8. kolo
14.10.2017 16:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Crystal Palace - Chelsea FC 2:1

Sedm kol bez bodu a bez vstřelené branky, co asi tak může následovat? Jistěže dva vstřelené góly a skalp obhájců titulu. Tak šokující, až to vlastně ani nepřekvapí. Crystal Palace si doma v malém londýnském derby ukázkově vyšlápl na Chelsea a stejným poměrem tak navázal na svůj jarní úspěch ze Stamford Bridge...

Bylo to do značné míry dílo štěstěny, nicméně datum 14. října, místní čas 15:11, se zapisuje do análů této sezony jako konec čekání Crystal Palace na první ligový gól. Trvalo to 731 minut, než Cabaye krkolomně navázal na Townsendův průnik podél postranní čáry a dvojice Courtois-Azpilicueta pouze posunula míč za brankovou čáru.

Chelsea mezitím vypadala bez rytmu, absence Kantého jako by ji stála veškerou energii. Přesto se Blues poměrně brzy dostali zpátky do hry, když se Eagles nedokázali vypořádat s Fábregasovým rohem a nechali hlavičkovat neobsazeného Bakayoka. Po 18 minutách se začínalo odznova.

Chelsea ovšem tato branka nijak viditelně nenakopla. Alonso s Fábregasem sice se svými následnými pokusy jen těsně minuli vymezený prostor, jinak ale Blues dál působili rozháraně. A v závěru první půle byli zaskočeni ještě jednou, tentokrát definitivně. Sakho oloupil Williana, popovezl míč, rozdal ho Zahovi a navrátilec po dvouměsíčním zranění si mezi dvěma soky našel tak akorát dostatek prostoru k uspokojivému finiši.

Po přestávce se Chelsea mírně zvedla, když Fábregas orazítkoval břevno a žolík Pedro donutil výjimečně startujícího Speroniho ke složitějšímu zákroku. Skórovat v jednu chvíli měl rovněž střídající Musonda, přičemž argentinský gólman záhy výtečně lapil ještě Alonsovu hlavičku. Ani jedna z akcí druhou ligovou porážku obhájců v řadě neodvrátila.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Infernoqt

0:2

Reagovat
Assassin11

1:0 prvý gól v 8.kole a hned výhra nad majstrom ligy to by bola sranda

Reagovat
smazaný uživatel

Dopadnout to tak muze

Reagovat
Assassin11

je to tam síce nie 1:0 ale o gól vyhrali a hned 2 góly dali konečne a ešte k tomu chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Skvela trefa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele