Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina F
02.09.2011 19:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Malta - Chorvatsko 1:3

Fotbalisté Chorvatska zvládli povinný duel na půdě trpaslíka z Malty a proto před závěrečnou částí kvalifikace, kde na ně čekají tři velice důležité souboje včetně toho na půdě vedoucího Řecka, se opět dostali na rozdíl jednoho bodu od vedoucí pozice. Nyní totiž mají Chorvaté šestnáct bodů ze sedmi duelů a stále tak výrazně bojují o přímý postup na šampionát. Pokud v úterním klání zdolají Izrael, minimálně baráž jim už neunikne.

Špatná by nemusela být ani remíza, Chorvatsku by totiž k jistotě stačilo ve dvou utkáních vybojovat jeden bod, což by v domácím duelu s Lotyšskem neměl být až zase takový problém. Naopak Malta zůstává poslední bez bodu, po sedmi odehraných utkáních má skóre 3:16 a jen hodně bláznivá teoretická šance by jí ještě mohla vynést páté místo. To totiž drží ze sedmi body Lotyšsko.

Hosté se během půlhodiny dostali do dvoubrankového vedení, domácí trefou pět minut před pauzou duel ještě zdramatizovali. Avšak Chorvatsko přidalo třetí gólovou pojistku v polovině druhého dějství a o bodech tak bylo rozhodnuto. Na začátku zápasu se k první šanci dostal Darijo Srna, ovšem v tuto chvíli předvedl skvělý zákrok gólman Andrew Hogg. Následně stejný hráč nedokázal tečí umístit balón mezi tři tyče po střele Ivana Perišiče.

Poté se poprvé ozvali též domácí, když přímý volný kop Ryana Feneche s přehledem chytil Stipe Pletikosa. Ještě před úvodní brankou otestoval Srna gólmana Hogga, ve 12. minutě se stav zápasu měnil. Po centru Ivan Strinčiče bez problémů skóroval Vukojevič. V dalším průběhu zlikvidoval Hogg ránu hostujícího Perišiče, na druhé stráně mířil vedle Clayton Failla. Ve 33. minutě se měnilo skóre podruhé.

Z dvanácti metrů vystřelil Milan Badelj a balón zapadl přímo k tyči - 0:2. Ovšem v 39. minutě poslal Roderick Briffa přihrávku do vápna na Michaela Mifsuda a ten střelou pod gólmana Pletikosu snížil stav. Úvod druhého dějství patřil hostům a ti spalovali jednu šanci za druhou. Na opačné straně vystrčil růžky Failla, pálil ale nad břevno. Frustraci hostů překonal až v 68. minutě Dejan Lovren, jenž hlavou upravil na konečných 1:3 po centru Badleje.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jasna zalezitost...Chorvatsko si nesmi dovolit ztratit ani bod..tip 2 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
cokl.d

0:2

Reagovat
Veselac

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:5 HRVATSKA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4 (za domácí zaskóruje Michael Mifsud)

Reagovat
smazaný uživatel

To by měla být pro Vatreni jasná záležitost, i když Malta doma dokáže zazlobit, takže na to dávat pozor!!! Tip 0:2.

CROATIA !!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (11.Vukojevic)

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (32.Badelj)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 (38.Mifsud)

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 (68.Lovren)

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo CROATIA !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele