27. kolo
02.03.2016 21:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Levante UD - Real Madrid 1:3

Real Madrid nepředvedl svůj nejlepší fotbal, na tři body proti předposlednímu Levante to ale stačilo. Vítězství 3:1 Zidaneovu mužstvu přinesl vedoucí gól Ronalda z penalty, vlastní branka gólmana Mariña a střelecký účet Realu uzavřel v nastavení Isco. Jedinou branku Valencijských zaznamenal ke konci první půle Deyverson.

Morálka Realu po prohraném derby s Atléticem nemohla být nikterak velká a na výkonu Bílého baletu na stadionu Levante se to podepisovalo od začátku utkání. Navíc musel Zidane před zápasem řešit mnohé absence včetně šesti hráčů základní sestavy (Modiče, Marcela, Balea, Ramose, Carvajala a Benzemy). Na hřišti se tak objevil v dresu Realu například osmnáctiletý Borja Mayoral, jenž měl za áčko Bílého baletu doposud odkopáno pouhých čtyřicet sedm minut.

Zákonité nesehranosti nováčků se starými matadory mohl hned v 5. minutě využít Rossi, který však svou pohotovou střelu z vápna umístil jen doprostřed branky. Tam číhal připravený Navas. To bylo z hlediska šancí na dlouhou dobu vše a dalšího vzruchu se diváci dočkali až ve 20. minutě, kdy zkusil Ronaldo překvapit domácího gólmana Mariña střelou z úhlu. Brankář Levante si ale prostor na přední tyči pohlídal.

Zlom nastal až ve 33. minutě. To Orbán zapomněl stáhnout nohu, když okolo něj procházel Vázquez a čtyřiadvacetiletý útočník si na sudím De Burgosovi vymodlil penaltu. K té se nemohl postavit nikdo jiný než tradiční exekutor pokutových kopů Cristiano Ronaldo, jenž penaltu bezpečně proměnil - 0:1! A pro domácí bylo vzápětí ještě hůř. Los Blancos totiž vyšel rychlý protiútok, po němž do tyče pálil Mayoral. Míč se pak ke smůle domácích příznivců odrazil od zad gólmana Mariña až za brankovou čáru - 0:2!

Nabitý konec poločasu ještě přinesl jednu branku. Míč ze sítě musel tentokrát lovit Navas, který kapituloval po střele Deyversona. Brazilský forvard využil několik zaváhání hostů před vápnem a po přiťuknutí Rossiho umístil míč přesně k tyči - 1:2! Po přestávce domácí sahali po vyrovnání. Jako v 61. minutě, kdy se po centru Lópeze z pravé strany natahoval za míčem v nebezpečném prostoru před brankou Deyverson.

Real mohl udeřit potřetí v 66. minutě, ale Ronaldo nastřelil po nákopu Jamese sám před gólmanem pouze tyč! Na druhé straně zahrozil v 82. minutě García a Navas se musel hodně natahovat, aby jeho pokus vyrazil alespoň na rohový kop. Poslední slovo však měl přeci jen Real. Konkrétně Isco, jenž vytěžil maximum z obětavé zpětné přihrávky Ronalda a perfektně umístěnou přízemní ranou nedal Mariñovi šanci - 1:3!

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4 2

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuju, že je levante potrápí 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

HALA MADRID-5:0 C.R.7-4-GÓLY KROS-1-GOL

Reagovat
boryland

2:2.................

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele