29. kolo
19.03.2017 18:00 CET
4 : 1
(1:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Udinese Calcio - Città di Palermo 4:1

Palermo sice v Dacia areně vedlo, ale Udinese čtyřmi brankami výsledek otočilo. Zebry řádily zejména ve druhém poločase. Prosadili se čtyři různí střelci, včetně českého talentu Jakuba Jankta. Ten del výsledku konečnou podobu 4:1.

Utkání začalo pěkně z divoka a Palermo mělo už po 120 sekundách první čistou gólovku. Ilja Néstorovski z jasné pozice trestuhodně přestřelil branku! Na druhé straně zase pálil Samir a Posavec musel balón vyškrábnout nad břevno. Z následujícího rohového se do bezprostřední blízkosti Posavece dostal Zapata a brankář Palerma znovu předvedl výtečný zákrok. Do třetice pak vylekal hostjící fanoušky přízemní ranou Jankto.

Ve 12.minutě Sicilané zakombinovali a Sallai špičkou kopačky překonal brankáře Karnezise, takže Palermo překvapivě v Dacia Areně vedlo 1:0. Až po první vstřelené brance se hra uklidnila a víceméně další příležitosti nepřicházely. Udinese našlo na inkasovanou branku odpověď před koncem poločasu. Cyril Théréau dostal ze střední vzdálenosti prostor na střelu a pěkně k tyči srovnal na 1:1.

Udinese bylo aktivnější i po změně stran a po hodině hry otočilo výsledek ve svůj prospěch. Palermo neuhlídalo rohový kop a ve skrumáži se zblízka prosadil Alexis Zapata. Tři body domácím výrazně přiblížil v 68.minutě Rodrigo de Paul, jeho první střelu Posavec zvládl vyrazit, ale de Paul se dostal ještě k dorážce a míč na cestě do sítě nezastavila ani, v ten moment mizerná, defenzíva.

Na hračích Palerma byla patrná frustrace a své emoce nezvládl zkušený Alessandro Diamanti. Za jasný úder loktem do tváře ho sudí v 74.minutě rovnou červenou vyloučil. A Udinese nemělo slitování, Posavec předvedl po hlavičce Hallfredssona další skvělý zákrok, ale z druhé vlny dorážející Jankto procedil balon do sítě a zvýšil na konečných 4:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele