8. kolo
14.10.2017 13:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Manchester United 0:0

V rámci bitvy o anglický severozápad už se prostě nevyhrává. Poprvé v historii se nyní mezi Liverpoolem a Manchesterem United narodily čtyři po sobě jdoucí soutěžní remízy, přičemž na Anfieldu podruhé v řadě nepadl ani gól. A že Red Devils se odhodlali k jediné střele...

Manchester United na rivala vyrukoval bez větších překvapení, ale přeci jen s úpravami: ve formaci 4-2-3-1 s Ashleym Youngem na pravém křídle a Anthonym Martialem na levém. Hned zkraje to vypadalo, že se Red Devils jakožto na slabinu Liverpoolu zaměřují na Alberta Morena, první střelu nicméně na druhé straně vyprodukoval Wijnaldum.

Po dvaceti minutách měl Liverpool míč na kopačkách až 70 % času, ale nebezpečí se dlouho příliš nedostavovalo. Po půlhodině hry navíc zahrozili bílí, když Mchitarjan zpracoval míč pro Matiće, a ten z nadějné pozice přestřelil. Po chvíli zase Mchitarjan neúspěšně vyzýval Lukakua.

Největší šanci poločasu nakonec dle předpokladu likvidoval David de Gea, když parádně vytrčenou nohou nedovolil skórovat Matipovi. Situaci předcházela vynikající práce Firmina na hraně ofsajdu. Dál už španělský gólman práci neměl.

Druhá půle začala obdobnou pasivitou United a zhruba po 55 minutách se za hlavu chytal Emre Can, když si z hloubi pole hezky načasoval náběh na Gomezův centr, z voleje však vysoko přestřelil. United se skutečně v celém zbytku utkání na Anfieldu soustředili na to neinkasovat a občas přitom nevypadali úplně přesvědčivě, žádný zástup velkých šancí domácích se však rozhodně nekonal.

Spíš naopak, Liverpool úplně nezvládal svou herní převahu promítnout do střeleckých příležitostí; a když už Canův průnik středem pole budil řádný respekt, zakončen byl jen slabší ranou levačkou. Kompletní odchod liverpoolské ofenzívy potom v 79. minutě znamenalo stažení Roberta Firmina, který vytvořil nejvíce palebných pozic (5) a sám střílel čtyřikrát, spolu s Mohamedem Salahem.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Flamex

3-2

Reagovat
Vsadim gule

Nějak nám ty zranění přibývají ale snad to zvládneme i tak. 1:3

Reagovat
M1ck0

2:1

Reagovat
vanGomm

Dnes Bobby Charlton 80 let!!!! Jinak tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
Devil

X

Reagovat
LokoLFC

1:2 nebo 1:3

Reagovat
noustres

plichta

Reagovat
Assassin11

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo nějaký kvalitní stream? Dík

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho sa nezaprel bohužiaľ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele