29. kolo
18.03.2017 18:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Šlágr v Turíně vítěze nenašel, Inter veze bod

Utkání sobotního programu mezi domácím Turínem a hosty z Milána bylo hodně zajímavé a diváci se nenudili. Ani 90 minut ale nestačilo, aby se našel vítěze. Hosté sice vedli, ale domácím se povedlo utkání ještě zdramatizovat.

Pod vedením sudího Bantiho se na stadionu v Turíně shromáždilo několik hvězd, z nichž většina oblékala dres hostujících Nerazzurri. Trenér Stefano Pioli vsadil mimo jiné na Kondogbiu, Gagliardiniho, Mirandu nebo Handanoviće, nechyběl ani kapitán Icardi s Perišićem. Domácí vyslali na hřiště hráče jako Baselli, Lukić, Acquah, Iturbe, Ljajić nebo střelec Belotti.

Góly se očekávaly i proto, že se prosti sobě v přímé konfrontaci postavili nejlepší střelci Belotti s Icardim. Ani jeden z nich se nakonec neprosadil, ale to neznamenalo, že jsme sledovalo defenzivně laděné utkání. Samira Handanoviće ohrozil například Juan Iturbe, na opačné straně se radoval zase Mauro Icardi. Jenže kapitán hostí se neradoval dlouho, protože jeho branka byla zrušena kvůli ofsajdu.

Hodně zajímavý byl centr Ivana Perišiće z levé strany, který vyboxoval Joe Hart jen na kopačky D'Ambrosia. Italský obránce zvolil volej, ale minul už prázdnou branku domácích! Hodně tvrdou ránu z pětadvaceti metrů zvolil Daniele Baselli, jenže na Samira Handanoviće si nepřišel. Naopak jako první inkasoval Joe Hart.

Po autu na pravé straně od Danila D'Ambrosia se do pokutového území dostal důrazný záložník Geoffrey Kondogbia a pohotovou, i když ne nijak razantní střelou překonal brankáře Harta! O pár minut později bylo ale srovnáno. Rohový kop ze strany poslal Juan Iturbe na hlavu Morettiho, který jen prodloužil za sebe. Na malém vápně byl nikým nehlídán Daniele Baselli a jeho hlavička už Handanoviće pokořila - 1:1.

Rohový kop Evera Banegy propadl středem pokutového území k těsně bráněnému Danilu D'Ambrosiovi, který však pálil hodně nepřesně a brankáře Harta ohrozit nemohl. Mauro Icardi dnes moc vidět nebyl a nespravil to ani konec poločasu, protože jeho finální centr nikoho nenašel. Hodně starostí Interu dělala kombinace Iturbeho s Ljajićem nebo s Belottim, ale nakonec se vždy obránci hostí vrátili včas.

Deset minut po změně stran se málem prosadil Acquah, jehož rána musela Handanoviće hodně štípat. Acquah si vše vynahradil o pár minut později, když mu Juan Manuel Iturbe naservíroval krásný pas ze strany a mladý záložník Turína ještě lépe překonal bezmocného Handanoviće!

A nemusel to být vůbec konec špatných zpráv. Po hodině hry Acquahovi přihrál dobře hrající Andrea Belotti, jenže mladý Ghaňan pálil těsně vedle! A Turín to brzy mrzelo, neboť o pouhou minutu později Ansaldi nacentroval ze strany a brankář Joe Hart míč podběhl! Volnějšímu Candrevovi proto nic nebránilo v zakončení hlavou - 2:2.

Turín střídal, na hřiště se podíval mladík Lucas Boyé a hned byl vidět. Nejprve se předvedl krátkým slalomem, který zakončil nepřesnou ranou. Pak jej před sebe nepustil střídající obránce Jeison Murillo. Centr Antonia Candrevy hlavičkoval Danilo D'Ambrosio jen do brankáře Harta, deset minut před koncem pálil hodně zajímavě Éder.

Největším hrdinou Interu se mohl stát Perišić, který hned dvakrát v nastaveném čase pálil mimo! Chorvatský útočník možná nebyl po většinu utkání vidět, ale v nastavení se mohl zviditelnit. Nejprve střílel po pasu od Candrevy zakončoval mimo, následně po samostatném úniku pálil vysoko nad. V dresu Turína hlavičkoval na pas od Zappacosty Belotti, jenže nepřesně.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Forza Inter

Reagovat
cink

Mám tušení že to bude rozdílný zápas než poslední dva.

0:1

Reagovat
cink

Teď koukám, Turín má doma jen jednu prohru z třinácti zápasů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele