8. kolo
14.10.2017 16:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - West Ham United 1:1

Dlouho to vypadalo, že by West Ham United mohl urvat proti Burnley už své celkové šesté vítězství v řadě nad tímto protivníkem. Brzy se totiž ujal vedení díky Michailovi Antoniovi, jenže asi spravedlivou dělbu bodů nakonec pět minut před koncem zařídil Chris Wood. Oba celky po reprezentační přestávce jednoduše nezahrály vůbec špatně.

Dodatečně hodně vynadáno nakonec zřejmě dostane hostující útočník Andrew Carroll. Chvilku poté, co se hosté ujali vedení, totiž během jedné minuty obdržel dvě žluté karty, logicky následně i červenou, a zbytečně svůj tým oslabil. Byť domácí dlouho početní výhodu nedokázali využít, podařilo se jim přece jenom vyrovnat.

Londýnský celek vstoupil do utkání velmi dobře. Brankář Hart nakopl dlouhý balón dopředu, letící míč špatně odhadl stoper Mee, který ho nedokázal dostat do bezpečí, toho využil Antonio, jenž si v koncovce poradil. Pak se však situace West Hamu zkomplikovala. Za dva přestupky loktem se totiž rychle nechal vyloučit útočník Carroll.

Burnley ucítilo šanci a možná se i právem dožadovalo po půlhodině penalty, jelikož Wooda v pokutovém území hodně nešetrně atakoval Hart. Nicméně píšťalka sudího Attwella zůstala němá. Vstup do druhého poločasu pak lépe vyšel Kladivářům, kteří byli i v deseti v útoku nebezpečnějším mužstvem. Jenže navýšit náskok se jim nepodařilo.

V 57. minutě předvedli úchvatnou kombinaci, po níž si vyměnili míč postupně Pedro Obiang, Javier Hernández a Lanzini, aby nakonec vypálil osamocený Antonio, avšak mezi třemi tyčemi fantasticky zasáhl gólman Pope. Na druhé straně se snažil o srovnání průběžného stavu střídající Gudmundsson, svým pokusem ale orazítkoval pouze tyčku.

Čím více se blížil konec utkání, tím více se West Ham snažil především o bránění nejtěsnějšího možného vedení. The Clarets nenacházeli na pozornou defenzívu soupeře recept, přesto dokázali využít jednu ze svých mála šancí. V 85. minutě Gudmundsson unikl po pravé straně, odcentroval do šestnáctky, a odtud Wood hlavou zacílil.

Autor: Patrik Sandev / bbc.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
OnlyWHU

1:2

Reagovat
duloig

Na domácich to vieme, 0:2

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne 3 body

Reagovat
Assassin11

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Snad 1:3.

Antonio by se mohl zase rozstřílet a Lanzini dostat do formy.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím 0:1 vedeme v 83. minutě. Snad to udržíme a přidáme pár dalších gólů. COYI!!

Reagovat
OnlyWHU

Asi zasloužená dělba, byli jsme ale nebezpečnější a krůček o cenný výhry. Carollův mozek je starý téma. Umí hodně pomoci a hodně poškodit. Tentokrát to Slaven postavil přesně podle mých představ. Škoda, příští týden to musíme doma dát. COYI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím. Škoda, že jsme Wooda nekoupili k nám, ačkoliv se o tom dost spekulovalo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele