27. kolo
03.03.2016 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Granada si poradila s Gijónem a je zpět v boji o udržení

Přímý souboj o záchranu vyzněl lépe pro domácí Granadu, která na stadionu Los Cármenes zvládla přehrát Sporting Gijón v poměru 2:0. Obě branky padly až během druhého poločasu, nejprve se z pokutového kopu prosadil Youssef El-Arabi a v samém závěru pojistil zaslouženou výhru andaluského celku Isaac Success.

Granadští tak sice nadále zůstávají na sestupových příčkách, ovšem alespoň přeskočili právě svého čtvrtečního soupeře a z osmnáctého místa za záchranou zaostávají pouze vinou horšího skóre. Svůj doposud nuzný gólový přísun si mohli vylepšit právě v tomto kole, jenže ani jasná dominance během první půle nevedla k jediné přesné trefě a průlomu skóre.

Ve čtyřiadvacáté minutě si Miguel Lopes vylámal zuby na brankáři Ivanu Cuellarovi, jenž vytěsnil míč do bezpečí včasným skokem k zemi směrem k pravé tyči své branky. Jen chvíli nato se s totožným výsledkem potázal i Fran Rico a posléze neuspěl ani Ricardo Costa, jehož hlavička po centru Rubéna Rochiny zapadla těsně vedle. Aktivní Rochina si pak čtyři minuty před odchodem do kabin vypracoval vlastní střeleckou příležitost, opět neúspěšně.

Gijón se po matném výkonu po změně stran notně zvedl a málem se okamžitě ujal vedení po ráně Omara Mascarella. Jeho rána po pasu Antonia Sanabrii však nakonec skončila pouze na levé tyči. Granadští si v tu chvíli mohli zhluboka oddechnout a poté svého soka znovu přimáčkli na vlastní polovinu. Neúnavný Rochina nadále v jednom kuse pokoušel pozornost hostující obrany, ale gól nakonec přišel s přispěním někoho jiného. David Barral se totiž v šestnáctce svalil k zemi po zákroku nešťastníka večera Mascarella a Youssef El-Arabi nařízený pokutový kop bezpečně proměnil.

V třetí minutě nastavení pak nigerijský forvard Success těsné vedení Granady zdvojnásobil a postaral se tak o konečné prvenství 2:0. O třetí vítězství v řadě se nyní budou granadští pokoušet na hřišti Realu Betis, zatímco Sporting na vlastní půdě přivítá rozjetý Athletic.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele