Premier League - souhrn 8. kola

14.10.2017, 15:24, aktualizováno 16.10.2017, 22:56
Komentáře a souhrny
Leicester se rozešel smírně s West Bromem a stejně dopadlo utkání Southamptonu s Newcastlem. Everton zásluhou pozdní branky veze alespoň bod ze hřiště Brightonu. Šlágr 8. kola mezi Liverpoolem a Manchesterem United vítěze nepřinesl. Red Devils se přesto alespoň dočasně posunuli na vedoucí pozici, z níž je po demolici dalšího soupeře sesadili Citizens. Tottenham udolal Bournemouth, Chelsea překvapivě nestačila na Crystal Palace. Arsenal v nastavení selhal na Watfordu...

Leicester City - West Bromwich Albion 1:1

16.10.2017 21:00

Góly: 80. Riyad Mahrez - 63. Nacer Chadli

Málem Leicester neurval z tohoto duelu ani bod. Už předem se vědělo, že Liškám se na West Bromwich Albion dlouhodobě nedaří, protože naposledy ho doma dokázaly porazit v roce 1994. K dalšímu vítězství měly hodně daleko, protože se v 63. minutě prosadil Nacer Chadli. Alespoň však částečně uhájil čest domácím Riyad Mahrez.

Tak jako tak nemůže být předloňský mistr se současným postavením v tabulce spokojený, neboť mu konečná remíza ze sestupového pásma nepomohla. WBA neměl vůbec daleko k tomu, aby od půlky srpna konečně urval v Premier League své třetí vítězství v sezóně, jenže nejtěsnější možný náskok až do závěrečného hvizdu neudržel.

Co se gólových příležitostí týče, byl na ně tenhle zápas opravdu hodně chudý. Třeba v prvním poločase se mohl prosadit snad jen ve 35. minutě Simpson, který svou střelou z halfvoleje provětral rukavice Myhilla, jinak třeba neúspěšná hlavička Vardyho ze 42. minuty vlastně jen dokumentovala naprostou mizérii v útoku z obou stran.

Přece jenom se mohlo průběžné skóre hnout kupředu šest minut po přestávce. Znovu to byl o něco aktivnější Leicester, kdo se snažil ujmout průběžného vedení, Albrighton z levé strany vnikl do šestnáctky a odtud popostrčil balón na Mahreze, jenže ten z vyložené pozice pouze přestřelil. Naopak WBA následně udeřil prakticky ze své první šance.

Není divu, že v tomhle střetnutí v podstatě mohla rozhodnout jedině standardka, a té se Chadli chopil, jak se sluší a patří, a míč zakroutil pravačkou přes zeď přesně k tyčce. Nerozhodný rezultát však nakonec byl tím spravedlivým ořechovým a zařídil ho Mahrez, jelikož dokázal v pokutovém území využít hlavičkového sklepnutí od Slimaniho.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Newcastle United 2:2

15.10.2017 17:00

Góly: 49. Manolo Gabbiadini, 75. Manolo Gabbiadini (pen.) - 20. Isaac Hayden, 51. Ayoze Pérez

Newcastle United v utkání dvakrát vedl, ale přesto odjíždí ze Southamptonu s bodem za remízu. Domácí totiž dokázali vždy na nepříznivý stav reagovat a to díky jednomu muži - střelcem obou branek se stal italský útočník Manolo Gabbiadini.

Domácí se spolehli na klíčové opory, takže se na hřiště dostali například Romeu s Leminou, zatímco o ofenzívu se starali převážně Long, Tadić, Redmond a samozřejmě střelec Manolo Gabbiadini. Straky s sebou přivezly Haydena, Ayozeho Péreze, Atsua, Shelveyho, Lejeuneho nebo Ritchieho. Roli hlavního útočníka převzal Joselu. V deváté minutě si hosté vypracovali první větší šanci zápasu, protože odražený balon sebral ve vápně Atsu, jenže balon nedokázal usměrnit do brány!

Ve dvacáté minutě se poprvé měnilo skóre utkání a to ve prospěch lepších Strak. První střelu z voleje ještě obrana domácího Southamptonu vyrazila, jenže z voleje napálil balon zpět mladý obránce Isaac Hayden a jeho rána zapadla přesně k tyči - 1:0 pro hosty!

Na tuhle trefu domácí dlouho nedokázali odpovědět, a to ani herně. Dlouhé pasy na Manola Gabbiadiniho se stávaly snadnou kořistí pro obránce United a kombinace po zemi domácícm také nevycházela. A když už se Dušan Tadić dostal s balonem po individuální akci do vápna, jeho tvrdou ránu tečovala obrana hostí na rohový kop.

S centrem Nathana Redmonda si brankář Rob Elliot poradil bez problémů a završil tím první půli. Do té druhé nastoupili domácí mnohem odhodlanější. Nejprve ještě přežili akci Péreze, který našel Joseluho a jeho hlavičku zastavilo břevno! O pouhé dvě minuty později ale dlouhý pas našel Manola Gabbiadiniho, který balon zpracoval a nenechal se o něj připravit. Seběhl s ním do středu vápna a ranou k tyči překonal Elliota - 1:1.

Fraser Forster spolu s domácími ochozy sice chvíli slavil, ale o dvě minuty později znovu kapituloval! Šikovný útočník Ayoze Pérez sice poprvé ještě neskóroval, ale dostal se k odraženému míči a ačkoli byl ve velkém úhlu, přesto brankáře Forstera se štěstím překonal!

Na to domácí reagovali střídáním, do hry byl vyslán Sofiane Boufal či Steven Davis. Dlouho se jim ale nedařilo dostat se do zakončení. Až patnáct minut před koncem utkání byl ve vápně faulován Shane Long a sudí Kevin Friend nastavil svou přátelskou tvář domácím fanouškům. Odpovědnost penaltového střelce na sebe vzal Manolo Gabbiadini a bez potíží překonal Elliota - 2:2.

Ten musel ještě ke konci řešit jeden ostrý centr a mírné obavy mu způsobil nástup útočníka Charlieho Austina. Víc štěstí ale měli domácí, protože minutu před koncem se na vysoký centr pověsil do vzduchu Lejeune a za překonaného brankáře musel zaskočit pohotový Davis dokonce na brankové čáře!

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Everton FC 1:1

15.10.2017 14:30

Góly: 82. Anthony Knockaert - 90. Wayne Rooney (pen.)

Trápení Evertonu pokračuje i nadále. Svěřenci Ronalda Koemana i nadále neúspěšně očekávají třetí ligovou výhru. Bod na půdě nováčka jim navíc až brankou z pokutového kopu zachránil v nastaveném čase Wayne Rooney.

V úvodu byli aktivnější hosté, kteří jako první také zahrozili. Po kombinaci Sigurdssona a Rooneyho se ke střele ze střední vzdálenosti dostal Gueye a jeho přízemní projektil pěkně protáhl strážce svatyně domácích. Brighton kontroval po půlhodině hry, kdy se po rohovém kopu dostal k zakončení z hranice vápna Knockaert, jehož střelu obránci hostí zblokovali jen k volnému Dunkovi, který však zblízka míč do sítě neprotlačil. O chvilku později ztratil ve středu pole balón Propper, protiútok Evertonu potáhl Rooney, před vápnem míč předložil opět Gueyemu, jehož obstřel však mířil těsně vedle. Další zajímavé možnosti již první půle nenabídla a do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Hned z kraje druhé části do vápna pronikl Calvert-Lewin a tvrdou ranou pořádně vyplašil brankáře Ryana, ten byl ale pozorný. O chvíli později se do další dobré pozice dostal tentýž hráč, když si po Rooneyho centru dokázal skvěle odstavit bránícího soka, levačkou však mířil pouze slabě do středu branky. Následně se taktovky ujali domácí - Knockaertova nebezpečná střela z úhlu byla sražena na rohový kop, osm minut před koncem se však domácí celek dočkal prvního zásahu.

To do pokutového území vnikl agilní Bruno a zpětnou přihrávkou parádně vybídl na penaltě stojícího Izquierda, ten ale nepochopitelně nastřelil pouze stopera Keana. Schneiderlin však odražený míč nedokázal odklidit do bezpečí, ten se pak následně odrazil ke zcela osamocenému Knockaertovi, který tentokrát nezaváhal a zblízka poslal domácí celek do vedení. Pojistku mohl tři minuty před koncem přidat Izzy Brown, svou střelu z hranice vápna však nasměroval pouze do míst, kde se pohyboval Jordan Pickford.

V nastaveném čase pak přišel naprostý šok - po volném přímém kopu došlo ve vápně domácích ke střetu mezi Brunem a Calvertem-Lewinem, který sudí Oliver vyhodnotil jako nedovolený. Nařízenou penaltu následně chladnokrevně proměnil Rooney a dal tak výsledku konečnou podobu - Brighton tak tedy remizoval s Evertonem 1:1

Více informací k zápasu

Watford FC - Arsenal FC 2:1

14.10.2017 18:30

Góly: 71. Troy Deeney (pen.), 90. Tom Cleverley - 39. Per Mertesacker

Přestože Watford vstoupil do nové sezony víc než slibně, na první domácí vítězství stále čekal. To se však dramaticky změnilo po odehraném osmém kole, v němž Hornets vybojovali velecenný triumf nad Arsenalem, přestože ještě po sedmdesáti minutách prohrávali. Nejprve z kontroverzní penalty skóroval Troy Deeney a o vítězný gól se v samotném nastavení postaral Tom Cleverley. Watford tak nyní dokonce v tabulce předskočil svého sobotního soupeře a nachází se na výtečném čtvrtém místě.

Arsenal sice do zápasu vstupoval s bilancí čtyř výher v řadě, když vezmeme v potaz i vystoupení Kanonýrů v Evropské lize, jenže i tak hosté na Vicarage Road podali nevýrazný výkon. V základní sestavě bez Alexise Sáncheze, Mesuta Özila, Aarona Ramseyho či Shkodrana Mustafiho vinou zranění čí únavy po reprezentační pauze se svěřenci Arséna Wengera hledali a za první půlhodinu si připsali směrem dopředu sotva jednu nepřesnou dalekonosnou ránu Mohameda Elnenyho.

Poté však přesto hosté zničehonic prolomili skóre. Xhakův rohový kop přistál na hlavě Pera Mertesackera, jenž si připsal první ligový zásah po bezmála 1400 dnech. Najednou byl Arsenal na koni a Granit Xhaka s Héctorem Bellerínem si připsali další nadějné střelecké pokusy ještě do přestávky. Také po změně stran Kanonýři nabídli několik slibných kombinací Iwobiho se střídajícím Özilem, jenže jim scházelo vždy přesnější zakončení.

Dvacet minut před koncem se Watfordu naskytla jedinečná příležitost k vyrovnání, když sudí Neil Swarbrick nařídil pokutový kop za zákrok Bellerína na Richarlisona. K exekuci se postavil Troy Deeney a bezpečně napálil míč do sítě. Zatímco Arsenal nebyl schopen sebemenší odpovědi, domácí se hnali za obratem, jejž nejprve málem dosáhl Etienne Capoué, který s pomocí Mertesackerovy teče trefil brankovou konstrukci.

V samém závěru se však Hornets opravdu dočkali, když chaos v šestnáctce Arsenalu po další sérii zablokovaných střel s nahodilým odrazem napálil míč pod břevno Tom Cleverley za přihlížení nekonsolidované defenzivy Kanonýrů. Svěřenci Marca Silva tak poskočili jak před Arsenal, tak i Chelsea a okupují s patnácti body skvělé čtvrté místo.

Více informací k zápasu

Burnley FC - West Ham United 1:1

14.10.2017 16:00

Góly: 85. Chris Wood - 19. Michail Antonio

Dlouho to vypadalo, že by West Ham United mohl urvat proti Burnley už své celkové šesté vítězství v řadě nad tímto protivníkem. Brzy se totiž ujal vedení díky Michailovi Antoniovi, jenže asi spravedlivou dělbu bodů nakonec pět minut před koncem zařídil Chris Wood. Oba celky po reprezentační přestávce jednoduše nezahrály vůbec špatně.

Dodatečně hodně vynadáno nakonec zřejmě dostane hostující útočník Andrew Carroll. Chvilku poté, co se hosté ujali vedení, totiž během jedné minuty obdržel dvě žluté karty, logicky následně i červenou, a zbytečně svůj tým oslabil. Byť domácí dlouho početní výhodu nedokázali využít, podařilo se jim přece jenom vyrovnat.

Londýnský celek vstoupil do utkání velmi dobře. Brankář Hart nakopl dlouhý balón dopředu, letící míč špatně odhadl stoper Mee, který ho nedokázal dostat do bezpečí, toho využil Antonio, jenž si v koncovce poradil. Pak se však situace West Hamu zkomplikovala. Za dva přestupky loktem se totiž rychle nechal vyloučit útočník Carroll.

Burnley ucítilo šanci a možná se i právem dožadovalo po půlhodině penalty, jelikož Wooda v pokutovém území hodně nešetrně atakoval Hart. Nicméně píšťalka sudího Attwella zůstala němá. Vstup do druhého poločasu pak lépe vyšel Kladivářům, kteří byli i v deseti v útoku nebezpečnějším mužstvem. Jenže navýšit náskok se jim nepodařilo.

V 57. minutě předvedli úchvatnou kombinaci, po níž si vyměnili míč postupně Pedro Obiang, Javier Hernández a Lanzini, aby nakonec vypálil osamocený Antonio, avšak mezi třemi tyčemi fantasticky zasáhl gólman Pope. Na druhé straně se snažil o srovnání průběžného stavu střídající Gudmundsson, svým pokusem ale orazítkoval pouze tyčku.

Čím více se blížil konec utkání, tím více se West Ham snažil především o bránění nejtěsnějšího možného vedení. The Clarets nenacházeli na pozornou defenzívu soupeře recept, přesto dokázali využít jednu ze svých mála šancí. V 85. minutě Gudmundsson unikl po pravé straně, odcentroval do šestnáctky, a odtud Wood hlavou zacílil.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Chelsea FC 2:1

14.10.2017 16:00

Góly: 11. César Azpilicueta (vl.), 45. Wilfried Zaha - 18. Tiemoué Bakayoko

Sedm kol bez bodu a bez vstřelené branky, co asi tak může následovat? Jistěže dva vstřelené góly a skalp obhájců titulu. Tak šokující, až to vlastně ani nepřekvapí. Crystal Palace si doma v malém londýnském derby ukázkově vyšlápl na Chelsea a stejným poměrem tak navázal na svůj jarní úspěch ze Stamford Bridge...

Bylo to do značné míry dílo štěstěny, nicméně datum 14. října, místní čas 15:11, se zapisuje do análů této sezony jako konec čekání Crystal Palace na první ligový gól. Trvalo to 731 minut, než Cabaye krkolomně navázal na Townsendův průnik podél postranní čáry a dvojice Courtois-Azpilicueta pouze posunula míč za brankovou čáru.

Chelsea mezitím vypadala bez rytmu, absence Kantého jako by ji stála veškerou energii. Přesto se Blues poměrně brzy dostali zpátky do hry, když se Eagles nedokázali vypořádat s Fábregasovým rohem a nechali hlavičkovat neobsazeného Bakayoka. Po 18 minutách se začínalo odznova.

Chelsea ovšem tato branka nijak viditelně nenakopla. Alonso s Fábregasem sice se svými následnými pokusy jen těsně minuli vymezený prostor, jinak ale Blues dál působili rozháraně. A v závěru první půle byli zaskočeni ještě jednou, tentokrát definitivně. Sakho oloupil Williana, popovezl míč, rozdal ho Zahovi a navrátilec po dvouměsíčním zranění si mezi dvěma soky našel tak akorát dostatek prostoru k uspokojivému finiši.

Po přestávce se Chelsea mírně zvedla, když Fábregas orazítkoval břevno a žolík Pedro donutil výjimečně startujícího Speroniho ke složitějšímu zákroku. Skórovat v jednu chvíli měl rovněž střídající Musonda, přičemž argentinský gólman záhy výtečně lapil ještě Alonsovu hlavičku. Ani jedna z akcí druhou ligovou porážku obhájců v řadě neodvrátila.

Více informací k zápasu

Manchester City - Stoke City 7:2

14.10.2017 16:00

Góly: 17. Gabriel Jesus, 19. Raheem Sterling, 27. David Silva, 55. Gabriel Jesus, 60. Fernandinho, 62. Leroy Sané, 79. Bernardo Silva - 44. Mame Diouf, 47. Kyle Walker (vl.)

Kritický přelom po druhé reprezentační přestávce v sezoně Manchester City zvládl na jedničku podtrženou. Jeho ofenzíva navázala zhruba přesně tam, kde skončila, a hravě rozpárala také Stoke City bývalého manažera bleděmodrých Marka Hughese. Jarní bezbranková remíza se ani zdaleka neopakovala; dělila nás od ní málem celá desítka gólů...

První varování pro Potters přišlo v sedmé minutě, kdy Wimmer vůbec nedokázal odvrátit De Bruyneho centr a Sané po jeho výzvě trestuhodně přestřelil. O poznání lepší mušku měl o deset minut později Gabriel Jesus, když si Walker zaběhl pro hezkou průnikovou přihrávku De Bruyneho a naservíroval mu míč do ideální pozice - 1:0.

V tu chvíli se všichni na Etihad Stadium mohli uvolnit; koncert mohl začít. Ihned za dvě minuty se s další druhou asistencí vytasil De Bruyne, když tentokrát famózní příhrou uvolnil Saného a ten nesobecky vyzýval na zadní tyči Sterlinga - 2:0.

O tři góly to mohlo být ve 24. minutě, kdyby Silva nepřeběhl přihrávku řádícího Sterlinga, a tak se domácí znovu radovali "až" o tři minuty později, kdy Sterling opět prokázal parádní přehled a pod sebou našel Silvu, který i se ztracenou rovnováhou zametl míč do sítě - 3:0.

Stoke se vzadu vůbec nechytal a po půlhodině hry si balonu na kopačkách užíval všehovšudy osm procent času. První střelu z dvaceti metrů vykouzlil Zouma až ve 34. minutě, přesto však hosté ještě do pauzy alespoň snížili, když si Diouf napravo narazil s Jesem a s pomocí teče překonal Edersona.

Brazilský brankář tak přišel o dlouhotrvající sérii nepřekonatelnosti, a pokud v minulých čtyřech kolech neinkasoval, zde po přestávce brzy lovil míč ze sítě podruhé, když Diouf opět využil postavení soupeře - tentokrát dokonce do takové míry, že byl gól označen za vlastní a připsán Kyleovi Walkerovi.

Citizens ovšem nemuseli panikařit, měli totiž stále na place Kevina De Bruyneho, který se tentokrát - když týmu teklo do bot - neváhal vytasit rovnou s první asistencí. V 56. minutě si na zadní tyči všiml Gabriela Jesuse a ten se z voleje bez problémů trefil pod víko - 4:2.

A gólostroj jménem Manchester City začal šlapat nanovo. Po hodině hry využil volného prostoru Fernandinho k ambicióznímu nápřahu z dobrých 25 metrů a favorit soupeři znovu odskočil na rozdíl tří branek. Aby toho nebylo málo, o dvě minuty později využil De Bruyneho pobídky Sané ke stanovení tenisového skóre. Teprve potom si Guardiola mohl dovolit stáhnout Jesuse i De Bruyneho.

I bez nich ještě City nebylo tak úplně hotové, zhruba deset minut před koncem Sterling vysunul střídajícího Bernarda Silvu a ten si rovněž tváří v tvář Butlandovi věděl rady. Manchester City se tak stal prvním anglickým prvoligovým týmem od Evertonu roku 1894, který na prostoru prvních osmi ligových zápasů sezony zaznamenal 29 gólů.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - AFC Bournemouth 1:0

14.10.2017 16:00

Góly: 47. Christian Eriksen

Konečně má Tottenham o co se opřít. Doposud se ve svém dočasném domově mohl chlubit akorát s výkonem nad Borussií Dortmund, nyní si konečně odškrtl také první ligové vítězství na Wembley. Po Burnley a Swansea už Bournemouth v Londýně loupit nedokázal, ačkoliv tomu nebyl až tak daleko...

Eddie Howe své Cherries na Spurs připravil dobře; vyrukoval na ně s obrannou pěticí, která Tottenham v první půli téměř ukázkově neutralizovala. Domácí naproti tomu nastoupili se čtyřčlennou defenzivní linií, o pauze se nicméně Pochettino vrátil k rozestavení se třemi stopery a ihned oslavil úspěch. Eriksen zakombinoval se Son Heung-minem a dvě minuty po restartu utkání levačkou rozhodl.

Dánský špílmachr byl obecně asi nejnebezpečnějším hráčem Spurs, když Begoviće ještě jednou donutil k těžšímu zákroku. Na bosenském gólmanovi si mimoto v rozmezí sekund dvakrát vylámal zuby také Harry Kane, který po senzačním září prožil poněkud frustrující odpoledne.

Na druhé straně se párkrát musel činit také Hugo Lloris, kterého zejména v první půli významně poděsil spoluhráč Dier. Ze soupeřů byl nejblíže skórování ex-tottenhamský žolík Defoe, jeho nízká rána si však cestu za Francouzova záda nenašla.

Více informací k zápasu

Swansea City - Huddersfield Town 2:0

14.10.2017 16:00

Góly: 42. Tammy Abraham, 48. Tammy Abraham

Teprve podruhé v sezóně se Swansea dočkala svého vítězství, které uzmula nad nováčkem soutěže Huddersfieldem. Ten po dobrém startu do sezóny nepředvedl ve Walesu znovu především směrem dopředu vůbec dobrý výkon a ani na čtvrtý pokus se mu nepodařilo skórovat. Tři body domácím zařídil dvěma brankami Tammy Abraham.

The Swans byli už od začátku o něco aktivnějším týmem a do své první šance se probojovali v 8. minutě. Carroll vyslal svůj pas na Abrahama, jenž byl opravdu při chuti po celých devadesát minut, nicméně jeho dobře mířenou střelu z halfvoleje u vzdálenější tyčky zlikvidoval brankář Lössl, který balón vyrazil do zámezí.

Hosté se mohli ujmout vedení snad jen díky Incemu, jenže jeho koncovka se prostě nesetkala s úspěchem. Ve 28. minutě obdržel centr od van La Parry, avšak svou levačku usměrnil jen těsně nad břevno. Tři minuty před přestávkou pak načali gólový účet utkání domácí. A nutno podotknout, že Huddersfield inkasoval opravdu hodně zbytečný gól.

Zcela mizernou rozehrávku Lössla zachytil na levé straně Carroll, jemuž pouze stačilo přihrát někam do prostor, kde se nachází pokutová značka, a odtud nabíhající Abraham pohotově zacílil. Těsně po obrátce domácí rozhodli o své výhře, jelikož na bližší tyčce oblouček Ayewa doklepl za brankovou čáru podruhé Abraham.

The Terriers ani ve druhé půli nebyli schopni vytvořit si na soupeře nějaký větší tlak, přechod do útoku byl v jejich podání značně kostrbatý a šancí si celkově vytvořili poskrovnu. Swansea si pohodlný náskok bez problémů hlídala. Osm minut před koncem mohl zápas jaksi zdramatizovat van La Parra, ovšem jeho pokus skončil jen na břevně.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Manchester United 0:0

14.10.2017 13:30

Góly: -

V rámci bitvy o anglický severozápad už se prostě nevyhrává. Poprvé v historii se nyní mezi Liverpoolem a Manchesterem United narodily čtyři po sobě jdoucí soutěžní remízy, přičemž na Anfieldu podruhé v řadě nepadl ani gól. A že Red Devils se odhodlali k jediné střele...

Manchester United na rivala vyrukoval bez větších překvapení, ale přeci jen s úpravami: ve formaci 4-2-3-1 s Ashleym Youngem na pravém křídle a Anthonym Martialem na levém. Hned zkraje to vypadalo, že se Red Devils jakožto na slabinu Liverpoolu zaměřují na Alberta Morena, první střelu nicméně na druhé straně vyprodukoval Wijnaldum.

Po dvaceti minutách měl Liverpool míč na kopačkách až 70 % času, ale nebezpečí se dlouho příliš nedostavovalo. Po půlhodině hry navíc zahrozili bílí, když Mchitarjan zpracoval míč pro Matiće, a ten z nadějné pozice přestřelil. Po chvíli zase Mchitarjan neúspěšně vyzýval Lukakua.

Největší šanci poločasu nakonec dle předpokladu likvidoval David de Gea, když parádně vytrčenou nohou nedovolil skórovat Matipovi. Situaci předcházela vynikající práce Firmina na hraně ofsajdu. Dál už španělský gólman práci neměl.

Druhá půle začala obdobnou pasivitou United a zhruba po 55 minutách se za hlavu chytal Emre Can, když si z hloubi pole hezky načasoval náběh na Gomezův centr, z voleje však vysoko přestřelil. United se skutečně v celém zbytku utkání na Anfieldu soustředili na to neinkasovat a občas přitom nevypadali úplně přesvědčivě, žádný zástup velkých šancí domácích se však rozhodně nekonal.

Spíš naopak, Liverpool úplně nezvládal svou herní převahu promítnout do střeleckých příležitostí; a když už Canův průnik středem pole budil řádný respekt, zakončen byl jen slabší ranou levačkou. Kompletní odchod liverpoolské ofenzívy potom v 79. minutě znamenalo stažení Roberta Firmina, který vytvořil nejvíce palebných pozic (5) a sám střílel čtyřikrát, spolu s Mohamedem Salahem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City871029:422
2.Manchester United862021:220
3.Tottenham Hotspur852115:517
4.Watford FC843113:1315
5.Chelsea FC841313:813
6.Arsenal FC841312:1013
7.Burnley FC83418:613
8.Liverpool FC834113:1213
9.Newcastle United83239:811
10.West Bromwich Albion82427:910
11.Southampton FC82337:99
12.Huddersfield Town82335:99
13.Swansea City82245:88
14.Brighton & Hove Albion82246:108
15.West Ham United82248:148
16.Everton FC82245:138
17.Stoke City82249:188
18.Leicester City813410:136
19.AFC Bournemouth81164:124
20.Crystal Palace81072:183

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (663)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele