Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina A
02.09.2011 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Turecko - Kazachstán 2:1

Fotbalisté Turecka výrazně oživili svou naději alespoň na baráž, díky vydřené výhře nad Kazachstánem se posunuli na druhé místo tabulky o bod před Belgii. Ta totiž trestuhodně remizovala v Ázerbajdžánu a nyní to bude mít hodně těžké. Má totiž o jeden odehraný duel více a před ní se proto naskytl těžký úkol. Pokud chce reálně myslet na postup, musí vyhrát ve dvou zbývajících duelech - tedy porazit i Německo.

Lídr skupiny doposud neztratil ani bod a se čtyřiadvaceti korálky na kontě má jedenáctibodový náskok na ostatní soupeře! A obrat takového giganta i o jeden bod je téměř neřešitelný úkol. Turecku naopak zřejmě stačí zvítězit v úterý v Rakousku a už se o druhou pozici prakticky nemusí strachovat. Kazachstán se s jednou výhrou nachází na poslední pozici, o kýžený bod ho totiž přeskočil Ázerbajdžán.

O páté pozici se tak zřejmě bude rozhodovat právě v úterý v Baku a hostujícímu Kazachstánu zřejmě nezbývá nic jiného než vyhrát. Přitom na půdě Turecka bojovali hosté jako lvi a o cenný bod přišli až v nastaveném čase. V úvodním dějství inkasovali po půl hodině hry, nicméně deset minut po pauze srovnali stav. Pak přežili penaltu a až do samého konce se proto hrálo nerozhodně, než se štěstím rozhodl domácí Arda Turan.

O úvodní branku se postaral ve 33. minutě Burak Yilmaz. A nutno podotknout, že to byla parádní trefa. Inan Selcuk totiž popošel od středové čáry o deset metrů kupředu a poslal dlouhý pas do vápna, kde ho v obležení beka dokázal Yilmaz padáčkem umístit za vyběhnuvšího gólmana Alexandra Mokina. Radost domácích ale trvala jen něco přes dvacet minut, poté totiž skóroval Ulan Konysbayev.

Svěřenci českého kouče Miroslava Beránka měli štěstí. Na pravé straně vápna se Konysbayev uvolnil a poslal spíše centr na zadní tyč, který podcenil gólman Volkan Demirel a balón se od tyče odrazil přímo do branky. V 63. minutě přišla další pohroma pro Turecko. Po centru Turana zahrál ve vápně rukou Mukhtar Mukhtarov a sudí Clement Turbin odpískal penaltu. Nicméně střelec předchozího gólu Yilmaz branku přestřelil.

Modlení domácího týmu přineslo ovoce až v šesté minutě nastavení. Volný kop z hranice šestnáctky zahrával Arda Turan, tvrdou ranou napálil zeď a míč díky teči skončil v síti. Gólman Mokin nemohl na změnu směru za žádnou cenu reagovat - 2:1. Kazachstán tak odjíždí s prázdnou kvůli velice smolné trefě.

Autor: Viktor Sandev / goalsarena.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Turci si v pohode poradi s kazachy...tip 1 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Veselac

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 bude stačit

Reagovat
smazaný uživatel

Bez debat za 1 pro Turecko. Při vší úctě není a nebude v Istanbulu Kazachstán soupeřem rovnoceným. Tip 4:0.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (31.Burak Yilmaz)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 (55.Konysbayev)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 (55.Konysbayev)

Reagovat
smazaný uživatel

Turci meli opet jednou vice stesti nez rozumu, coz ovsem nemeni nic na tom, ze to jsou velci bojovnici, ale to je zpusobeno jejich nabozenskou fanaticnosti ,

Reagovat
niflheim

90+7?

Reagovat
smazaný uživatel

Pane jo .... Turecko nakonec s velkou dávkou štestí berou 3 body, které se zdály jen pouhou formalitou!!! Jak je ten fotbal ošidný!!!

Turecko tedy vůbec nepřesvědčilo, v dalších zápasech musí notně přidat. Kazachstán dlouho živil šanci na historický úspěch, ale ani smolná prohra o gól není pro tento tým neúspěchem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele