Primera División - souhrn 27. kola

01.03.2016, 22:51, aktualizováno 03.03.2016, 22:51
Komentáře a souhrny
Barcelona potvrdila dominanci a nadělila Rayu Vallecano potupného bůra. Betis veze důležité body ze hřiště Espanyolu, Granada si poradila s Gijónem. Real Madrid veze tři body z Levante. Bilbao rozstřílelo Deportivo, Valencia pro změnu veze tři body z Málagy a domy uspěla také Sevilla. Celta Vigo se rozešla s Villarrealem smírně. Atlético Madrid neinkasovalo ve čtvrtém ligovém zápase v řadě a porazilo 3:0 Real Sociedad. Ještě o jeden gól více dalo Las Palmas, které si pochutnalo na Getafe...

Rayo Vallecano - FC Barcelona 1:5

03.03.2016 21:00

Góly: 57. Manucho - 22. Ivan Rakitić, 23. Lionel Messi, 53. Lionel Messi, 72. Lionel Messi, 86. Arda Turan

Barcelona si veze z Madridu jasné vítězství, když přehrála Rayo v poměru 5:1. Messi vsítil svůj třetí hattrick v sezóně a po jedné brane přidali i Rakitič a Arda Turan. Čestný úspěch Blesků, které dohrávaly v devíti hráčích, zaznamenal Manucho. Série zápasů Barcy bez porážky se tak vyšplhala už na rekordních pětatřicet zápasů!

Utkání přitom začalo lépe pro domácí. První dobrou možnost v zápase měl ve 4. minutě Embarba, proti jehož střele z hranice vápna musel Bravo vytasit pohotový zákrok. Stejný hráč pálil ostrými i v 15. minutě, i nyní jej ale pozorný gólman Blaugranas vychytal. Poté už zápas nabral předpokládaný směr. Favorizovaní hosté zapli na vyšší rychlostní stupeň po dvaceti minutách hry a hned šli do vedení. Jako první se prosadil Ivan Rakitič. Ten využil obrovskou minelu gólmana Juana Carlose, jemuž vypadl míč z rukavic, a snadno napálil balón do sítě - 0:1!

Druhý gólový úspěch Katalánců na sebe nenechal dlouho čekat. Pouhou minutu po brance Rakitiče otevřel svůj gólový účet Lionel Messi. Hvězdný Argentinec se ujal míče ihned po rozehrávce, přihrál na hranici ofsajdové linie Neymarovi, ten Messimu míč vzápětí vrátil zpět a levačka hostujícího útočníka namířila míč nechytatelně k tyči - 0:2! Další klíčový moment zápasu přišel ve 42. minutě, když Llorente zajel naprosto nesmyslně na polovině hřiště do Rakitiče a po zásluze dostal za hrubý faul rovnou červenou kartu.

Oslabení domácí nemohli být pro úřadující španělské i evropské šampiony opravdovým soupeřem a po změně stran se tak pouze spekulovalo, kolik branek ještě Barca Madridským nadělí. Třetí gól Katalánců padl už v 52. minutě, když se podruhé v zápase prosadil Messi. Ten využil střely do tyče v podání Suáreze a s lehkostí dorazil míč za záda marně se natahujícího Carlose - 0:3! Balóny létaly kolem domácí svatyně jeden za druhým, právě v tu chvíli se ale dokázali domácí vzchopit. Při nejsvětlejším momentu Raya v zápase centroval Embarba z pravé strany, míč vracel hlavou před branku Bebé a Manucho mohl už jen hlavičkovatdo prázdné sítě - 1:3!

Velký comeback do utkání v podání Jemézova mužstva se však nekonal. V 68. minutě totiž přišlo další vyloučení domácího hráče. Při nebezpečné Neymarově standardce se míč odrazil od brankové konstrukce přímo k nohám Busquetse. Jeho střele však Iturra zabránil ve vápně nedovoleným zákrokem, který rozhodčí Bikandi ohodnotil rovnou červenou kartou! Následnou penaltu ovšem Suárez neproměnil a potvrdil tak v tomto ohledu velmi špatnou statistiku tria MSN. Messi, Suárez a Neymar dali v této sezóně gól z pokutového kopu jen devětkrát z osmnácti pokusů.

Hosty to ale příliš mrzet nemuselo. Dvojnásobně oslabení hráči Raya už do konce utkání nemohli s porážkou prakticky nic udělat. Navíc Blaugranas zůstávali při chuti a čtvrté branky se příznivci katalánského celku dočkali hned v 72. minutě. Messi po pasu Busquetse uplách všem pronásledovatelům a s přehledem završil hattrick - 1:4! Na konečných 1:5 pak ještě v 86. minutě upravil střídající Turan, jehož přesným centrem z levé strany našel an zadní tyči Mathieu. Turecký reprezentant umístil svou hlavičku do míst, kam už přesouvající se Carlos nemohl dosáhnout, a oslavil tak svou vůbec první branku v dresu Blaugranas!

Barca upevnila svůj náskok na první příčce. Rayo bude více než prohra s favorizovanými Katalánci mrzet vyloučení Llorenteho a Iturry, kteří tak musí vynechat příští zápas proti Espanyolu.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Real Betis 0:3

03.03.2016 20:30

Góly: 10. Rubén Castro, 20. Germán Pezzella, 71. Juan Vargas

Real Betis zvládl utkání na půdě Espanyolu na výbornou a díky jasné výhře v poměru 3:0 si odváží tři body, které jej posouvají do podstatně bezpečnější vzdálenosti od sestupových vod. Pro andaluský celek šlo o vůbec první vítězství na půdě soupeře v novém roce.

Espanyol sice do utkání vstupoval v nadějném rozpoložení s dvěma výhrami v zádech, ovšem doma proti Betisu výsledkově propadl. Jako obvykle poslal hosty do vedení jejich drtivě nejlepší střelec Rubén Castro, jehož branku po deseti minutách hry záhy doplnil druhou pojistkou German Pezzella, když poslal míč do sítě po výtečném centru Charlyho Musondy. Přestože se domácím zvláště po změně stran nedala upřít značná snaha něco s nepříznivým vývojem zápasu udělat, jakékoli naděje barcelonského klubu na možné zdramatizování zápasu posléze tvrdě utnul Juan Vargas parádní ranou z přímého kopu.

Betis se tak posunul od svého čtvrtečního soka na vzdálenost tří bodů a drží se na třinácté příčce. Espanyol sice zůstává jen o jediné místo níže, jenže jeho náskok na sestupem ohrožené týmy nyní činí pouhopouhé dva body.

Nutno podotknout, že Espanyol se musel v týdnu vypořádat s nečekanou střevní chřipkou, která postihla hned osm hráčů prvního týmu, byť šest z nich nakonec přesto nastoupilo v základní sestavě. Betis na svého soka možná vletěl o to razantněji a slavil brzký úspěch. Pezellovo přizvednutí míče z voleje na zadní tyč skončilo u jako vždy připraveného Rubéna Castra, jenž pohotově vsítil svůj třináctý gól sezony. Argentinský asistent prvního gólu večera posléze přidal i trefu vlastní, když si skvěle načasoval náběh na přední tyč, kde zakončil pohlednou individuální akci mladého Musondy, jenž v Betisu hostuje z londýnské Chelsea.

Po změně stran nejprve hosté přečkali zoufalý tlak Espanyolu, který vykulminoval gólem Gérarda Morena. Radost však domácím zkazil praporek čárového rozhodčího a dlužno dodat, že o pochybení sudích nešlo. Sotva minutu nato se postavil k přímému kopu Juan Vargas a fantastickou ranou do horního růžku zařídil Betisu devatenáct minut před koncem pohodlné vedení 3:0, které již Andalusané udrželi bez větších potíží až do konce.

Více informací k zápasu

Granada CF - Sporting Gijón 2:0

03.03.2016 20:00

Góly: 72. Youseff El Arabi (pen.), 90+3. Isaac Success

Přímý souboj o záchranu vyzněl lépe pro domácí Granadu, která na stadionu Los Cármenes zvládla přehrát Sporting Gijón v poměru 2:0. Obě branky padly až během druhého poločasu, nejprve se z pokutového kopu prosadil Youssef El-Arabi a v samém závěru pojistil zaslouženou výhru andaluského celku Isaac Success.

Granadští tak sice nadále zůstávají na sestupových příčkách, ovšem alespoň přeskočili právě svého čtvrtečního soupeře a z osmnáctého místa za záchranou zaostávají pouze vinou horšího skóre. Svůj doposud nuzný gólový přísun si mohli vylepšit právě v tomto kole, jenže ani jasná dominance během první půle nevedla k jediné přesné trefě a průlomu skóre.

Ve čtyřiadvacáté minutě si Miguel Lopes vylámal zuby na brankáři Ivanu Cuellarovi, jenž vytěsnil míč do bezpečí včasným skokem k zemi směrem k pravé tyči své branky. Jen chvíli nato se s totožným výsledkem potázal i Fran Rico a posléze neuspěl ani Ricardo Costa, jehož hlavička po centru Rubéna Rochiny zapadla těsně vedle. Aktivní Rochina si pak čtyři minuty před odchodem do kabin vypracoval vlastní střeleckou příležitost, opět neúspěšně.

Gijón se po matném výkonu po změně stran notně zvedl a málem se okamžitě ujal vedení po ráně Omara Mascarella. Jeho rána po pasu Antonia Sanabrii však nakonec skončila pouze na levé tyči. Granadští si v tu chvíli mohli zhluboka oddechnout a poté svého soka znovu přimáčkli na vlastní polovinu. Neúnavný Rochina nadále v jednom kuse pokoušel pozornost hostující obrany, ale gól nakonec přišel s přispěním někoho jiného. David Barral se totiž v šestnáctce svalil k zemi po zákroku nešťastníka večera Mascarella a Youssef El-Arabi nařízený pokutový kop bezpečně proměnil.

V třetí minutě nastavení pak nigerijský forvard Success těsné vedení Granady zdvojnásobil a postaral se tak o konečné prvenství 2:0. O třetí vítězství v řadě se nyní budou granadští pokoušet na hřišti Realu Betis, zatímco Sporting na vlastní půdě přivítá rozjetý Athletic.

Více informací k zápasu

Levante UD - Real Madrid 1:3

02.03.2016 21:00

Góly: 39. Deyverson - 34. Cristiano Ronaldo (pen.), 38. Diego Mariño (vl.), 90. Isco

Real Madrid nepředvedl svůj nejlepší fotbal, na tři body proti předposlednímu Levante to ale stačilo. Vítězství 3:1 Zidaneovu mužstvu přinesl vedoucí gól Ronalda z penalty, vlastní branka gólmana Mariña a střelecký účet Realu uzavřel v nastavení Isco. Jedinou branku Valencijských zaznamenal ke konci první půle Deyverson.

Morálka Realu po prohraném derby s Atléticem nemohla být nikterak velká a na výkonu Bílého baletu na stadionu Levante se to podepisovalo od začátku utkání. Navíc musel Zidane před zápasem řešit mnohé absence včetně šesti hráčů základní sestavy (Modiče, Marcela, Balea, Ramose, Carvajala a Benzemy). Na hřišti se tak objevil v dresu Realu například osmnáctiletý Borja Mayoral, jenž měl za áčko Bílého baletu doposud odkopáno pouhých čtyřicet sedm minut.

Zákonité nesehranosti nováčků se starými matadory mohl hned v 5. minutě využít Rossi, který však svou pohotovou střelu z vápna umístil jen doprostřed branky. Tam číhal připravený Navas. To bylo z hlediska šancí na dlouhou dobu vše a dalšího vzruchu se diváci dočkali až ve 20. minutě, kdy zkusil Ronaldo překvapit domácího gólmana Mariña střelou z úhlu. Brankář Levante si ale prostor na přední tyči pohlídal.

Zlom nastal až ve 33. minutě. To Orbán zapomněl stáhnout nohu, když okolo něj procházel Vázquez a čtyřiadvacetiletý útočník si na sudím De Burgosovi vymodlil penaltu. K té se nemohl postavit nikdo jiný než tradiční exekutor pokutových kopů Cristiano Ronaldo, jenž penaltu bezpečně proměnil - 0:1! A pro domácí bylo vzápětí ještě hůř. Los Blancos totiž vyšel rychlý protiútok, po němž do tyče pálil Mayoral. Míč se pak ke smůle domácích příznivců odrazil od zad gólmana Mariña až za brankovou čáru - 0:2!

Nabitý konec poločasu ještě přinesl jednu branku. Míč ze sítě musel tentokrát lovit Navas, který kapituloval po střele Deyversona. Brazilský forvard využil několik zaváhání hostů před vápnem a po přiťuknutí Rossiho umístil míč přesně k tyči - 1:2! Po přestávce domácí sahali po vyrovnání. Jako v 61. minutě, kdy se po centru Lópeze z pravé strany natahoval za míčem v nebezpečném prostoru před brankou Deyverson.

Real mohl udeřit potřetí v 66. minutě, ale Ronaldo nastřelil po nákopu Jamese sám před gólmanem pouze tyč! Na druhé straně zahrozil v 82. minutě García a Navas se musel hodně natahovat, aby jeho pokus vyrazil alespoň na rohový kop. Poslední slovo však měl přeci jen Real. Konkrétně Isco, jenž vytěžil maximum z obětavé zpětné přihrávky Ronalda a perfektně umístěnou přízemní ranou nedal Mariñovi šanci - 1:3!

Více informací k zápasu

Málaga CF - Valencia CF 1:2

02.03.2016 20:00

Góly: 14. Duje Čop - 41. Carlos Kameni (vl.), 49. Denis Čeryšev

Po prachbídném úvodu v nové funkci trenéra Valencie se Gary Neville snad poprvé dočkal také jisté dávky štěstí, které mu zaručilo cennou výhru na půdě Malagy. Los Che totiž v Andalusii brzy prohrávali a vypadalo to s nimi všelijak, ovšem ještě do poločasu si pořádně kuriózním způsobem vsítil vlastní gól brankář Carlos Kameni, čímž hosty vrátil do hry. Krátce po změně stran dokonal obrat mladík Denis Čeryšev.

Branka Dujeho Ćopa ze čtrnácté minuty tak Netopýry nakonec vůbec mrzet nemusí, neboť tvrdý domácí nezdar o víkendu proti Athleticu (prohra 0:3) je nyní úspěšně zapomenut. Valencie díky tomu přeskočila v ligové tabulce právě svého středečního soka a po delší době je znovu v její horní polovině na devátém místě. Malaga zaostává o dva body i příčky.

Hosté vstoupili do zápasu správnou nohou a vynutili si na soupeři celou řadu faulů, z čehož pramenila pravidelná zásoba centru do pokutového území Malagy. Přesto si první gól utkání připsali domácí, když se zničehonic prosadil Ćop, a mohlo být ještě hůře, kdyby brazilský útočník Charles posléze proměnil svou šanci na zdvojnásobení vedení.

Teprve pak se do permanence dostal i Carlos Kameni, jehož protáhl Aderlan Santos. Kamerunský gólman však jen chvíli nato trestuhodně neodhadl dráhu letu míče, který hodlal sebrat ze vzduchu, a k úleku domácích příznivců i spoluhráčů si jej srazil do vlastní brány. Kvůli této minele z jednačtyřicáté minuty se tak do kabin odcházelo za nerozhodného stavu.

Čtyři minuty po změně stran bylo pro Malagu ještě hůře, neboť ji srazil do kolen Denis Čeryšev. Ruský záložník, jenž ve Valencii hostuje z Realu Madrid, totiž poslal hosty do vedení a přinutil andaluského soupeře, aby vyrukoval s ofenzivní hrou, která mu příliš nesvědčí. Asi největší šanci na vyrovnání posléze zahodil střídající Ricardo Horta, jehož v samém závěru doplnili nepřesnými pokusy i Roberto Rosales s Miguelem Torresem. Valencie tak vydolovala ze stadionu Rosaleda všechny body za těsnou výhru 2:1.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Villarreal CF 0:0

02.03.2016 20:00

Góly: -

Villarreal obstál v další zatěžkávací zkoušce a bezbrankovou remízou z hřiště Celty Vigo navýšil jak svou dlouhou sérii neporazitelnosti, tak i šance na podržení stávající čtvrté příčky v ligové tabulce.

Nejblíže měl k průlomu skóre hostující útočník Cedric Bakambú, a to již v první půli, ovšem ani jeden z jeho tří střeleckých pokusů se nakonec nesetkal s úspěchem kvůli kvalitním zákrokům brankáře Sergia Álvareze. I to ale stačilo na prodloužení čtrnáctizápasové šňůry bez porážky, která trvá již od listopadu loňského roku.

Výhra na stadionu Balaidós by sice Žlutou ponorku alespoň na chvíli vyhouplo dokonce na třetí místo před Real Madrid, ale hlavním cílem po zbytek sezony bude udržet si v uctivé vzdálenosti rivaly za sebou, což se zatím úspěšně daří. Šestá Celta zůstává o jedenáct bodů pozadu, sedmý Athletic ještě o jeden více a i nejspíše nejnebezpečnější pronásledovatel ze Sevilly zaostává po sedmadvaceti odehraných kolech stále o propastných devět bodů.

Aktivní Bakambú se činil od samého úvodu utkání. Jeho první rána ještě skončila mimo, ovšem tu další ze čtrnácté minuty již musel Álvarez umně vyrazit do bezpečí. Domácí odpověděli střelou Johna Guidettiho, jehož pokus si pohlídal Alphónse Aréola. Ve zbytku první půle se však činil už jen a pouze Bakambú, jenž znovu prověřil Álvareze v minutě dvaatřicáté a do třetice si na domácím gólmanovi vylámal zuby krátce před odchodem do kabin, přestože jeho rána mířila do horního růžku...

Po změně stran nabídly oba celky vyrovnanou podívanou, které však nadále kralovali oba brankáři. Navzdory povedenému zakončení tak neuspěl jak hlavičkující Guidetti, tak ani Marcelo Díaz se svou dalekonosnou ranou. Krátce po hodině hry měla Celta dvakrát takříkajíc gól na kopačce, jenže Díaz ze slibné pozice minul a minutu nato neuspěl tváří v tvář Aréolovi ani Daniel Wass.

S přibývajícím časem však šancí notně ubývalo a za zmínku stojí snad jen dva nepřesné pokusy Díaze s Nolitem. Oba týmy se tak musely spokojit se zaslouženou dělbou bodů.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Deportivo La Coruña 4:1

02.03.2016 20:00

Góly: 13. Iker Muniain, 36. Aritz Aduriz, 53. Aritz Aduriz, 60. Aritz Aduriz - 51. Oriol Riera

Deportivo la Coruňa patří v posledních týdnech k celkům s tou vůbec nejhorší formou v celé Primera División a jeho představení na půdě Athleticu tento dojem jen prohloubilo. Baskický klub si totiž na svém tápajícím sokovi pošmákl a výhrou 4:1 potvrzuje ambice na kvalifikaci do evropských pohárů. Hrdinou večera se nestal nikdo jiný než Aritz Aduriz, jenž zaznamenal hattrick a dosáhl již na fantastické číslo třiceti vstřelených gólů v letošní sezoně.

O brzké vedení domácích se postaral Iker Muniain, jehož ještě do přestávky podpořil svou první trefou nestárnoucí Aduriz. Krátce po změně stran pak sice vykřesal Deportivu jiskřičku naděje Oriol Riera, jenže španělský kanonýr, jehož fantastická forma by neměla uniknout ani reprezentačnímu kouči Vicentemu de Bosquemu, pojistil vítězství klubu z Bilbaa dalšími dvěma zásahy.

Athletic byl na hřišti lepším týmem již od samého počátku. Ve třetí minutě musel brankář Stipe Pletikosa obratně k zemi, aby vytěsnil nebezpečnou přízemní ránu Adurize. Deportivo zareagovalo střelou Faycala Fajra, ovšem gólman Gorka Iraizoz se zaskočit nenechal. V jedenácté minutě se již domácí dočkali - po sklepnutí Raúla Garcíi se zblízka prosadil Muniain. Ve třiatřicáté minutě se málem aktivní Aduriz prosadil hlavou a nakonec si na svůj první zásah večera musel počkat jen o tři minuty déle. Po přesném pasu Markela Susaety již v hloubi pokutového území chladnokrevně napálil míč do sítě a zajistil svému týmu pohodlné poločasové vedení 2:0. Po šesti minutách druhé půle však snížil zpět na rozdíl jediné branky Riera, jenž proměnil centr Lucase Péreze.

Athletic se ovšem gólem Deportiva nenechal rozhodit ani v nejmenším a hned tři minuty nato se opět svému soupeři vzdálil na rozdíl dvou branek, když se znovu opakovala prověřená kombinace Susaeta - Aduriz. Na přelomu hodiny hry pak nezastavitelný Aduriz dokonal hattrick dalším suverénním zakončením z hloubi šestnáctky a pro Depor již nebylo návratu. Deset minut před koncem mohl ještě přidat pátý gól Xabier Etxeita, ale jeho hlavička skončila těsně nad. Když pak v samém závěru opět Fajr nevyzrál na Iraizoze, skončilo utkání pohodlnou výhrou domácích v poměru 4:1.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - SD Eibar 1:0

02.03.2016 20:00

Góly: 11. Fernando Llorente

Sevilla znovu potvrdila, že je v letošní sezoně týmem dvou tváří, a udržela svou precizní domácí formu i tentokrát. Eibar sice v Andalusii nedal kůži lacino, ale nakonec se poroučí s nepořízenou v podobě prohry 1:0. O jedinou branku utkání se postaral Fernando Llorente.

Zatímco na hřištích soupeře sevillští raritně doposud ani jedinkrát nedokázali zvítězit, jejích vlastní stadion je nedobytnou pevností. Od září loňského roku zde Sevilla nastřádala dvanáct vítězství v řadě a zdá se, že nemá jen tak v plánu s touto fantastickou bilancí končit. Tentokrát se o brzké vedení postaral Llorente a domácí jej již nepustili. Eibar navíc v závěru musel dohrávat o deseti, neboť Lillo Castellano obdržel dvě žluté karty a musel předčasně do kabin.

První a také poslední gólový příspěvek večera padnul již v jedenácté minutě. Michael Krohn-Dehli poslal přesný centr na Llorenteho, jenž stejně tak povedeným zakončením vsítil svůj sedmý gól sezony. Vytáhlý španělský pak dostal dvě další šance svůj gólový příspěvek ještě více rozšířit, jenže tentokrát jej již střelecká muška zradila a Eibar dostal možnost vrátit se do zápasu. S hlavičkou Borjy Bastóna si musel umně poradit brankář Rico a domácí gólman posléze potřeboval vytáhnout ještě lepší zákrok při ráně Gonzala Escalanteho.

Napínavá podívaná pokračovala i po změně stran a Rico se musel znovu činit při dalších pokusech Bastóna i Escalanteho. Na opačné straně nezahálel ani Ricův protějšek Asier Riesgo, jehož protáhl Daniel Carriço nebezpečnou hlavičkou a pak i dvěma střelami z hranice pokutového území. Skóre však zůstávalo stále nakloněno ve prospěch domácích a Eibar navíc utrpěl ztrátu dvě minuty před koncem, když byl vyloučen Castellano.

Přesto ještě hosté vrhli všechny síly kupředu a střelecké pokusy Enriche s aktivním Bastónem musely nejednoho příznivce Sevilly notně vystrašit a v samém závěru již při ráně střídajícího Berjóna ani nedutali. Sergio Rico však byl po celý zápas neomylný a svůj perfektní výkon vyšperkoval finálním zákrokem "za tři body".

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Getafe CF 4:0

01.03.2016 22:00

Góly: 7. Willian José, 28. Jonathan Viera (pen.), 49. Tana, 83. Tana

Hráči Las Palmas dnes překvapivě snadno přehráli svého tabulkového rivala Getafe a díky výhře 4:0 udělali velký krok k záchraně. Do sítě Madridských se postupně trefili José, Viera a dva přesné zásahy přidal také Tana. Zápas v dresu Getafe nedohrál vyloučený Pereira. Hosté prohráli posedmé v řadě, fotbalisté Las Palmas naopak potvrdili tři body ze hřiště Eibaru.

Pro výhru Las Palmas byl klíčový brzký gól. Už v 7. minutě centroval do nebezpečného prostoru před brankou domácí kapitán García, Willian José přesprintoval bránícího hráče a z bezprostřední blízkosti napálil míč do sítě - 1:0! Getafe se nadechovalo k odpovědi po čtvrthodině hry, akce hostí však postrádaly přesnost. Naopak Las Palmas dnes mělo svůj den a domácí byli před brankou Getafe hodně nebezpeční . Jako ve 27. minutě, kdy hostující Lacen zastavil centr Viery rukou v pokutovém území a sudí Melero neměl na výběr nic jiného než odpískat penaltu. Tu bez problémů proměnil sám Jonathan Viera - 2:0!

Další úder domácích přišel krátce po změně stran. Po naprosto chaotickém bránění hráčů hostujícího kouče Frana Escribá se k odraženému míči dostal Viera, jenž poslal balón na Tanu. Pětadvacetiletý rodák z Las Palmas si obhodil obránce Pereiru a přesně zakončil pod padajícím Guaitou - 3:0! Getafe se blížilo další blamáži a hostům rapidně docházela trpělivost. Nervy na uzdě nakonec neudržel Pereiera, jenž dostal první žlutou kartu po protestech proti nařízené penaltě a druhou v 65. minutě za nevybíravý faul na domácího Moma.

Oslabení hosté už se nevzmohli na odpor a do konce zápasu ještě jednou inkasovali. Čtvrtý gól Las Palmas vsítil v 83. minutě opět Tana. Domácí forvard dostal jako na míru střiženou přihrávku za obranu od Moma a tváří v tvář Guaitovi nezaváhal - 4:0! Fotbalisté z Kanárských ostrovů mají na kontě nyní sedmadvacet bodů a zůstanou mimo sestupové pásmo. Do něj naopak může už po tomto kole spadnout Getafe.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Real Sociedad 3:0

01.03.2016 21:00

Góly: 8. Diego Reyes (vl.), 46. Saúl Ñíguez, 61. Antoine Griezmann (pen.)

Atlético si dnes poradilo s Realem Sociedad v poměru 3:0 a upevnilo si postavení na druhém místě tabulky. Smolný večer pro Basky začal už v 8, minutě, kdy si Reyes vstřelil vlastní gól. Po přestávce přidal branku ještě Saúl Ñíguez a do sítě svého bývalého klubu se také trefil Griezmann, jenž proměnil pokutový kop.

Rojiblancos od první chvíle potvrzovali roli velkého favorita. Už v 5. minutě, kdy po centru Luise nezasáhl dobře míč hostující González, musel míč do bezpečí odkopávat až De La Bella. Real však nakonec úvodní nápor domácích neustál. V 8. minutě totiž zatáhl Godín míč po pravé straně a jeho centr si na přední tyči nešťastně srazil do sítě Reyes - 1:0! Atleti tak dostali na kopačky potřebný klid a mohli čekat, s čím přijde Real.

Hosté ale dlouho nedokázali vážněji ohrozit Oblakovu bránu, naopak Madridští mohli přidat další góly. Ve 14. minutě se po rohovém kopu Kokeho ocitl v dobré pozici na vzdálenější tyči Godín, míč ale poslal příliš vysoko. Ve 29. minutě pak prověřil Rulliho reflexy Griezmann, brankář San Sebastianu však jeho pokus zpacifikoval. Další z mnoha příležitostí zvýšit vedení domácích měl v 37. minutě Vietto, ten předvedl hezký průnik do vápna, jeho střela ovšem mířila jen doprostřed brány, kde stál připravený hostujcí gólman.

Po prvním dějství tak nebyla pozice modrobílých zcela beznadějná, Atletům se ale znova povedl start do poločasu. Vzápětí po rozehrávce druhé půle totiž udeřil Saúl, který těžil ze zpětné přihrávky Vietta a výstavní ranou z voleje rozjásal zaplněný stadion Vicente Calderóna - 2:0! Domácí byli lepší po všech stránkách a hráči Realu se jen sporadicky dostávali ke kloudné akci na polovině soupeře.

Svou dominanci využil Cholův výběr znova v 60. minutě, kdy nešťastný De La Bella fauloval ve vápně Griezmanna. Sudí Hernández ukázal na značku pokutového kopu a sám francouzský útočník bez problémů penaltu proměnil - 3:0! O vítězi utkání už nemohlo být pochyb, Real se však pokoušel alespoň o čestný úspěch. Blízko brance byli Baskové v 63. a 64. minutě, Vela však v první příležitosti mířil mimo a po standardní situaci Parda pak hlavičkoval Reyes do tyče.

Na druhé straně mohl domácí fanoušky rozveselit Vietto, jeho nebezpečnou ránu z hranice pokutového území ale Rulli vykryl. V samém závěru pak lovil Rulli míč ze sítě počtvrté, gól Correy však nebyl uznán kvůli ofsajdu, který byl ale odmáván nesprávně. Na vítězství domácích se ani tak už nic nezměnilo a Atleti si připsali zasloužené tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona27223274:2269
2.Atlético Madrid27194439:1161
3.Real Madrid27176474:2657
4.Villarreal CF27158433:1853
5.Sevilla FC27128738:2844
6.Celta Vigo27126939:4442
7.Athletic Bilbao271251042:3641
8.SD Eibar271061140:3636
9.Valencia CF27810932:3034
10.Real Sociedad27971136:3834
11.Málaga CF27881124:2532
12.Deportivo La Coruña27614734:3632
13.Real Betis277101024:3631
14.Espanyol Barcelona27841526:5328
15.UD Las Palmas27761429:4027
16.Getafe CF27751526:4426
17.Rayo Vallecano27681337:5826
18.Granada CF27751529:5126
19.Sporting Gijón27661530:4824
20.Levante UD27551725:5120

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (363)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele