29. kolo
19.03.2017 12:30 CET
2 : 3
(0:3)

Reportáž

Neapol v Empoli vydřela výhru

Neapol díky skvělému prvnímu poločasu nakonec vyhrála v Toskánsku, třebaže se po změně stran hodně trápila. Domácím se podařilo zápas zdramatizovat a velkou radost měl především Omar El Kaddouri jako někdejší hráč Neapole. Ani zlepšený výkon domácích jim nakonec nestačil.

Neapol byla jasným favoritem tohoto střetu a polední utkání pro ni mělo být jednoznačnou událostí. Tápající Empoli má obrovské problémy vepředu, což je naopak nejsilnější zbraní Partenopei. I dnes se hosté představili v solidní sestavě, v níž nechyběli Callejón, Mertens, Insigne, Hamšík, Reina, Hysaj nebo Allan.

Na utkání se hodně těšil El Kaddouri, který se právě v Neapoli nedokázal prosadit. Dnes vedl útočnou linii domácích spolu s Pucciarellim a Thiamem. Toto trio podporovali Krunić, Dioussé a Croce. Právě Empoli se jako první dostávalo do šancí mnohem lépe a snadněji. Dioussé pálil hodně tvrdě, po ráně El Kaddouriho se zase musel ukázat brankář Pepe Reina.

Neapol mohla hodně rychle udeřit, když Costa fauloval v pokutovém území a k penaltě se postavil Dries Mertens! Ten však svou pověst prozatím nenaplnil a trefil jen brankáře Skorupskiho, který výtečně zasáhl. O deset minut později už se neapolští hráči dočkali branky. Po centru Ghoulama z levé strany dokázali obránci Empoli odvrátit míč jen k Lorenzu Insignemu, který v pokutovém území zamířil a přesnou střelou se nemýlil - 0:1.

Dries Mertens si vše vynahradil o pár minut později. Oproti penaltě měl mnohem těžší situaci, protože standardní situaci zahrával z nějakých pětadvaceti metrů, ale o to větší radost mohl mít. Krásnou ránu totiž namířil přesně do šibenice a polský brankář Skorupski i přes veškerou snahu míči v cestě do sítě nezabránil - 0:2.

A kdyby se náhodou domácí chtěli vzchopit, Neapol si pro ně připravila další nepříjemné překvapení. Krásný pas na Josého Callejóna vymyslel Lorenzo Insigne. V pokutovém území zastavil pronikajícího Callejóna Manuel Pasqual nedovoleně a sudí Damato pískal pokutový kop! Tentokrát si jej vzal na starost Lorenzo Insigne a byl úspěšnější než jeho belgický kolega - 0:3.

Jak by se asi dalo čekat, Neapol neměla moc důvodů k tomu, aby se hnala do útoku. A to byla chyba, protože domácí ještě neřekli své poslední slovo a ve druhé půli hodně přidali. Pucciarelli se nejprve zastřeloval Rade Krunić vybojoval po rychlém sólu standardní situaci. Empoli se ještě nevzdávalo a Neapol brzy poznala, že zdaleka nemá vyhráno.

Po hodině hry se domácí pustili do brejku, který zakončoval Mame Baba Thiam tvrdou ranou do rukou brankáře Reiny. Změna nastala ve chvíli, kdy Pucciarelliho nahradil veterán Massimo Maccarone. José Callejón fauloval Omara El Kaddouriho, který se sám postavil k nařízené standardní situaci. A kopl ji naprosto perfektně, takže brankář Reina plachtil vzduchem zbytečně. Do další velké šance se dostával Massimo Maccarone v samém závěru, jenže zradilo jej zakončení.

Deset minut před koncem to bylo ještě zajímavější, protože sudí Damato pískal další penaltu! V pokutovém území fauloval Croceho Ghoulam a k penaltě se postavil velezkušený Masimo Maccarone. Brankář Reina zvolil druhou stranu než on, takže se osm minut před koncem Empoli ještě zdálo o zázraku a bodech. Jenže nakonec na ně už nedostalo a Neapol i díky střídáním už do konce utkání neinkasovala.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele