29. kolo
18.03.2017 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AC Milán - Janov CFC 1:0

Nejtěsnější výhru si na své konto připsal AC Milán. Rossoneri v utkání dominovali a janovské Grify prakticky k ničemu nepustili. Rozhodující okamžik přišel ve 34.minutě, kdy se po dobré kolmici prosadil Matías Fernández.

Trenér AC Vincenzo Montella postrádal několik důležitých hráčů a další rána přišla hned v úvodu zápasu. Ve 3.minutě se zranil Andrea Bertolacci, takže prostor dostal mladý Manuel Locatelli. A byl to právě milánský talent, který stál u zrodu první velké šance. Jeho krásná volej jen těsně minula branku. Na druhé straně mohl zmrazit milánské publikum Adel Taarabt. Útočník Janova v AC působil a měl velkou motivaci svůj bývalý celek pokořit, jeho ránu ale v pohodě lapil Donnarumma. Totéž zase platilo na druhé straně o Ocamposovi, který už překonal janovského brankáře, ne však zastupujícího obránce.

Milán byl lepším týmem. Deulofeu po krásném průniku zakončoval těsně mimo a totéž platilo o přímáku Matiho Fernándeze. Kmenový záložník Fiorentiny, který je v Miláně na hostování, byl za své dosavadní výkony kritizován, ale v tomto zápase se nakonec blýskl rozhodující brankou. Skvěle totiž zareagoval na kolmici Lapaduly a jemným lobem překonal padajícího Lamannu.

Rossoneri vyhráli první poločas zaslouženě a také ve druhém dějství byli lepším týmem. Lapadula z úhlu vyprášil Lamannovi rukavice a i další závary přežili Grifové bez úhony. Domácí kontrolovali hru a i když vedli "jenom" 1:0, soupeře do ničeho vážnějšího nepouštěli. AC Milán nakonec dotáhl utkání do vítězného konce a jeho šance na učinkování v pohárové Evropě nadále žijí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele