1. kolo
31.08.2014 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Di Natale proti "svým"

Antonio Di Natale. Až tento útočník skončí, což zřejmě nebude příliš dlouho trvat, nejeden fanoušek bude mít slzy v očích. O vlivu tohoto veterána na hru Udinese by se dala napsat minimálně diplomová práce a to zkušený útočník to dokázal také dnes večer. Dvěma góly potopil svůj někdejší celek.

Od prvních minut se Empoli nedokázalo vymanit z tlaku Zeber, i když ten byl spíše bezzubý. Optická převaha domácího celku se na skóre nijak zásadně dlouho neproměnila. Badu poslal za hostující obranu nadýchaný oblouček, do kterého se po špatném odvrácení Tonelliho opřel Pasquale. Míč od jeho kopaček ale zamířil hodně vysoko nad bránu. Empoli se pokusilo o odpověď, ale zkušený Francesco Tavano se v době nahrávky nacházel v ofsajdu.

V další velké šanci dominoval také domácí tým, ale zastavil jej skvělý zákrok Luigiho Sepeho. Guilherme si zaběhl za hostující obranu, kam také dostal ideální pas. Jeho křižnou střelu z první vyrazil se vší námahou brankář Sepe! Od té doby ale Empoli nepustilo Udinese prakticky k žádné ráně a samo si vyžadovalo neustálými návštěvami pozornost domácích obránců. Před Vecinem Danilo spíše couval, než že by nějak srdnatě bránil, a tak si mladý křídelník pohodlně přehodil míč z jedné nohy na druhou. Ani výhoda kroků navíc mu ale nestačila, protože mladík Vecino nemířil přesně a poslal míč těsně nad!

Do stejné brány se pokoušel zamířit také Francesco Tavano, ale nebyl přesný. Antonio Di Natale, který část kariéry spojil právě s Empoli, se prosazoval mnohem lépe. Dokonce rozvlnil síť soupeřova týmu, ale podle sudího se v době nahrávky nacházel v ofsajdu. Vstup do poločasu s pořadovým číslem dvě se vydařil lépe domácím Zebrám. Tým trenéra Stramaccioniho útočil po stranách, centrovaný míč před branou očekával Badu a naskočil celkem správně. Zakončení ale bylo bídné, takže brankář Sepe jen kontroloval míč očima.

Ty mu naopak nepomohly o pár minut později, když Muriel našel ukázkovou uličkou rozběhnutého kapitána Di Nataleho. Ten přesprintoval linii obránců, jenž nezachytili jeho rychlý pohyb. Následně jen uklidil míč za záda brankáře a slavil - 1:0.

Nebylo to ale vše, i když minimálně obránce Laurini by si jistě přál vlastnit stroj času, kterým by otočil a umazal vlastní chybu. Naprosto dezorientován totiž pokazil rozehrávku a nahrál do běhu soupeři! Tím byl právě všudypřítomný a stále hbitý Antonio Di Natale, který si jednoduše poradil a zavěsil k tyči.

Deset minut před koncem již odevzdané Empoli nedokázalo uhlídat nabíhajícího Bruna Fernandese, který ale trestuhodně ve skluzu zamířil hodně vysoko nad bránu. Signorelliho centr směřující na Tavana odvrátil Danilo na rohový kop a Udinese mohlo slavit. Premiéra mladého trenéra Stramaccioniho vyšla na jedničku. A strůjcem byl opět legendární Antonio Di Natale, autor obou branek.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, gazzetta.it

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 3x Di Natale, 2x Fernandes UDINE DOTOHO

Reagovat
smazaný uživatel

stacily 2 :) stejne je to PAN střelec

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Letos doufám že budou bojovat o poháry

Reagovat
smazaný uživatel

Di Natale

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele