Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina D
02.09.2011 19:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Bělorusko - Bosna a Hercegovina 0:2

Ve skupině D se pomalu začínají krystalizovat postupové ambice a v tuto chvíli se zdá, že skvěle rozjetá jízda Běloruska tentokráte vyjde naprázdno. V důležitém střetnutí totiž prohrálo doma s Bosnou a Hercegovinou 0:2, která ho tak v tabulce předskočila o jeden bod. Má k tomu duel k dobru a navíc si zahraje ještě s fotbalovým trpaslíkem z Lucemburska. Bělorusku tak úvodní výhra s Francií asi nepomůže, zbytečné ztráty ho srazily dolů. ¨

Bosna nyní musí ze všeho nejvíc odrážet odpor Rumunska, které má před sebou též tři duely a pouze dvoubodovou ztrátu. Oba tyto celky ale mají ještě před sebou klání s Francií, takže Bělorusko ještě nebude úplně bez šance. Musí ale ovšem v úterním duelu vyhrát v odvetě na půdě Bosny. Pokud prohraje, jeho naděje na baráž definitivně zhasnou. Bosna navíc bojuje ještě o přímý postup, zvlášť pokud dokáže porazit Francii v přímém říjnovém souboji. A úplně mimo hru ještě není ani Albánie.

Bosna rozhodla o třech bodech ve svůj prospěch v polovině úvodního dějství, kde dala během tří minut dvě trefy. Nicméně k pohodovému průběhu jí výrazně pomohla penalta za nerozhodného stavu. Hosté měli v průběhu klání obecně navrch a už v 6. minutě se propracovali do první šance. Střela Edina Džeka ale šla těsně vedle pravé tyče.

Hosté dále dobývali šestnáctku Běloruska, ve 23. minutě zahrál Maksim Zhavnerchik rukou v pokutovém území a sudí odpískal pokutový kop. K němu se postavil tradiční šutér Sejad Salihovič a s přehledem proměnil. Za necelé tři minuty se uvolnil před hranicí vápna Haris Medunjanin a vypálil z dobrých dvaceti metrů. Jeho pokus zapadl přímo do dolního levého rohu a hosté mohli hrát vskutku v pohodě.

Domácí odpověděli ránou Sergeje Kornilenka z hranice penalty, nicméně dobrý zákrok předvedl gólman Kenan Hasagič. Těsně před přestávkou mohl domácí nadobro zlomit Medunjanin, jenž napálil břevno. Druhá půle patřila Bělorusům, kteří se snažili najít mezery v obraně Bosny, avšak ta je prakticky do žádné vážnější gólovky nepustila a se zkušeností věhlasného týmu dohrála duel v naprostém klidu.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 02.... 0:0,0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Veselac

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

skor 0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 (Džeko a Ibiševič daj góla)

Reagovat
smazaný uživatel

Bělorusko je doma v mírně výhodě, ale přeji to jednoznačně BaH!!! Je to pro oba velmi důležitý zápas, dá se očekávat vyrovnaný průběh ..... Tip 2:2.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (22.Salihovič pen.)

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (24.Medunjanin)

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo BaH!!!

BaH mají v poslední době vynikající formu a jejich výkonnost stále stoupá a to je dobře. V tomto zápase se ukázalo, že góly umí střílet i jiní, než jen Edin Džeko. Tým je dobře poskládaný a doufám, že mu účast v baráži a případná historická účást na ME nakonec neunikne. Bylo by to jistě oživením .... Zato Bělorusko smutní, protože prohospodařuje solidní náskok z úvodu kvalifikace a touto prohrou si v Minskuá dveře do baráže notně přivřela.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele