29. kolo
19.03.2017 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Atalanta poslala Pescaru domů se třemi góly

Pescaře se nedaří a výsledkově opět tápe. Dnes odpoledne se pokusila překvapit domácí Atalantu, ale z Bergama nakonec odjíždí bez bodů a se třemi inkasovanými góly. O dva z nich postaral hlavní tahoun domácí ofenzívy, útočník Alejandro Gómez.

Atalanta se potřebovala vzchopit a vzpamatovat z posledního debaklu od Interu Milán a nemohla mít lepšího soupeře. Los jí do cesty postavil Pescaru, která se trápí. Do brány domácích se postavil mladík Gollini, šanci dostali hráči jako Hateboer, Cristante, Grassi nebo Petagna. Hosté spoléhali na klasickou sestavu s hráči jako Verre, Muntari, Memushaj, Cerri, Benali nebo Bizzarri.

Od prvních minut bylo jasné, že brankář Bizzarri se musí nejvíc obávat útočníka Alejandra Gómeze, který jej neustále pokoušel. Zkušený záložník Sulley Muntari se navíc dopouštěl několika vážnějších chyb v samotné rozehrávce, čímž domácím hodně pomáhal. Chybu vyrobila také obrana Pescary, která nechala projít míč na volného Alejandra Gómeze, který v poklidu prostřelil brankáře Bizzarriho!

Tak snadno se Atalanta dostávala do zakončení! Brankář Bizzarri měl plné ruce práce, další zákrok musel vytáhnout po střele osamoceného stopera Rafaela Tóloie. Po třiceti minutách si útočník Andrea Petagna na hrudi zpracoval vysoký míč a zpoza vápna vypálil, třebaže nepřesně. Petagna ale není jen zakončovatelem, což ukázal průnikovou nahrávkou na Grassiho. I toho Bizzarri vychytal.

Jinak ale první poločas mnoho akcí nepřinesl, fanoušci hostující ekipy dávali najevo své zklamání. A především trenér Zdeněk Zeman musel být z nevýrazné hry svých hráčů hodně zklamán, protože vršili jednu obrannou chybu za druhou, zatímco jejich útok dnes na hřišti k vidění prakticky vůbec nebyl. Ve druhém poločase se ale nezlepšili, naopak se dostali pod další tlak.

Atalantu pohánělo laskavé prostředí a málem jej odměnil Franck Kessié, který vypálil ze střední vzdálenosti. Jenže pálil nepřesně a další branku si na svůj střelecký list nepřipsal. Mnohem lépe to po průniku a pasu Gómeze zvládl mladík Alberto Grassi, který prostřelil mezi nohama zkušeného brankáře Albana Bizzarriho. Ten sce dělal, co mohl, ale ani to nestačilo.

Tečovaná rána Ahmada Benaliho skončila kousek vedle Golliniho branky a na druhé straně se musel brankář Bizzarri spoléhat na dobře postavenou brankovou konstrukci. Tu totiž napálil zkušený Alberto Paloschi, který tak nevyužil další chybu obránců Pescary. S pohotovou ranou přispěchal také mladík Bahebeck, který se zatím v Pescaře spíše hledá.

V samém závěru přidal ještě jednu branku dnes výborný útočník Alejandro Gómez, který čerpal z výborné práce Francka Kessiého. Mladý záložník našel svého kapitána a tomu nechali hostující obránci až příliš mnoho volného prostoru - 3:0 pro domácí Bergamaschi.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele