Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina E
02.09.2011 19:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Maďarsko - Švédsko 2:1

Maďarsko dokázalo v Budapešti ve veledůležitém utkání o konečné druhé místo ve skupině zásluhou Rudolfova gólu z poslední minuty porazit Švédsko a bodově se tak na svého soupeře dotáhlo. Svěřenci Erika Hamréna však mají na svého konkurenta ještě jeden zápas k dobru.

Od úvodního hvizdu se hrál oboustranně ofenzivní a otevřený fotbal. Na první vážnější šanci jsme si přesto museli počkat až do devatenácté minuty. Wendt se s míčem podél postranní čáry dostal až před pokutové území, kde následně našel křižným pasem Rudolfa, ten ale nedokázal zamířit do černého. Domácí pak z ničeho nic mohli udeřit. Wendt zahrál v pokutovém území rukou a sudí Skomina nařídil pokutový kop. Balón si na značku postavil Hajnal, ale napálil pouze břevno Isakssonovy branky.

Ve 27. minutě pak znovu odpověděli Švédové. Ibrahimović si poradil s Korcsmárem, následnou střelu ale Király za svá záda nepustil. Minutu před koncem prvního dějství pak prošel švédskou obranou Rudolf, jenž potom ještě posunul na lépe postaveného Szabicse, pro něhož už nebyl problém dostat balón do sítě - 1:0.

Po změně stran se hosté vědomi si důležitosti tohoto utkání chopili dirigentské taktovky a po hodině hry se také dočkali zaslouženého vyrovnání. Celou akci rozjel Elmander, který pohodlně prosěl středem pole, následně si střelec Galatasaraye narazil s útočným kolegou Ibrahimovičem a rázem se objevil sám před Királym. Ten sice jeho střelu dokázal vyrazit, ale pouze k volnému Wilhelmssonovi, jenž tak pohodlně srovnal na 1:1.

Hosté potom, co dokázali srovnat krok ze svého tlaku nepolevili, ba naopak, co nejdříve totiž chtěli vstřelit vítěznou branku a utkání zcela otočit. V 72. minutě se to dvojici Ibrahimović - Wilhelmsson nepovedlo, stejně pak dopadl při svém pokusu i Källström. Rozhodujícího okamžiku se tak chopili domácí. Střídající Priskin našel v pokutovém území Rudolfa, který se tentokrát nemýlil a zajistil tak svému týmu velmi cenné tři body - 2:1.

Autor: Jiří Vojík / uefa.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No nevím jestli bych vsadil 2 klidně to může být i remíza

Reagovat
smazaný uživatel

co mi víme

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Zajimavy zapas se bude odehravat v Madarsku....Svedove si pojedou minimalne pro remizu...tip 02 1:1,1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Veselac

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

02, spíš bych se přiklonil k té plichtě. Švédům by svým způsobem mohla i stačit, těžko ještě pomýšlejí na to, že by předběhli Holanďany.

Reagovat
vanGomm

Ano také bych to tak viděl.Maďarsko se začalo zlepšovat a na tu remízu by mohli jejich hráči dosáhnout.Bude samozřejmě záležet na průběhu utkání,ale Švédsku by ta případná remíza stačila.Nám také bude ve Skotsku stačit remíza,tak je to tak trochu podobná situace.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
k0udy

3:1

Reagovat
Stiksxx

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Divoká remíza 3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavá konfrontace. Maďarsko to jen tak nepustí, ale Švédsko je trochu silnější a zkušenější tým, tak uvidíme. Osobně přeji Swerige!!! Tip 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (44.Szabics)

Reagovat
smazaný uživatel

Maďarsko překvapivě zvítězilo nad favorizovaným Švédskem a dokazuje po letech svůj výkonnostní vzestup.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele