27. kolo
03.03.2016 20:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Betis bere z Barcelony všechny body za výhru 3:0

Real Betis zvládl utkání na půdě Espanyolu na výbornou a díky jasné výhře v poměru 3:0 si odváží tři body, které jej posouvají do podstatně bezpečnější vzdálenosti od sestupových vod. Pro andaluský celek šlo o vůbec první vítězství na půdě soupeře v novém roce.

Espanyol sice do utkání vstupoval v nadějném rozpoložení s dvěma výhrami v zádech, ovšem doma proti Betisu výsledkově propadl. Jako obvykle poslal hosty do vedení jejich drtivě nejlepší střelec Rubén Castro, jehož branku po deseti minutách hry záhy doplnil druhou pojistkou German Pezzella, když poslal míč do sítě po výtečném centru Charlyho Musondy. Přestože se domácím zvláště po změně stran nedala upřít značná snaha něco s nepříznivým vývojem zápasu udělat, jakékoli naděje barcelonského klubu na možné zdramatizování zápasu posléze tvrdě utnul Juan Vargas parádní ranou z přímého kopu.

Betis se tak posunul od svého čtvrtečního soka na vzdálenost tří bodů a drží se na třinácté příčce. Espanyol sice zůstává jen o jediné místo níže, jenže jeho náskok na sestupem ohrožené týmy nyní činí pouhopouhé dva body.

Nutno podotknout, že Espanyol se musel v týdnu vypořádat s nečekanou střevní chřipkou, která postihla hned osm hráčů prvního týmu, byť šest z nich nakonec přesto nastoupilo v základní sestavě. Betis na svého soka možná vletěl o to razantněji a slavil brzký úspěch. Pezellovo přizvednutí míče z voleje na zadní tyč skončilo u jako vždy připraveného Rubéna Castra, jenž pohotově vsítil svůj třináctý gól sezony. Argentinský asistent prvního gólu večera posléze přidal i trefu vlastní, když si skvěle načasoval náběh na přední tyč, kde zakončil pohlednou individuální akci mladého Musondy, jenž v Betisu hostuje z londýnské Chelsea.

Po změně stran nejprve hosté přečkali zoufalý tlak Espanyolu, který vykulminoval gólem Gérarda Morena. Radost však domácím zkazil praporek čárového rozhodčího a dlužno dodat, že o pochybení sudích nešlo. Sotva minutu nato se postavil k přímému kopu Juan Vargas a fantastickou ranou do horního růžku zařídil Betisu devatenáct minut před koncem pohodlné vedení 3:0, které již Andalusané udrželi bez větších potíží až do konce.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele