Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina G
02.09.2011 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Wales - Černá Hora 2:1

Černá Hora si řádně zkomplikovala boj o druhé barážové místo. Na třetí Švýcarsko sice má stále k dobru šest bodů, ovšem odehrála už o jeden zápas více a v posledních dvou duelech jí čeká Anglie a na závěr právě Švýcarsko. Wales si na své konto připsal vůbec první body v této kvalifikaci.

Domácí obranu hodně zlobil nebezpečný trojzubec ve složení Jovetič, Vukčevič, Vučinič, prvně jmenovaný při první snaze o zakončení mířil nepřesně. Další dva ofenzivní Černohorci pak předvedli akci, na jejímž konci byla střela Vučiniče.

Wales se do zápasu dostával pomaleji, s postupem času ale vyrovnal hru a ve 29. minutě šel dokonce do vedení. Do vápna se probil Vaughan, brankář Božovič jeho centr neudržel a Morison dal teprve druhou branku Walesu v kvalifikaci o ME 2012 - 1:0.

Úvodní branka měla velký vliv na zbytek první půle, domácí kontrolovali zápas a mohli přidat pojistku, to by si ovšem museli v zakončení počínat lépe Ledley a Bale. Po dalším nejistém zákroku Božoviče pak už zvedal ruce nad hlavu Williams, míč ale z brankové čáry odvrátil Zverotič.

Druhá branka se nakonec zrodila v 50. minutě. Skvělou práci odvedl Bale, toho svým pasem našel Williams, Bale pláchl svým strážcům a kapitán Ramsey už měl poměrně snadnou úlohu - 2:0.

Černou Horu probrala až druhá inkasovaná branka, hosté začali být agresivnější, rychlejší, přesnější v kombinacích a především - v 71. minutě se definitivně vrátili do zápasu, když se trefil Jovetič - 2:1.

Opření domácí mohli během několika desítek minut přijít o celý náskok, Damjanovič zblízka ovšem pálil hodně nepřesně. Definitivní rozhodnutí se marně snažil zařídit Bale, v závěru pak mohl srovnat Vukčevič, Hennessey se ovšem podruhé překonat nenechal a zachránil Walesu výhru.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 02 0:1,0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
cokl.d

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

myyslim že to bude 0:1

Reagovat
Veselac

zkusim překvápko...tip 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Znovu vyhraje Crna Gora o gól tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1. Wales, to je naprostá marnost, Černohorci zase mají šanci na postup a docela kvalitní soupisku, takže 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2(Vučinič,Jovetič)

Reagovat
smazaný uživatel

Wales hostí nevyzpytatelného a nebezpečného soupeře z Černé Hory. Pro mne osobně jeden z nejzajímavějších zápasů celé této porce zápasů kvalifikace ME. I když se domácím v poslední době nedaří, budou se bít jak o život, na druhé straně Černá hora oproti domácím stále živí postupové ambice, takže jsem tuze zvědav. Věřím, že Wales doma neprohraje .... Tip 1:1.¨

WALES !!!

Reagovat
Inter Eterno Amore

MONTENEGRO porazte ich !

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo WALES!!!

Domácí si v Cardiffu konečně připisují plný bodový zisk a soupeři z Černé Hory tím notně komplikují situaci ve skupině G. Tady to bude ještě zajímavé. A opět tu chybí údaj o počtu diváků. Ach jo ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele