Tip 1:1.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Pandev dá gól a skončí to 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (41.Semshov)

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Makedonie ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele