Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina I
02.09.2011 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Litva - Lichtenštejnsko 0:0

Litevská reprezentace už nechce bojovat o evropský šampionát v Polsku a na Ukrajině. Tým, který v Olomouci porazil Českou republiku, doma remizoval s trpaslíkem 0:0 a ve dvojzápase s ním získal jediný bod. Zde se nabízí pouze jediné slovo: Ostuda!

Těžko říci, jestli šlo o podcenění soupeře, ale vzhledem k výsledku předchozího zápasu by tomu tak být nemělo. Litva měla Lichtenštejnsku co oplácet, možná si však myslela, že se výsledek zrodí sám.

Nicméně Lichtenštejnci věděli, že mají šanci na úspěch a rozhodně nehráli špatně. Místy dokonce domácí svěřence trenéra Žutautase přehrávali. Úvod ale patřil dle předpokladů domácím fotbalistům a především Česnauskis se činil, brankář Jehle musel být neustále v permanenci. Lichtenštejnci přežili prvních dvacet minut a začali nepříjemně vystrkovat růžky, zajímavý pokus si připsal Büchel. Celkově to ale bylo spíše o tom, že se Litva snažila něco vymyslet, ale hosté jí to nedovolovali. Už poločasový výsledek 0:0 byl víceméně překvapivý.

Po změně stran se děly ještě zajímavější věci. V 59. minutě netrefil branku hostující Frick a ve své šanci selhal i jeho spoluhráč Burgmeier, zde se vytáhl Karčemarskas. Poté se nehrál příliš líbivý fotbal, náznaky šancí na obou stranách zastavil praporek pomezního.

Čtvrthodiny před koncem zápasu se překvapivý výsledek přiblížil. Červenou kartu uviděl za faul na Büchela Edgaras Česnauskis a Litva dohrávala o deseti mužích. I přes početní nevýhodu však měla utkání zvládnout. Posledních deset minut se hrálo před jednou brankou, před tou lichtenštejnskou, hostující borci pak hrozili z brejkových situací a málem vstřelili branku! Naštěstí domácí obrana nebezpečí zablokovala a odvrátila.

Ve čtvrté minutě nastavení spálil obrovskou šanci Mantas Savenas! Sám před brankářem nenašel dostatek klidu a vytěžil jen rohový kup. Norský sudí Ken Henry Johnsen po uplynutí čtyřminutového nastaveného času foukl do píšťalky a litevská ostuda byla na světě.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, soccernet.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

No Litva ma co vracet

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1....2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip1 2:0

Reagovat
cokl.d

1:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
Tomtaf

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi potom jiný borec

Reagovat
Veselac

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Litva se už jednou nechala od soupeře zahanbit ..... Tip 2:0.

Reagovat
Veselac

to jsou paka litevský, jak jsme s nima mohli prohrát???

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť to skončilo 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

jo aha špatně jsem to pochopil sorry

Reagovat
smazaný uživatel

takže vlastně jediní, koho porazili, jsme my, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

To je překvapení jako hrom!!! Litva si tímto zápasem uřízla pořádnou ostudu!!!

Lichtenštejsnsko je v ceklkovém součtu zápasů s Litvou v této kvalifikaci dokonce lepším týmem, což je přímo historický moment!!! V malém knížectví pod Alpamy tak mohou slavit, naopak v Litvě mají o čem přemýšlet, takhle si zkonit slibně rozjetou kvaldu se jen tak nevidí ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele