1. kolo
31.08.2014 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

De Guzmán spasil Neapol

Byly to pro fanouška Neapole jistě nervy, ale tři body patří partenopei. Zařídil je střídající Jonathan de Guzmán, který rozhodl jinak remízovou premiéru Neapole s domácím Janovem.

Neapol hojí těžké rány po porážce od Athleticu, který ambiciózní tým nasměrovala do Evropské ligy. V ní budou svěřenci trenéra Rafaela Beníteze figurovat namísto její slavné sestřičky a šance získat "ušatý pohár" se tak musela odložit. Dnes večer si v ligové premiéře partenopei chtěli napravit reputaci. Vyzyvatelem se jim stal domácí Janov, který rovněž obměnil kádr.

Pro diváky si ale Janov nepřipravil zrovna vzorný úvod. Neapol byla jasně lepším týmem od začátku utkání a už po třech minutách se partenopei dočkali první branky v sezoně. Kus práce odvedl Gonzalo Higuaín. Argentinský šutér je na hřišti spíš proto, aby podobné situace sám proměnil, ale dnes ukázal, že je skvělým hráčem také do kombinační hry. Nacentroval na volnějšího Josého Callejóna a ten jeho vybídku přetavil v gól z voleje!

Janov takový vývoj utkání hodně zaskočil, takže není divu, že se na chvíli zatáhl do obrany. Toho chtěl využít Marek Hamšík, ale jeho střela minula bránu brankáře Perina o pár desítek centimetrů. Lehce rozháraná hra evidentně fanouškům Grifů nijak nevadila, takže jejich pochvalné výkřiky se nesly celým stadionem a celá atmosféra na stadionu dělala čest ostře sledovanému utkání.

Neapol se na chvíli uklidnila a nechala hrát domácí Janov. Grifové postupně získávali půdu pod nohama a ani rychlík Callejón s Gonzalem Higuaínem se k míči příliš nedostávali. První velká šance dnešního utkání. Pinilla se dostal k míči a vystřelil zpoza vápna. Jeho střelu musel Rafael vyrazit velmi dobrý zákrokem na rohový kop. CFC přidalo na tempu a utkání to jen prospělo.

Janov si totiž začal vypracovávat jednu šanci za druhou a Neapol začala tápat. Na centr ze strany si naskočila nová akvizice z Cagliari. Mauricio Pinilla možná zpočátku nebyl tak vidět, ale s každým dalším míčem na svou osobu získával sebevědomí. To mu pomohlo také v dalších dvou situacích. Nejprve Pinilla zakončoval ve výskoku a brankář Rafael se musel hodně otáčet, aby reflexivním zákrokem vyrazil míč. O minutu později se situace opakovala. Neapol zkrátka přestávala hrát.

Toho Janov využil pět minut před změnou stran, když si opět neúnavný Pinilla vyskočil na centr a prudkou hlavičkou nedal brankáři Rafaelovi sebemenší šanci - 1:1.

Pokud jde o druhý poločas, minimálně jeho začátek byl hodně ospalý. Opatrnost narušil až Gonzalo Higuaín, jehož renomé patří stále mezi ta nejobávanější. Jeho střela z otočky ale nakonec mířila mimo a Janov si mohl oddychnout. Po Higuainovi se do útoku zapojil také Juan Camillo Zuniga, který prověřil Perina. Na mladého brankáře s velkým potenciálem ale recept nenašel. A podobně se vedlo také Jorginhovi, jehož rána se stočila nad bránu.

Dvacet minut před koncem utkání se k míči dostal střídající Iago Falque, ale ani on neměl štěstí. Později se v dresu Neapole dostal na hřiště Jonathan de Guzmán, který nahradil Slováka Marka Hamšíka. Ani jemu se ale nedařilo výrazněji promluvit do dění. Nevedlo se ani Driesu Mertensovi, který pálil jen do míst nad branou. A poslední akci před nastavením zazdil také Gonzalo Higuaín, který pálil jen do Perina. Přesto se Neapol dočkala. Perin nejprve Higuaína vychytal, ale na střelu střídajícího de Guzmána již nestačil - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, gazzetta.it

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:5

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel nová sezóna pro CFC GENOA nezačala nejlépe. Doufám, že příště to už bude lepší ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele