8. kolo
14.10.2017 16:00 CET
7 : 2
(3:1)

Reportáž

Manchester City - Stoke City 7:2

Kritický přelom po druhé reprezentační přestávce v sezoně Manchester City zvládl na jedničku podtrženou. Jeho ofenzíva navázala zhruba přesně tam, kde skončila, a hravě rozpárala také Stoke City bývalého manažera bleděmodrých Marka Hughese. Jarní bezbranková remíza se ani zdaleka neopakovala; dělila nás od ní málem celá desítka gólů...

První varování pro Potters přišlo v sedmé minutě, kdy Wimmer vůbec nedokázal odvrátit De Bruyneho centr a Sané po jeho výzvě trestuhodně přestřelil. O poznání lepší mušku měl o deset minut později Gabriel Jesus, když si Walker zaběhl pro hezkou průnikovou přihrávku De Bruyneho a naservíroval mu míč do ideální pozice - 1:0.

V tu chvíli se všichni na Etihad Stadium mohli uvolnit; koncert mohl začít. Ihned za dvě minuty se s další druhou asistencí vytasil De Bruyne, když tentokrát famózní příhrou uvolnil Saného a ten nesobecky vyzýval na zadní tyči Sterlinga - 2:0.

O tři góly to mohlo být ve 24. minutě, kdyby Silva nepřeběhl přihrávku řádícího Sterlinga, a tak se domácí znovu radovali "až" o tři minuty později, kdy Sterling opět prokázal parádní přehled a pod sebou našel Silvu, který i se ztracenou rovnováhou zametl míč do sítě - 3:0.

Stoke se vzadu vůbec nechytal a po půlhodině hry si balonu na kopačkách užíval všehovšudy osm procent času. První střelu z dvaceti metrů vykouzlil Zouma až ve 34. minutě, přesto však hosté ještě do pauzy alespoň snížili, když si Diouf napravo narazil s Jesem a s pomocí teče překonal Edersona.

Brazilský brankář tak přišel o dlouhotrvající sérii nepřekonatelnosti, a pokud v minulých čtyřech kolech neinkasoval, zde po přestávce brzy lovil míč ze sítě podruhé, když Diouf opět využil postavení soupeře - tentokrát dokonce do takové míry, že byl gól označen za vlastní a připsán Kyleovi Walkerovi.

Citizens ovšem nemuseli panikařit, měli totiž stále na place Kevina De Bruyneho, který se tentokrát - když týmu teklo do bot - neváhal vytasit rovnou s první asistencí. V 56. minutě si na zadní tyči všiml Gabriela Jesuse a ten se z voleje bez problémů trefil pod víko - 4:2.

A gólostroj jménem Manchester City začal šlapat nanovo. Po hodině hry využil volného prostoru Fernandinho k ambicióznímu nápřahu z dobrých 25 metrů a favorit soupeři znovu odskočil na rozdíl tří branek. Aby toho nebylo málo, o dvě minuty později využil De Bruyneho pobídky Sané ke stanovení tenisového skóre. Teprve potom si Guardiola mohl dovolit stáhnout Jesuse i De Bruyneho.

I bez nich ještě City nebylo tak úplně hotové, zhruba deset minut před koncem Sterling vysunul střídajícího Bernarda Silvu a ten si rovněž tváří v tvář Butlandovi věděl rady. Manchester City se tak stal prvním anglickým prvoligovým týmem od Evertonu roku 1894, který na prostoru prvních osmi ligových zápasů sezony zaznamenal 29 gólů.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (12)

Přidat komentář
MCFC_8

Po repre pauze mozno bude pomalsi rozbeh ale tipujem 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

To je nekonecny ta repre prestavka

Reagovat
Infernoqt

4:1

Reagovat
Assassin11

2:0

Reagovat
Assassin11

radosť pozerať na city tie akcie a plno gólov čo dávajú, neskutočná forma takú ešte nemali

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně je liga zpět dnes to bude podle mě těžký zápas ale věřím v 3 body a start aguera tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

krasne prejeti The Potters jen tak dal

Reagovat
smazaný uživatel

City⚽

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele