27. kolo
01.03.2016 22:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

UD Las Palmas - Getafe CF 4:0

Hráči Las Palmas dnes překvapivě snadno přehráli svého tabulkového rivala Getafe a díky výhře 4:0 udělali velký krok k záchraně. Do sítě Madridských se postupně trefili José, Viera a dva přesné zásahy přidal také Tana. Zápas v dresu Getafe nedohrál vyloučený Pereira. Hosté prohráli posedmé v řadě, fotbalisté Las Palmas naopak potvrdili tři body ze hřiště Eibaru.

Pro výhru Las Palmas byl klíčový brzký gól. Už v 7. minutě centroval do nebezpečného prostoru před brankou domácí kapitán García, Willian José přesprintoval bránícího hráče a z bezprostřední blízkosti napálil míč do sítě - 1:0! Getafe se nadechovalo k odpovědi po čtvrthodině hry, akce hostí však postrádaly přesnost. Naopak Las Palmas dnes mělo svůj den a domácí byli před brankou Getafe hodně nebezpeční . Jako ve 27. minutě, kdy hostující Lacen zastavil centr Viery rukou v pokutovém území a sudí Melero neměl na výběr nic jiného než odpískat penaltu. Tu bez problémů proměnil sám Jonathan Viera - 2:0!

Další úder domácích přišel krátce po změně stran. Po naprosto chaotickém bránění hráčů hostujícího kouče Frana Escribá se k odraženému míči dostal Viera, jenž poslal balón na Tanu. Pětadvacetiletý rodák z Las Palmas si obhodil obránce Pereiru a přesně zakončil pod padajícím Guaitou - 3:0! Getafe se blížilo další blamáži a hostům rapidně docházela trpělivost. Nervy na uzdě nakonec neudržel Pereiera, jenž dostal první žlutou kartu po protestech proti nařízené penaltě a druhou v 65. minutě za nevybíravý faul na domácího Moma.

Oslabení hosté už se nevzmohli na odpor a do konce zápasu ještě jednou inkasovali. Čtvrtý gól Las Palmas vsítil v 83. minutě opět Tana. Domácí forvard dostal jako na míru střiženou přihrávku za obranu od Moma a tváří v tvář Guaitovi nezaváhal - 4:0! Fotbalisté z Kanárských ostrovů mají na kontě nyní sedmadvacet bodů a zůstanou mimo sestupové pásmo. Do něj naopak může už po tomto kole spadnout Getafe.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele