27. kolo
02.03.2016 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Valencie díky Kameniho vlastenci otočila zápas v Malaze

Po prachbídném úvodu v nové funkci trenéra Valencie se Gary Neville snad poprvé dočkal také jisté dávky štěstí, které mu zaručilo cennou výhru na půdě Malagy. Los Che totiž v Andalusii brzy prohrávali a vypadalo to s nimi všelijak, ovšem ještě do poločasu si pořádně kuriózním způsobem vsítil vlastní gól brankář Carlos Kameni, čímž hosty vrátil do hry. Krátce po změně stran dokonal obrat mladík Denis Čeryšev.

Branka Dujeho Ćopa ze čtrnácté minuty tak Netopýry nakonec vůbec mrzet nemusí, neboť tvrdý domácí nezdar o víkendu proti Athleticu (prohra 0:3) je nyní úspěšně zapomenut. Valencie díky tomu přeskočila v ligové tabulce právě svého středečního soka a po delší době je znovu v její horní polovině na devátém místě. Malaga zaostává o dva body i příčky.

Hosté vstoupili do zápasu správnou nohou a vynutili si na soupeři celou řadu faulů, z čehož pramenila pravidelná zásoba centru do pokutového území Malagy. Přesto si první gól utkání připsali domácí, když se zničehonic prosadil Ćop, a mohlo být ještě hůře, kdyby brazilský útočník Charles posléze proměnil svou šanci na zdvojnásobení vedení.

Teprve pak se do permanence dostal i Carlos Kameni, jehož protáhl Aderlan Santos. Kamerunský gólman však jen chvíli nato trestuhodně neodhadl dráhu letu míče, který hodlal sebrat ze vzduchu, a k úleku domácích příznivců i spoluhráčů si jej srazil do vlastní brány. Kvůli této minele z jednačtyřicáté minuty se tak do kabin odcházelo za nerozhodného stavu.

Čtyři minuty po změně stran bylo pro Malagu ještě hůře, neboť ji srazil do kolen Denis Čeryšev. Ruský záložník, jenž ve Valencii hostuje z Realu Madrid, totiž poslal hosty do vedení a přinutil andaluského soupeře, aby vyrukoval s ofenzivní hrou, která mu příliš nesvědčí. Asi největší šanci na vyrovnání posléze zahodil střídající Ricardo Horta, jehož v samém závěru doplnili nepřesnými pokusy i Roberto Rosales s Miguelem Torresem. Valencie tak vydolovala ze stadionu Rosaleda všechny body za těsnou výhru 2:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele