1. kolo
31.08.2014 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Città di Palermo - UC Sampdoria 1:1

Palermo sice dlouho vedlo nad Sampdorií, která byla nucena hrát celý druhý poločas v oslabení jednoho muže, ale přesto se na Sicílii slavit nebude. Domácí totiž uhráli jen jeden bod, protože Daniele Gastaldello v nastaveném čase druhé půle srovnal na konečných 1:1.

Palermo od úvodu ukazovalo, jak moc mu chyběl prvoligový fotbal. Vazquez se dostával do dobré střelecké pozice, ale nakonec nezamířil přesně. Také záložní řada dělala Beppemu Iachinimu radost, protože když už se Doria dostala ke středu hřiště, většinou tam také její snahy skončily. A ještě větší radost Iachini měl, když se po sedmi minutách rozběhl talentovaný Paulo Dybala, pláchl i s míčem obránci Reginimu a zakončil střelou přes brankáře!

Rychlý první gól Palermu zvedl náladu a naznačil, že s Dorií to dnes nedopadne dobře. Obránci námořníků nestíhali, janovský celek příhodně nemohl najít pevnou půdu pod nohama. Změnilo se to až po deseti minutách. Nejprve se do šance dostával Stefano Okaka, po něm neuspěl ani ve formě hrající útočník Eder. Sampdoria si vše komplikovala vlastně sama, protože sbírala žluté tresty a snahu Palerma zastavovala spíše nedovoleně.

Především Vasco Regini nebude na dnešní večer vzpomínat příliš dobře, protože po první žluté kartě za faul si nedával pozor a inkasoval ještě jednou. Pár minut před změnou stran totiž Regini sáhl na míč rukou a sudí Tommasi neměl z hlediska pravidel na vybranou. Obránce Dorie poslal do sprch a janovský celek musel dohrávat v deseti.

V úvodu do druhé půle se jako lepší tým rozhodně jevilo Palermo, které si pečlivě vytvářelo prostor pro smrtící zakončení. Do něj se dostal mladík Paulo Dybala, který ale doplatil na přílišné rozmýšlení. Mezitím se mu pod nohy vrhl vracející se Matías Silvestre, který jej skluzem odzbrojil. Když se ke svému naplnění blížila hodina hry, dostala Sampdoria velkou šanci na zvrat. Eder ale z volného přímého kopu v blízkosti pokutového území nastřelil jen zeď.

A od té doby zase dlouho nic. Hra se kouskovala, čas se protahoval a Doria neměla sílu. Siniša Mihajlović, který sbírá zkušenosti v pozici hlavního kormidelníka janovského celku, se rozhodl pro odvážný tah. Poslal do hry v oslabení útočníka Gonzala Bergessia, aby posílil ofenzivní sílu svého celku. A jakkoli se domácí tým snažil zamezit ztrátám míče, nakonec na to doplatil.

Když běžela první nastavovaná minuta druhé půle, Doria rozehrávala rohový kop. Míč propadl na malém vápně až ke kapitánu Danielemu Gastaldellovi a ten zblízka propálil zkušeného brankáře Sorrentina! Na stadionu v Palermu zavládlo ticho, naopak hosté odjíždějí do Janova veselí a s bodem v kapse.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, gazzetta.it

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele