27. kolo
02.03.2016 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Villarreal neprohrál ani ve Vigu a drží čtvrté místo ve své moci

Villarreal obstál v další zatěžkávací zkoušce a bezbrankovou remízou z hřiště Celty Vigo navýšil jak svou dlouhou sérii neporazitelnosti, tak i šance na podržení stávající čtvrté příčky v ligové tabulce.

Nejblíže měl k průlomu skóre hostující útočník Cedric Bakambú, a to již v první půli, ovšem ani jeden z jeho tří střeleckých pokusů se nakonec nesetkal s úspěchem kvůli kvalitním zákrokům brankáře Sergia Álvareze. I to ale stačilo na prodloužení čtrnáctizápasové šňůry bez porážky, která trvá již od listopadu loňského roku.

Výhra na stadionu Balaidós by sice Žlutou ponorku alespoň na chvíli vyhouplo dokonce na třetí místo před Real Madrid, ale hlavním cílem po zbytek sezony bude udržet si v uctivé vzdálenosti rivaly za sebou, což se zatím úspěšně daří. Šestá Celta zůstává o jedenáct bodů pozadu, sedmý Athletic ještě o jeden více a i nejspíše nejnebezpečnější pronásledovatel ze Sevilly zaostává po sedmadvaceti odehraných kolech stále o propastných devět bodů.

Aktivní Bakambú se činil od samého úvodu utkání. Jeho první rána ještě skončila mimo, ovšem tu další ze čtrnácté minuty již musel Álvarez umně vyrazit do bezpečí. Domácí odpověděli střelou Johna Guidettiho, jehož pokus si pohlídal Alphónse Aréola. Ve zbytku první půle se však činil už jen a pouze Bakambú, jenž znovu prověřil Álvareze v minutě dvaatřicáté a do třetice si na domácím gólmanovi vylámal zuby krátce před odchodem do kabin, přestože jeho rána mířila do horního růžku...

Po změně stran nabídly oba celky vyrovnanou podívanou, které však nadále kralovali oba brankáři. Navzdory povedenému zakončení tak neuspěl jak hlavičkující Guidetti, tak ani Marcelo Díaz se svou dalekonosnou ranou. Krátce po hodině hry měla Celta dvakrát takříkajíc gól na kopačce, jenže Díaz ze slibné pozice minul a minutu nato neuspěl tváří v tvář Aréolovi ani Daniel Wass.

S přibývajícím časem však šancí notně ubývalo a za zmínku stojí snad jen dva nepřesné pokusy Díaze s Nolitem. Oba týmy se tak musely spokojit se zaslouženou dělbou bodů.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele