Serie A - souhrn 1. kola

30.08.2014, 19:59, aktualizováno 31.08.2014, 22:43
Komentáře a souhrny
První kolo vyšlo favoritům, mistrovský Juventus uspěl na hřišti Chieva, AS Řím si poradilo s Fiorentinou a tři body má nakonec také Neapol z Janova. Milán porazil Lazio, zatímco Inter veze bezgólový výsledek z Turína. Body se dělily také v Palermu, Sassuolu a Bergamu, tři body mají Udine a Cesena...

Udinese Calcio - Empoli FC 2:0

31.08.2014 20:45

Góly: 57. Antonio Di Natale, 62. Antonio Di Natale

Antonio Di Natale. Až tento útočník skončí, což zřejmě nebude příliš dlouho trvat, nejeden fanoušek bude mít slzy v očích. O vlivu tohoto veterána na hru Udinese by se dala napsat minimálně diplomová práce a to zkušený útočník to dokázal také dnes večer. Dvěma góly potopil svůj někdejší celek.

Od prvních minut se Empoli nedokázalo vymanit z tlaku Zeber, i když ten byl spíše bezzubý. Optická převaha domácího celku se na skóre nijak zásadně dlouho neproměnila. Badu poslal za hostující obranu nadýchaný oblouček, do kterého se po špatném odvrácení Tonelliho opřel Pasquale. Míč od jeho kopaček ale zamířil hodně vysoko nad bránu. Empoli se pokusilo o odpověď, ale zkušený Francesco Tavano se v době nahrávky nacházel v ofsajdu.

V další velké šanci dominoval také domácí tým, ale zastavil jej skvělý zákrok Luigiho Sepeho. Guilherme si zaběhl za hostující obranu, kam také dostal ideální pas. Jeho křižnou střelu z první vyrazil se vší námahou brankář Sepe! Od té doby ale Empoli nepustilo Udinese prakticky k žádné ráně a samo si vyžadovalo neustálými návštěvami pozornost domácích obránců. Před Vecinem Danilo spíše couval, než že by nějak srdnatě bránil, a tak si mladý křídelník pohodlně přehodil míč z jedné nohy na druhou. Ani výhoda kroků navíc mu ale nestačila, protože mladík Vecino nemířil přesně a poslal míč těsně nad!

Do stejné brány se pokoušel zamířit také Francesco Tavano, ale nebyl přesný. Antonio Di Natale, který část kariéry spojil právě s Empoli, se prosazoval mnohem lépe. Dokonce rozvlnil síť soupeřova týmu, ale podle sudího se v době nahrávky nacházel v ofsajdu. Vstup do poločasu s pořadovým číslem dvě se vydařil lépe domácím Zebrám. Tým trenéra Stramaccioniho útočil po stranách, centrovaný míč před branou očekával Badu a naskočil celkem správně. Zakončení ale bylo bídné, takže brankář Sepe jen kontroloval míč očima.

Ty mu naopak nepomohly o pár minut později, když Muriel našel ukázkovou uličkou rozběhnutého kapitána Di Nataleho. Ten přesprintoval linii obránců, jenž nezachytili jeho rychlý pohyb. Následně jen uklidil míč za záda brankáře a slavil - 1:0.

Nebylo to ale vše, i když minimálně obránce Laurini by si jistě přál vlastnit stroj času, kterým by otočil a umazal vlastní chybu. Naprosto dezorientován totiž pokazil rozehrávku a nahrál do běhu soupeři! Tím byl právě všudypřítomný a stále hbitý Antonio Di Natale, který si jednoduše poradil a zavěsil k tyči.

Deset minut před koncem již odevzdané Empoli nedokázalo uhlídat nabíhajícího Bruna Fernandese, který ale trestuhodně ve skluzu zamířil hodně vysoko nad bránu. Signorelliho centr směřující na Tavana odvrátil Danilo na rohový kop a Udinese mohlo slavit. Premiéra mladého trenéra Stramaccioniho vyšla na jedničku. A strůjcem byl opět legendární Antonio Di Natale, autor obou branek.

Více informací k zápasu

Turín FC - Inter Milán 0:0

31.08.2014 20:45

Góly: -

Milánský Inter dnes večer remizoval na půdě turínského FC. Pokud panovaly obavy o to, jak se mladému mužstvu povede bez Immobileho a Cerciho, pak dnešní výkon nic nevyřešil - Larrondo spálil penaltu. Na druhou stranu, ani Inter se příliš nepředvedl a bere jen bod.

Turín skončil v minulé sezoně v podstatě skvěle, protože si zajistil start v evropských pohárech. Otázkou zůstává, jak hráči nabitý program zvládnou. Dnes mohli dát svým fandům pádnou odpověď, protože hostem se jim stal milánský Inter. Také ten přes léto mohutně posiloval a zejména jeho impresivní dvojzápas v rámci pohárů jasně ukázal, že s týmem trenéra Waltera Mazzarriho se zkrátka musí počítat.

Jedním z hráčů, kteří si budou chtít vysloužit přízeň náročných fanoušků Interu Milán, je bezesporu Yann M’Vila. Po angažmá v Rubinu Kazaň se talentovaný bijec ze středních řad trochu ztratil oku fanouška evropského fotbalu, což chtěl nyní napravit. Spolu s Garym Medelem tvořil dvojku středních záložníků, proti které prostě nastupovat nechcete. O síle jeho nohy se přesvědčil brankář Padelli, když francouzský reprezentant napřáhl z dvaceti metrů k tvrdé ráně.

Nerazzurri se ale museli také bránit. Darmian zatáhl míč po straně a dostal jej až do vápna. Následně jej předkládal nabíhajícímu Nocerinovi, ale naštěstí pro Inter zasáhl brankář Samir Handanović. Neúnavné běhání po straně měl dnes na starost převážně Jonathan, který se několikrát utkal ve sprinterském souboji s Darmianem a Inter na jeho síly hodně spoléhal. Ani po jeho aktivitě se ale z rohového kopu hosté neprosadili.

Neuplynulo ani dvacet minut, když byl v pokutovém území k zemi stažen Fabio Quagliarella. To byl pro sudího jasný signál, aby pískl do píšťalky. K pokutovému kopu se postavil Larrondo, ale nepřelstil brankáře Samira Handanoviće - ten mu penaltu chytil a stav zůstal neměnný! Turín prováhal obrovskou šanci jít do vedení. Fabio Quagliarella mířil na bránu Interu ještě jednou, ale ani on nebyl úspěšný.

S postupem času se hra začala kouskovat, nepřesností přibývalo a šance na to, že se do poločasové pauzy někdo z diváků dočká gólu, klesala. Faulovaný Dodo se nakonec postavil i k centru, hledal nabíhajícího Icardiho a následně jen sledoval, jak míč končí v náručí brankáře Padelliho. Na opačné straně se již v rámci druhé půle pokoušel odčinit své zaváhání Larrondo, ale pálil jen do Handanoviće.

Turín přidal a například pokus Quagliarelly vůbec nebyl myšlen špatně. Granata ale trochu pozapomněla na obrannou činnost a potrestat ji mohl rychlým protiútokem Icardi. Nakonec ale ani on nezakončil podle představ. Podobně se vedlo také Larrondovi, který o pár centimetrů nedosáhl na centr před Handanoviće. Do těchto míst centroval také Darmian, který dokonce našel Larronda. Mladý útočník se pokoušel ještě vylepšit pozici pro zkušenějšího Fabia Quagliarellu, ale ten z otočky minul bránu. Trenér Mazzarri nebyl spokojen s průběhem utkání a nelíbil se mu především výkon záložní formace. Proto stáhl M’Vilu, kterého nahradil Dani Osvaldo. Kontroverzní italský reprezentant chce v Interu oživit své naděje na pravidelné hraní a na jeho spolupráci s Icardim bude Mazzarri hodně spoléhat.

Nerazzurri začali hrát po hodině hry. Nejprve se k ráně odhodlal mladík Icardi, po něm se k hlavičce sápal také zkušenější Pablo Osvaldo. Italo-argentinský hráč se posléze dostal k míči v pokutovém území, kde mu k ruce byl ještě Gary Medel. Ale i díky invenci obránců Granaty nezakončil. Na druhé straně si první červenou kartu za ironické gesto připsal Vidić.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Cagliari Calcio 1:1

31.08.2014 20:45

Góly: 42. Simone Zaza - 44. Marco Sau

Jen dělba bodů za remízu 1:1 proběhla v Sassuolu, kde se představil nový tým Zdeňka Zemana, sardinské Cagliari. Všechny branky padly ještě v průběhu prvního poločasu. Na trefu reprezentačního nováčka Zazy bleskurychle odpověděl Sau.

Na Cittá del Tricolore se začalo pěkně od podlahy, už v 11. minutě se řítil sám na branku Nicola Sansone, ale včasné vyběhnutí a skvělý zákrok Colombiho první změně skóre zamezily. Na druhé straně mohli hosté potrestat chybu Pelusa, ale vše z pohledu Neroverdi dobře dopadlo. Ve 22. minutě došlo ke spornému okamžiku, hráči Sassuola totiž vstřelili gól, jenže hlavní sudí ho pro předchozí faul neuznal. Celá situace byla hodně diskutabilní a nespokojenost hráčů Sassuola byla pochopitelná.

Nicméně domácí to nemuselo tolik mrzet, ve 42. minutě vyslal do vápna centr Berardi a Simone Zaza fantasticky z voleje propálil golmana Colombiho - 1:0 pro Sassuolo. Vedení však nevydrželo dlouho, Zemanova parta okamžitě odpověděla. Balzano přihrál na malé vápno, kde Marco Sau prostřelil Pominiho - 1:1.

Ve druhém poločase rapidně ubylo vyložených šancí a s přibývajícím koncem nikdo nechtěl udělat osudovou chybu. Nikdo totiž nechtěl vstoupit do nového ročníku porážkou. Čtvrthodiny před koncem nebezpečně střílel Avelar a Sassuolo tak mělo velké štěstí, že neprohrávalo. Za všelijaké zdržování a udělování karet sudí nastavil čtyři minuty, ale k žádnému rozuzlení nedošlo.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - UC Sampdoria 1:1

31.08.2014 20:45

Góly: 7. Paulo Dybala - 90. Daniele Gastaldello

Palermo sice dlouho vedlo nad Sampdorií, která byla nucena hrát celý druhý poločas v oslabení jednoho muže, ale přesto se na Sicílii slavit nebude. Domácí totiž uhráli jen jeden bod, protože Daniele Gastaldello v nastaveném čase druhé půle srovnal na konečných 1:1.

Palermo od úvodu ukazovalo, jak moc mu chyběl prvoligový fotbal. Vazquez se dostával do dobré střelecké pozice, ale nakonec nezamířil přesně. Také záložní řada dělala Beppemu Iachinimu radost, protože když už se Doria dostala ke středu hřiště, většinou tam také její snahy skončily. A ještě větší radost Iachini měl, když se po sedmi minutách rozběhl talentovaný Paulo Dybala, pláchl i s míčem obránci Reginimu a zakončil střelou přes brankáře!

Rychlý první gól Palermu zvedl náladu a naznačil, že s Dorií to dnes nedopadne dobře. Obránci námořníků nestíhali, janovský celek příhodně nemohl najít pevnou půdu pod nohama. Změnilo se to až po deseti minutách. Nejprve se do šance dostával Stefano Okaka, po něm neuspěl ani ve formě hrající útočník Eder. Sampdoria si vše komplikovala vlastně sama, protože sbírala žluté tresty a snahu Palerma zastavovala spíše nedovoleně.

Především Vasco Regini nebude na dnešní večer vzpomínat příliš dobře, protože po první žluté kartě za faul si nedával pozor a inkasoval ještě jednou. Pár minut před změnou stran totiž Regini sáhl na míč rukou a sudí Tommasi neměl z hlediska pravidel na vybranou. Obránce Dorie poslal do sprch a janovský celek musel dohrávat v deseti.

V úvodu do druhé půle se jako lepší tým rozhodně jevilo Palermo, které si pečlivě vytvářelo prostor pro smrtící zakončení. Do něj se dostal mladík Paulo Dybala, který ale doplatil na přílišné rozmýšlení. Mezitím se mu pod nohy vrhl vracející se Matías Silvestre, který jej skluzem odzbrojil. Když se ke svému naplnění blížila hodina hry, dostala Sampdoria velkou šanci na zvrat. Eder ale z volného přímého kopu v blízkosti pokutového území nastřelil jen zeď.

A od té doby zase dlouho nic. Hra se kouskovala, čas se protahoval a Doria neměla sílu. Siniša Mihajlović, který sbírá zkušenosti v pozici hlavního kormidelníka janovského celku, se rozhodl pro odvážný tah. Poslal do hry v oslabení útočníka Gonzala Bergessia, aby posílil ofenzivní sílu svého celku. A jakkoli se domácí tým snažil zamezit ztrátám míče, nakonec na to doplatil.

Když běžela první nastavovaná minuta druhé půle, Doria rozehrávala rohový kop. Míč propadl na malém vápně až ke kapitánu Danielemu Gastaldellovi a ten zblízka propálil zkušeného brankáře Sorrentina! Na stadionu v Palermu zavládlo ticho, naopak hosté odjíždějí do Janova veselí a s bodem v kapse.

Více informací k zápasu

Janov CFC - SSC Neapol 1:2

31.08.2014 20:45

Góly: 40. Mauricio Pinilla - 3. José Callejón, 90+5. Jonathan de Guzmán

Byly to pro fanouška Neapole jistě nervy, ale tři body patří partenopei. Zařídil je střídající Jonathan de Guzmán, který rozhodl jinak remízovou premiéru Neapole s domácím Janovem.

Neapol hojí těžké rány po porážce od Athleticu, který ambiciózní tým nasměrovala do Evropské ligy. V ní budou svěřenci trenéra Rafaela Beníteze figurovat namísto její slavné sestřičky a šance získat "ušatý pohár" se tak musela odložit. Dnes večer si v ligové premiéře partenopei chtěli napravit reputaci. Vyzyvatelem se jim stal domácí Janov, který rovněž obměnil kádr.

Pro diváky si ale Janov nepřipravil zrovna vzorný úvod. Neapol byla jasně lepším týmem od začátku utkání a už po třech minutách se partenopei dočkali první branky v sezoně. Kus práce odvedl Gonzalo Higuaín. Argentinský šutér je na hřišti spíš proto, aby podobné situace sám proměnil, ale dnes ukázal, že je skvělým hráčem také do kombinační hry. Nacentroval na volnějšího Josého Callejóna a ten jeho vybídku přetavil v gól z voleje!

Janov takový vývoj utkání hodně zaskočil, takže není divu, že se na chvíli zatáhl do obrany. Toho chtěl využít Marek Hamšík, ale jeho střela minula bránu brankáře Perina o pár desítek centimetrů. Lehce rozháraná hra evidentně fanouškům Grifů nijak nevadila, takže jejich pochvalné výkřiky se nesly celým stadionem a celá atmosféra na stadionu dělala čest ostře sledovanému utkání.

Neapol se na chvíli uklidnila a nechala hrát domácí Janov. Grifové postupně získávali půdu pod nohama a ani rychlík Callejón s Gonzalem Higuaínem se k míči příliš nedostávali. První velká šance dnešního utkání. Pinilla se dostal k míči a vystřelil zpoza vápna. Jeho střelu musel Rafael vyrazit velmi dobrý zákrokem na rohový kop. CFC přidalo na tempu a utkání to jen prospělo.

Janov si totiž začal vypracovávat jednu šanci za druhou a Neapol začala tápat. Na centr ze strany si naskočila nová akvizice z Cagliari. Mauricio Pinilla možná zpočátku nebyl tak vidět, ale s každým dalším míčem na svou osobu získával sebevědomí. To mu pomohlo také v dalších dvou situacích. Nejprve Pinilla zakončoval ve výskoku a brankář Rafael se musel hodně otáčet, aby reflexivním zákrokem vyrazil míč. O minutu později se situace opakovala. Neapol zkrátka přestávala hrát.

Toho Janov využil pět minut před změnou stran, když si opět neúnavný Pinilla vyskočil na centr a prudkou hlavičkou nedal brankáři Rafaelovi sebemenší šanci - 1:1.

Pokud jde o druhý poločas, minimálně jeho začátek byl hodně ospalý. Opatrnost narušil až Gonzalo Higuaín, jehož renomé patří stále mezi ta nejobávanější. Jeho střela z otočky ale nakonec mířila mimo a Janov si mohl oddychnout. Po Higuainovi se do útoku zapojil také Juan Camillo Zuniga, který prověřil Perina. Na mladého brankáře s velkým potenciálem ale recept nenašel. A podobně se vedlo také Jorginhovi, jehož rána se stočila nad bránu.

Dvacet minut před koncem utkání se k míči dostal střídající Iago Falque, ale ani on neměl štěstí. Později se v dresu Neapole dostal na hřiště Jonathan de Guzmán, který nahradil Slováka Marka Hamšíka. Ani jemu se ale nedařilo výrazněji promluvit do dění. Nevedlo se ani Driesu Mertensovi, který pálil jen do míst nad branou. A poslední akci před nastavením zazdil také Gonzalo Higuaín, který pálil jen do Perina. Přesto se Neapol dočkala. Perin nejprve Higuaína vychytal, ale na střelu střídajícího de Guzmána již nestačil - 2:1.

Více informací k zápasu

AC Cesena - Parma FC 1:0

31.08.2014 20:45

Góly: 38. Alejandro Rodriguez

Vítězně se na prvoligovou scénu vrátila Cesena, která doma jedinou brankou Rodrígueze udolala Parmu. Na stadionu Dina Manuzziho nebyl k vidění bůhvíjaký fotbal, zejména Parma směrem dopředu zklamala.

Ačkoliv favoritem byla jednoznačně hostující Parma, o něco aktivnější byli co se nebezpečí před vápnem týče domácí. Nováček Serie A se zkušenějšího celku vůbec nebál a podnikal smělé útoky. Bohužel vyloženě čistou gólovku si nevypracovala žádná strana. Až ve 38. minutě našel parádní Brienzův centr hlavu Alejandra Rodrígueze a na stadionu Dina Manuzziho vypukla nefalšovaná radost. Cesena vedla nad Parmou 1:0. Ducali toho směrem dopředu moc nepředvedli a málo platná jim byla procentuální převaha v držení míče.

Donadoniho svěřenci se "neprobudili" ani ve druhém poločase a Cesena je vůbec do ničeho nepustila. Z tohoto hlediska se ukázala jako velmi citelná absence Antonia Cassana. Každopádně Parmě nepomohla ani střídání a stav 1:0 pro Cesenu nadále pokračoval. Pět minut před koncem utkání měl na kopačce druhý gól Ceseny nejprve Cascione, jehož ránu Mirante vyrazil a poté i Rodríguez, který neuspěl pro změnu z dorážky, když vůbec netrefil branku.

Ducali se ale nevzdávali a nakonec byli v nastaveném čase blízko vyrovnání. Kapitán De Feudis si dvakrát vylámal zuby na skvělém brankáři Lealim. Ten neměl po celý zápas mnoho práce, ale v tomto okamžiku prokázal své kvality a domácí výrazně podržel. Cesena tedy na úvod poněkud překvapivě vyhrála, Parma odjíždí s nepořízenou.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Hellas Verona 0:0

31.08.2014 18:00

Góly: -

Luca Toni coby nový kapitán veronského týmu si dnes gól nepřipsal, ale jeho tým má po výletě do Bergama alespoň jeden bod. Diváci nejspíš na tento duel nebudou vzpomínat příliš dlouhou, protože góly - to pověstné koření fotbalu - dnes nedostali.

Hosté z Verony začali utkání mnohem aktivněji, neustále napadali rozehrávku soupeře a sami drželi hru dost daleko od vlastní brány. Atalanta naopak spoléhala na rychlé kontry, které táhl především Estigarribia s Bonaventurou. Rychlonozí ofenzivní hráči kombinovali po sedmi minutách v blízkosti hostující brány, ale nakonec vinou špatné nahrávky jejich akce neskončila ani střelou.

Hellas přebíral aktivitu od úvodních minut, takže se domácí především bránili. Luca Toni měl vepředu zpracovávat dlouhé nakopávané míče, podporoval jej také Juanito Gómez. Ale zkušený italský střelec dnes neměl svůj den a urostlý zadáci orobici jej pečlivě hlídali. O efektní zakončení kopem přes hlavu se sice pokusil German Denis, ale jeho rána neměla potřebné parametry a zamířila vysoko nad bránu. Luca Toni na opačné straně využil svých parametrů a dostával se do vápna, kde také posléze zakončil. Ani to ale nestačilo, protože míč napálil těsně nad.

Brankář Marco Sportiello měl co dělat, aby zlikvidoval další nápor veronského týmu. Opět Luca Toni, tentokrát ale někdejší hráč Fiorentiny nahrával pod sebe na Boška Jankoviće. Janković ale zazmatkoval a brankář Sportiello si s celou akcí poradil na výbornou. A následovaly další dlouhé minuty pozvolné kombinace a nepřesných nahrávek. Atalanta působila dojmem, že se od úvodních vteřin smířila s bodem a víc že jich ani nechce. Hellasu na druhou stranu chyběla kreativita.

Druhá půle byla o poznání lepší a hned v jejím úvodu jsme se dočkali několika zajímavých akcí. Nejprve na straně domácích, když Davide Zappacosta zpracoval míč, pelášil s ním k bráně soupeře a předložil jej na malé vápno nabíhajícímu Moralezovi. Ten byl ale tísněn vracejícími se obránci a míč napálil hodně vysoko nad břevno. Moralez napodruhé již nezakončoval sám a nechal vše na Denisovi. Ten si ale vedl obdobně - oblouček za obranu sice prošel, ale nahrávka a zakončení již tak dobré nebylo.

Po hodině hry se k hlavičce dostal muž, který v porovnání se svými konkurenty nemusí při zakončení hlavou ani vyskakovat. Luca Toni navíc opřel míč o zem, což ale nakonec balon směřovalo mimo tři tyče. Atalanta se dostávala dopředu po levé straně, ale Dramé nezastihl přihrávku na hrací ploše. Atalanta nabírala na tempu až v samotném závěru, ale Hellas byl na tuto variantu připraven a její činnost dobře eliminoval. Oba celky se tedy nakonec rozešly s bodem v kapse.

Více informací k zápasu

AC Milán - SS Lazio 3:1

31.08.2014 18:00

Góly: 7. Keisuke Honda, 56. Sulley Muntari, 64. Jérémy Ménez (pen.) - 67. Alex (vl.)

AC Milán vstoupilo do nového ročníku Serie A vítězně. Svěřenci trenéra Filippa Inzaghiho porazili ambiciozní Lazio 3:1. Rossoneri poslal po pár minutách do vedení Honda, ve druhé půli pak zvyšovali Muntari a z pokutového kopu Ménez. Lazio stačilo jen snížit, vlastní branku si vstřelil stoper Alex, v závěru navíc neproměnilo penaltu.

Milánské AC se prozatím muselo obejít bez Fernanda Torrese, který nestihl být zapsán na soupisku. Jeho noví spoluhráči si i bez něj poradili skvěle a do vedení se dostali už po sedmi minutách. El Shaarawy ukázal zadákům Lazia svojí rychlost, neomylně předložil pas na Hondu, který načal střelecký účet utkání - 1:0 pro Milán. Lazio se posléze snažilo tvořit, srovnaná obrana ale hosty do ničeho vážnějšího nepouštěla. AC akce soupeře úspěšně rozbíjelo a samo podnikalo brejky. Nutno podotknout, že se v prvním poločase žádný ofenzivní fotbal nekonal. Tím, jak Milánští bořili hru, se mnoho šancí nerodilo.

Stejně jako na začátku prvního poločasu se i ve druhé půli podařilo hráčům Milána vstřelit rychlý gól. Abate poslal do vápna ostrý centr, do kterého se položil Sulley Muntari a bylo to 2:0 pro AC. Lazio na nepříznivý vývoj zareagovalo dvojím střídáním, ale byli to opět domácí, kdo vstřelil další gól. Jéremy Ménez po kontaktu s De Vrijem upadl a sudí odpískal pokutový kop. Sám postižený Francouz penaltu proměnil a Rossoneri vedli už 3:0. Spokojenost prezidenta Berlusconiho i Fernanda Torrese v hledišti byla enormní, jen Adriano Galliani dával gesty najevo, že ještě není hotovo. Viceprezident AC moc dobře věděl co dělá, do konce scházelo více než 20. minut a navíc Laziu se podařilo vstřelit rychlý kontaktní gól. Centr do vápna si srazil do vlastní sítě stoper Alex - 3:1.

Lazio ožilo a do konce zápasu mělo další velké šance. De Vrij hlavou přestřelil a Mauriho střela těsně minula tyč. V 86. minutě byl blízko gólu Candreva, ale Diego López ukázal, proč si ho AC zvolilo za svojí novou jedničku, skvělým zákrokem udržel domácím dvougólový náskok. Milán závěr utkání kontroloval, přesto se však ve čtvrté minutě nastavení kopala penalta. Nicméně Diego López Candrevovu penaltu skvěle lapil! Inzaghiho svěřenci tak zvítězili 3:1 a do nového ročníku vykročili správnou nohou.

Více informací k zápasu

AS Řím - ACF Fiorentina 2:0

30.08.2014 20:45

Góly: 28. Radja Nainggolan, 90. Gervinho

Vítězně vstoupil do nové sezony i AS Řím, který doma zvládl těžké utkání s ambiciózní Fiorentinou. Italský vicemistr se dostal do vedení zásluhou Nainggolana a v samotném závěru pečetil vítězství Gervinho.

Římané vyrukovali na Fiorentinu s takřka kompletně novou obranou, ze čtveřice Cole, Manolas, Astori a Torosidis pamatuje minulou sezonu jen posledně jmenovaný. Na souhře to však nebylo znát a vzhledem k tomu, že Vlci neinkasovali, panovala po zápase spokojenost.

Domácí měli míč častěji na svých kopačkách, udávali tempo, ale poměrně dlouhou dobu se do pořádného zakončení nedostali. Taktika Violy byla jasná, hrát ze zatažené obrany na brejky. Vůbec první větší šance přišla ve 25.minutě po ráně Iturbeho a o další tři minuty už se měnilo skóre. Střelu Gervinha dokázal Neto ještě vyrazit, ale hned z druhé vlny dobíhající Nainggolan dopravil míč do sítě - 1:0 pro AS Řím. Nyní byl na tahu celek z Florencie, který do té doby nic moc na hřišti nepředváděl.

Ovšem i nadále bylo AS lepším týmem. Na začátku druhého poločasu měl solidní příležitosti Gervinho, jehož pokus zablokoval Savić a o chvíli později stejný hráč trefil rameno dobře postaveného brankáře Neta. Až v 61. minutě přišla první velká příležitost Fiorentiny a po Iličičově ráně Vlky zachránila spojnice! Krátce na to mohl srovnat Babacar, ale De Sanctis předvedl výtečný zákrok.

Viola se s přibývajícím koncem tlačila dopředu, ale nově složená defenzíva Říma fungovala spolehlivě. Hlavní sudí Guida ještě přidal nastavený čas, ale Fiorentina se v něm do tlaku nedostala, ba naopak. Ve třetí minutě utekl Gervinho, položil si Neta a do prázdné branky pečetil výsledek na 2:0. Řím tedy vkročil do nové sezony vítězně, těžké utkání s Fiorentinou zvládl skvěle.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - Juventus FC 0:1

30.08.2014 18:00

Góly: 7. Cristiano Biraghi (vl.)

Obhájce prvenství Juventus vstoupil do nové sezony správnou nohou. Na stadionu Bentegodi porazil díky jediné brance 1:0 Chievo Verona. Hosté měli i další šance, dvakrát dokonce orazítkovali břevno.

Juventus zažil v létě trenérskou změnu, když Antonia Conteho nahradil Massimiliano Allegri. Někdejšímu kouči Cagliari a AC Milán se premiéra povedla.

Stará dáma vkročila do utkání tím nejlepším způsobem. V 6. minutě rozehrál Tévez rohový kop a na zadní tyči hlavičkující Martín Cáceres poslal s přispěním Biraghiho Juve do vedení - 1:0. Navýšit vedení mohl o několik minut později Vidal, ale míč na poslední chvíli vykopl z brankové čáry jeden z domácích. Fly Donkeys moc šancí neměli, rána Schelotta, nové akvizice, šla hodně nad. Ve 35. minutě donutil k zákroku Bardiho středopolař Pogba a Tévez ve 42. minutě orazítkoval břevno, stejně jako o minutu později. Chievo mělo velké štěstí, přežilo několik šancí soupeře a dvakrát mu pomohla branková konstrukce.

Juventus byl i ve druhém poločase aktivnější, po hodině hry hlavičkoval těsně nad břevno Pogba a nebezpečně hlavičkoval i nově příchozí Llorente. Staré dámě se nedařilo vstřelit druhý gól a v 77. minutě mohlo být srovnáno. Maxi López se zjevil sám před Buffonem, ale míč netrefil ideálně, zkušený brankář vytáhl skvělý zákrok a López si byl moc dobře vědom, jakou šanci zahodil. V podstatě to byla jediná velká šance Chieva. Juventus hubené vedení uhájil a do nového ročníku Serie A vstupuje tříbodovým ziskem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AC Milán11003:13
2.Udinese Calcio11002:03
 AS Řím11002:03
4.SSC Neapol11002:13
5.AC Cesena11001:03
 Juventus FC11001:03
7.Cagliari Calcio10101:11
 Città di Palermo10101:11
 UC Sampdoria10101:11
 US Sassuolo10101:11
11.Hellas Verona10100:01
 Inter Milán10100:01
 Atalanta Bergamo10100:01
 Turín FC10100:01
15.Janov CFC10011:20
16.Parma FC10010:10
 Chievo Verona10010:10
18.SS Lazio10011:30
19.Empoli FC10010:20
 ACF Fiorentina10010:20

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (327)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele