Stadion Narodowy Články


Varšava, Polsko

Další články

Varšavský stadion: architektonický skvost s několika "mouchami"

Když čeští fotbalisté vyhlédnou z oken varšavského Mercure Grand Hotelu, vidí na monumentální Národní stadion, kde se večer popasují s Portugalskem. Architektonický skvost, připomínající stožáry čnícími 100 metrů nad hřištěm futuristickou královskou korunu, je novou chloubou polské metropole.

Střecha Národního stadionu bude otevřená, hráčům docházel dech

Fotbalisté hrající mistrovství Evropy na novém Národním stadionu ve Varšavě si mohou oddychnout, že je čekají lepší podmínky, než měli v zahajovacím duelu domácí Poláci a Řekové. Pod zataženou střechou kvůli obavám z bouřky se údajně cítili jako v sauně. Pro další zápasy proto už bude z nařízení UEFA aréna otevřená.

Blokáda stadionu ve Varšavě kvůli dluhům prý nebude

Firmy, které stavěly varšavský Národní stadion, na kterém v pátek začne mistrovství Evropy, dostanou zaplaceno a žádná blokáda se konat nebude. Řekl to dnes mluvčí polské vlády Pawel Graś. V pondělí list Rzeczpospolita napsal, že na 6000 zaměstnanců postižených firem zahradí vchody do sportovní arény.

Polské věřitelské firmy hrozí zablokováním stadionu ve Varšavě

Těsně před startem mistrovství Evropy hrozí bezmála čtyřicet polských firem blokádou varšavského Národního stadionu. Údajně nedostaly zaplaceno za práce na jeho rekonstrukci. Podle dnešní zprávy listu Rzeczpospolita dali rozhořčení majitelé firem vládě ultimátum. Pokud do týdne neposkytne záruky na úhradu dluhů, na 6000 zaměstnanců postižených firem vchody na stadion zablokuje.

Představujeme města Eura 2012 - Varšava

Před osmi lety začal náš seriál o zemích, městech, lidech, stadionech, prostě o všem zajímavém okolo setkání těch nejlepších fotbalistů Evropy a "zbytku" světa. Portugalsko, Německo, Rakousko, Švýcarsko a Jižní Afrika. Dnes přichází na řadu dvojice zemí, která máme tak nějak "za humny". Ukrajina a Polsko se představují!

18.05.2012 Profily, historie 58 komentářů
Zaujalo nás

Stadion pro ME ve Varšavě má podle policie problémy s bezpečností

Sobotní utkání polského Superpoháru mezi Legií Varšava a Wislou Krakov bylo zrušeno. Důvodem je skutečnost, že podle policie nový Národní stadion ve Varšavě nevyhovuje z hlediska bezpečnosti. Superpohár měl být prvním oficiálním zápasem na stadionu, který má hostit mistrovství Evropy.

Ve Varšavě otevřeli Národní stadion pro evropský šampionát

S několikaměsíčním zpožděním byl dnes ve Varšavě slavnostně otevřen Národní stadion, na němž se budou v červnu hrát zápasy mistrovství Evropy. Slavnost zahájil koncert, na který přišlo přes 30.000 diváků, na večer je podle agentury PAP připraven ohňostroj.

Otevřou ve Varšavě stadion?

Nad nedělním slavnostním otevřením nového varšavského stadionu pro Euro visí otazník. Nesouhlasili s ním hasiči a hygienici, a tak úřady konání akce nepovolily. Pokud ale provozovatel stadionu všechny nedostatky odstraní, můžou úředníci ještě názor změnit.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele