27. kolo
02.03.2016 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sevilla díky trefě Llorenteho vydřela výhru s Eibarem

Sevilla znovu potvrdila, že je v letošní sezoně týmem dvou tváří, a udržela svou precizní domácí formu i tentokrát. Eibar sice v Andalusii nedal kůži lacino, ale nakonec se poroučí s nepořízenou v podobě prohry 1:0. O jedinou branku utkání se postaral Fernando Llorente.

Zatímco na hřištích soupeře sevillští raritně doposud ani jedinkrát nedokázali zvítězit, jejích vlastní stadion je nedobytnou pevností. Od září loňského roku zde Sevilla nastřádala dvanáct vítězství v řadě a zdá se, že nemá jen tak v plánu s touto fantastickou bilancí končit. Tentokrát se o brzké vedení postaral Llorente a domácí jej již nepustili. Eibar navíc v závěru musel dohrávat o deseti, neboť Lillo Castellano obdržel dvě žluté karty a musel předčasně do kabin.

První a také poslední gólový příspěvek večera padnul již v jedenácté minutě. Michael Krohn-Dehli poslal přesný centr na Llorenteho, jenž stejně tak povedeným zakončením vsítil svůj sedmý gól sezony. Vytáhlý španělský pak dostal dvě další šance svůj gólový příspěvek ještě více rozšířit, jenže tentokrát jej již střelecká muška zradila a Eibar dostal možnost vrátit se do zápasu. S hlavičkou Borjy Bastóna si musel umně poradit brankář Rico a domácí gólman posléze potřeboval vytáhnout ještě lepší zákrok při ráně Gonzala Escalanteho.

Napínavá podívaná pokračovala i po změně stran a Rico se musel znovu činit při dalších pokusech Bastóna i Escalanteho. Na opačné straně nezahálel ani Ricův protějšek Asier Riesgo, jehož protáhl Daniel Carriço nebezpečnou hlavičkou a pak i dvěma střelami z hranice pokutového území. Skóre však zůstávalo stále nakloněno ve prospěch domácích a Eibar navíc utrpěl ztrátu dvě minuty před koncem, když byl vyloučen Castellano.

Přesto ještě hosté vrhli všechny síly kupředu a střelecké pokusy Enriche s aktivním Bastónem musely nejednoho příznivce Sevilly notně vystrašit a v samém závěru již při ráně střídajícího Berjóna ani nedutali. Sergio Rico však byl po celý zápas neomylný a svůj perfektní výkon vyšperkoval finálním zákrokem "za tři body".

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele