27. kolo
02.03.2016 20:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Aduriz zase řádil a Deportivo odjíždí s debaklem 4:1

Deportivo la Coruňa patří v posledních týdnech k celkům s tou vůbec nejhorší formou v celé Primera División a jeho představení na půdě Athleticu tento dojem jen prohloubilo. Baskický klub si totiž na svém tápajícím sokovi pošmákl a výhrou 4:1 potvrzuje ambice na kvalifikaci do evropských pohárů. Hrdinou večera se nestal nikdo jiný než Aritz Aduriz, jenž zaznamenal hattrick a dosáhl již na fantastické číslo třiceti vstřelených gólů v letošní sezoně.

O brzké vedení domácích se postaral Iker Muniain, jehož ještě do přestávky podpořil svou první trefou nestárnoucí Aduriz. Krátce po změně stran pak sice vykřesal Deportivu jiskřičku naděje Oriol Riera, jenže španělský kanonýr, jehož fantastická forma by neměla uniknout ani reprezentačnímu kouči Vicentemu de Bosquemu, pojistil vítězství klubu z Bilbaa dalšími dvěma zásahy.

Athletic byl na hřišti lepším týmem již od samého počátku. Ve třetí minutě musel brankář Stipe Pletikosa obratně k zemi, aby vytěsnil nebezpečnou přízemní ránu Adurize. Deportivo zareagovalo střelou Faycala Fajra, ovšem gólman Gorka Iraizoz se zaskočit nenechal. V jedenácté minutě se již domácí dočkali - po sklepnutí Raúla Garcíi se zblízka prosadil Muniain. Ve třiatřicáté minutě se málem aktivní Aduriz prosadil hlavou a nakonec si na svůj první zásah večera musel počkat jen o tři minuty déle. Po přesném pasu Markela Susaety již v hloubi pokutového území chladnokrevně napálil míč do sítě a zajistil svému týmu pohodlné poločasové vedení 2:0. Po šesti minutách druhé půle však snížil zpět na rozdíl jediné branky Riera, jenž proměnil centr Lucase Péreze.

Athletic se ovšem gólem Deportiva nenechal rozhodit ani v nejmenším a hned tři minuty nato se opět svému soupeři vzdálil na rozdíl dvou branek, když se znovu opakovala prověřená kombinace Susaeta - Aduriz. Na přelomu hodiny hry pak nezastavitelný Aduriz dokonal hattrick dalším suverénním zakončením z hloubi šestnáctky a pro Depor již nebylo návratu. Deset minut před koncem mohl ještě přidat pátý gól Xabier Etxeita, ale jeho hlavička skončila těsně nad. Když pak v samém závěru opět Fajr nevyzrál na Iraizoze, skončilo utkání pohodlnou výhrou domácích v poměru 4:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele