1. kolo
31.08.2014 18:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

AC Milán - SS Lazio 3:1

AC Milán vstoupilo do nového ročníku Serie A vítězně. Svěřenci trenéra Filippa Inzaghiho porazili ambiciozní Lazio 3:1. Rossoneri poslal po pár minutách do vedení Honda, ve druhé půli pak zvyšovali Muntari a z pokutového kopu Ménez. Lazio stačilo jen snížit, vlastní branku si vstřelil stoper Alex, v závěru navíc neproměnilo penaltu.

Milánské AC se prozatím muselo obejít bez Fernanda Torrese, který nestihl být zapsán na soupisku. Jeho noví spoluhráči si i bez něj poradili skvěle a do vedení se dostali už po sedmi minutách. El Shaarawy ukázal zadákům Lazia svojí rychlost, neomylně předložil pas na Hondu, který načal střelecký účet utkání - 1:0 pro Milán. Lazio se posléze snažilo tvořit, srovnaná obrana ale hosty do ničeho vážnějšího nepouštěla. AC akce soupeře úspěšně rozbíjelo a samo podnikalo brejky. Nutno podotknout, že se v prvním poločase žádný ofenzivní fotbal nekonal. Tím, jak Milánští bořili hru, se mnoho šancí nerodilo.

Stejně jako na začátku prvního poločasu se i ve druhé půli podařilo hráčům Milána vstřelit rychlý gól. Abate poslal do vápna ostrý centr, do kterého se položil Sulley Muntari a bylo to 2:0 pro AC. Lazio na nepříznivý vývoj zareagovalo dvojím střídáním, ale byli to opět domácí, kdo vstřelil další gól. Jéremy Ménez po kontaktu s De Vrijem upadl a sudí odpískal pokutový kop. Sám postižený Francouz penaltu proměnil a Rossoneri vedli už 3:0. Spokojenost prezidenta Berlusconiho i Fernanda Torrese v hledišti byla enormní, jen Adriano Galliani dával gesty najevo, že ještě není hotovo. Viceprezident AC moc dobře věděl co dělá, do konce scházelo více než 20. minut a navíc Laziu se podařilo vstřelit rychlý kontaktní gól. Centr do vápna si srazil do vlastní sítě stoper Alex - 3:1.

Lazio ožilo a do konce zápasu mělo další velké šance. De Vrij hlavou přestřelil a Mauriho střela těsně minula tyč. V 86. minutě byl blízko gólu Candreva, ale Diego López ukázal, proč si ho AC zvolilo za svojí novou jedničku, skvělým zákrokem udržel domácím dvougólový náskok. Milán závěr utkání kontroloval, přesto se však ve čtvrté minutě nastavení kopala penalta. Nicméně Diego López Candrevovu penaltu skvěle lapil! Inzaghiho svěřenci tak zvítězili 3:1 a do nového ročníku vykročili správnou nohou.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (10)

Přidat komentář
bayern987

0:3 hattrick Klose.

Reagovat
smazaný uživatel

čistá 1 pojdme AC

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě remíza 1:1, ale fandim AC musíme začít sezonu co nejlépe, takže třeba 4:0 by bylo akkorát... :D

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (Shaarawy, Menez - Klose)

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Pojdme kluci musíme tuhle tu sezónu nastartovat lépe. 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Honda a El Shaarawy

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Tuhle sezonu si AC povede lépe!

Reagovat
arsavin

AC vyhraje. Kurz 2,1 se musí využít!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele