Preview evropské kvalifikace - 2. 9.

02.09.2011, 10:46
Aktuality
Téměř kompletní sada dalších zápasů kvalifikace o Euro 2012 je na programu už dnes. Zítra se jen Češi utkají se Skotskem. O teoretickou jistotu postupu se budou prát Němci, o tu praktickou zejména Nizozemsko. Obě tyto reprezentace jsou spolu se Španělskem jako jediné stoprocentní.
Skupina A
Ázerbájdžán - Belgie  (pátek 18:00)
Belgičané mají ve své skupině složitou situaci. O bod sice hájí druhou příčku před Turky, ti však mají zápas k dobru. Reprezentanty Beneluxu navíc ještě čeká složitý výlet do Německa, triumf nad Ázerbájdžánem je tak pro ně povinností.

Ázerbájdžánci přitom na domácí půdě dokážou být nepříjemným sokem - přesvědčili se o tom i Turci, kteří tu v říjnu nedokázali dát jediný gól a prohráli 0:1, a koneckonců i sami Západoevropané. Ti tu v rámci kvalifikace na minulé Euro zvítězili jen těsně 1:0. Belgičanům by tak nyní mohlo být k ničemu, že na své pevné půdě Asiaty převezli jasným poměrem 4:1. Teď dost možná půjde o zcela odlišný zápas. Belgičané navíc budou mít na paměti, že doma zbytečně akorát zremizovali klíčový duel s Tureckem, takže teď postup do baráže fakticky ani nemají ve svých rukou.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 8.00 - 4.33 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Turecko - Kazachstán  (pátek 19:00)
Turecko je ve skupině A zatím na třetím místě za Německem a Belgií, ale má zápas k dobru. Ten bude chtít využít k tomu, aby se dostalo před Belgii a dostalo se alespoň do baráže, protože Německo je pro něj nedostižná meta. V zápase proti poslednímu celku tabulky Kazachstánu jsou Turci jasným favoritem.

V minulém kvalifikačním kole zvládli Turci velmi důležitý duel ve zmiňované Belgii, kde remizovali 1:1. Kazachstán naproti tomu získal vůbec své první body do tabulky, když dokázal na domácím hřišti porazit Ázerbajdžán nejtěsnějším rozdílem 2:1. Šanci na postup už však nemají a hrají tak pouze o prestiž.

Turecko by mělo proti Kazachstánu bez problémů vyhrát a trenér Guus Hiddink doufá, že ho nečeká žádné nepříjemné překvapení. "Pokud chceme pomýšlet na postup do baráže, musíme soupeře jako je Kazachstán doma porážet a pevně věřím, že v tomto zápase si zajistíme potřebné body," řekl úspěšný trenér.

Oba celky se proti sobě utkaly například v kvalifikaci na mistrovství světa v roce 2006. Turecko tehdy oba dva duely vyhrálo vysokými rozdíly. Nejprve v Kazachstánu 0:4 a poté na domácím hřišti 6:0. Kvalitativní rozdíl mezi oběma státy je tak na místě a neočekává se, že by Kazachstán mohl v Turecku překvapit.

"Do konce kvalifikace nám chybí čtyři zápasy a musíme se na každý maximálně koncentrovat, pokud chceme pomýšlet na druhou pozici. Souboj s Belgií bude opravdu těsný a nejlépe do něj vkročíme tak, že porazíme doma Kazachstán. Nesmíme zapomínat ani na Rakousko, které určitě ještě neřeklo v konečném pořadí skupiny poslední slovo," uzavřel obezřetně Hiddink.

Kromě zápasu mezi Tureckem a Kazachstánem se v sobotu hrají další dva duely. V tom prvním budou Turci doufat, že Belgičané zaváhají na půdě Ázerbajdžánu, kde jsou však obrovskými favority, tento předpoklad je tedy dost vrtkavý. Ve druhém klání Němci přivítají doma v derby Rakousko a v tomto případě by si Turci přáli naopak úspěch domácích.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.04 - 12.00 - 34.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Německo - Rakousko  (pátek 20:45)
Německu chybí poslední krok k tomu, aby se definitivně stalo prvním postupujícím na evropský šampionát v Polsku a na Ukrajině. Svěřencům kouče Löwa se postaví sousední Rakousko.

Naši západní sousedé mají zatím na svém kontě stoprocentní bilanci, když v sedmi utkáních ani jednou nezaváhali. V tom by samozřejmě chtěli pokračovat také před domácím publikem. Joachimu Löwovi budou tentokrát chybět zranění Gomez, Reus, Khedira a Bender.

Naopak oproti přátelskému utkání s Brazílií se do týmu vrací Mesut Özil, který by měl opět společně s Müllerem, Podolskim a Klosem vytvořit údernou ofenzívu z MS 2010. Naopak jen na lavičce nejspíše začne Mario Götze. "Jeho pozice je ve středu zálohy nebo pod hrotem, kde nyní hraje skvěle Özil. Tam má hodně prostoru, chodí si pro míče a může se pohybovat mezi obranou a zálohou soupeře, což mu jde výborně," ujasnil novinářům Götzeho pozici v mužstvu kouč Löw.

Při zranění Khediry si tak ve středu zálohy společně se Schweinsteigerem zahraje jeho spoluhráč z Bayernu Toni Kroos: "Podobně jako Bastian je skvělý na míče, hodně se pohybuje, můžete mu vždycky přihrát. Jen potřebuju získat větší jistotu v rozehrávce," řekl k tomu Löw. I přes velice dobrou pozici v tabulce však hlavní kouč Německa nechce nic podcenit a říká, že vítězství jeho týmu je povinností vůči divákům.
Pro Rakušany je důležitý návrat střelce Arnautoviče do týmu. Navíc při absencích ofenzivních hráčů Ivanschitze a Linze má útočník Werderu Brémy možnost dokázat, jak moc důležitý pro mužstvo je. "Vím, že nebudeme hrát převážnou většinu času na půlce Německa. Musíme sázet na brejkové situace a pro ty je Marko jako stvořený," prohlásil rakouský kouč Didi Constantini.

Kvůli zraněním budou hostům chybět také záložníci Stefan Kulovits a Paul Scharner, tedy dva velice důležití fotbalisté. Rakušané moc dobře vědí, jaká je jejich pozice v tabulce, a že proti Němcům to budou mít těžké, ale tenhle zápas má hodně velký náboj a obě strany mají o motivaci postaráno.

Utkání se hraje od 20:45 ve Veltins Areně v Gelsenkirchenu.
Německo - pravděpodobná sestava:
Neuer - Höwedes, Hummels, Badstuber, Lahm - Schweinsteiger, Kroos - T. Müller, Özil, Podolski - Klose
Rakousko - pravděpodobná sestava:
Gratzei - F. Klein, Schiemer, Pogatetz, Fuchs - Baumgartlinger, Alaba - Ekrem Dag, Royer - Harnik, Arnautovic
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.14 - 8.00 - 14.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Německo770022:321
2.Belgie732215:1011
3.Turecko63129:710
4.Rakousko621310:107
5.Ázerbájdžán61055:183
6.Kazachstán61052:153
Skupina B
Rusko - Makedonie  (pátek 18:00)
Rusové kvalifikaci nerozjeli dle svých představ. O první příčku se prakticky dělí jak s Iry, tak se Slováky. Oproti Ostrovanům vstřelili o poznání menší počet gólů. Na Makedonii si tuhle bilanci hodlají spravit.

Třináct bodů z šesti utkání na pohled nevypadá až tak zle. S přihlédnutím k faktu, že Advocaatovi svěřenci dokázali ztratit i domácí duel se Slovenskem a uhrát bezbrankovou remízu v Arménii, se už ovšem zklamané náladě v nejrozlehlejším státě světa nemůžeme divit. Ve Skopje navíc Rusové 12. října vyhráli s velkým štěstím, což před tímto utkáním nezapomněl připomenout i makedonský obránce působící na Ukrajině Goran Popov.

Makedonci do zápasu půjdou s novým trenérem Johnem Toshackem. Velšského kouče tedy čeká učiněný křest ohněm. Na lavičku se mimochodem dostal díky třízápasové sérii bez bodu, která následovala solidní start v podobě čtyř bodů z úvodních třech duelů.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.18 - 6.25 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Andorra - Arménie  (pátek 18:00)
Souboj dvou fotbalových trpaslíků očekává skupina B. V 18:00 SEČ se v Pyrenejích domácí Andoře postaví Arménie. Oba celky už relativně logicky nemohou na kvalifikaci příliš pomýšlet. Minimálně Andorra vůbec.

Andorská cesta kvalifikací nemůže být prozaičtější - jeden vstřelený gól, po šesti zápasech nula bodů na kontě. I proti Arménii se tak obyvatelé Pyrenejí budou obávat debaklu a budou se tak pokoušet zachraňovat poslední kousky cti. To v Arménii ještě teoreticky mohou naivně věřit v baráž, vůbec jim však nenahrává obecná situace ve skupině. Na třinácti bodech jsou totiž hned tři týmy, zatímco Arménci s osmi stále ještě dost ztrácí. Tohle je každopádně zápas, ve kterém hosté musí nutně naplno bodovat.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 10.50 - 5.50 - 1.26
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Irsko - Slovensko  (pátek 20:45)
Slováky čeká v pátek v kvalifikační skupině B důležitý zápas, v němž se mohou přiblížit k postupu na ME 2012, které v příštím roce hostí Polsko a Ukrajina. Aby se tak stalo, musí uspět v Irsku. Oba týmy společně s Ruskem vládnou tabulce. Všichni tři dosud posbírali třináct bodů.

Slovenští fotbalisté se v předchozích obou zápasech docela nadřeli, když proti outsiderovi skupiny Andoře dvakrát vyhráli pouze 1:0. Od Weissových svěřenců to tehdy byl nepřesvědčivý výkon. Před třemi týdny v Rakousku absolvovali generálku na páteční klíčový duel a vedli si dobře, vyhráli tam 2:1. Na tento výsledek se tedy pokusí navázat v irském Dublinu. "Všichni víme, že nás nečeká jednoduché střetnutí. Někdo říkal, že to možná bude zápas roku, který může rozhodnout o všem. Chceme získat aspoň bod. Skupina je vyrovnaná, kvalifikace trvá dva roky a o přímém postupujícím a účastníkovi baráže rozhodnou následující čtyři zápasy. Věřím, že to zvládneme, říká se, že nejtěžší je vždy ten první a na ten se právě nyní soustředíme," prohlásil útočník Slovenska Filip Hološko. To však jeho spoluhráč Róbert Vittek si troufá na plný bodový zisk. "Tři body jsou vždy lepší jako jeden, uděláme pro to vše," nechal se slyšet nejlepší střelec slovenského týmu z MS 2010.

Jak uspět proti Irsku? Nepustit Iry k jejich hře, dokážou totiž v domácím prostředí dostat pod tlak i špičkové týmy na světě. S takovou taktikou nastoupí Slováci. "Očekávám, že Irové budou hrát to, co u nás. To jsou dlouhé nakopávané míče, centrované po stranách, mají hráče, kteří se o to pobijí. Musím vyhrávat osobní souboje, bít se o každý kousek hřiště a nedovolit jim sklepávat míče do středu," uvedl slovenský záložník Juraj Kucka, jenž se v tomto týdnu upsal Interu Milán.

A o co všechno se v tomto zápase hraje, shrnul trenér Slováků Vladimír Weiss st. "Musíme se pokusit o vítězství. V případě prohry by byli Irové favority skupiny, v případě remízy by to bylo otevřené a pokud bychom vyhráli, bylo by to skvělé. Jenže kdybychom prohráli, tak bychom museli uspět ve všech zbývajících duelech a doufat v soupeřovo zaváhání. Myslím si, že šance na úspěch v Irsku jsou 50 na 50," soudí Weiss. Start jeho svěřenců Hamšíka, Kella a Hubočana je kvůli jejich zdravotním obtížím ohrožený.

Ostrované jsou díky lepšímu skóre průběžně první. Rovněž se mohou chlubit i největším počtem vstřelených branek ve skupině, celkem se trefili jedenáctkrát. Jejich první vzájemný zápas se Slovenskem na soupeřově hřišti skončil nerozhodným výsledkem 1:1. Ze země našich východních sousedů si dokonce mohli svěřenci trenéra Trapattoniho odvézt tři body, kdyby jejich kapitán a historicky nejproduktivnější útočník Robbie Keane proměnil penaltu.

Očekává se, že Iry požene v cestě za vítězstvím vyprodaný stadion o kapacitě 51 700 míst na sezení, pro domácí fotbalisty bývají diváci oním pověstným dvanáctým hráčem na hřišti. "V září nás čekají dva těžké zápasy. Nejprve hrajeme doma se Slovenskem a potom cestujeme do Ruska. Doufám, že v domácím prostředí začneme výhrou a potom se střetneme v zápase kdo s koho s Rusy. Naše sebevědomí je vysoké, můžeme si říci, že je tu náš čas kvalifikovat se na příští Euro," pronesl irský brankář Shay Given, jehož start kvůli zdravotním problémům je nejistý. Naopak se Irové mohou těšit z uzdravení talentovaného záložníka Aidena McGeadyho.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.30 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Irsko641111:613
2.Rusko64119:413
3.Slovensko64116:413
4.Arménie622210:78
5.Makedonie61145:84
6.Andorra60061:130
Skupina C
Severní Irsko - Srbsko  (pátek 20:45)
Windsor Park v Belfastu bude svědkem důležitého souboje o barážovou pozici ve skupině C. Severní Irsko hostí Srbsko.

První příčku ve skupině si již zřejmě nenechá ujít největší favorit z Itálie. O druhé místo, ze kterého se jeden z týmů může kvalifikovat do baráže, je však nečekaně velký boj. Tlačí se na něj až čtyři týmy, vedle papírových spolufavoritů skupiny Slovinska a Srbska, také poněkud překvapivě Severní Irsko a Estonsko.

A právě Severní Irové mají velmi dobrou výchozí pozici. Do zápasu se Srby jdou podle tabulky jako mírní favorité, neboť na třetím místě mají na svého soupeře jeden bod náskoku. Domácí prostředí, na ostrovech tradičně bouřlivé, bude navíc také jejich velkou zbraní.

První vzájemné utkání obou soupeřů v Bělehradě skončilo těsným vítězstvím Srbů 2:1, když domácí otáčeli nepříznivé poločasové skóre až čtvrt hodiny před koncem. Pro Severní Irsko znamenala tato nevýrazná porážka jejich jediné zakolísání, ve zbylých pěti zápasech se vždy radovali alespoň z bodu, dvakrát slavili vítězství. V domácích utkáních se v této kvalifikaci pyšní dosud neinkasovanou brankou, dvakrát však pouze remizovali 0:0, porazili jen Faerské ostrovy.

To Srbové mají co napravovat. Černou můrou pro ně musí být fotbalisté Estonska, se kterými doma překvapivě padli. Druhou porážkou byl kontumovaný duel ve prospěch Itálie kvůli řádění balkánských fanoušků. Pokud chtějí pomýšlet alespoň na druhou barážovou příčku, měli by v Belfastu vyhrát. Pohled do historie říká, že zde naposledy Srbové prohráli v roce 1975, tehdy ještě jako mužstvo Jugoslávie.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 3.30 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Slovinsko - Estonsko  (pátek 20:45)
Slovinci možná zatím procházejí svou skupinou poněkud rozpačitě, jejich výchozí pozice nicméně není úplně špatná. Konkurenční Srby potkají ve vzájemném souboji na domácí půdě, přičemž teď přivítají Estonsko.

Malá zemička zažívá úchvatný cyklus. Dostala se již na sedm bodů a teoreticky (pomalu i prakticky) může pomýšlet na účast v baráži. K tomu ale bezpodmínečně potřebuje přivést tři body ze Slovinska, což se při estonské nedávné formě jeví být nadlidským úkolem. Včetně přátelských zápasů totiž pobaltská reprezentace prohrála čtyřikrát v řadě, aniž by skórovala. Překvapení se tak v Lublani očekávat nedá, jakkoliv dosud Slovinci na vlastním hřišti naplno bodovali jen proti outsiderovi z Faerských ostrovů.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.32 - 4.75 - 9.50
více informací
Faerské ostrovy - Itálie  (pátek 20:45)
Italové budou chtít stavět na slibném vítězství v přátelském utkání se Španěly. Ovšem ani ne tak proti Faeřanům, jako spíš v dalších důležitějších střetnutích. Teď by dle papírových předpokladů nemělo Prandelliho partu nic ohrožovat.

Přesto se dá očekávat, že bude Squadra Azurra na evropský šampionát hladce postupovat i po odehrání složitějších klání. Už teď totiž skupinu vede s pětibodovým odstupem. Ačkoliv v červnu Italové podlehli 0:2 Irům a přišli tak o devítizápasovou neporazitelnost, zůstávají takřka neohroženými kandidáty "pole position". To Faerské ostrovy na nic takového opět pomýšlet nemohou. Z úplného spodku tabulky se dívají i na Estonce, přestože na domácí půdě strhly na svou stranu dva ze tří posledních duelů. Proti Italům tuhle slušnou sbírku těžko rozšíří.

Koneckonců muži od Apenin zvládli všechny čtyři dosavadní duely s Faeřany, tři z nich na venkovní půdě. V červnu 2007 se ale například v Torshavnu nečekaně trápili a zachraňoval je až v závěru Pippo Inzaghi gólem na 2:1. Ten už teď ve značně obměněném týmu nefiguruje - a oproti sestavě, která nedávno porazila mistry světa, nejspíš Prandelli učiní jedinou změnu, když Mottu nahradí Montolivo. Brian Kerr zřejmě nebude do ustálené podoby zahajovací jedenáctky nijak zasahovat.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 51.00 - 11.50 - 1.04
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie651014:116
2.Slovinsko73229:411
3.Severní Irsko62317:39
4.Srbsko62228:98
5.Estonsko72147:117
6.Faerské ostrovy81165:224
Skupina D
Bělorusko - Bosna a Hercegovina  (pátek 19:30)
Kvalifikační skupina D prozatím nabízí nesmírně vyrovnanou podívanou. Na postup může stále reálně pomýšlet hned pětice týmů, mezi které patří také Bělorusko a Bosna a Hercegovina. Právě tyto dvě země si to nyní rozdají ve vzájemné bitvě na ostří nože.

Hledat alespoň mírného favorita nadcházejícího duelu je úkol z kategorie nemožných. Obě strany totiž shodně prohlašují, že chtějí za každou cenu vybojovat tři body a jen těžko odhadovat, kdo se bude nakonec radovat.

V dosavadních kvalifikačních zápasech si každopádně běloruští fotbalisté vedli nadmíru dobře. Sice od nich nikdo žádné zázraky neočekával, svěřenci trenéra Stangeho ale dokázali na sebe povedenými výsledky upoutat pozornost.

Hned v prvním utkání například porazili favorizovanou Francii, cennou remízu uhráli i s Rumunskem. V dosavadních sedmi zápasech navíc prohráli pouze jednou a na svém kontě mají hodně uspokojivých dvanáct bodů.

Kdyby se jim povedlo zvládnout i duel s Bosnou, rázem by se tak výrazně přiblížili k vysněnému postupu minimálně do baráže. Všem je ale jasné, že parta okolo hvězdného kanonýra Edina Džeka si uvědomuje vážnost situace a zápas Bělorusku pořádně znepříjemní.

Jenže venkovní duely v této kvalifikaci Bosně zatím nevycházejí podle představ. Lucembursko sice dokázala podle očekávání na jeho půdě jasně přehrát, poté ale pouze remizovala v Albánii a posledně dokonce utrpěla nepříjemný debakl 0:3 v Rumunsku. Na tyto výsledky ale nyní nikdo v táboře Safeta Sušiće nebere ohled a všichni odhodlaně slibují, že z Minsku přivezou vítězství.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.25 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lucembursko - Rumunsko  (pátek 19:30)
Rumuni nejsou v pohodě. Okamžitě odstartovali překvapivou remízou s Albánií a v podobném rytmu také pokračovali. Teď mají po šesti zápasech osm bodů a budou mít ještě co dělat, aby se protlačili alespoň do baráže.

Před sebou navíc Rumuni stále ještě mají jeden duel s Francií i Běloruskem, které je zatím s jedním utkáním navíc druhé. Případné vítězství nad Lucemburskem, s nímž se neochvějně počítá, tedy pro Východoevropany nebude takřka nic znamenat. Koneckonců Lucemburkové dosud zvládli vybojovat akorát bod. Na druhou stranu jediný gól, kterého zatím docílili, pochází právě z prvního zápasu s Rumunskem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 12.00 - 6.50 - 1.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Albánie - Francie  (pátek 21:00)
Francouzská reprezentace má nakročeno k přímému postupu na mistrovství Evropy. Ve skupině D je první a v případě úspěchu na hřišti Albánie by už byla ve velmi výhodné pozici. Albánie má na kontě osm bodů a stále si věří na druhé místo, ze kterého by měla šanci postoupit na šampionát z baráže. Pokud chce však pomýšlet na toto umístění, musí proti Francii doma uspět.

Není pochyb o tom, že favoritem utkání jsou hosté z Francie. Ti sice v posledním hraném zápase pouze remizovali na půdě Běloruska 1:1, ale vzhledem k situaci v tabulce jim remíza stačila. Albánie sehrála poslední utkání na půdě Bosny a neuspěla, když prohrála 2:0.

Menší problémy se sestavou musí řešit trenér Francie Laurent Blanc. Ten pravděpodobně netradičně na pravou stranu zálohy postaví Florenta Maloudu, protože nalevo má přednost záložník Bayernu Mnichov Franck Ribéry. Blanc však Maloudovi na jeho novém postu věří. "Jako trenér musíte často proházet hráče z různých pozic, ale jsem přesvědčen, že Florent odehraje kvalitní utkání také napravo," řekl Blanc.

Sám Malouda se nové pozici také příliš nebráni. "Budu samozřejmě hrát tam, kde mi trenér řekne. Samozřejmě, že se lépe cítím nalevo, ale mohu hrát i na pravé straně," řekl sám hráč. Dalším problémem Blanca je kotník Karima Benzemy, u kterého stále visí otazník. Do začátku utkání by se však mohl stihnout zotavit.

Zdravotní problémy mají na straně Francie také další borci jako Laurent Koscielny, Bacary Sagna a Loic Remy. U všech tří se jedná o lehká zranění a zatím trénují odděleně. Blanc s nimi do utkání počítá. Kromě těchto hráčů by měl Laurent Blanc mít k dispozici kompletní kádr a není pochyb o tom, že si jede se svým týmem do Albánie pro tři body.

Celek Albánie šel v posledních letech nahoru a toho jsou si vědomi také hráči, kteří vnímají svou sílu. "Porážka v Bosně nás velmi zklamala, ale kvalifikaci jsme rozjeli velmi slušně a je pozitivní, že dokážeme hrát vyrovnaný duel s jakýmkoliv soupeřem. Důkazem našeho zlepšení je také to, že jsme na losování pro mistrovství světa byli zařazeni do čtvrtého koše," řekla největší hvězda albánské reprezentace Lorik Cana.

"Z posledních zápasů chceme získat šest nebo sedm bodů. Je to sice velmi těžký cíl, ale vím, že to můžeme dokázat. S tímto ziskem bychom měli šanci dostat se v tabulce na druhou pozici. Pokud by se nám podařilo zakončit skupinu se čtrnácti body, byl by to pro Albánii historický úspěch," pokračoval Cana.

"Francie je jasným favorit skupiny a bylo by překvapení, kdyby neskončila na první pozici. V posledním zápase sice ztratila s Běloruskem, ale pravděpodobně to bylo dost ojedinělé. Pro nás to bude obrovsky těžké utkání, ale všichni se na něj moc těšíme. Bude to svátek pro albánský fotbal," ukončil rozhovor záložník Albánie Lorik Cana.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 9.25 - 4.33 - 1.37
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Francie64119:213
2.Bělorusko73316:212
3.Bosna a Hercegovina63128:710
4.Rumunsko62228:68
5.Albánie62224:68
6.Lucembursko70161:131
Skupina E
Finsko - Moldavsko  (pátek 17:30)
V Helsinkách se střetnou dva celky, které sice ještě matematickou šanci na postup neztratily, ale reálně už na účast na Euru pomýšlet nemohou. Finsko přivítá Moldavsko, před nímž je v tabulce jen díky lepšímu skóre.

Finové zatím v kvalifikaci dokázali jen dvakrát porazit San Marino, zbylé čtyři zápasy prohráli. Včetně toho prvního se svým dnešním soupeřem, téměř přesně před rokem, 0:2 v Kišiněvě. Moldavané jsou na tom teoreticky o trochu lépe, sice také mají šest bodů, ale jeden zápas se San Marinem ještě před sebou. Tento duel se tak dá brát jako přímý souboj o konečné čtvrté místo v tabulce skupiny E, přičemž Finsko potřebuje vyhrát.

Historie zatím pamatuje pouze tři vzájemné duely s vyrovnanou bilancí 1-1-1. Finská výhra (3:2) se narodila už v roce 1998 v kvalifikaci o ME 2000 a střelcem vítězné branky byl Mixu Paatelainen - současný reprezentační kouč. Ten je u kormidla teprve od konce března a dnešní utkání bude jeho prvním před domácími diváky.

V srpnových přípravných zápasech se oba týmy představily venku a s rozdílnými výsledky, zatímco Finsko vyhrálo 2:0 v Lotyšsku, Moldavsko podlehlo 2:3 na Kypru.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.80 - 6.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Maďarsko - Švédsko  (pátek 19:45)
Velmi napínavý souboj se očekává ve supině E. Holanďané si pravděpodobně první místo pohlídají, ale Švédsko s Maďarskem si to o druhé barážové místo mohou rozdat. Ve velmi důležitém zápase z hlediska postupového klíče se tyto dva celky proti sobě postaví na půdě Maďarska.

Lepší výchozí pozici mají Švédové. Před zápasem mají tři body náskok a zápas k dobru. Pokud tak chtějí Maďaři pomýšlet na druhou pozici, musí doma Švédsko porazit. V prvním vzájemném zápase na půdě Švédska dokázali domácí Maďary porazit 2:0, když se dvakrát trefil Pontus Wernbloom.

Oba celky si stále ještě pamatují své poslední konfrontace z kvalifikace na mistrovství světa 2010. Tehdy byla v obou zápasech úspěšnější reprezentace Švédska, která dokázala pokaždé vyhrát 2:1. Díky těmto statistikám je Švédsko favoritem také tohoto utkání, které se však hraje za zcela jiné situace než při kvalifikaci na MS.

Poslední přátelské zápasy a generálky na toto utkání oběma týmům vyšly. Švédsko předvedlo parádní výkon a zvítězilo na Ukrajině 0:1 a Maďarsko si doma bez problémů poradilo s Islandem 4:0. Tentokrát by Švédsku v utkání na půdě Maďarska stačila remíza, protože mezi oběma kluby by byla stále tříbodová propast s tím, že Švédsko má o utkání méně.

Oba celky mají proti sobě velmi vyrovnanou bilanci. V historických zápasech stálo na straně vítězů Maďarsko patnáckrát a Švédsko šestnáckrát, remíza byla v deseti případech. Z posledních sedmi zápasů jich však šest vyhrálo Švédsko. Poprvé se proti sobě postavily nároďáky v roce 1912 a tehdy skončil zápas remízou 2:2.

Kromě tohoto duelu se hraje v sobotu ještě utkání mezi Finskem a Moldavskem a mezi Nizozemskem a San Marinem. Zatímco v prvním duelu už prakticky o nic nejde, ve druhém bude chtít favorizovaný tým trenéra Van Marwijka zvítězit a zajistit si tak definitivně postup z prvního místa ve skupině.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.20 - 3.60 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Nizozemsko - San Marino  (pátek 20:30)
Vedoucí tým žebříčku FIFA a stoprocentní kvalifikant versus papírově nejslabší tým starého kontinentu. Duel Nizozemska se San Marinem snad ani nemůže přinést překvapení.

Už podruhé zas sebou by se na velký turnaj mohli Oranjes probojovat bez ztráty jediné kytičky. To by byla pro Maarwijka dozajista chvályhodná vizitka. A jestli jim v tom někdo letos zabrání, o San Marinu těžko můžeme hovořit jako o adeptovi. Jihoevropané zatím v této skupině nedocílili ani jedné vstřelené branky, přičemž jejich poslední soutěžní vítězství se datuje sedm let zpátky, kdy vyzráli na jiného trpaslíka z Lichtenštejnska. Největší hvězda týmu Andy Selva, jediný profesionál, je navíc od léta bez práce.

Nizozemsko nemůže zaváhat, a to i přesto, že je bombardováno všemožnými absencemi. Z Van Marwijkových plánů pro tento zápas vypadli De Jong, Van der Vaart, Robben i Affelay, tedy bez výjimky všichni kandidáti základní sestavy. Debut v seniorské reprezentaci by si tak klidně mohl odbýt Wijnaldum, jemuž se náramně povedl start do nového ročníku v PSV Eindhoven. Nizozemci se v posledních čtyřech utkáních chlubili neskutečnou ofenzivní silou, když nikdy nešli pod čtyři vstřelené góly. San Marinu na úvod kvalifikace nadělili "pětku".
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.01 - 20.00 - 101.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Nizozemsko660021:518
2.Švédsko650120:615
3.Maďarsko740318:1312
4.Finsko620411:116
5.Moldavsko62047:96
6.San Marino70070:330
Skupina F
Izrael - Řecko  (pátek 15:05)
Řekové cestují do Tel-Avivu s úmyslem co nejvíce se přiblížit postupu na mistrovství Evropy. Ten je už opravdu blízko, tzv. Galanolefki potřebují už jen udržet nastolený trend. Naopak domácí Izrael musí zabojovat a doufat v pozdější zaváhání jednoho z favoritů.

Na domácí Izrael v tomto utkání čeká nepříjemný úkol. Jako jediný z trojice vedoucích týmů skupiny E má totiž o jedno utkání více než soupeři z Chorvatska a právě Řecka, což znamená, že pokud chce postoupit na závěrečný šampionát, měl by zvítězit. "Chceme vyhrát a jiný scénář si ani nepřipouštíme. Máme skvělý tým a pokud s ním nepostoupíme na mistrovství Evropy, bude to neúspěch," řekl v pondělí útočník Mallorcy Tomer Hemad.

Na to, že Hemad reprezentuje zemi, která byla jen jednou před jednačtyřiceti lety na mistrovství světa, to je mírně odvážné tvrzení. Pokud by však nekončící optimismus měl být tím, co Izraeli vyhraje zápas, pak je na místě - Řekové si totiž prozatím v kvalifikační skupině počínají více než skvěle - ze šesti zápasů brali čtyři výhry a dvě remízy. To Izraelci, jak již bylo zmíněno, odehráli utkáních sedm a kromě čtyř výher se museli loni v říjnu smířit i se dvěmi porážkami, nejprve doma s Chorvaty a následně i v Řecku.

Vítězství pro svěřence Luise Fernándeze bude důležité také z jiného pohledu - mohlo by být velkou vzpruhou před těžkým úterním bojem v Záhřebu. Izraelci by však mohli postoupit i za předpokladu, že by porazili Řecko, remizovali u Jadranu a porazili Maltu. První krok však bývá nejdůležitější. Odhodlání do něj ale bílomodrým nechybí. "Myslím si, že je na čase, abychom si řekli, že jsme lepší než Řecko a zvítězili," řekl obránce Tal Ben-Haim pro televizi Sport5.

"Pokud porovnáte týmy na každém postu, všude budeme lepší," dodal Ben-Haim. V samotném utkání by to již tak jednoznačné být nemuselo. Pro utkání totiž vypadli kvůli víkendovým zraněním Ben Sahar a Elyaniv Barda, jež nahradili Dor Malul a Toto Tamuz.

Velkým řeckým problémem v rámci pátečního utkání by mohla být nerozehranost hráčů, neboť někteří z řeckých reprezentantů ještě v této sezóně nenastoupili do soutěžního utkání. Rok dlouhá neporazitelnost Řeků by tak mohla klidně vzít za své v tomto důležitém utkání. Řečtí fotbaloví fanoušci budou mít však v pátek mít jeden dost velký problém - utkání totiž nebude vysílat ani jedna z veřejných řeckých televizí.

Řekům se v případě výhry ohromnými kroky přiblíží šance na postup. Třetímu Izraeli, jemuž po tomto kole třetí příčka bude patřit i nadále, by utekli na rozdíl čtyř bodů a stále by měli o jeden zápas méně. O konečné první místo by pak svedli už boj jen s Chorvatskem, který je tak jako tak čeká 7. října.

Postupem na EURO a následným vystoupením na něm by tak svou velkou fotbalovou pouť dokončil Nikos Liberopoulos, jenž si v řeckém národním týmu hoví již patnáctým rokem. Šestatřicetiletý útočník AEK Atény již dříve proklamoval, že tato sezóna pro něj bude ve světovém fotbale tou poslední. "Postup na mistrovství Evropy by to ale úplně změnil. Samozřejmě, že bych si na něm ještě pak rád zahrál. Upřímně řečeno - v současnosti je to věc, kterou si přeji ze všeho nejvíce," prozradil Liberopoulos.

Velkým vyznamenáním by postup na závěrečný turnaj byl i pro kouče řecké reprezentace Fernanda Santose. Ten měl na lavičku vstup jako ještě nikdo jiný před ním - osm zápasů a z toho šest výher se dvěmi remízami, které se rovnaly rok dlouhé neporazitelnosti. "O těchto věcech se ale nechci bavit. Hráči jsou připraveni a jdeme za naším cílem, který je pro mě přednější," zakončil.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.10 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Gruzie - Lotyšsko  (pátek 19:00)
Před domácími Gruzínci je velmi důležitý kvalifikační zápase na ME 2012. Pokud totiž chtějí pomýšlet na postup, musí doma za každou cenu porazit Lotyše, na které mají náskok pěti bodů.

Tabulka skupiny H sice na první pohled nabízí souboj tří mužstev o postup. V případě dobrého výsledku se k nim však může přidat právě i Gruzie, která má v závěru kvalifikace i poměrně dobrý los. Po Lotyšsku zajíždí na Maltu a poté má doma Řecko. Na třetí Izrael ztrácí čtyři body, stejně tak na Chorvatsko, které má ještě zápas k dobru.

Domácí reprezentanti se prezentují velice kvalitní a pozornou defenzívou, vepředu se jim však zatím nedaří tolik, jak by si přáli, a tak bude také s Lotyšskem velice důležité hrát vzadu na nulu. To hosté už moc nadějí na postup nemají. Ve skupině jsou předposlední, mají pouhé čtyři body a navíc poměrně těžký los.

Po Gruzii je totiž čeká Řecko, Malta a Chorvatsko. Vedle slabé ofenzívy hostující výběr trápí také špatná defenzíva. Už devět inkasovaných branek je po Maltě druhý největší počet. Zejména na hřištích soupeřů se Lotyšům nedaří pozorně bránit a inkasují velice laciné branky.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.62 - 3.75 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Malta - Chorvatsko  (pátek 19:00)
Fotbalový trpaslík z Malty hostí v Ta' Qali soupeře z Chorvatska. Zatímco domácí se budou snažit získat první body, Chorvati se perou v drsném boji o postupové příčky.

Malta je společně s Andorrou, San Marinem a překvapivě také Walesem bez jediného získaného bodu. V domácích duelech navíc ještě nedokázala vstřelit ani gól a v tabulce jí tak po zásluze patří poslední příčka. Tuto svou špatnou bilanci by rádi napravili v utkání proti favoritovi z Chorvatska.

Chorvaté se perou o postup s Řeckem, zezadu dotírá také nebezpečný Izrael. Mrzet může tým kouče Biliče především prohra v Gruzii, kde se připravil o vedoucí pozici. Důležitý souboj v Řecku však přijde na řadu až za měsíc. Před tím ještě musí Chorvatsko zvládnout duel na Maltě. Dle papírových předpokladů jsou karty rozdány jasně. V prvním utkání obou soupeřů v Záhřebu vyhráli domácí 3:0, jednoznačně hovoří i historická bilance Chorvatska a Malty. V pěti utkáních se zrodila jedna remíza, ostatní duely vyhrál tým z Balkánu.

O tom, že hosté jedou na Maltu vyhrát, hovoří jasně také trenér Bilič. "Cokoliv jiného, než vítězství by bylo neúspěch. Naši nároční fanoušci však nechtějí jen výhru, chtějí vidět také kvalitní výkon a pohledný fotbal, bez ohledu na to, proti komu stojíme. Úspěchy v posledních letech jsme si položili laťku vysoko a musíme stále zachovávat náš standard."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 25.00 - 8.00 - 1.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Řecko64208:314
2.Chorvatsko641110:313
3.Izrael741210:713
4.Gruzie72325:59
5.Lotyšsko61145:94
6.Malta60062:130
Skupina G
Bulharsko - Anglie  (pátek 20:15)
Naposledy Bulhaři v boji o postup značně znejistili Černou Horu, jejíž fotbalisty venku obrali o dva body. Teď se o podobný zázrak pokusí i proti Anglii, která se o první místo dělí právě s Balkánci. Sami Bulharové se už při řeči o kvalifikaci pohybují na hraně fikce.

Angličané v poslední době trošku ztratili na suverenitě, když jen plichtili se Švýcary a pak bod odnesli i z přátelského duelu s Ghanou. Proti Bulharům nicméně zůstávají být velkými favority - i proto, že je v prvním vzájemném měření sil deklasovali díky hattricku Defoea hladce 4:0. Fabio Capello se navíc správně rozhodl vlít do utuženého kádru novou mladou krev, šanci tak poprvé v seniorském mužstvu dostávají naděje Manchesteru United. Jmenovitě Jones, Smalling a Cleverley. Hartovi pak kryjí záda další nezkušení borci, Fielding se Stockdalem. Z ostřílených tváří jinak vypadl z nominace akorát zraněný Glen Johnson, jehož by napravo mohl vystřídat právě Smalling. Dilema pak Capello řeší i vepředu, kde by ve formaci 4-4-1-1 mohli dostat šanci Bent s Rooneym.

Také na straně Bulharů, kteří na duo Anglie-Černá Hora ztrácejí šest bodů, pozorujeme tři možné debutanty - Conkova, Božilova a Rajkova. Jedinou významnou absencí bude ztráta ofenzivního záložníka Jankova, kterého nahradí zkušený Blagoj Georgiev. Bulharsko pochopitelně bude chtít spoléhat především na souhru Martina Petrova s Dimitarem Berbatovem, která jim ovšem v tomto kvalifikačním cyklu dosud nepřinesla ani jeden gól. Celkem Bulhaři skórovali pouze dvakrát.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.25 - 4.00 - 1.46
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Wales - Černá Hora  (pátek 20:45)
Ve Walesu zřejmě nebudou na aktuální kvalifikaci vzpomínat příliš v dobrém. Ostrovním fotbalistům se od začátku vůbec nedaří a stále čekají na svůj první bod. Ten se nyní budou snažit vybojovat proti Černé Hoře.

Wales sehrál již čtyři zápasy, ale ani jednou se nepředvedl v příliš dobrém světle a pokaždé tahal za kratší konec provazu. Ve skupině G, která měla být podle prvotních předpokladů nesmírně vyrovnaná, je tak zatím jasným outsiderem, jehož každý přehraje a připíše si na konto vítězství.

Tomu ale nyní budou chtít hráči trenéra Speeda udělat přítrž a konečně si alespoň částečně napravit svou pošramocenou reputaci. "Fanouškům toho hodně dlužíme. Je to pro ně nesmírně složité, ale stále nás podporují. I proto nyní toužíme vyhrát," prohlásil gólman Hennessey.

"Poslední tréninky byly výborné, tak doufejme, že toho v nadcházejících zápasech využijeme k zisku nějakých bodů. Musíme předvést dobrý výkon, protože jsme skutečně dobře připraveni," dodala brankářská jednička Walesu.

Ovšem zastavit rozjetou Černou Horu, to rozhodně nebude jen tak. Maličký stát z Balkánu je totiž bezesporu zatím největším překvapením celého kvalifikačního cyklu. Vždyť o jedenácti bodech po pěti zápasech se určitě nikomu z černohorského tábora před několika měsíci ani nesnilo.

Trenér Zlatko Kranjčar dokázal svým svěřencům naordinovat taktiku, která jim skutečně sedí a přináší kýžené ovoce v podobě povedených výsledků. Černá Hora sice doposud vstřelila pouze čtyři branky, i to jí ale stačilo k tomu, aby si na své konto připsala už tři vítězství a dvě remízy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.25 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Anglie532011:311
2.Černá Hora53204:111
3.Švýcarsko51227:75
4.Bulharsko51222:65
5.Wales40041:80
Skupina H
Norsko - Island  (pátek 20:00)
Pravděpodobně nejvíce zamotaná situace vůbec nastala ve skupině H. Hned tři celky na prvních třech místech mají stejný bodový zisk a budou tak bojovat o první a druhé místo. Jedním z nich je nedávný přemožitel české reprezentace Norsko, které se v dalším zápase skupiny na domácím hřišti postaví poslednímu Islandu.

Domácí Norové jsou jasným favoritem utkání a budou chtít navázat na výkon proti České republice. Ten by jim bezpochyby na tříbodový zisk proti Islandu stačil. Norsko je nyní o skóre na třetím místě za Dánskem a Portugalskem a je pravděpodobné, že si bude chtít své skóre v nejlehčím zápase skupiny vylepšit. Island má na svém kontě pouhý bod za remízu na Kypru a krčí se beznadějně na posledním místě tabulky.

Oba celky sehrály před tímto duelem také přátelské zápasy. V již zmiňovaném utkání Norové porazili Českou republiku vysoko 3:0. Island si zahrál na půdě silného Maďarska a odvezl si výprask 4:0. Generálka na duel s Norskem tak tomuto ostrovnímu státu příliš nevyšla.

První vzájemný duel ve skupině se odehrál na půdě Islandu a tehdy dokázalo Norsko získat tři body za vítězství 1:2. Týmy se znají také z kvalifikace na mistrovství světa 2010. Tehdy však Island hrál ve větší pohodě a oba zápasy skončily remízou. Tentokrát je však Norsko jasným favoritem utkání a neočekává se zaváhání.

Norsko s Islandem jsou nyní už tradiční soupeři a rivalové. Proti sobě se totiž utkají už ve třech kvalifikacích v řadě. Po kvalifikaci na MS 2010 a nyní na EURO 2012 byly oba dva společně nalosovány také do kvalifikační skupiny E o postup na MS 2014 v Brazílii.

První zápas mezi celky se odherál v roce 1947 v Reykjavíku a tehdy zvítězilo Norsko 2:4. Celkově mají také Norové pozitivnější bilanci. Dokázali vyhrát ve vzájemných duelech patnáctkrát, Island vyhrál pouze šestkrát a čtyři zápasy skončily shodným výsledkem. Island naposledy v Norsku vyhrál před čtyřiadvaceti lety také v kvalifikaci na mistrovství Evropy. Poslední dva zápasy v Norsku pak skončily remízou.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.31 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Kypr - Portugalsko  (pátek 20:45)
V Nikósii se fotbaloví fanoušci mohou těšit na zvučného soupeře. Proti domácímu Kypru nastoupí favorit z Portugalska.

Ačkoliv to na začátku kvalifikace vypadalo všelijak, v současné době je situace ve skupině H poměrně jasně rozdělena na dvě části. Tu horší představují na chvostu tabulky vítězstvím nepolíbení Kypr a Island. Na opačné straně se o jedno přímé postupové a jedno barážové místo perou tři favorité, po pěti odehraných zápasech se shodnou bilancí tří výher a jedné remízy. Vedle Norska a Dánska také Portugalsko.

Portugalci vstoupili do kvalifikace tragicky. Právě domácí utkání s Kyprem vyvolalo ve fotbalovém světě poprask, když se po kanonádě oba soupeři rozešli smírným výsledkem 4:4. Následně přišla prohra v Norsku a s hvězdami nabitým týmem to vypadalo špatně. Příchod trenéra Paula Benta na lavičku však krizi zažehnal, následná tři utkání Portugalci zvládli a mohou se dál prát o první místo.

Nového trenéra má také Kypr. Pro Nikose Niopliase to bude úplná premiéra v roli reprezentačního kouče. Národní kyperský tým sice nedosahuje takových kvalit jako kyperské kluby, ve kterých působí řada zahraničních hráčů, přesto si Kypr už několikrát na favoritech smlsnul. Povídat by o tom mohli například Španělé či Irové, kteří na kyperské půdě v kvalifikačních duelech v nedávné minulosti padli.

Karty jsou však ve skupině mezi těmito dvěma soupeři rozdány jasně, Kypr již nemá prakticky o co hrát, zatímco Portugalci by jistě rádi pokračovali ve své jízdě pod trenérem Bentem. Jasně hovoří také historická bilance obou zemí. V devíti duelech dosáhl Kypr na bod pouze jednou, právě před rokem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 10.00 - 5.35 - 1.27
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Portugalsko531111:710
2.Dánsko53117:410
3.Norsko53116:410
4.Kypr40225:82
5.Island50142:81
Skupina I
Litva - Lichtenštejnsko  (pátek 17:00)
Litva se zatím jevila být černým koněm naší kvalifikační skupiny, vždyť o body obrala jak Česko, tak Skotsko. Proti Španělům nicméně dvakrát nepřekvapila a senzačně nezvládla ani první duel v Lichtenštejnsku. Teď tedy má co napravovat.

Litvě začíná po pěti zápasech poněkud ujíždět vlak. Po skvělém startu, který obsahoval i výhru nad českou reprezentací, původní překvapení třikrát nebodovalo a na svém kontě má tak jen o bod víc než outsider z Lichtenštejnska. Ten 10. srpna doma pozoruhodně trápil i Švýcarsko, venku je však zpravidla poloviční, na což by v Litvě možná chtěli sázet. Hoši z Pobaltí si pro změnu po šňůře tří porážek v řadě spravovali chuť v přátelském utkání s Arménií, kterou porazili 3:0. Od tohoto utkání si zřejmě slibovali, že předem poměří síly s týmem podobné cenové kategorie, jakým je Lichtenštejnsko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 6.25 - 12.50
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Španělsko550015:515
2.Česko53026:39
3.Skotsko41124:54
4.Litva51133:84
5.Lichtenštejnsko51043:103

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (121)

Přidat komentář
adalbertus

Magyarok mindent bele!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to, že Češi jako jediní hrají až v sobotu?

Reagovat
nani92

najlepšie nakoniec

Reagovat
FCBjhonysFCB

Reagovat
Y.N.W.A

protože dnes dávají fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Slovééénsko Slovakia, hej-hej-hej prichádza sem a trasie sa zem dnes bude rád ak ukopeme remízu, aj to je podľa mňa veľa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dufam, ze na Nove bude komentovat aspon nejak Slovak, lebo pocut tych saskov na maarkize, tak to radsej najdem nejaky stream na nete..

Reagovat
smazaný uživatel

přihlédnutím k faktu, že Hiddinkovi svěřenci dokázali ztratit i domácí duel se Slovenskem a uhrát bezbrankovou remízu v Arménii... Jakoby, Hiddiink uz davno neni trenerem ruske reprezentace

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Hamšíka.

Reagovat
smazaný uživatel

nerozhoduju v pripade rovnakeho poctu bodov vzajomne zapasy?

Reagovat
2miguel1

hej, sme zatial prvý

Reagovat
2miguel1

Írov dáme doma! vzadu defendery kucka s guedem a už aj so škrtelom hlavne! vpredu štvorica forwardov stoch weiss jež hološko! TIP: 0:2 ( Stoch,Kucka)

Reagovat
smazaný uživatel

Škrtel Guedé Kucka by mala byť jednoznačne stopka pre Írov, najviac sa obávam MCGeadyho, u nás by však trojica Hamšík,Stoch, Weiss mala riadiť vpredu. Ak teda pri sebe nastúpia.. Pekarík v žiadnom prípade základ, bez čítania hry a bez podpory na krajoch sa hrať nedá. Na jeho miesto (ľavý obránca) musí ísť dynamický Hubočan, proti fyzicky zdatným Írom bude vynikať.

Reagovat
2miguel1

hamšík aj hubočan je out,nebudu hrať,, Mucha-Pekarík,Ďurica,Škrtel,Čech-Kucka,Guede-Stoch,Jež,Weiss-Hološko

Reagovat
2miguel1

4-2-3-1 ,,štýl Real,,6ti bránia 4ria dávajú góly

Reagovat
mul

no tie kraje obrany tak byt nemozu,velmi ofenzivne ,skor to vidim MIchalik v strede a Durica zlava...

Reagovat
alcantara

M acgeady je po zraneni s vizitkou 1 streleneho golu v 40tich reprezentacnych zapasoch, takze by mohol pokracovat v nastolenej produktivite.

Reagovat
smazaný uživatel

Hamšík podľa mňa bude hrať, čítal som, že normálne trénuje a vyzerá byť OK, tak snáď zasiahne.

Moja zostava:

Mucha - Čech, Ďurica, Škrtel, Pekarík - Guédé, Kucka - Jendrišek, Hamšík (v prípade, že by nemohol hrať tak Jež), Stoch - Hološko/Vittek

Prečo nie je v nominácii Sapara a Zabavník ?!

Reagovat
herbage

Zabavník sa zabává a Sapara sa páří

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Minister

tiež si myslím, že by sa nám teraz zišiel Zabavník...

Reagovat
smazaný uživatel

Ak Weiss povoláva za zásluhy Karhan, mal by tam byť aj Zabavník. Nebyť Zabavníka, na MS by sme nešli.

Reagovat
smazaný uživatel

.. Mohl by do česka taky zapadnout nějaký zajímavý černý boreček , třeba Bony.

Reagovat
doNny

táhni , stačí že už tam jeden je..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes same nudne zapasy (respektive vetsinou jasny favorit vs trpaslik) z toho vyberu by asi nejzajimavejsi mohlo byt Irsko - Slovensko.

Reagovat
smazaný uživatel

AZE - BEL 2

TUR - KAZ 1

GER - AUT 1

RUS - MAC 1

AND - ARM 2

IRL - SVK 1

NIR - SRB 0

SLO - EST 1

FAO - ITA 2

BLR - BAH 0

LUX - RUM 2

ALB - FRA 2

FIN - MOL 1

HUN - SWE 0

NIZ - SMA 1

GEO - LAT 1

MLT - CRO 2

BUL - ENG 2

WAL - MNG 0

NOR - ISL 1

CYP - POR 2

LIT - LiCH 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

AZE - BEL 2

TUR - KAZ 1

GER - AUT 1

RUS - MAC X

AND - ARM X

IRL - SVK 2

NIR - SRB 2

SLO - EST 1

FAO - ITA 2

BLR - BAH 2

LUX - RUM 2

ALB - FRA 2

FIN - MOL 1

HUN - SWE X

NIZ - SMA 1

GEO - LAT 1

MLT - CRO 2

BUL - ENG 2

WAL - MNG 2

NOR - ISL 1

CYP - POR 2

LIT - LiCH 1

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim 100%

Reagovat
smazaný uživatel

Našel jsem 10 chyb.

Reagovat
fantomas

Bravo.

Reagovat
rufus

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Litva

Reagovat
smazaný uživatel

Hm tak 11 chyb.

Reagovat
Shevchenko

Jak jsme s tou Litvou mohli rupnout? Aspoň o jednoho soupeře míň.

Reagovat
fantomas

Tak Litva se snad porazí sama, to je hodně dobrá zpráva.

Reagovat
Godwinson

Blanc by mohl postavit děsivě skvělou stoperskou dvojici Koscielny - Kaboul, to by byla panečku zábava. Asi se na ně dnes podívám.

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Azzurri

Reagovat
smazaný uživatel

Azerbajdžán

Reagovat
smazaný uživatel

Jóóó ÁZERBAJDŽÁN Kurva tiket jedéééé.

Reagovat
smazaný uživatel

John Terry bol ohromený Theom Walcottom v tréningu, keď dostal šancu na hrote a strelil 4 góly.

Reagovat
niflheim

http://www.kiwisportz.eu/stream-4.html - na Albion. Pokud někdo máte lepší kvalitu, tak sem s tím

Reagovat
smazaný uživatel

Irsko do toho

Reagovat
minoLFC

Cahill

Reagovat
minoLFC

Ronney po Downingovom roku

Reagovat
smazaný uživatel

Kazachstán

Reagovat
smazaný uživatel

jakto ze hraje evropskou kvalikfikaci?

Reagovat
Kaze

Jak zatím padly góly Anglie? Koukám na Němce.

Reagovat
minoLFC

Downing ma na tie tyčky smolu

Reagovat
adalbertus

maďaři paráda

Reagovat
Woods

Reagovat
smazaný uživatel

len to NE

Reagovat
smazaný uživatel

Madarsko do baraze

Reagovat
adalbertus

Reagovat
Woods

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Čo sa čuduješ, keď sú tu xenofóbní uživatelia, čo Ma´dara videli len v správach.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adalbertus

Reagovat
smazaný uživatel

Özil hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle ale Gratzei chytat mohl, stejně jako ten Podolskiho

Reagovat
smazaný uživatel

tak on mohl o něco víc dělat snad při každym gólu (tím nechci říct, že chyboval, jen je to známka kvality...)

Reagovat
smazaný uživatel

...no, tak Müller ještě nakonec se dvěma asistencema

Schürrle a Götze

Reagovat
Azza

A můj kapitán ve fantě Özil dal hattrick

Reagovat
Kenneth

Mesuuuuuuuuuuuuuuuuut . To je ta madridská škola.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, to je Gelsenkirchenská škola

Reagovat
smazaný uživatel

ne, to je učitel Diego Ribas da Cunha

Reagovat
Kenneth

V bundeslize hrál jiný Ozil, tohle je o 100procent lepší Ozil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Robin.

Reagovat
Woods

kks Svedi co ste to urobili Madari mali prehrat

Reagovat
Woods

kks Svedi co ste to urobili Madari mali prehrat

Reagovat
smazaný uživatel

ty by si mal uz mlcat.. Madari nedali este penaltu..

Reagovat
Woods

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Woods

madarom to nikdy nebudem priat, snad nepostupia do baraze

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

snad budes sklamany

Reagovat
Woods

co by pre boha robili v barazi/majstrovstvach

Reagovat
smazaný uživatel

Hrali by futbal.

Reagovat
smazaný uživatel

isli o dost hore v poslednom case.. a hraju krajsi futbal jak nasi

Reagovat
smazaný uživatel

sestava Británie proti Anglii

Given

Duff Dunn Hutton Bale-

Giggs Ramsey Adam Fletcher McGeady-

Bellamy (Keane)

Reagovat
smazaný uživatel

to čo si vypustil?

Reagovat
Woods

Huntelaar Van Persie skoda ze Huntelaar nehral od zaciatku.....

Reagovat
smazaný uživatel

Huntelaar hral od zaciatku

Reagovat
Woods

ups holandania si slusne zastrielali

Reagovat
SunFells

Robča 4, Park 3, Ramsey 1 ....tož zítra od Rosy můžem čekat 2

Reagovat
Azza

Reagovat
cubinho

Tak jsem se podíval na posledních 10 minut Holandska a viděl jsem ještě 3 góly

Reagovat
Ligter

Wazza

Reagovat
Kenneth

Němci. Fantastický fotbal, favorit na MS 2014.

Reagovat
smazaný uživatel

Španělsko je někde úplně jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to jen otázka času kdy půjdou dolů...

Reagovat
Kenneth

Reagovat
domingo

ESTONSKO Fantazie :))

Reagovat
One-Real

Ozil 3 góly, CR 3 góly, Karim taky aspoň ten jeden. Snad jim to takhle bude šlapat i dál, co se týče ofenzívy (na týhle trojci to bude stát možná nejvíc).

Reagovat
One-Real

* CR 2

Reagovat
smazaný uživatel

Karim Guédé?

Reagovat
smazaný uživatel

nic moc vysledok.. Iry maju lepsie vztajomne zapasy, takze pri rovnosti bodov skoncia pred nami.. a zapas tiez dost o nicom.. co sa ale dalo cakat kedze uz dlhsi cas dostavame takych "nefutbalovych" superov.. to ale Weissovej hre prave vyhovuje..

Reagovat
smazaný uživatel

Však vy jste zas tolik fotbalovosti taky neukázali, takže si s vašema soupeřema nemáte co vyčítat

Reagovat
smazaný uživatel

ved preto aj hovorim ze nam taki superi vyhovuju..

Reagovat
smazaný uživatel

su to potom spatne, ale zase vyrovnane zapasy.. keby dostaneme Nemecko ci Anglicko to by bolo zaujimave

Reagovat
smazaný uživatel

praveze sme tak dobre nehrali ani nepamatam..Rakusko a Irsko..to boli velmi dobre vykony..proti Andorre to bolo zalostne..budme radi, ze sme aspon trochu zacali kombinovat a rozvijat pekne akcie

Reagovat
Minister

Chalani podali dobrý výkon, dokonca si myslím, že sme mali aj na výhru. Škoda Hamšíkovej a Weissovej šance. Aj ten nepriamy kop po Givenovej chybe sme mohli lepšie zahrať. Íri okrem tlaku na konci, hrali slabo a nerobili nič iné len nakopávali lopty. Čakal som od nich viac, úplne im chýbala medzihra.

Nečakal som, že Karhan bude hrať od začiatku, ale podal solídny výkon. Dal tam niekoľko super pasov za obranu. Páčil sa mi hlavne Hamšík, Weiss ml., a aj Hološko dobre bojoval. Zdalo sa mi, že sa nedarí Stochovi, dosť prihrávok pokazil.

Dúfam, že utorok porazíme Arménsko, a Íri v Rusku remizujú.

Reagovat
smazaný uživatel

na vyhru to nebolo.. mozno sme boli o nieco aktivnejsi, ale zase goloviek mali viacej Iry

Reagovat
smazaný uživatel

dolezity bude ten domaci zapas s Rusmi.. tam budeme potrebovat aspon take stastie ako v Moskve.. a btw, Stoch aj hral dneska

Reagovat
smazaný uživatel

uplne s tebou suhlasim, mam rovnaky nazor U Stocha si myslim, ze hral velmi dlho bez lopty. Keby ju mal castejsie, nieco by urcite vymyslel. Je pravda, ze viac sa darilo Weissovi, či Hamsikovi, ako jemu, no behat bez lopty je tazke.

Reagovat
One-Real

Ale jak Němce nesnáším, tak ten jejich fotbal za poslední dobu (min 2 roky zpátky) je parádní na pohled.

Reagovat
Kenneth

Němci hrajou nejhezčí fotbal na světě zatím. To je paráda to sledovat.

Reagovat
Woods

nemci na rozdiel od spanielov hraju pekny utocny futbal pri ktorom clovek nezaspi ....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele