Premier League - preview 8. kola

14.10.2017, 09:16, aktualizováno 16.10.2017, 08:22
Previews
Leicester letos zatím vyhrál jenom jednou a v průběžné tabulce mu patří až osmnácté místo. Lišky si mohou polepšit díky pondělní dohrávce osmého kola Premier League, v níž přivítají West Bromwich Albion...
Leicester City - West Bromwich Albion  (pondělí 21:00)
Osmé ligové kolo uzavře v pondělí večer duel na King Power Stadium, kde Leicester City přivítá hosty z Birminghamu. Domácí celek nezažil dobrý úvod sezóny a nutně potřebuje vyhrát, to Tony Pulis může být s výkony svých svěřenců spokojený a vítězství by hosty dostalo do kontaktu s první čtyřkou.

Po neslaném vstupu do soutěže se zdá, že kouzlo trenéra Shakespeara na Lišky definitivně přestalo působit. Předloňský mistr sice dokázal hrát vyrovnané partie i s těmi největšími favority - s Arsenalem prohrál jen o gól, když ještě deset minut před koncem vedl, s Chelsea do posledních minut bojoval o remízu a v souboji s Liverpoolem je od bodu dělila jen proměněná penalta Jamieho Vardyho - navzdory tomu se slabšími celky zatím Leicester ne a ne podat optimální výkon. Doposud má na kontě jen jediné vítězství, a to když ve druhém kole přemohli Brighton, k tomu připočtěme ještě remízy s Huddersfieldem a Bournemouthem a vyjde nám, že se rozhodně nejedná o start do soutěže, na který by fanoušci měli být hrdí.

To West Brom do letošní sezóny vtrhl jako velká voda a z prvních tří kol vytěžil hned 7 bodů. Od té doby se však přísun bodů zasekl a tým Tonyho Pulise stále čeká na další vítězství. Naopak přišly porážky - konkrétně s Brightonem a Arsenalem - a remízové duely s West Hamem a Watfordem. Jak už to u týmů pod vedením tohoto manažera bývá obvykle, Baggies mnoho branek nedávají, zároveň jich ale také málo inkasují, o čemž hovoří byť záporné skóre 6:8.

Hostům se však na King Power Stadium možná až překvapivě hodně daří, v posledních osmi soutěžních duelech zde totiž neprohráli, naopak si připsali dvě remízy a hned šest vítězných zápasů. Poslední domácí vítězství Leicesteru ve vzájemném utkání se datuje až do roku 1994.

Co se absencí týče, domácí již budou mít k dispozici Jamieho Vardyho, kterého v průběhu reprezentační pauzy trápil drobný zdravotní problém. Hrát mohou také Wilfried Ndidi a Ben Chilwell, naopak mezi zraněnými stále zůstává Robert Huth a Matty James. U hostů visí otazník nad startem Nacera Chadliho, Jamese Morrisona a startovat možná nebude ani Hal Robson-Kanu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.43 - 4.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brighton & Hove Albion - Everton FC  (neděle 14:30)
Nedělní program anglické nejvyšší soutěže otevře střetnutí Brightonu s Evertonem, přičemž především hosté opravdu mají co napravovat. Momentálně 17. celek tabulky nemůže být se svým vstupem do soutěže ani malinko spokojen a nutně potřebuje odčinit domácí porážku s Burnley z minulého týdne. To nováček soutěže v minulém kole sice také prohrál, nicméně nikdo příliš nečekal, že by na půdě Arsenalu dokázal uhrát jiný výsledek.

Domácí tým zažívá takový klasický start nováčka v nejvyšší soutěži. Na cizích hřištích to je bída, tam totiž Brighton ze čtyř zápasů uhrál jediný bod, když uhrál bezbrankovou remízu na půdě Watfordu. Mrzet jej mohla ještě především prohra na hřišti Bournemouthu - tam nováček výborně vstoupil do druhé půle a ujal se vedení, nakonec ale nepřivezl ani jediný bodík. Problematická je i ofenzivní stránka, jelikož ona branka proti Bournemouthu byla dosavadním jediným přesným zásahem Brightonu na cizích hřištích. Brighton tak spoléhá především na domácí formu, kde zaznamenal ze tří duelů dvě výhry.

Naopak formu Evertonu můžeme považovat za jedno z největších zklamání dosavadního průběhu ročníku, dost možná by se dala označit za to úplně nejmarkantnější. Celek z Liverpoolu v létě utratil hodně peněz, zatím se však zdá, že se mu branky Lukaka nahradit absolutně nepodařilo. Za sedm kol nasázela banda okolo Rooneyho pouhé 4 góly, naopak do vlastní sítě jich schytala hned 12, v minulém kole navíc doma překvapivě podlehla Burnley, a tak tedy Karamelky skutečně mají, co napravovat. Pokud by v neděli přišel další neúspěch, pozice Ronalda Komeana by již pravděpodobně byla opravdu hodně nahnutá.

Statistika nuda je, má však cenné údaje - a tyto údaje tentokrát vyznívají jasně ve prospěch hostí, kteří z osmi vzájemných ligových střetnutí vyhráli hned čtyři, třikrát si připsali alespoň bod za remízu a jen jednou odešli ze hřiště se sklopenými hlavami. Pravdou ale taktéž je, že jde o statistiku notně vousatou - poslední soutěžní zápas mezi těmito celky se totiž odehrál 9. dubna 1983.

Brighton bude moci využít služeb Davyho Proppera, který kvůli drobnému zranění absentoval v úterním reprezentačním zápase Nizozemska. Hrát však nebude Tomer Hemed, který si odpykává dodatečný disciplinární trest, zatímco Sam Baldock a Beram Kayal jsou na listině dlouhodobě zraněných hráčů. Ronald Koeman již může počítat s Philem Jagielkou, mimo však stále zůstávají Yannick Bolasie, Ross Barkley, Seamus Coleman, Aaron Lennon a Ramiro Funes Mori.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Mat Ryan - Bruno, Dunk, Duffy, Bong - Knockaert, Stephens, Pröpper, Solly March - Gross - Brown
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Cuco Martina - Keane, Williams, Baines - Schneiderlin, Gueye - Davies, Rooney, Sigurdsson - Calvert - Lewin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.18 - 3.17 - 2.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Southampton FC - Newcastle United  (neděle 17:00)
Víkendový program uzavře střetnutí mezi Southamptonem a Newcastlem United. Oba celky prozatím okupují střed tabulky, domácí Saints se budou chtít výhrou katapultovat blíže pohárovým příčkám, zatímco Newcastlu by tři body přinesly přímý kontakt s pátou Chelsea.

Domácí tým zažil nevýrazný vstup do ročníku, z úvodních sedmi kole vytěžil jen osm bodů a především ofenzivní část hry zůstává daleko za očekáváním. Celek z jihu Anglie totiž doposud skóroval jen ve třech zápasech a celkem nasázel bídných pět branek. Obrana sice stále funguje obstojně, jelikož ta soupeřům zatím povolila jen sedm přesných zásahů, ovšem Svatí zatím rozhodně nepředvádějí fotbal, který by diváky zrovna zvedal ze sedadel.

To Newcastle může být se svým vstupem do sezóny relativně spokojený. Na úvod sice podlehl Tottenhamu a body nepřivezl ani z půdy Huddersfieldu, následovala však série tří výher v řadě. Straky porazily postupně West Ham, Swansea a Stoke City. Následovala porážka na půdě Brightonu a domácí remíza s Liverpoolem. Pokud by však svěřenci Rafaela Beniteze v nedělní podvečer zvítězili, dotáhli by se bodově na loňského mistra, londýnskou Chelsea, která momentálně okupuje pátou příčku tabulky. Na nováčka soutěže by to tedy rozhodně byl slušný počin.

Vzájemná statistika však hovoří ve prospěch domácích, ti totiž Newcastlu v Premier League porazili již patnáctkrát - víckrát to nedokázal žádný jiný tým. Magpies navíc na St. Mary’s zvítězili jen v jednom z posledních 16 ligových zápasů, celková bilance potom čítá rovnou dvanáct porážek a tři další remízy. A třeba čisté konto, to se mužstvu ze severu Anglie na půdě Southamptonu podařilo udržet naposledy dokonce až v roce 1969.

Svatým se do sestavy vrací Shane Long, který měl v průběhu reprezentační pauzy drobné zdravotní šrámy. Jinak by měl mít kouč Pellegrino k dispozici téměř kompletní kádr. Newcastlu bude chybět dvojice Paul Dummet a Massadio Haidara, na druhou stranu Matt Ritchie a Christian Atsu by již měli být k dispozici.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Forster - Cedric, Yoshida, Van Dijk, Betrand - Lemina, Romeu - Tadič, Davis, Redmond - Long
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Elliot - Yedlin, Lascelles, Clark, Manquillo - Ritchie, Merino, Shelvey, Atsu - Pérez- Joselu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.53 - 4.54
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Liverpool FC - Manchester United  (sobota 13:30)
Nejsledovanější zápas osmého kola se krátce po poledni odehraje na Anfield Road, kde změří síly dva nesmiřitelní rivalové - Liverpool přivítá hostující Manchester United. Domácí budou chtít proti úhlavnímu rivalovi odčinit několik zbytečných remíz z úvodu sezóny, zatímco Rudí ďáblové touží po definitivním potvrzení mistrovských ambicí.

Liverpool má v dosavadním průběhu ročníku dva úhlavní nepřítele - slabou defenzivní činnost a ještě mizernější koncovku. Svěřenci Jürgena Kloppa obvykle mají v zápasech převahu, jakmile ale jde do tuhého a rozhodují drobnosti, hráči v červeném zmatkují, nezakončují přesně či udělají hrdinu ze strážce soupeřovy svatyně. Hráči v zadních řadách potom kupí laciné, nevysvětlitelné chyby, kterými soupeře často vrací do zápasu. Výsledkem tak jsou tři zbytečné ligové remízy s Watfordem, Burnley a Newcastlem, stejně jako debakl 0:5 na půdě Manchesteru City. V Lize mistrů je na tom Liverpool podobně, když v obou úvodních zápasech byl lepším celkem a měl lepší možnosti ke skórování, přesto ale dvakrát dosáhl jen na dělbu bodů.

To Manchester United si zatím počíná naprosto suverénně. Svěřenci Joseho Mourinha body ztratili jen jedinkrát - a to na začátku září při remíze 2:2 na půdě Stoke City, jinak si připisují výhradně tříbodové zápisy. Pryč jsou také trable se slabou koncovkou, hráči Rudých ďáblů se nyní mohou pyšnit druhým nejlepším útokem, když nasázeli celkově 21 branek, a dělenou nejlepší obranou, která propustila jen dva inkasované góly. Odpůrci United však poukazují na slabší los v úvodních týdnech, zápas na Anfield Road je tak ideální příležitostí, jak může tyto škarohlídy celek z Manchesteru umlčet.

Špatnou zprávou pro domácí celek je statistika, která jasně naznačuje, že Liverpool v poslední době tato střetnutí rozhodně neopanuje. Svého úhlavního nepřítele porazil naposledy v březnu 2014, od té doby ze šesti pokusů uhrál pouze dvě remízy a čtyřikrát odešel ze hřiště poražen. Z posledních 5 ligových výjezdů na Anfield Road si navíc United odnesli hned 10 bodů za tři výhry, jednu remízu a jednu prohru.

Domácího trenéra rozhodně nepotěšila reprezentační přestávka, na té se totiž zranila jedna z nejdůležitějších postav Liverpoolu, Sadio Mané, který kvůli poraněnému svalu vynechá až 6 týdnů. Jose Mourinho bude zase postrádat Marouana Felainiho, který laboruje se zraněným kolenem, a Michaela Carricka, kterého trápí natažené lýtko. Naopak fit by měli být obránce Phil Jones i útočník Romelu Lukaku, oba hráče sice při plnění reprezentačních povinností trápila drobná zdravotní potíž, tu se jim ale již povedlo překonat.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Mignolet - Gomez, Matip, Lovren, Moreno - Can, Henderson, Wijnaldum - Salah, Firmino, Coutinho
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Valencia, Bailly, Jones, Young - Herrera, Matič - Mata, Mchitarjan, Rashford - Lukaku
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.74 - 3.28 - 2.83
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Burnley FC - West Ham United  (sobota 16:00)
Po sedmi kolech v první šestce - asi není divu, že se jedná o nejlepší start Burnley do sezony Premier League vůbec. A s jakým náskokem. I pět kol bez prohry znamená pro Clarets nový klubový rekord v této moderní éře a jejich nejdelší prvoligovou šňůru od dávného roku 1975. Zastaví je West Ham?

Hammers zatím v tomto ročníku s Burnley sdílí spíše jen klubové barvy, jinak je moc nespojuje. Pro londýnský klub se jedná o frustrující start sezony, když se prozatím může pochlubit nechvalným průměrem jednoho bodu na zápas a průběžnou 15. příčkou. Naposledy se Kladiváři alespoň protrápili k domácí výhře nad Swansea, ve venkovním prostředí však zatím uspěli jen jednou, a to z půlky.

Naproti tomu Burnley působí na Turf Moor skoro až mechanicky: všechny jeho čtyři letošní výhry před vlastním publikem nesly skóre 1:0. V tomto ročníku v Burnley ve třech utkáních padly všehovšudy tři branky a přestřelka se nedá čekat ani tentokrát - oba soupeři mají zatím průměr jedné trefy na kolo.

West Ham může proti Clarets sázet na to, že je porazil v pěti posledních soutěžních duelech, a také na to, že Burnley v této sezoně už teď na cestách překonalo svou nadílku z minulého ročníku, ale doma už výměnou za to nevypadá tak dominantně jako dřív. Hammers navíc registrují jedinou ztrátu v Jamesi Collinsovi, Chicharito, Antonio i Lanzini by měli být připraveni po zraněních nastoupit.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Lowton, Mee, Tarkowski, Ward - Brady, Cork, Defour, Arfield - Hendrick - Wood
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Hart - Zabaleta, Reid, Fonte, Cresswell - Kouyaté, Noble - Antonio, Lanzini, Arnautović - Carroll
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.96 - 3.27 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Crystal Palace - Chelsea FC  (sobota 16:00)
Papírově nejjednoznačnější zápas by měl být k vidění v Selhurst Parku, kde trápící se Crystal Palace přivítá úřadující šampiony, londýnskou Chelsea. Fotbalové zápasy však už nabouraly nejednu prognózu a nikde tak není psáno, že se svěřenci Roye Hodgsona nechytí právě proti jednomu z favoritů celé soutěže.

Domácí fotbalisté si zřejmě musí připadat, jako kdyby prožívali nějakou noční můru. Prožívají historicky nejhorší vstup do soutěže, jejich jalová ofenziva přepisuje jeden rekord za druhým a do toho všeho jim ještě samo rozlosování do cesty přihrává jednoho favorita za druhým. Celek z jihu Londýna stále čeká na první bodový zápis v této sezóně, stejně tak ještě nenašel jakéhokoliv přesného střelce, a tak není divu, že se krčí na samém chvostu ligové tabulky. Ve zbývajícím průběhu ročníku tak skutečně je co napravovat.

To Chelsea zaznamenala totožný vstup do sezóny jako před rokem. Stejně jako v roce 2016 má po sedmi odehraných kolech na kontě jednu remízu, dvě porážky a čtyři vítězství. Hned v prvním kole celou Anglii šokovalo Burnley, když si ze Stamford Bridge odvezlo senzační výhru, ze stejného stadiónu si ještě další tři bodíky odvezl Manchester City a bod získal také Arsenal. Naopak na hřištích soupeřů jsou Blues zatím stoprocentní.

I vzájemná statistika je nakloněna ve prospěch hostujícího týmu. Z posledních 8 duelů totiž domácí v Selhurst Parku šestkrát prohráli, jednou získali alespoň bod a vyhráli pouze v březnu 2014, kdy vítězství 1:0 zařídil vlastním gólem John Terry. Zajímavostí pak je, že poslední dva duely v Selhurst Parku opanovala vždy Chelsea, zatímco v posledních dvou případech na Stamford Bridge se z výhry radovali pro změnu fotbalisté Crystal Palace.

Roy Hodgson se bude muset obejít bez služeb Christiana Bentekeho, naopak existuje šance, že by se v sestavě již mohl objevit Wilfried Zaha, který již částečně překonal zranění kolene. Otazník se pak ještě vznáší nad způsobilostí brankáře Henneseyho, stoprocentně mimo hru však bude Loftus-Cheek, který v Crystal Palace hostuje právě z Chelsea a pravidla mu tak hrát neumožňují. Hostům trochu zavařila reprezentační pauza, ze které se se zraněním vrátil klíčový záložník Kante, který by měl chybět zhruba 3 týdny. Jeho bývalý parťák z Leicesteru, Danny Drinkwater, ještě nevyléčil zraněné lýtko a do zápasu tak také nezasáhne. Vyloučen je pak ještě start Alvara Moraty, který si z minulého zápasu s Manchesterem City odnesl natržené lýtko, se kterým by měl laborovat ještě zhruba týden. K dispozici však již bude David Luiz, který si odpykal třízápasový distanc za červenou kartu.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Hennessey - Fosu-Mensah, Dann, Sakho, Van Aanholt - Townsend, Cabaye Milivojevič, Schlupp - Puncheon - Sako
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Courtois - Azpilicueta, Luiz, Cahill - Moses, Bakayoko, Kanté, Alonso - Pedro, Hazard - Batshuayi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.52 - 4.43 - 1.49
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Manchester City - Stoke City  (sobota 16:00)
Zhruba přesně v tomhle bodě se to pro Manchester City loni začalo zásadně kazit. Září si Pep Guardiola oblíbil a po tom letošním s bilancí čtyř výher a skóre 17:0 dokonce po zásluze převzal ocenění pro manažera měsíce. Loni byl v září rovněž stoprocentní, pak ale v říjnu hned třikrát v řadě ztratil...

Šest výher na úvod sezony, včetně zvládnutého derby s United, následovala prohra na Tottenhamu a domácí remízy s Evertonem a Southamptonem. Po krátkém skvělém intermezzu s West Bromwichem potom přišla ještě jedna domácí ztráta s Middlesbrough. Citizens takto v polovině listopadu sice ztráceli na první Liverpool jen dva body, o nepříjemná klopýtnutí se však jednalo bezpochyby.

Tentokrát se něčeho takového Man City rozhodně bude chtít vyvarovat a prvním pánem na obligátní holení je Stoke City. Potters zatím letos venku nevyhráli, doma se jim však podařilo kompletně zaskočit Arsenal a částečně i Manchester United (2:2). S Etihad Stadium má pro změnu Mark Hughes dobré zkušenosti z letošního jara, když tam uhrál solidní bezbrankovou remízu.

Zvláště v domácím prostředí jde navíc aktuálně z bleděmodrých pořádný strach - City se zítra mohou stát teprve druhým týmem v historii Premier League po Ancelottiho Chelsea (2010), kterému se podaří vyhrát tři po sobě jdoucí utkání před vlastním publikem s náskokem alespoň pěti gólů. A pokud Agüero skutečně bude Guardiolovi už teď k dispozici, jak sám na Twitteru deklaroval, vyloučené to vskutku není.

Stoke City bude postrádat Joea Allena, který se z reprezentačního srazu vrátil s otřesem mozku. Nepravděpodobné jsou také starty opor zadních řad Shawcrosse a Martinse Indiho, které trápí záda, respektive třísla.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Stones, Otamendi, Delph - De Bruyne, Fernandinho, Silva - Sterling, Jesus, Sané
Stoke City - pravděpodobná sestava:
Butland - Wimmer, Cameron, Zouma - Diouf, Afellay, Fletcher, Pieters - Shaqiri, Choupo-Moting - Berahino
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 11.00 - 23.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - AFC Bournemouth  (sobota 16:00)
Jako den a noc je odlišná forma Tottenhamu na vlastním a cizích hřištích. Zatímco mimo Wembley Kohouti ještě neztratili ani jeden bod, pyšní se čtyřmi výhrami a skóre 12:2, to na národním stadiónu se pro změnu v lize ještě neradovali z vítězství. Tuto bilanci se Spurs budou snažit změnit proti Bournemouthu, jehož úvodních sedm kol nezastihlo zrovna v nejlepším rozpoložení.

Pokud svěřenci Mauricia Pochettina chtějí bojovat o titul, potom si už nemohou dovolit takřka žádné další domácí zaváhání. Před sezónou se sice hojně probírala nedobrá bilance Tottenhamu v zápasech ve Wembley, ovšem nikdo nejspíše nečekal, že realita bude až takhle špatná. Parta kolem argentinského kouče nejprve podlehla Chelsea, následně o výhru přišla až v nastavení v souboji s Burnley a aby toho nebylo málo, v posledním domácím zápase se navzdory výraznému tlaku nedokázala vůbec střelecky prosadit. Pokud se Kohouti mají dočkat první domácí ligové výhry v ročníku, s největší pravděpodobností v tom bude mít prsty Harry Kane - anglický útočník byl v září ve vynikající formě a v bílém dresu londýnského celku nasázel rovnou 11 branek. Že ho forma neopustila ani v říjnu, to naznačil v reprezentační přestávce, kdy za výběr Albionu přidal další dva přesné zářezy.

To v Bournemouthu si určitě představovali, že na tom po sedmi zápasech budou úplně jinak. Tým pod vedením Eddieho Howea totiž prožil vyloženě nepovedený vstup do soutěže, hned pětkrát prohrál, vítězství si připsal akorát v souboji s nováčkem z Brightonu a chytit se mu nepodařilo ani v posledním zápase proti Leicesteru, se kterým na vlastní půdě pouze remizoval. A následující tři zápasy, ve kterém Cherries zavítají na půdu Tottenhamu, Stoke City, načež doma přivítají Chelsea, mnoho nadějí na nějaké výsledkové zlepšení zrovna neslibují.

Tottenhamu se po disciplinárním trestu vrací Serge Aurier, dá se tedy čekat, že naskočí rovnou do základní sestavy. Mimo hru však stále zůstává trojice Danny Rose, Mousa Dembele a Erik Lamela. Hosté budou s největší pravděpodobností postrádat Joshe Kinga a Ryana Frasera, oba fotbalisty totiž trápí svalové problémy. Do hry pak nezasáhne ani Brad Smith, který se zranil při plnění reprezentačních povinností.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Sánchez, Alderweireld, Vertonghen - Aurier, Sissoko, Dier, Davies - Eriksen, Alli - Kane
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Begovič - Smith, Francis, Aké, Daniels - Ibe, Surman, Arter, Stanislas - King - Defoe
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.23 - 7.10 - 13.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Swansea City - Huddersfield Town  (sobota 16:00)
U jednoho celku se před sezónou očekával tuhý boj o záchranu, druhému byl předpovídán boj o střed tabulky. Po sedmi kolech se však zdá, že si obě mužstva své role prohodila - zatímco se Labutě především střelecky trápí a pohybují se ve spodních patrech tabulky, Huddersfield zvládl přechod do Premier League na jedničku a momentálně se nachází na slušném jedenáctém místě.

Již v minulé sezóně nepředstavoval útok Swansea žádnou hitparádu, ovšem v ročníku letošním je to ještě daleko horší. Nepomohly ani letní posily v podobě Bonyho Wilfrieda či Tammyho Abrahama. Celek z Walesu se v ofenzivní fázi převážně trápí, za sedm kol zaznamenal pouhé tři vstřelené branky, což je ohromně tristní bilance. Sebevědomí svěřencům Paula Clementa jistě nepřidala ani poslední porážka s West Hamem, kdy Labutě o bod přišly až v nastaveném čase. Utkání s Huddersfieldem tak je dost možná ještě daleko důležitější, než na první pohled vypadá.

To nováček soutěže si zatím počíná až nadmíru dobře. Utrpěl pouhopouhé dvě porážky, kdy nejprve podlehl v Londýně West Hamu, načež v minulém kole utrpěl na vlastním hřišti debakl od Tottenhamu. Ostatně to byl zápas, kdy si hráči Huddersfieldu poprvé v ročníku počínali jako nezkušení zajíčci - tropili hloupé chyby, soupeřům nabízeli laciné šance, čehož Spurs dokázali chladnokrevně využít. Možná to byl jen výpadek, možná předzvěst budoucích problémů, kdo ví, pravdu odhalí až následující týdny.

V blízké minulosti spolu oba týmy mnoho zápasů neodehrály. V nejvyšší anglické soutěži se jedná o jejich vůbec první vzájemné měření sil, poslední soutěžní duel se pak konal až v roce 2008, kdy Swansea v rámci Ligového poháru zvítězila na hřišti soupeře 1:0. Ve Walesu se však daří spíše Huddersfieldu, který tam vyhrál dvě poslední vzájemná utkání.

Domácím v sobotu nepomůže Renato Sanches, který si z reprezentačního srazu přivezl poraněné stehno. Start Bonyho Wilfrieda je poté s otazníkem, jelikož reprezentanta Pobřeží slonoviny trápí problém s lýtkem. Do hry se však vrací dvojice Nathan Dyer a Ki Sung-yueng. Huddersfieldu se do sestavy vrací Danny Williams, dalším navrátilcem pak může být Steve Mounie, ovšem o jeho potenciálním startu se rozhodne až v průběhu soboty.
Swansea City - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Naughton, Fernández, Mawson, Olsson - Britton, Fer, Carroll, Jordan Ayew - Abraham, Bony
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Smith, Schindler, Zanka, Löwe - Mooy, Hogg - Kachunga, Ince, Van la Parra - Depoitre
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.32 - 4.11
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Watford FC - Arsenal FC  (sobota 18:30)
Sobotní program osmého kola Premier League uzavře malé londýnské derby mezi Watfordem a Arsenalem. Papírovým favoritem jsou sice jednoznačně druzí jmenovaní, kteří od debaklu na Anfield Road drží sedmizápasovou šňůru neporazitelnosti, ovšem domácí Hornets pod taktovkou Marca Silvy podávají v letošní sezoně výtečné výkony a drží se v tabulce za Kanonýry se ztrátou jediného bodu.

Někdejší manažer Hullu od příchodu do Watfordu poznal v anglické lize jen jediného přemožitele, přestože jen dva prvoligové kluby obdržely v dosavadním průběhu sezony více branek. Tento fakt do značné míry ovlivňuje právě ona jediná porážka, kdy watfordským uštědřil krutý debakl Manchester City výsledkem 0:6.

Gólové hody lze očekávat i v sobotním zápase. Arsenal se prezentuje ofenzivním pojetím hry téměř za všech okolností a na Vicarage Road se navíc bude muset vypořádat s jistým přeskupením obranné linie. Zranění si totiž během reprezentační přestávky přivodil Shkodran Mustafi a otazníky visí také nad starty Laurenta Koscielného se Seadem Kolašinacem. Dobrou zprávou pro Arséna Wengera je naopak návrat útočníka Dannyho Welbecka do plné tréninkové zátěže, byť start proti Watfordu je nejspíše stále předčasný.

Francouzský manažer se na čtvrteční tiskové konferenci netajil potížemi se složením pětičlenné obrany. "Lámu si hlavu, jak tuto situaci vyřešit, finální rozhodnutí ale padne až zítra, protože Koscielného ještě čeká test. Dost na sobě fyzicky pracoval a zdá se, že bude schopen nastoupit, jestli projde i testem. Pokud jej už achillovka nebude vůbec bolet, může hrát."

Watfordu se povedlo Arsenal v posledních letech již několikrát zaskočit, ovšem vždy se tak stalo na Emirates Stadium, zatímco doma Hornets od svého postupu do Premier League nedokázali v tomto vzájemném střetnutí uhrát ani bod. Záložník Tom Cleverley v tom však problém nevidí. "Naše mentalita si prochází změnou. Nepůjdeme na hřiště s pocitem méněcennosti nebo nutkáním uzpůsobit naši hru. Chceme držet míč a vytvářet si šance, stejně jako hrát zodpovědně vzadu a nedělat žádné hlouposti. Přijde mi, že si postupně vyvíjíme mentalitu klubu z horní poloviny tabulky."
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Gomes - Femenía, Britos, Kabasele, Holebas - Capoue, Doucouré - Carillo, Cleverley, Richarlison - Gray
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Holding, Koscielny, Monreal - Bellerín, Ramsey, Xhaka, Kolašinac - Özil, Alexis - Lacazette
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.07 - 4.06 - 1.72
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City761022:219
2.Manchester United761021:219
3.Tottenham Hotspur742114:514
4.Chelsea FC741212:613
5.Arsenal FC741211:813
6.Burnley FC73317:512
7.Liverpool FC733113:1212
8.Watford FC733111:1212
9.Newcastle United73137:610
10.West Bromwich Albion72326:89
11.Huddersfield Town72325:79
12.Southampton FC72235:78
13.Stoke City72237:118
14.Brighton & Hove Albion72145:97
15.West Ham United72147:137
16.Everton FC72144:127
17.Leicester City71249:125
18.Swansea City71243:85
19.AFC Bournemouth71154:114
20.Crystal Palace70070:170

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (914)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele