Serie A - souhrn 29. kola

18.03.2017, 19:55, aktualizováno 19.03.2017, 22:43
Komentáře a souhrny
Neapol udržela vedení na hřišti Empoli, na druhé příčce ale vydržela jen pár hodin, než AS Řím otočil duel proti Sassuolu. Venku jednogólově vyhrály Juventus a nakonec i Fiorentina. AC Milán si poradil s Janovem. Inter remizoval v Turíně, body se dělily také v Cagliari, zatímco doma přesvědčivě zvítězily Atalanta, Bologna a Udine...

AS Řím - US Sassuolo 3:1

19.03.2017 20:45

Góly: 16. Leandro Paredes, 45. Mohamed Salah, 68. Edin Džeko - 9. Gregoire Defrel

AS Řím doma zvládl utkání se Sassuolem, i když po brance Defrela prohrával. Domácí Vlci ale zabrali a díky zásahům Paredese, Salaha a Džeka vyhráli 3:1, takže se vrací na druhou příčku.

AS Řím potřeboval co nejrychleji zapomenout na hořkosladkou výhru nad Lyonem a ideální šancí k tomu měl být duel se Sassuolem. Útrobami Olympijského stadionu procházeli v dresu soupeře mnozí hráči, kteří zažili fotbalové mládí právě v Římě, což dodávalo celému souboji pikantnější ráz. Zatímco Řím potřeboval tři body, aby se dostal zpět na druhé místo, Sassuolo pod vedením trenéra Di Francesca usilovalo o střed tabulky.

Domácí vsadili na obranu ve složení Manolas, Rüdiger a Fazio, do útoku se postavila trojice Salah, Nainggolan a El Shaarawy. Do hry se dostali i Peres, Emerson a Paredes. Trenér Di Francesco poslal na dobře známou půdu Letscherta, Acerbiho, Pelusa, Pellegriniho, Berardiho nebo Defrela s Politanem.

Oba týmy se do sebe pustily od prvních minut. Zatímco AS sázelo na rychlost a agresivní napadání ze strany Salaha s El Shaarawym, Sassuolo se málem prosadilo jako první díky perfektnímu pasu před brankáře Szczesnyho. Grégoire Defrel ale pálil z těsné blízskoti hodně vysoko nad! Defrel si vše vynahradil v 9. minutě, kdy se obrana AS rozpustila a nepokryla správně nabíhajícího Berardiho, který našel Defrela. Zkušený střelec z první napálil míč a brankář Szczesny byl bezmocný - 1:0 pro Sassuolo.

Řím potřeboval okamžitě zabrat, aby odpověděl úspěšné Neapoli a před reprezentační pauzou si připsal důležité tři body. To se mu podařilo o chvíli později, když Mohamed Salah nahrál do druhé vlny na mladíka Leandra Paredese a argentinský záložník se s ničím nemazal. Krásnou ránou poslal míč k tyči a Řím slavil vyrovnávací branku!

A nemuselo zůstat jen u jedné parádní branky, protože z následné akce pálil Emerson Palmieri a místo brankáře Consigliho zasáhlo břevno! Sassuolo rovněž nehodilo flintu do žita a Politano musel sledovat, jak jeho střelu vyrazil Wojciech Szczesny! Pak se tempo hry trochu uklidnilo a oba týmy čekaly, s čím vyrukuje jejich soupeř. Salah sklepl míč zadovkou pro spoluhráče, ale obránci Sassuola si poradili.

Krátce před koncem první půle se Kevin Strootman dostal do úniku po straně a přesným pasem našel před bránou Sassuola Rüdigera, který však přestřelil! V obrovské šanci se pak ocitl Alfred Duncan, který nastřelil jen brankáře Szczesnyho. Sassuolo navázalo šancí Politana, který obešel prvního obránce a po kličce do středu vápna tvrdě vypálil, takže brankář Szczesny musel vyrážet míč nad bránu!

Byli to ale domácí, kterým se povedlo skórovat ještě před koncem první půle. Dlouhý pas Fazia našel El Shaarawyho, který sice neskóroval, ale míč dorazil do sítě Mohamed Salah, kterého hostující obránci nehlídali - 2:1.

AS spoléhalo na rychlé brejky také po změně stran. Jeden takový táhl Strootman, který nahrál Salahovi. Střela egyptského útočníka však těsně minula vzdálenější tyč Consigliho brány! Místo zraněného Defrela se na hřiště dostal Alessandro Matri, který se ihned zapojil do do ofnzívy. Větší nebezpečí pro hosty znamenal Kevin Strootman, který kombinoval se Salahem a zakončil ranou do středu brány.

Hlavou se pokoušel prosadit rovněž střídající Edin Džeko, který však mířil těsně nad! Zkušený útočník si napravil chuť o chvíli později, když rozjel akci přes Strootmana a ten mu míč obloučkem vrátil. Nejnovější oslavenec Edin Džeko pak míč zpracoval a poslal jej do sítě mimo dosah brankáře Consigliho! AS doma překonalo Sassuolo a vrací se na druhé místo.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Città di Palermo 4:1

19.03.2017 18:00

Góly: 42. Cyril Théréau, 60. Duván Zapata, 68. Rodrigo De Paul, 80. Jakub Jankto - 12. Roland Sallai

Palermo sice v Dacia areně vedlo, ale Udinese čtyřmi brankami výsledek otočilo. Zebry řádily zejména ve druhém poločase. Prosadili se čtyři různí střelci, včetně českého talentu Jakuba Jankta. Ten del výsledku konečnou podobu 4:1.

Utkání začalo pěkně z divoka a Palermo mělo už po 120 sekundách první čistou gólovku. Ilja Néstorovski z jasné pozice trestuhodně přestřelil branku! Na druhé straně zase pálil Samir a Posavec musel balón vyškrábnout nad břevno. Z následujícího rohového se do bezprostřední blízkosti Posavece dostal Zapata a brankář Palerma znovu předvedl výtečný zákrok. Do třetice pak vylekal hostjící fanoušky přízemní ranou Jankto.

Ve 12.minutě Sicilané zakombinovali a Sallai špičkou kopačky překonal brankáře Karnezise, takže Palermo překvapivě v Dacia Areně vedlo 1:0. Až po první vstřelené brance se hra uklidnila a víceméně další příležitosti nepřicházely. Udinese našlo na inkasovanou branku odpověď před koncem poločasu. Cyril Théréau dostal ze střední vzdálenosti prostor na střelu a pěkně k tyči srovnal na 1:1.

Udinese bylo aktivnější i po změně stran a po hodině hry otočilo výsledek ve svůj prospěch. Palermo neuhlídalo rohový kop a ve skrumáži se zblízka prosadil Alexis Zapata. Tři body domácím výrazně přiblížil v 68.minutě Rodrigo de Paul, jeho první střelu Posavec zvládl vyrazit, ale de Paul se dostal ještě k dorážce a míč na cestě do sítě nezastavila ani, v ten moment mizerná, defenzíva.

Na hračích Palerma byla patrná frustrace a své emoce nezvládl zkušený Alessandro Diamanti. Za jasný úder loktem do tváře ho sudí v 74.minutě rovnou červenou vyloučil. A Udinese nemělo slitování, Posavec předvedl po hlavičce Hallfredssona další skvělý zákrok, ale z druhé vlny dorážející Jankto procedil balon do sítě a zvýšil na konečných 4:1.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - SS Lazio 0:0

19.03.2017 15:00

Góly: -

Lazio na Sardinii ztratilo dva body a boj o evropské poháry se zase o něco více zamotává. Na stadionu San'Elia se nehrála příliš pohledná podívaná a utkání nakonec divákům žádnou branku nepřineslo.

Už první poločas byl vyloženě nezáživný. Mírně aktivnější bylo Lazio, ale spíše v držení balónu, protože si žádnou větší příležitost nevypracovalo. Cagliari muselo už v 9. minutě sáhnout k prvnímu střídání, zranil se totiž zkušený Dessena, kterého nahradil Paolo Faragó.

Na zajímavé okamžiky si museli diváci počkat až do druhého poločasu, přesněji do 60. minuty, kdy měl možnost otevřít skóre Felipe Anderson. Útočník Biancocelesti střílel na hranici pokutového území z voleje, Rafael ale pokus bez problému kryl. Na druhé straně se dostal do první šance až v 82. minutě Simone Padoin. Už uvnitř šestnáctky měl spoustu času na zakončení, jenomže Padoin v klíčový moment netrefil branku.

Bohužel to bylo v zápase vše, co stálo za zmínku. Bezbranková remíza je především pro Lazio velkou ztrátou. Jeho cíl dostat se do Ligy mistrů se tím pádem zase o něco vzdálil.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Juventus FC 0:1

19.03.2017 15:00

Góly: 7. Juan Cuadrado

Nejtěsnější možný rozdíl stačil Juventusu k tomu, aby si odvezl tři body ze hřiště Sampdorie. Jediným úspěšným střelcem zápasu na stadionu Marassi se stal Juan Cuadrado, který se prosadil už po sedmi odehraných minutách.

Oba trenéři postavili na hrací plochu téměř obvyklé sestavy a diváky čekalo atraktivní utkání. Juventus se spoléhal na ofenzivní linii v podobě Dybaly, Mandžukiće, Cuadrada a samozřejmě Higuaína, přičemž obranné povinnosti měli před brankářem Buffonem Dani Alves, Barzagli, Rugani a Asamoah.

Sampdoria nechala na lavičce žolíka Patrika Schicka, místo něhož jako obvykle nastoupili zkušení střelci Muriel s Quagliarellou. Mezi třemi tyčemi se objevil brankář Puggioni, do zálohy se postavili Linetty, Torreira a Barreto. Útočili samozřejmě především hosté. Dybala se po pravé straně protáhl vpřed, na hranici vápna přenechal míč Higuaínovi, a ten pálil těsně mimo!

Udeřit záhy mohli i domácí, když se Fabio Quagliarella hnal za dlouhým míčem a poté, co mu protihráče nedokázali vystavit stopku v podobě ofsajdové pasti, pálil těsně vedle vzdálenější tyče brankáře Buffona! A domácí Námořníky to o minutu později hodně mrzelo, protože na centrovaný míč od Asamoaha si naběhl Juan Cuadrado, s nímž se nikdo nevracel úplně spolehlivě. Hbitý křídelník přesnou hlavičkou pokořil brankáře Puggioniho a Juve vedlo!

Domácí obranu hodně zlobilo duo Higuaín a Dybala, které znamenalo neustálé nebezpečí. O chvíli později se Higuaín mohl zapsat do listiny střelců, jenže dorážku neproměnil stejně jako dobíhající Mario Mandžukić. Po dvaceti minutách se chyba Saly málem stala osudnou, protože Sala nahrál nechtěně Higuaínovi. Argentinský šutér pálil z otočky hodně pohotově, leč brankář Puggioni neméně dobře zasáhl.

Pak musel trenér Allegri střídat, aniž by chtěl, protože se zranil Paulo Dybala. Alespoň místo něj poslal na hřiště mladíka Pjacu, který po podobných šancích zoufale touží. Ani Doria se ale ještě úplně nevzdávala a například dvě rány Édgara Barreta stály rozhodně brankáře Buffona alespoň trochu pozornosti. Pět minut před koncem prvé půle si na centr ze strany naběhl Quagliarella, ale pálil mimo.

Konec první půle se povedl mnohem víc Juventusu a právě střídající Pjaca řádil. Nejprve si skvěle zpracoval nahrávku a jedním dotykem posílal míč do běhu Khedirovi, který se však nakonec k míči nedostal. Brankář Puggioni měl dost práce také s kombinací Pjacy a Higuaína, protože Argentinec se dostal ke střele právě díky Pjacovi. Střela to ale nebyla zase tak nebezpečná, jak se zdálo.

Doria se nevzdávala a kombinace mezi Salou a Murielem nevedla k ohrožení brány jen kvůli pozdější reakci kolumbijského střelce. Poté se do zakončení opět dostal muž, který jej má ve svém popisu práce především. Nahrávku od Mandžukiće využil Pjanić ke krásnému pasu za obranu, jenže naneštěstí pro hosty se Higuaínovi nedařilo. Pak se na hřiště dostal i mladík Schick.

Torreiru zase vystřídal Praet a z těchto posunů bylo vidět, že trenér Giampaoli se rozhodně nehodlá vzdát šancí na body. Muriel dal povedenou kolmici za obranu Schicka, který se ale do zakončení nedostal. Český talent se navíc zranil a musel být střídán. Juventus pomalu ale jistě kráčel k dalším třem bodům.

Domácí Námořníci ještě chtěli s výsledkem něco udělat a měli k tomu jednu z mála posledních možností pět minut před koncem. Fabio Quagliarella se dostal ke střele přes dva hráče, jenže s jeho tečovaným pokusem si brankář Gianluigi Buffon nakonec poradil. V páté minutě nastaveného času hlavičku ve velké šanci poslal nad obránce Milan Škriniar, takže Doria nechala tři body Staré dámě.

Více informací k zápasu

FC Crotone - ACF Fiorentina 0:1

19.03.2017 15:00

Góly: 90. Nikola Kalinić

Fiorentina se s Crotone znovu trápila, ale tentokrát dokázala zvítězit. Jedinou brankou se o to postaral tradiční kanonýr Nikola Kalinić.

Fiorentina měla více ze hry, ale i Cagliari dokázalo být nebezpečné. Hlavičkující Falcinelli byl blízko prvnímu zásahu, jenomže pálil těsně mimo.

Na druhé straně Kalinič po Iličičově pobídce změnil směr balónu a Cordaz musel vytasit skvělý zákrok. Po půlhodině hry zachránila domácí tyčka a to po střele Iličiče. Fiorentina byla čím dál nebezpečnější, ve 32. minutě se ocitl v šanci úplně osamocený Kalinič, ale tentokrát nedal. Dvojice Iličič-Kalinič dělala domácím velké problémy, nicméně branku se zatím vstřelit nepodařilo. Cagliari se znovu připomnělo až ve druhém poločase. V 62. minutě odcentroval Stoian a Diego Falcinelli orazítkoval tyč! Na druhé straně zase donutil k zákroku Cordaze Tello.

Domácí se sice spíše bránili, ale také dokázali být velice nebezpeční. Zejména Trotta měl na kopačce první gól, a kdyby ho dal, dost možná mohlo dopadnout utkání zcela jinak. Pak už zase řádil Cordaz, po Kaliničově koncovce zachránil balón na brankové čáře dalším perfektním zákrokem.

Šance si Fiorentina tvořila až do závěrečného hvizdu. Crotone byl blízko cenné remíze, ale bezbrankový výsledek neudrželo. V 90. minutě střídající Saponara vyslal obloučkem do jasné šance Nikolu Kaliniće a ten znovu potvrdil roli skvělého kanonýra.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Chievo Verona 4:1

19.03.2017 15:00

Góly: 61. Simone Verdi, 72. Blerim Džemaili, 90. Blerim Džemaili, 90+3. Federico Di Francesco - 40. Lucas Castro

Boloňa ukončila domácí trápení a Chievo smetla výsledkem 4:1. Fly Donkeys sice vedli, ale ve druhém poločase zcela propadli. Dvakrát se prosadil Džemaili, jednou skóroval Verdi a Di Francesco.

Boloňa začala aktivně. Džemaili střílel těsně vedle a na druhé straně to samé platilo o Radovanovičovi. Bezbrankový stav vydržel až do 40. minuty, kdy se jako první prosadili hosté. Lucas Castro na ofsajdové hranici převzal balón a přehodil brankáře Miranteho.

Chievo se ve druhém poločase soustředilo na udržení stávajícího výsledku, jenomže se mu to hrubě nevyvedlo. Destro ještě tutovku ze 49. minuty neproměnil, ale o 12 minut později už byl úspěšný Simone Verdi. Krejčí mu poslal přesnou přihrávku a Verdi rovnou z první překonal Sorrentina. Boloňa pak vycítila možnost utkání otočit a v 72. minutě se tak stalo. Blerim Džemaili se perfektně pověsil do vzduchu a hlavou strhl vedení na stranu Boloni.

Na tahu tak bylo Chievo. Boloňa se stáhla do defenzívy a vyčkávala na brejkové situace. Jeden takový se nabídl v 90. minutě, kdy Verdi od půle potáhl balón a ve vápně jej předal Džemailimu, pro kterého bylo snadnou prací trefit prázdnou branku. Chievo ve třetí minutě nastavení inkasovalo ještě počtvrté a to po dalším brejku. Tentokrát přihrával Maietta a zakončoval Di Francesco. Boloňa doma konečně vyhrála, Chievo rozdrtila 4:1.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Delfino Pescara 3:0

19.03.2017 15:00

Góly: 14. Alejandro Gómez, 69. Alberto Grassi, 90+3. Alejandro Gómez

Pescaře se nedaří a výsledkově opět tápe. Dnes odpoledne se pokusila překvapit domácí Atalantu, ale z Bergama nakonec odjíždí bez bodů a se třemi inkasovanými góly. O dva z nich postaral hlavní tahoun domácí ofenzívy, útočník Alejandro Gómez.

Atalanta se potřebovala vzchopit a vzpamatovat z posledního debaklu od Interu Milán a nemohla mít lepšího soupeře. Los jí do cesty postavil Pescaru, která se trápí. Do brány domácích se postavil mladík Gollini, šanci dostali hráči jako Hateboer, Cristante, Grassi nebo Petagna. Hosté spoléhali na klasickou sestavu s hráči jako Verre, Muntari, Memushaj, Cerri, Benali nebo Bizzarri.

Od prvních minut bylo jasné, že brankář Bizzarri se musí nejvíc obávat útočníka Alejandra Gómeze, který jej neustále pokoušel. Zkušený záložník Sulley Muntari se navíc dopouštěl několika vážnějších chyb v samotné rozehrávce, čímž domácím hodně pomáhal. Chybu vyrobila také obrana Pescary, která nechala projít míč na volného Alejandra Gómeze, který v poklidu prostřelil brankáře Bizzarriho!

Tak snadno se Atalanta dostávala do zakončení! Brankář Bizzarri měl plné ruce práce, další zákrok musel vytáhnout po střele osamoceného stopera Rafaela Tóloie. Po třiceti minutách si útočník Andrea Petagna na hrudi zpracoval vysoký míč a zpoza vápna vypálil, třebaže nepřesně. Petagna ale není jen zakončovatelem, což ukázal průnikovou nahrávkou na Grassiho. I toho Bizzarri vychytal.

Jinak ale první poločas mnoho akcí nepřinesl, fanoušci hostující ekipy dávali najevo své zklamání. A především trenér Zdeněk Zeman musel být z nevýrazné hry svých hráčů hodně zklamán, protože vršili jednu obrannou chybu za druhou, zatímco jejich útok dnes na hřišti k vidění prakticky vůbec nebyl. Ve druhém poločase se ale nezlepšili, naopak se dostali pod další tlak.

Atalantu pohánělo laskavé prostředí a málem jej odměnil Franck Kessié, který vypálil ze střední vzdálenosti. Jenže pálil nepřesně a další branku si na svůj střelecký list nepřipsal. Mnohem lépe to po průniku a pasu Gómeze zvládl mladík Alberto Grassi, který prostřelil mezi nohama zkušeného brankáře Albana Bizzarriho. Ten sce dělal, co mohl, ale ani to nestačilo.

Tečovaná rána Ahmada Benaliho skončila kousek vedle Golliniho branky a na druhé straně se musel brankář Bizzarri spoléhat na dobře postavenou brankovou konstrukci. Tu totiž napálil zkušený Alberto Paloschi, který tak nevyužil další chybu obránců Pescary. S pohotovou ranou přispěchal také mladík Bahebeck, který se zatím v Pescaře spíše hledá.

V samém závěru přidal ještě jednu branku dnes výborný útočník Alejandro Gómez, který čerpal z výborné práce Francka Kessiého. Mladý záložník našel svého kapitána a tomu nechali hostující obránci až příliš mnoho volného prostoru - 3:0 pro domácí Bergamaschi.

Více informací k zápasu

Empoli FC - SSC Neapol 2:3

19.03.2017 12:30

Góly: 70. Omar El Kaddouri, 82. Massimo Maccarone (pen.) - 19. Lorenzo Insigne, 24. Dries Mertens, 37. Lorenzo Insigne (pen.)

Neapol díky skvělému prvnímu poločasu nakonec vyhrála v Toskánsku, třebaže se po změně stran hodně trápila. Domácím se podařilo zápas zdramatizovat a velkou radost měl především Omar El Kaddouri jako někdejší hráč Neapole. Ani zlepšený výkon domácích jim nakonec nestačil.

Neapol byla jasným favoritem tohoto střetu a polední utkání pro ni mělo být jednoznačnou událostí. Tápající Empoli má obrovské problémy vepředu, což je naopak nejsilnější zbraní Partenopei. I dnes se hosté představili v solidní sestavě, v níž nechyběli Callejón, Mertens, Insigne, Hamšík, Reina, Hysaj nebo Allan.

Na utkání se hodně těšil El Kaddouri, který se právě v Neapoli nedokázal prosadit. Dnes vedl útočnou linii domácích spolu s Pucciarellim a Thiamem. Toto trio podporovali Krunić, Dioussé a Croce. Právě Empoli se jako první dostávalo do šancí mnohem lépe a snadněji. Dioussé pálil hodně tvrdě, po ráně El Kaddouriho se zase musel ukázat brankář Pepe Reina.

Neapol mohla hodně rychle udeřit, když Costa fauloval v pokutovém území a k penaltě se postavil Dries Mertens! Ten však svou pověst prozatím nenaplnil a trefil jen brankáře Skorupskiho, který výtečně zasáhl. O deset minut později už se neapolští hráči dočkali branky. Po centru Ghoulama z levé strany dokázali obránci Empoli odvrátit míč jen k Lorenzu Insignemu, který v pokutovém území zamířil a přesnou střelou se nemýlil - 0:1.

Dries Mertens si vše vynahradil o pár minut později. Oproti penaltě měl mnohem těžší situaci, protože standardní situaci zahrával z nějakých pětadvaceti metrů, ale o to větší radost mohl mít. Krásnou ránu totiž namířil přesně do šibenice a polský brankář Skorupski i přes veškerou snahu míči v cestě do sítě nezabránil - 0:2.

A kdyby se náhodou domácí chtěli vzchopit, Neapol si pro ně připravila další nepříjemné překvapení. Krásný pas na Josého Callejóna vymyslel Lorenzo Insigne. V pokutovém území zastavil pronikajícího Callejóna Manuel Pasqual nedovoleně a sudí Damato pískal pokutový kop! Tentokrát si jej vzal na starost Lorenzo Insigne a byl úspěšnější než jeho belgický kolega - 0:3.

Jak by se asi dalo čekat, Neapol neměla moc důvodů k tomu, aby se hnala do útoku. A to byla chyba, protože domácí ještě neřekli své poslední slovo a ve druhé půli hodně přidali. Pucciarelli se nejprve zastřeloval Rade Krunić vybojoval po rychlém sólu standardní situaci. Empoli se ještě nevzdávalo a Neapol brzy poznala, že zdaleka nemá vyhráno.

Po hodině hry se domácí pustili do brejku, který zakončoval Mame Baba Thiam tvrdou ranou do rukou brankáře Reiny. Změna nastala ve chvíli, kdy Pucciarelliho nahradil veterán Massimo Maccarone. José Callejón fauloval Omara El Kaddouriho, který se sám postavil k nařízené standardní situaci. A kopl ji naprosto perfektně, takže brankář Reina plachtil vzduchem zbytečně. Do další velké šance se dostával Massimo Maccarone v samém závěru, jenže zradilo jej zakončení.

Deset minut před koncem to bylo ještě zajímavější, protože sudí Damato pískal další penaltu! V pokutovém území fauloval Croceho Ghoulam a k penaltě se postavil velezkušený Masimo Maccarone. Brankář Reina zvolil druhou stranu než on, takže se osm minut před koncem Empoli ještě zdálo o zázraku a bodech. Jenže nakonec na ně už nedostalo a Neapol i díky střídáním už do konce utkání neinkasovala.

Více informací k zápasu

AC Milán - Janov CFC 1:0

18.03.2017 20:45

Góly: 33. Matías Fernández

Nejtěsnější výhru si na své konto připsal AC Milán. Rossoneri v utkání dominovali a janovské Grify prakticky k ničemu nepustili. Rozhodující okamžik přišel ve 34.minutě, kdy se po dobré kolmici prosadil Matías Fernández.

Trenér AC Vincenzo Montella postrádal několik důležitých hráčů a další rána přišla hned v úvodu zápasu. Ve 3.minutě se zranil Andrea Bertolacci, takže prostor dostal mladý Manuel Locatelli. A byl to právě milánský talent, který stál u zrodu první velké šance. Jeho krásná volej jen těsně minula branku. Na druhé straně mohl zmrazit milánské publikum Adel Taarabt. Útočník Janova v AC působil a měl velkou motivaci svůj bývalý celek pokořit, jeho ránu ale v pohodě lapil Donnarumma. Totéž zase platilo na druhé straně o Ocamposovi, který už překonal janovského brankáře, ne však zastupujícího obránce.

Milán byl lepším týmem. Deulofeu po krásném průniku zakončoval těsně mimo a totéž platilo o přímáku Matiho Fernándeze. Kmenový záložník Fiorentiny, který je v Miláně na hostování, byl za své dosavadní výkony kritizován, ale v tomto zápase se nakonec blýskl rozhodující brankou. Skvěle totiž zareagoval na kolmici Lapaduly a jemným lobem překonal padajícího Lamannu.

Rossoneri vyhráli první poločas zaslouženě a také ve druhém dějství byli lepším týmem. Lapadula z úhlu vyprášil Lamannovi rukavice a i další závary přežili Grifové bez úhony. Domácí kontrolovali hru a i když vedli "jenom" 1:0, soupeře do ničeho vážnějšího nepouštěli. AC Milán nakonec dotáhl utkání do vítězného konce a jeho šance na učinkování v pohárové Evropě nadále žijí.

Více informací k zápasu

Turín FC - Inter Milán 2:2

18.03.2017 18:00

Góly: 33. Daniele Baselli, 59. Afriyie Acquah - 27. Geoffrey Kondogbia, 62. Antonio Candreva

Utkání sobotního programu mezi domácím Turínem a hosty z Milána bylo hodně zajímavé a diváci se nenudili. Ani 90 minut ale nestačilo, aby se našel vítěze. Hosté sice vedli, ale domácím se povedlo utkání ještě zdramatizovat.

Pod vedením sudího Bantiho se na stadionu v Turíně shromáždilo několik hvězd, z nichž většina oblékala dres hostujících Nerazzurri. Trenér Stefano Pioli vsadil mimo jiné na Kondogbiu, Gagliardiniho, Mirandu nebo Handanoviće, nechyběl ani kapitán Icardi s Perišićem. Domácí vyslali na hřiště hráče jako Baselli, Lukić, Acquah, Iturbe, Ljajić nebo střelec Belotti.

Góly se očekávaly i proto, že se prosti sobě v přímé konfrontaci postavili nejlepší střelci Belotti s Icardim. Ani jeden z nich se nakonec neprosadil, ale to neznamenalo, že jsme sledovalo defenzivně laděné utkání. Samira Handanoviće ohrozil například Juan Iturbe, na opačné straně se radoval zase Mauro Icardi. Jenže kapitán hostí se neradoval dlouho, protože jeho branka byla zrušena kvůli ofsajdu.

Hodně zajímavý byl centr Ivana Perišiće z levé strany, který vyboxoval Joe Hart jen na kopačky D'Ambrosia. Italský obránce zvolil volej, ale minul už prázdnou branku domácích! Hodně tvrdou ránu z pětadvaceti metrů zvolil Daniele Baselli, jenže na Samira Handanoviće si nepřišel. Naopak jako první inkasoval Joe Hart.

Po autu na pravé straně od Danila D'Ambrosia se do pokutového území dostal důrazný záložník Geoffrey Kondogbia a pohotovou, i když ne nijak razantní střelou překonal brankáře Harta! O pár minut později bylo ale srovnáno. Rohový kop ze strany poslal Juan Iturbe na hlavu Morettiho, který jen prodloužil za sebe. Na malém vápně byl nikým nehlídán Daniele Baselli a jeho hlavička už Handanoviće pokořila - 1:1.

Rohový kop Evera Banegy propadl středem pokutového území k těsně bráněnému Danilu D'Ambrosiovi, který však pálil hodně nepřesně a brankáře Harta ohrozit nemohl. Mauro Icardi dnes moc vidět nebyl a nespravil to ani konec poločasu, protože jeho finální centr nikoho nenašel. Hodně starostí Interu dělala kombinace Iturbeho s Ljajićem nebo s Belottim, ale nakonec se vždy obránci hostí vrátili včas.

Deset minut po změně stran se málem prosadil Acquah, jehož rána musela Handanoviće hodně štípat. Acquah si vše vynahradil o pár minut později, když mu Juan Manuel Iturbe naservíroval krásný pas ze strany a mladý záložník Turína ještě lépe překonal bezmocného Handanoviće!

A nemusel to být vůbec konec špatných zpráv. Po hodině hry Acquahovi přihrál dobře hrající Andrea Belotti, jenže mladý Ghaňan pálil těsně vedle! A Turín to brzy mrzelo, neboť o pouhou minutu později Ansaldi nacentroval ze strany a brankář Joe Hart míč podběhl! Volnějšímu Candrevovi proto nic nebránilo v zakončení hlavou - 2:2.

Turín střídal, na hřiště se podíval mladík Lucas Boyé a hned byl vidět. Nejprve se předvedl krátkým slalomem, který zakončil nepřesnou ranou. Pak jej před sebe nepustil střídající obránce Jeison Murillo. Centr Antonia Candrevy hlavičkoval Danilo D'Ambrosio jen do brankáře Harta, deset minut před koncem pálil hodně zajímavě Éder.

Největším hrdinou Interu se mohl stát Perišić, který hned dvakrát v nastaveném čase pálil mimo! Chorvatský útočník možná nebyl po většinu utkání vidět, ale v nastavení se mohl zviditelnit. Nejprve střílel po pasu od Candrevy zakončoval mimo, následně po samostatném úniku pálil vysoko nad. V dresu Turína hlavičkoval na pas od Zappacosty Belotti, jenže nepřesně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC29241459:1973
2.AS Řím29212664:2665
3.SSC Neapol29196468:3263
4.SS Lazio29176650:3057
5.Inter Milán29174855:3155
6.Atalanta Bergamo29174846:3355
7.AC Milán29165842:3253
8.ACF Fiorentina29139746:3748
9.UC Sampdoria291181035:3441
10.Turín FC291010954:4840
11.Chievo Verona291151334:4138
12.Udinese Calcio291061336:3836
13.Bologna FC29971329:4234
14.Cagliari Calcio29951536:5832
15.US Sassuolo29941636:4631
16.Janov CFC29781430:4329
17.Empoli FC29571717:4622
18.Città di Palermo29362024:6015
19.FC Crotone29352121:4914
20.Delfino Pescara29262129:6612

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (68)

Přidat komentář
Pipo123

Pioli môže byť rád že Hart chytal jak vemeno, sa čudujem prečo nereagoval v druhom polčase keď videl že tam nič nefunguje

Reagovat
cresposuper

Nereagoval? Ved tam dal Broza aj Edera, ktori zahrali fajn

Reagovat
Pipo123

Reagoval tak ako Siniša na druhej strane, že pristúpil na ten hurá futbal Torina

Reagovat
olis

Hart katastrofa, rozhodca este vacsia

Reagovat
Airus

Neměl dát Inter zase 9 gólů?

Reagovat
Eldarion

Reagovat
snuff24

měl taky jsem to psal pod preview, nechápu co se stalo

Reagovat
Airus

Právě že si pamatuju jak to někdo psal jako hotovou věc, že Torino sestřelíte raz dva

Reagovat
h8_sfatto

tak snuff24 už to trvrdil u článku s Handanovičem, on si nedá pokoj

Reagovat
cink

Sidebil

Reagovat
Spalovač šancí

Posledních 30 minut slušná jízda. Ovšem Perišič je slušný zoufalec - takový poměr totálně zahozených šancí snad nikdo nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Edin Džeko.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SpartaOvenka

Dneska dost poklidný a téměř bezchybný výkon, škoda, že je Ocampos vcelku palič, mohlo to být rozhodnuté dříve, Janov byl mizerný ale...

Reagovat
Ragazzo d'oro

Řešení finálních situací od obou křídel nic moc, jinak dneska Ocampos>Delufeu. A prihravka Lapaduly se zařadí mezi nej asistence sezóny

FORZA Milan!

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Pinturicchio

Parádní.

Škoda, že Lapadulu nezískalo Juve, to by byl super záskok za Higuaína.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Na mě působí hrozně zvláštním, az těžkopádným dojmem. A pak předvede tohle ale jako náhradní hrot je super

Reagovat
Pinturicchio

I ten jeho přístup je super, moc se mi líbí ta jeho pokora a jak to má srovnané v hlavě.

Reagovat
Eldarion

Dávno som nevidel taký gólový čuch a orientáciu v 16ke ako ma on, možno ani Inzaghi nemal taký talent len škoda, že sa Lapadula nenarodil s lepšou fyzičkou, rychlejší, vyšší a obratnejší ... to by bol stroj potom

Reagovat
Kaka14

AC kontrolovalo zapas ako za starych cias

Reagovat
h8_sfatto

doufám,že daj čtvrté místo a za nimi Lazio. Inter dělá jen ostudu, ten v pohárech nemá co dělat

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Tuard.MUTD

Reagovat
Pinturicchio

Toro

Reagovat
olis

zas nervy az do konca, tuto sezonu dostali uz tolko golov co za celu minulu aspon ze to udrzali

Forza Napoli!

Reagovat
h8_sfatto

kde jsou ti, co se mi smáli,že jsem věštec, když jsem napsal,že labilní Inter nedá Řím ani Turín

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně AC! Už jsme se skoro dotáhli na Inter a navíc je k nám příští dvě kola milosrdný los. Doufám, že do derby už půjdeme s tím, že jsme před Interem, každopádně to bude mít skvělý náboj boje o EL

FORZA MILAN!

Reagovat
Eldarion

Tiež sa na to teším. AC, Inter a Lazio v podstate vyrovnané podmienky dosť sa mi včera páčil Mati pre mňa MOTM keby sa chytil so Sosom a začali by hrať to čo minulú sezónu hrali vo svojich kluboch tak by to bola senzácia. De Sciglio na svojej natural pravej pozicií je beast

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Matimu vydrží zdraví, to ho zatím brzdí nejvíc

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pipo123

No dnes to bolo hrozné, bez Milinkoviča tá hra nemala žiadnu myšlienku, Parolo zasa najhorší hráč, začínam ho strašne nenávidieť

Reagovat
smazaný uživatel

Cuadrado, kolik už ten dal rozhodujících golů :-) borec

Reagovat
JuventusFC1897

3, zadna slava teda

Reagovat
smazaný uživatel

Má hodně důležitých golů, co si pamatuju nemyslím jen letos ale i loni.Torino,Lyon,dnes, to bylo jen namátkou, vím že těch zápasů bylo povíc, ale celkově mě příjde, že už nám za ty dvě sezony vyhrál tolik zápasů kdy to bylo jen o jednu branku.Má na to patent.Výborný hráč, sem rád že ho máme v týmu.

Reagovat
JuventusFC1897

mozno nam vyhral par zapasov, ale inak je to traged, kolko akcii dojebal sa neda ani spocitat.Ako zolik z lavicky fajn, ale nic viac.Dufam ,ze v buducej sezone tam bude niekto iny.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Airus

Rozhodně se ale zlepšil o proti první sezóně, možná proto, že nad ním nevisí ten návrat do Chelsea. Už tolik nebrzdí hru parádičkama a hraje víc z příma.Rozhodně je ve finální třetině vidět. A je to konstantní hrozba podél lajny která se musí bránit.

Reagovat
olis

OT: Gabbi mal pozvanku do repre a zranil sa

Reagovat
h8_sfatto

Schick nedohrál, takže druhý nejdražší přestup se nejspíš nekoná. Snad se aspoň dá rychle dokupy

Reagovat
Mates_Matesović

Jankto

Reagovat
mastakillah

Dzemaili, Zapata

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jankto zranění Patrika snad nebude vážné

Reagovat
smazaný uživatel

Anketa vitaz LM a Juve 555 hlasy, Bayern 446 Real 416 a Barca 407 podla fanusikov Juve a Bayern favoriti? Co to pavilon B s fanusikmi z PD nema net??

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě včera byl Juventus čtvrtý.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi fanusikom spanielskej ligy v liecebni na pavilone B nejde vazne net hold, tej Barce asi ani vlastny zjavne neveria Juve 1., Bayern 2...Spanielska nadvlada pomaly zomiera

Reagovat
Furia Ceca

Teď jsem dokoukal záznam.. Trochu mě sralo, že jsme nepřidali pojistku, hlavně první poločas mohl skončit 2:0, 3:0. Ale nakonec jsme vyhráli a jedeme domů s třema bodama!

Teď jen, ať se dá do pořádku Paulito a přežít tu vykurvenou repre pauzu... FORZA JUVE!

Reagovat
Airus

mi přišlo že celej druhej poločas jenom zdržujeme... naprostej hnus

Reagovat
Emmett Brown

No mohol som to podať zase za také drobné?

http://bit.ly/2mK5zCX

Reagovat
olis

dalsie dve kola budu masaker, Juve a Lazio, ked to zvladneme tak pravdepodobne budeme stale stracat dva body na druhe miesto a ked nie tak mozno nebudeme uz ani na tretom

vypada to ze zaver sezony bude co sa tyka bojov o LM a EL napinavy az do posledneho kola, na jednu stranu je to fajn ale ovela kludnejsi by som bol keby sme to uz mali iste, hlavne ak prihliadnem na to co dnes hraci predviedli v Empoli a ake zapasy nas este cakaju

kazdopadne Forza Napoli!

Reagovat
smazaný uživatel

Ani nevím, jestli chci vaši výhru nebo se smířit s realitou a výhru Juve, která nám asi pomůže víc. Nebylo by ale špatné udržet pod ,,tlakem" (5 bodů) Juve a vyvinulo by to tlak i na nás. Aby si zas nemysleli, že 5 bodů na Neapol je dost 7 kol před koncem.

Pokud porazíme Empoli doma

Reagovat
DelPiero137

Videl som poslednych 20min co ten Alves tam stvara? Taketo herecky nemam rad a futbalovo ziadna slava. Dufam ze pojde tak rychlo ako sa len da.

Navyse je Max z neho napichany a uprednostnuje miesto Stephana.

Som zvedavy ci bude hrat proti Barce a ako.

Reagovat
johan14

Redka a penalta Vsjo jasno bukvy nenada.

Reagovat
johan14

Sorry malo ísť do sekcie PD.

Reagovat
olis

http://www.football-italia.net/99929/agent-insigne-tired-waiting

http://www.football-italia.net/99928/insigne-launches-attack-napoli

ale uz naozaj co je vela to je malo, chlapec nastriela zopar golov a podari sa mu zopar zapasov za sebou a zas si otvara aj so svojim prijebanym agentom hubu, keby bol v hocijakom inom klube tak sa na neho uz davno vyjebu a nebudu kazdy rok pol sezony cakat kym sa dostane trosku do formy, ked chce aby isiel klub hore tak nech zacne od seba, chce 4 mega vyplatu za to ze hra polku sezony dobre a druhu polku tragicky? smiesne

tie vyhrazky jeho agenta a otvorene vyhlasenie ze zvazuju aj Juventus su neakceptovatelne, 3,5 je velmi stedra ponuka, nech si ide, ved on rychlo pochopy ze ked 10 zapasov po sebe nic nezahra a bude davat take strely co nepojdu ani na roh tak nebude mat stale isty zaklad ako v Neapole, na toto sa fakt neda mat nervy aby sa polka kadru kazde leto vyhrazala odchodom, hnus....

je zaroven smutne ale aj skvele ze jediny hrac s ktorym nikdy neboli problemy a je naozaj oddany klubu je Marekiaro, vzdy ked sa riesila nova zmluva nikdy sa to nevytahovalo do medii, agent prisiel kazde 2 - 3 sezony na 2 - 3 dni na letne sustredenie sadli si, dohodli sa, podpisali zmluvu, dovi dopo, ziadne medialna sou, tak by to malo byt

Reagovat
Lech

Reagovat
smazaný uživatel

Je to rozmazleny fracek

Reagovat
olis

jj, neskutocne ma to znechutilo hned rano, ten dement si pol roka uziva zakladnu zostavu aj ked hra totalne hovno a potom sa mu podari zopar zapasov a uz sa vyhraza, neviem to pochopit kde sa tieto veci beru v ludoch a jeho agent to vyhrazkou s Juventus po Higuainovi uplne zaklincoval

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem ho měl rád, když se pomalu prosazoval do Neapole, sympaťák, celkem klidnej hráč s kvalitou. Ale za posledni rok se mi totalně zhnusil, je slizskej, hnusnej idiot + se chova jak kokot.

Reagovat
Yanek

Dopadne jak Cassano.

Reagovat
olis

necudoval by som sa, ved sa spolu kamaratia

Reagovat
Pipo123

Nemam ho rad, co citam komentare talianov tak vzdy pisu ze ake dava nadherne goly, ze to je genius atd, prve co ma napadne je ze na nejaky gol potrebuje 10 striel za zapas a 9 skonci na tribune, fracek jeden, nech ide do PL a potom sa vrati niekde do Pescary

Reagovat
smazaný uživatel

Naco nam by bol Insigne?? Lavicku mame uz i tak velmi dobru a u nas by si v zaklade nezahral. Jeho agent nech strasi realne, lebo musi byt dement, ked mysli, ze Insigneho by Juve chcelo. Z Neapolu max.Hamsik alebo Mertens

Reagovat
smazaný uživatel

celkom v pohode požiadavka keď si poziem takého Juana Jesusa

Reagovat
FFA

Rimania, ako chyba Wojto?

Je spolahlivy?

Reagovat
smazaný uživatel

chytá výborne a spoľahlivo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele