Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina F
02.09.2011 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Gruzie - Lotyšsko 0:1

Fotbalisté Lotyšska dokázali poprvé v této kvalifikaci porazit relativně silnějšího protivníka a z půdy Gruzie si odvezli všechny tři body po výhře 1:0. Definitivně tak vzali Gruzíncům i teoretickou naději na baráž o ME 2012. Sami se přitom pátečnímu sokovi přiblížili na rozdíl dvou bodů, k tomu mají ještě zápas k dobru. Gruzie má totiž po osmi odehraných duelech na kontě dvě výhry a tři remízy, s tím se na nejlepší evropskou šestnáctku vskutku myslet nedá.

Lotyšsko doposud prohrálo dvakrát s Izraelem, jednou Řeckem i Chorvatskem, remizovat dokázalo právě jen s Gruziíí a porazilo trpaslíka z Malty. Nyní sice na půdě mírného favorita nebylo lepším celkem, avšak v polovině druhého dějství dalo rozdílovou trefu a o těsný náskok už nepřišlo. V prvním poločase domácí na stánku v Tbilisi naprosto dominovali, jenže početné šance v gólovou perličku neproměnili.

Hosté zahrozili pouze v úvodu, kdy to zkusil z přímého volného kopu pozdější střelec Aleksandrs Cauna, avšak z dobré pozice pálil jen do gruzínského obranného bloku. Na druhé straně nejprve těsně vedle hlavičkoval Guram Kashia, hned na to zkusili štěstí z větší vzdálenosti David Targamadze s Kakhou Kaladzem. Nicméně obě rány šly přeci jen o několik decimetrů vedle pravé tyče. Gruzínský tlak postupem času rozhodně neopadal.

Do konce prvního poločasu stříleli ještě nepřesně Alexander Iashvili s Guramem Kashiou, v samém závěru se gólman Andris Vanins vytáhl proti pokusům Targamadzeho s Otarem Martsvaladzem. Po obrátce domácí pokračovali ve spalování šancí. Na začátku vynikl Martsvaladze, který nejprve mířil příliš vysoko a hned na to jeho hlavičku perfektně zlikvidoval skvělý Vanins. Ukázal se také opět zkušený Kaladze, jeho rána byla zablokována.

Po necelé hodně hry se začalo též probouzet Lotyšsko, po přímém volném kopu Artise Lazdinse hlavičkoval mimo Oskars Klava. V 65. minutě se postavil k přímému volnému kopu z levé strany Cauna a povedenou ranou zavěsil ku překvapení všech pod břevno. Závěr patřil hostům, kteří měli další tři velice slibné příležitosti, stav zápasu se ale již nezměnil, a proto gruzínský plamínek naděje na evropský šampionát nadobro zhasl.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 10...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip1 2:0

Reagovat
cokl.d

1:0

Reagovat
vanGomm

Pokud chce Gruzie živit alespoň nepatrnou teoretickou šanci na případný postup musí výhrát.Lotyšsko je z této hry už venku.Tip proto 1.

Reagovat
Veselac

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

lelo-lelo Sakartvelo

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Mohlo by to být vyrovnané, osobně mírně favorizuji domácí. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (64.Cauņa)

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapivý výsledek .....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele