8. kolo
15.10.2017 17:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Gabbiadini dvěma góly zajistil domácím remízu

Newcastle United v utkání dvakrát vedl, ale přesto odjíždí ze Southamptonu s bodem za remízu. Domácí totiž dokázali vždy na nepříznivý stav reagovat a to díky jednomu muži - střelcem obou branek se stal italský útočník Manolo Gabbiadini.

Domácí se spolehli na klíčové opory, takže se na hřiště dostali například Romeu s Leminou, zatímco o ofenzívu se starali převážně Long, Tadić, Redmond a samozřejmě střelec Manolo Gabbiadini. Straky s sebou přivezly Haydena, Ayozeho Péreze, Atsua, Shelveyho, Lejeuneho nebo Ritchieho. Roli hlavního útočníka převzal Joselu. V deváté minutě si hosté vypracovali první větší šanci zápasu, protože odražený balon sebral ve vápně Atsu, jenže balon nedokázal usměrnit do brány!

Ve dvacáté minutě se poprvé měnilo skóre utkání a to ve prospěch lepších Strak. První střelu z voleje ještě obrana domácího Southamptonu vyrazila, jenže z voleje napálil balon zpět mladý obránce Isaac Hayden a jeho rána zapadla přesně k tyči - 1:0 pro hosty!

Na tuhle trefu domácí dlouho nedokázali odpovědět, a to ani herně. Dlouhé pasy na Manola Gabbiadiniho se stávaly snadnou kořistí pro obránce United a kombinace po zemi domácícm také nevycházela. A když už se Dušan Tadić dostal s balonem po individuální akci do vápna, jeho tvrdou ránu tečovala obrana hostí na rohový kop.

S centrem Nathana Redmonda si brankář Rob Elliot poradil bez problémů a završil tím první půli. Do té druhé nastoupili domácí mnohem odhodlanější. Nejprve ještě přežili akci Péreze, který našel Joseluho a jeho hlavičku zastavilo břevno! O pouhé dvě minuty později ale dlouhý pas našel Manola Gabbiadiniho, který balon zpracoval a nenechal se o něj připravit. Seběhl s ním do středu vápna a ranou k tyči překonal Elliota - 1:1.

Fraser Forster spolu s domácími ochozy sice chvíli slavil, ale o dvě minuty později znovu kapituloval! Šikovný útočník Ayoze Pérez sice poprvé ještě neskóroval, ale dostal se k odraženému míči a ačkoli byl ve velkém úhlu, přesto brankáře Forstera se štěstím překonal!

Na to domácí reagovali střídáním, do hry byl vyslán Sofiane Boufal či Steven Davis. Dlouho se jim ale nedařilo dostat se do zakončení. Až patnáct minut před koncem utkání byl ve vápně faulován Shane Long a sudí Kevin Friend nastavil svou přátelskou tvář domácím fanouškům. Odpovědnost penaltového střelce na sebe vzal Manolo Gabbiadini a bez potíží překonal Elliota - 2:2.

Ten musel ještě ke konci řešit jeden ostrý centr a mírné obavy mu způsobil nástup útočníka Charlieho Austina. Víc štěstí ale měli domácí, protože minutu před koncem se na vysoký centr pověsil do vzduchu Lejeune a za překonaného brankáře musel zaskočit pohotový Davis dokonce na brankové čáře!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Beros

Přes 4 roky jsme je neporazili, takže 1:2....

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
NuFc23

1:2

Reagovat
Devil

X

Reagovat
Assassin11

2:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele