Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina C
02.09.2011 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Severní Irsko - Srbsko 0:1

Severní Irsko nezvládlo utkání se Srbskem a před závěrem kvalifikace se tak dostalo do zbytečných problémů. Domácí dlouho drželi nerozhodný stav, po hodině hry ale nepochopitelně chyboval Davis a Pantelić se štěstím jeho pobídku plně využil a zajistil tak pro svůj celek veledůležité tři body.

K prvnímu ohrožení branky se dostal v šesté minutě po Bairdově pasu Brunt, Jorgačević si ale věděl rady. Srbové odpověděli o šest minut později. Bývalý hráč Liverpoolu Jovanović napřáhl z hranice pokutového území a Camp měl s jeho projektilem plné ruce práce, aby ho vyrazil alespoň na břevno. Strážce domácí svatyně měl co dělat i nadále, vyznamenat se musel především při střele Kolarova.

Hodně práce měl domácí gólman i s dalekonosným pokusem Stankoviče. Ten samý hráč se ve 28. minutě dostal po rohovém kopu k odraženému míči, ale tentokrát mířil mino tři tyče. V další možnosti neuspěl rovněž Pantelić a podobně dopadl na druhé straně i hlavičkující McCauley. Těsně před odchodem do kabin pak Tošiče nepustil k výraznější akci pozorný Johny Evans a zajímavá první půle tak končila bez branek.

Po obrátce se na trávníku objevilo jiné Severní Irsko. Změna herního projevu domácích byla více než patrná. V 55. minutě pálil Johny Evans, Jorgačević jeho ránu vyrazil pouze k dobíhajícímu McCannovi, ten ale odkrytou branku netrefil. Vzápětí měl příležitost i mladší bratr Corry Evans, v tísni ovšem branku rovněž nenašel. Další velkou šanci spálil pro změnu Brunt, který ztroskotal na Jorgačevičovi.

V šedesáté páté minutě střílel Ninković, na poslední chvíli ale zachránil celou situaci obětavý Camp. Domácím ovšem varování nestačilo, a tak přišel zákonitý trest. O dvě minuty později předvedl nečekaný zkrat Davis a pohotový Pantelić jeho chybu i se štěstím využil a poslal svůj tým do vedení - 0:1. Severní Irsko už se ani přes velkou snahu nedokázalo vzchopit a po remíze se Slovinskem tak ztrácí další cenné body v domácím prostředí.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0

Reagovat
smazaný uživatel

tip X 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

x

Reagovat
Veselac

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Uf, domácí čeká velmi těžké utkání, jehož výsledek hodně napoví do konečné podoby tabulky skupiny C. Přeji domácím ve Windsor Parku minimálně bod. Věřím, že tradiční maximální nasazení a obrovská bojovnost přinese Severnímu Irsku kýžené body. Srbsko je však velmi silný a zkušený tým, který však občas zápas podcení a chybuje. To by se mohlo stát i tentokrát .... Tip 1:1.

NOTHERN IRELAND !!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ou,škoda!!!

Zbytečná hrubka připravila Severní Irsko min. o bod za případnou remízu. Bohužel se touto prohrou rychle vzdalují reálné šance na baráž pro ME. Nu což, nedá se nic dělat, zatnout zuby a zkusit ještě ve zbývajících zápasech zabojovat, tak jak je to hrdému Severnímu Irsku vlastní!!!

GREEN AND WHITE ARMY !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele