CFIG Aréna Články


Pardubice, Česko

Další články

Pardubice se brání kritice: Sektory hostů nebudou jiné, pokud se nezmění legislativa

Pardubický klub se brání kritice, kterou vyvolala podoba sektoru pro fanoušky hostů na zrekonstruovaném Letním stadionu, kde v sobotu v soutěžní premiéře přivítají vedoucí Slavii. Prostor obehnaný pletivem připomíná klec. Podle sportovního ředitele Východočechů Víta Zavřela získal sektor takovou podobu na základě zkušeností s chováním fanoušků při ligových zápasech a proto, aby stadion prošel kolaudací a certifikací. Slávistický šéf Jaroslav Tvrdík to zkritizoval.

Pardubice představily zrekonstruovaný stadion, na Slavii je vyprodáno

Zástupci pardubického fotbalového klubu dnes na setkání s novináři představili zrekonstruovaný Letní stadion, na kterém poslední tým prvoligové tabulky přivítá v sobotu lídra soutěže Slavii. Východočeši potvrdili, že vstupenky na zápas jsou vyprodané. Práce na rekonstrukci celkem stály město 424 milionů korun. Fotbalový klub bude nově stadion sám spravovat.

Pardubicím hrozí, že nebudou mít na letní stadion dost peněz

Město Pardubice možná nebude mít v příštích dvou letech peníze na dokončení modernizace letního stadionu. Není v dobré finanční kondici, musí mimo jiné splácet miliardový úvěr. Hrozí tak, že kvůli projektu omezí služby nebo prodá část svého majetku. ČTK to řekl člen finanční komise města Adolf Vondrka.

Pardubice schválily rekonstrukci letního stadionu

Pardubičtí zastupitelé dnes schválili rekonstrukci letního stadionu. Po dvouhodinové diskusi podpořilo investice za 314 milionů korun bez DPH 24 zastupitelů. Dnešního jednání se prezenčně nebo distančně zúčastnilo 36 členů zastupitelstva.

Pardubice připravují tendr na modernizaci Letního stadionu

Město Pardubice brzy vypíše výběrové řízení na modernizaci Letního stadionu s maximální cenou 430 milionů korun. Schválili to dnes radní. Na podání nabídek budou mít stavební firmy minimálně 60 dní. ČTK to řekl mluvčí magistrátu Radim Jelínek. Po rekonstrukci bude mít stadion větší kapacitu a parametry pro první ligu. Aktuální lídr druhé nejvyšší soutěže FK Pardubice hraje v současnosti své domácí zápasy na stadionu Pod Vinicí, který prvoligová kritéria nesplňuje.

Primátor Pardubic: Letní stadion lze opravit i s pomocí dotací

Pardubice se nejspíš pokusí získat státní dotace na opravu letního stadionu, aby se v něm mohla hrát také první liga. Kromě fotbalu by nejspíš zázemí získal ženský i americký fotbal. ČTK to dnes řekl primátor Martin Charvát (ANO).

Oprava stadionu v Pardubicích může napřesrok začít

Pardubická radnice by napřesrok mohla začít s opravou zchátralého Letního stadionu, aby získal parametry pro první fotbalovou ligu. V příštím roce nechá zhotovit projekt, aktuálně má hotovou studii. Novinářům to dnes řekla náměstkyně primátora Helena Dvořáčková (ANO). Náklady město odhaduje na 300 milionů korun, zahrnují i sportoviště a stavby v okolí stadionu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele